|
04-04-2018 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Jesus a scris pe 03-04-2018: Buna seara. Sper sa ma ajutati la o problemă. Tatăl nu a fost căsătorit nici o data dar cu mult timp în urmă a trăit cu o doamnă din care a rezultat o fata ,după care sau "despartit" 2 a cunoscut o pe mama ,rezultatul un băiat după care mulți ani la fel fiecare pe drumul lor 3 bineinteles o altă doamnă care este si in prezent cu ia si la fel rezultatul un băiat . El nefiind căsătorit legal cu nici una din cele 3. Dar toti cei 3 copii ii purtam numele . De ceva timp trece prin niste probleme foarte grele. Din toti 3 unu singur am fost la greu lângă el. Si din tot ce a strâns toata viata lui 80% din tot ce are vrea sa lase la un singur copil, cum poate proceda legal,fara ca ceilalti doi sa atace decizia lui sau mamele lor,după ce decedeaza. Sper sa fii fost cât de cât explicit. Tatal dvs. poate instraina in timpul vietii bunurile pe care le detine, printr-un contract de vanzare-cumparare. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
06-04-2018 |
 | Jesus Vizitator |
| Bun. Si daca se intamplat ceva, dupa aceste bunuri pot ramana in continuare personei carei ii face contrato,sau dupa toate astea se pot pierde prin deschidere de proces sau nu mai stiu ce . | |
|
|
|
07-04-2018 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Jesus a scris pe 06-04-2018: Bun. Si daca se intamplat ceva, dupa aceste bunuri pot ramana in continuare personei carei ii face contrato,sau dupa toate astea se pot pierde prin deschidere de proces sau nu mai stiu ce . Pai daca le va vinde, atunci aceste bunuri vor apartine noilor proprietari. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
07-04-2018 |
 | Cristina21 Vizitator |
| Buna ziua. Sper sa ma puteți ajuta. Părinții mei locuiesc într-o casă, care nu este pe numele lor. Ei au stat in gazdă la început, dar propritarii au murit, si au ramas cu casa. Sunt pe acest teren de aproximativ 25 de ani..au plătit taxele si impozitele, absolut tot ce e necesar. Persoanele care au avut casa si pe numele carora figurează acesta la primarie, au avut succesori, din care mai trăiesc niste nepoți. Pe nepoți nu i-a interesat acest teren si casa. Intrebarea mea este următoarea: cum pot proceda sa fac acte de proprietate asupra acestui teren ai imobil. | |
|
|
|
09-04-2018 |
| Cristina21 a scris pe 07-04-2018: Buna ziua. Sper sa ma puteți ajuta. Părinții mei locuiesc într-o casă, care nu este pe numele lor. Ei au stat in gazdă la început, dar propritarii au murit, si au ramas cu casa. Sunt pe acest teren de aproximativ 25 de ani..au plătit taxele si impozitele, absolut tot ce e necesar. Persoanele care au avut casa si pe numele carora figurează acesta la primarie, au avut succesori, din care mai trăiesc niste nepoți. Pe nepoți nu i-a interesat acest teren si casa. Intrebarea mea este următoarea: cum pot proceda sa fac acte de proprietate asupra acestui teren ai imobil. Buna ziua, Actele vor putea fi obtinute numai prin instanta. In acest sens va trebui deschisa o actiune in instanta avand ca obiect prescriptia achizitiva. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
12-04-2018 |
 | Mihaela Vizitator |
| Buna ziua, este adevarat ca daca eu am fost infiata cu drepturi depline de catre bunica din partea tatalui , imi pierd dreptul la mostenire din dreptul mamei adevarate, care ma nascut, si doar o mostenesc pe bunica? Va multumesc. | |
|
|
|
10-05-2018 |
 | TM Vizitator |
| Buna ziua, sunt casatorita de 5 ani. sotul are 2 copii din prima casatorie. Dupa casatorie am cumparat o casa pe numele sotului. Va ro sa imi spuneti eu ce drepturi as avea in cazul decesului sotului? Multumesc. | |
|
|
|
12-05-2018 |
 | Vizitator Vizitator |
| Buna ziua, Suntem 5 frați, doi dintr-o căsătorie si trei din alta, mama a decedat prima iar tata acum un an. Mama a venit in căsătorie cu tot terenul, iar tata nu a avut nimic( căsătoria având loc in ani 1950) in ani De după revoluție, tata face acte de proprietate pe averea mamei. Cum se va împarți averea acum , existam in momentul de fata o casa si aproximativ 15 hectare de pământ ? | |
|
|
|
12-05-2018 |
| TM a scris pe 10-05-2018: Buna ziua, sunt casatorita de 5 ani. sotul are 2 copii din prima casatorie. Dupa casatorie am cumparat o casa pe numele sotului. Va ro sa imi spuneti eu ce drepturi as avea in cazul decesului sotului? Multumesc. In cazul decesului sotului, dvs. veti mosteni o cota de 5/8 dn imobilul dobandit in timpul casatoriei, iar copiilor sotului le va reveni o cota de 3/8 din imobil (in cote egale). | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
12-05-2018 |
| Vizitator a scris pe 12-05-2018: Buna ziua, Suntem 5 frați, doi dintr-o căsătorie si trei din alta, mama a decedat prima iar tata acum un an. Mama a venit in căsătorie cu tot terenul, iar tata nu a avut nimic( căsătoria având loc in ani 1950) in ani De după revoluție, tata face acte de proprietate pe averea mamei. Cum se va împarți averea acum , existam in momentul de fata o casa si aproximativ 15 hectare de pământ ? Situatia este discutabila, deoarece este foarte important momentul in care mama dvs. a dobandit calititatea de proprietar pe teren. Daca mama dvs. a fost proprietara terenului inainte de incheierea casatoriei, atunci sotului supravietuitor ii revine o cota de 1/4 din teren, iar copiilor 3/4 (in cote egale), iar referitor la imobil, daca acesta a fost construit in timpul casatoriei cu tatal dvs., sotului supravietuitor ii va reveni o cota de 5/8 din imobil, iar copiilor 3/8 (in cote egale). Daca mama dvs. a dobandit dreptul de proprietate pe teren in timpul casatoriei cu tatal dvs, in functie de modul in care a dobandit acest drept, sotului supravietuitor i-ar reveni o cota de 5/8, iar copiilor 3/8 (in cote egale). Avand in vedere faptul ca tatal dvs. a decedat, cota dansului se va imparti intre copiii acestuia, in cote egale. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
14-05-2018 |
 | MT Vizitator |
| Multumesc mult pentru raspuns. | |
|
|
|
25-02-2019 |
 | Gheorghe Vizitator |
| Buna ziua! Sper sa ma puteti ajuta cu o problema. Eu si partenerul meu nu suntem casatoriti,avem un copil care poarta numele lui,am achizitionat un apartament pe numele amandurora in sistem rate si el mai are 2 copii din casatoria anterioara. Ce acte ar putea sa faca pt ca acest apartament sa ramana doar al copilului din relati noastra fara sa ma trezesc ca doresc si cei doi copii parte din mostenire? Multumesc! | |
|
|
|
26-02-2019 |
| Gheorghe a scris pe 25-02-2019: Buna ziua! Sper sa ma puteti ajuta cu o problema. Eu si partenerul meu nu suntem casatoriti,avem un copil care poarta numele lui,am achizitionat un apartament pe numele amandurora in sistem rate si el mai are 2 copii din casatoria anterioara. Ce acte ar putea sa faca pt ca acest apartament sa ramana doar al copilului din relati noastra fara sa ma trezesc ca doresc si cei doi copii parte din mostenire? Multumesc! Partenerul dvs. poate vinde sau dona cota pe care o detine din imobil, astfel dupa decesul dansului nu vor exista bunuri in masa succesorala. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
23-05-2019 |
 | Gabiiordanescu Vizitator |
| Bună seara, am și eu o întrebare. Am fost căsătorită și am avut o fetita în urma căsătoriei însă la 1 an de la nașterea copilului am divorțat. În hotărârea de divorț scrie ca mi sa acordat costodia completa doar mie tatal ne având dreptul la vizite însă a fost obligat sa plătească pensie alimentara. La câțiva ani mam recăsătorit am mai făcut un băiețel, au trecut 7 ani acum am aflat ca a decedat vreau sa știu dacă fata are dreptul la ceva la pensie sau orice? Mulțumesc. | |
|
|
|
23-05-2019 |
 | Gabiiordanescu Vizitator |
| Bună seara, am și eu o întrebare. Am fost căsătorită și am avut o fetita în urma căsătoriei însă la 1 an de la nașterea copilului am divorțat. În hotărârea de divorț scrie ca mi sa acordat costodia completa doar mie tatal ne având dreptul la vizite însă a fost obligat sa plătească pensie alimentara. La câțiva ani mam recăsătorit am mai făcut un băiețel, au trecut 7 ani acum am aflat ca a decedat vreau sa știu dacă fata are dreptul la ceva la pensie sau orice? Mulțumesc. | |
|
|
|
24-05-2019 |
| Gabiiordanescu a scris pe 23-05-2019: Bună seara, am și eu o întrebare. Am fost căsătorită și am avut o fetita în urma căsătoriei însă la 1 an de la nașterea copilului am divorțat. În hotărârea de divorț scrie ca mi sa acordat costodia completa doar mie tatal ne având dreptul la vizite însă a fost obligat sa plătească pensie alimentara. La câțiva ani mam recăsătorit am mai făcut un băiețel, au trecut 7 ani acum am aflat ca a decedat vreau sa știu dacă fata are dreptul la ceva la pensie sau orice? Mulțumesc. Mergeți la Casa de Pensii și întrebați deoarece eu cred că are dreptul la pensie de urmaș. De asemenea, are dreptul la moștenire de pe urma tatălui decedat, sens în care mergeți la un notar public pentru deschiderea succesiunii. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
24-05-2019 |
| Gabiiordanescu a scris pe 23-05-2019: Bună seara, am și eu o întrebare. Am fost căsătorită și am avut o fetita în urma căsătoriei însă la 1 an de la nașterea copilului am divorțat. În hotărârea de divorț scrie ca mi sa acordat costodia completa doar mie tatal ne având dreptul la vizite însă a fost obligat sa plătească pensie alimentara. La câțiva ani mam recăsătorit am mai făcut un băiețel, au trecut 7 ani acum am aflat ca a decedat vreau sa știu dacă fata are dreptul la ceva la pensie sau orice? Mulțumesc. Minora este mostenitoarea tatalui sau, motiv pentru care va trebui sa va adresati unui notar pentru acceptarea mostenrii si dezbaterea succesiuni de pe urma defunctului. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
19-07-2019 |
 | Dan Vizitator |
| Mama recăsătorita avand cu un copil, al 2 lea copil cu noul soț, în prezent sunt divorțați dar fara partaj efectuat, ce drept au copiii în cazul decesului unui părinte? Obiectul în cauza un apartament. | |
|
|
|
20-07-2019 |
| Dan a scris pe 19-07-2019: Mama recăsătorita avand cu un copil, al 2 lea copil cu noul soț, în prezent sunt divorțați dar fara partaj efectuat, ce drept au copiii în cazul decesului unui părinte? Obiectul în cauza un apartament. Din moment ce imobilul a fost dobandit in timpul casatoriei, mamei dvs ii revine o cota de 1/2, care in caz de deces se va imparti in mod egal intre copiii dansei. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
18-01-2021 |
 | Gina Vizitator |
| Bunicul meu a murit în urma cu 20 ani. Din prima căsătorie a avut un copil, pe mama mea, care a murit si ea in urma cu 15 ani. Din a doua căsătorie nu a rezultat niciun copil, insa a doua soție avea deja 2 copii, care încă mai traiesc. Mentionez, faptul că acești 2 copii nu au fost infiati si nici nu poartă numele bunicului. Deci eu nu sunt niciun fel de rudă cu ei, nu? În urma cu 1 an a murit si mama lor. Ei acum vor sa împărțim pământul de la bunicul. Au ei dreptul la pământul de la bunicul? Si daca da, a cata parte? Va mulțumesc! | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |