|
21-04-2015 |
 | Matei
|
| Buna ziua,Sotul meu a mai fost casatorit,din prima casnicie rezultand un copil.La divort acest ia lasat fostei sotii totul la partaj.(apartament,firma,masina,etc.)El a ramas cu nimic.In prezent e recasatorit cu doi copii din actuala casnicie. Ne.am achizitionat o casa prin credit ipotecar pe numele sotului doar, noi fiind casatoriti.Cum se poate face ca copilul din prima casnicie sa nu aibe nici un drept,pretentie ,asupra imobilului achizitonat de catre sotul meu in timpul casniciei cu mine.Si sa ramana doar celor doi copii ai mei. Sotul a renuntat la absolut tot cand a divortat de prima sotie.Ce facem impreuna facem pentru ce doi copii ai nostri ,prin urmare nu vreau sa ma trezesc cu celalalt copil venind cu pretenti. Vreau sa stiu ce pot sa fac pentru a ma proteja pe mine si implicit copii ceilalti.Mentionez ca sotul e de acord cu mine ca ce facem impreuna sunt pentru ceilalti doi copii. | |
|
|
|
21-04-2015 |
 | Balint Tunde Brasov 0726108064 blnttunde@yahoo.com
|
| Buna ziua. In asemenea situatie trebuie evitata sa aiba ceva pe nume....in caz de deces, vin la mostenire toti mostenitorii, conform cotelor stabilite de lege. | Avocat Balint Tunde - Baroul Braşov Tel. 0726-108064 E-mail: blnttunde@yahoo.com | |
|
|
|
21-04-2015 |
 | Matei
|
| Am inteles.Dar casa e achizitionata prin credit ipotecar.Platim rate la ea 30 de ani.Nu e nimic de facut? In caz de deces al sotului eu raman cu ratele si nu mu se pare normal sa vina celalalt copil cu pretenti. Chiar vreau sa stiu ce masura legala poate sa faca sotul sa ju intampinam probleme in viitor. Si o alta intrebare ,In cazul in care eu mor sa zicem prima.Vreau ca jumatatea mea sa o mosteneasca doar copii mei.Nu si sotul ca sa primeasca mai mult ci celalalt copil al lui ! Legal nu se poate face nimic ? | |
|
|
|
21-04-2015 |
 | Balint Tunde Brasov 0726108064 blnttunde@yahoo.com
|
| Singura varianta ar fi divortul si partajarea bunurilor comune dobandite in timpul casatoriei prin atribuirea imobilului respectiv a ratelor in favoarea Dvs. La data decesului se verifica ce bunuri a avut in proprietate defunctul, ce datorii (pasive), cine vin la mostenire si se dezbate mostenirea, conform cotelor stabilite de lege. Sot/sotie supravietuitoare cota de 1/4 , iar restul se imparte intre copii in mod egal (indiferent daca provin dintr-o casatorie anterioara, in afara casatoriei, prin adoptie cu drepturi depline). In cazul in care survine decesul Dvs, la fel vin la mostenire sotul supravietuitor si cei copii Dvs. Pe Dvs nu v-a mostenesc copii sotului. Se mai pot face acte de donatie, testament dar toate pot fi atacate pentru depasirea cotitatii disponibile. Exista si posibilitatea contractului de vanzare cumparare, insa doar cu acordul expres al bancii. | Avocat Balint Tunde - Baroul Braşov Tel. 0726-108064 E-mail: blnttunde@yahoo.com | |
|
|
|
21-04-2015 |
 | Matei
|
| Nu vrem sa divortam.Dar nu inteleg de ce atat timp cat sotul ia lasat celuilalt copil o casa.Casa actuala pt care platim ratele impreuna si am luato in timpul casatoriei nu se poate sa ramana strict celorlalti doi copii pe care ii are din casnicia actuala?.Testamentul am inteles ca se ataca.Dar orice alt act in care el isi exprima in mod expres dorinta cui vrea sa lase partea lui nu se poate.? Legal nu se poate face nimic?Daca sotul nu vrea sa lase decat copiilor nostri.Pentru ca nu vreau sa tot investesc si altu vine sa culeaga roadele.Fac sacrifici pt copii mei in primul rand . Deci,atata timp cat e ipoteca pe casa ,legal poate sotul sa faca un act ceva ,in care sa mentioneze ca imi lasa mie sau copiilor doar partea lui.Fara sa se poate ataca cu castig de cauza din partea copiluli din prima casatorie.Fosta sotie e foarte avara ,si interesata de ce avem noi.! Plus ca intentionez sa mai i.au un apartament cu ipoteca.Tocmai pentru a avea copii mei cand vor fi mari casa lor. Nu sa vina alti sa astepte parti. Va rog sa ma sfatuiti......ca nu stiu cum sa fac.La fel si cu firma ,e mai bine sa o fac doar pe numele meu ?... Cu stima. | |
|
|
|
20-03-2016 |
 | Oficialtoma@gmail.com Vizitator |
| Va rog sa ma sfatuiti.....mama mea sa casatorit in urma cu 40 de ani cu un alt barbat aceasta a decedat ce drepturi am eu ca copil mentionez ca nu am locuit impreuna dar apartamentul le apartine amandoura | |
|
|
|
20-03-2016 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Dvs. nu aveti drept de mostenire asupra bunurilor sotului mamei. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
02-03-2017 |
 | Eutian nicoleta sandu Vizitator |
| Buna ziua ,sotul meu a mai fost casatorit si din acea casatorie a rezultat un copil,dupa divort au facut partajul si au impartit tot ce aveau,acum este casatorit cu mine si avem un copil ,noi am cumparat o casa din banii mei care au rezultat din urma decesului tatalui meu facanduse succesiunea si cu acei bani am cumparat casa care este pe numele meu si a sotului si vreau sa stiu daca copilul din prima casatorie are dreptul la casa noastra .va multumesc | |
|
|
|
30-06-2017 |
 | Alexandra Vizitator |
| Buna ziua, Va rog am o intrebare. Suntem sot si sotie si fiecare avem copil din casatorii anterioare. In cazul decesului unuia dintre noi cu se impart bunurile ramase adica succesiunea? Mentionez ca avem bunuri comune toate dobandite in timpul casatoriei. Va multumesc foarte mult | |
|
|
|
30-06-2017 |
 | Diana Vizitator |
| Alexandra a scris pe 30-06-2017: Buna ziua, Va rog am o intrebare. Suntem sot si sotie si fiecare avem copil din casatorii anterioare. In cazul decesului unuia dintre noi cu se impart bunurile ramase adica succesiunea? Mentionez ca avem bunuri comune toate dobandite in timpul casatoriei. Va multumesc foarte mult Daca nu exista testament, oricare dintre soti va fi mostenit doar de catre propriul copil (cota de 3/4) si de sotul supravietuitor (cota de 1/4). | |
|
|
|
01-07-2017 |
| Eutian Nicoleta Sandu a scris pe 02-03-2017: Buna ziua ,sotul meu a mai fost casatorit si din acea casatorie a rezultat un copil,dupa divort au facut partajul si au impartit tot ce aveau,acum este casatorit cu mine si avem un copil ,noi am cumparat o casa din banii mei care au rezultat din urma decesului tatalui meu facanduse succesiunea si cu acei bani am cumparat casa care este pe numele meu si a sotului si vreau sa stiu daca copilul din prima casatorie are dreptul la casa noastra .va multumesc Buna ziua, copilul din prima casatorie are dreptul la mostenire de pe urma tatalui sau. Daca sotul dvs. decedeaza inaintea dvs. atunci si copilul din prima casatorie va veni la mostenire alaturi de dvs. Daca decedati dvs. inaintea sotului, atunci va mosteneste doar sotul si copilul dvs. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
01-07-2017 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Alexandra a scris pe 30-06-2017: Buna ziua, Va rog am o intrebare. Suntem sot si sotie si fiecare avem copil din casatorii anterioare. In cazul decesului unuia dintre noi cu se impart bunurile ramase adica succesiunea? Mentionez ca avem bunuri comune toate dobandite in timpul casatoriei. Va multumesc foarte mult Masa succesorala se imparte intre mostenitorii legali ai defunctului, astfel ca sotului suravietuitor ii revine cota de 5/8 din masa succesorala, iar copilului cota de 3/8. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
01-07-2017 |
 | Alexandra Vizitator |
| Va multumesc f mult ptr raspuns. | |
|
|
|
06-07-2017 |
 | Elena Arsene Vizitator |
| Buna seara mama mea este decedata cu 1,5ani ce drepturi are sora mea dintro casnicie anterioara a namei .iar acum si tatal meu e pe patu de moarte mentionez ca terenu ce sa construit casa era al mamei inainte de casatorie cu tatal meu .va multumesc | |
|
|
|
07-07-2017 |
 | Elena Arsene
|
| Elena Arsene a scris pe 06-07-2017: Buna seara mama mea este decedata cu 1,5ani ce drepturi are sora mea dintro casnicie anterioara a namei .iar acum si tatal meu e pe patu de moarte mentionez ca terenu ce sa construit casa era al mamei inainte de casatorie cu tatal meu .va multumesc | |
|
|
|
07-07-2017 |
| Elena Arsene a scris pe 06-07-2017: Buna seara mama mea este decedata cu 1,5ani ce drepturi are sora mea dintro casnicie anterioara a namei .iar acum si tatal meu e pe patu de moarte mentionez ca terenu ce sa construit casa era al mamei inainte de casatorie cu tatal meu .va multumesc Buna ziua, copiii au dreptul la cote egale de mostenire de pe urma parintilor lor, indiferent ca sunt din casatorie sau din afara casatoriei sau dintr-o casatorie anterioara. Sora pe care o aveti dintr-o casatorie anterioara a mamei, nu il poate mosteni pe tatal dvs. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
07-07-2017 |
| Elena Arsene a scris pe 06-07-2017: Buna seara mama mea este decedata cu 1,5ani ce drepturi are sora mea dintro casnicie anterioara a namei .iar acum si tatal meu e pe patu de moarte mentionez ca terenu ce sa construit casa era al mamei inainte de casatorie cu tatal meu .va multumesc Sora vitrega va veni la mostenire alaturi de dvs si de tatal dvs., asupra masei succesorale ramasa de pe urma mamei. In situatia expusa, din terenul respectiv tatal dvs. mosteneste o cota de 1/4, iar dvs si sora vitrega o cota de 3/4. Din imobilul costruit in timpul casatoriei, sotului supravietuitor ii revine o cota de 5/8, iar copiilor defunctei o cota de 3/8. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
11-07-2017 |
 | Flori c Vizitator |
| eu am primit casa prin mostenire. dupa decesul meu cine mostenste casa? sotul sau copii nostri? are parte si copilul din prima casatorie a sotului? | |
|
|
|
11-07-2017 |
 | Avocat Vasile Alexandra ✓ Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3 0729974369 (Doar pt. programări) cabinetavocatvasile@yahoo.com
|
| Flori C a scris pe 11-07-2017: eu am primit casa prin mostenire. dupa decesul meu cine mostenste casa? sotul sau copii nostri? are parte si copilul din prima casatorie a sotului? Buna ziua, Daca dvs. sunteti in acest moment proprietar unic, in situatia in care sunteti casatorita si aveti copii, sotul va primi 1/4 din casa, iar copii sau copilul 3/4 din casa. Daca sotul decedeaza si el (insa dupa ce a primit 1/4 din casa), la succesiunea lui vor veni in mod egal toti copii lui, inclusiv copilul din alta casatorie. Copilul din alta casatorie al sotului nu are dreptul la mostenirea dvs., ci doar dupa a sotului. Teoretic, daca aveti un copil cu sotul dvs., iar sotul mai are un copil din alta casatorie, dupa decesul dvs. si, ulterior, si dupa al sotului, copilul dvs. va avea o cota de 3/4 + 1/2 din 1/4 (adica 7/8 in total), iar celalalt copil 1/2 din 1/4 (aduca 1/8 in total). Daca sotul dvs. decedeaza inaintea dvs., copilul din prima casatorie nu mosteneste nimic din casa dvs. | Avocat Alexandra Vasile tel. 0729974369 Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3 | |
|
|
|
|
11-07-2017 |
| Flori C a scris pe 11-07-2017: eu am primit casa prin mostenire. dupa decesul meu cine mostenste casa? sotul sau copii nostri? are parte si copilul din prima casatorie a sotului? Incazul decesului dvs., masa succesorala se va imparti intre sotul supravietuitor si copiii dvs. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |