|
18-01-2021 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Prahova 0742251721Whatsapp marina.starjil@gmail.com
|
| Dupa decesul bunicului, mostenitori au fost mama dvs. (3/4) si a doua sotie (1/4). Cei doi copii ai celei de a doua sotii au mostenit-o pe mama lor, deci cota de 1/4 (1/8 fiecare) Deci, dvs. veti avea 3/4 si ceilalti 2, 1/4 impreuna. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
18-01-2021 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Gina a scris pe 18-01-2021: Bunicul meu a murit în urma cu 20 ani. Din prima căsătorie a avut un copil, pe mama mea, care a murit si ea in urma cu 15 ani. Din a doua căsătorie nu a rezultat niciun copil, insa a doua soție avea deja 2 copii, care încă mai traiesc. Mentionez, faptul că acești 2 copii nu au fost infiati si nici nu poartă numele bunicului. Deci eu nu sunt niciun fel de rudă cu ei, nu? În urma cu 1 an a murit si mama lor. Ei acum vor sa împărțim pământul de la bunicul. Au ei dreptul la pământul de la bunicul? Si daca da, a cata parte? Va mulțumesc! Copiii sotiei vor mosteni cota de 1/4, care ii revenea mamei lor in calitate de sotie supravietuitoare, iar dvs veti mosteni cota de 3/4, care ii revenea mamei dvs, in calitate de fiica a defunctului. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
23-07-2021 |
 | Sorin Vizitator |
| Buna ziua, Tatal meu impreuna cu mama mea au detinut un apartament bun comun. Dupa decesul mamei s-a dezbatut succesiunea si mie mi a revenit 3/8 iar tatalui meu 5/8.Ulterior tata s-a recasatorit cu o doamna care are 4 copii.Impreuna cu cea de-a doua sotie si au construit o casa. Intrebare: 1.Cea de-a doua sotie mosteneste din partea lui la apartamentul din casatoria cu mama la care sunt si eu coproprietar? | |
|
|
|
23-07-2021 |
|
| Daca la momentul decesului tatalui dvs, dna respectiva va mai fi casatorita cu tatal dvs, va veni la mostenirea tatalui dvs, primind o cota de 1/4 din intreaga masa succesorala, deci inclusiv din cota de proprietate a tatalui dvs. din apartament. Pe de alta parte, dvs. veti avea drept de mostenire asupra noii case construite de tatal dvs. cu cea de-a doua sotie, tot in cota de 3/4 din 1/2 din noua casa (cota tatalui), in calitate de unic descendent. Copiii celei de a doua sotii, facuti inainte de casatoria cu tatal dvs, nu intra la mostenirea tatalui dvs. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
23-07-2021 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Sorin a scris pe 23-07-2021: Buna ziua, Tatal meu impreuna cu mama mea au detinut un apartament bun comun. Dupa decesul mamei s-a dezbatut succesiunea si mie mi a revenit 3/8 iar tatalui meu 5/8.Ulterior tata s-a recasatorit cu o doamna care are 4 copii.Impreuna cu cea de-a doua sotie si au construit o casa. Intrebare: 1.Cea de-a doua sotie mosteneste din partea lui la apartamentul din casatoria cu mama la care sunt si eu coproprietar? In cazul in care tatal dvs decedeaza, sotiei supravietuitoare ii va reveni o cota de 1/4 din masa succesorala, care va fi compusa din cota pe care o detine tatal dvs din apartament (5/8) si cota pe care tatal dvs o detine din casa nou construita (1/2). | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
24-07-2021 |
 | Sorin Vizitator |
| Buna ziua, Am aflat mai nou ca de fapt tatal meu nu e casatorit la starea civila.In aceasta situatie concubina mai are dreptul la proprietatea pe care o are tata din prima casatorie cu mama. Mentionez ca vila pe care au facut-o au contribuit impreuna. | |
|
|
|
24-07-2021 |
|
| Evident ca in aceasta situatie concubina nu mosteneste nimic, nici din apartament si nici cota tatalui din casa [decat daca ii face testament] | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
25-07-2021 |
| Sorin a scris pe 24-07-2021: Buna ziua, Am aflat mai nou ca de fapt tatal meu nu e casatorit la starea civila.In aceasta situatie concubina mai are dreptul la proprietatea pe care o are tata din prima casatorie cu mama. Mentionez ca vila pe care au facut-o au contribuit impreuna. In aceasta situatie concubina nu are calitatea de mostenitor. Mostenitorii defunctului vor fi copiii acestuia. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
06-08-2021 |
 | Nicoleta Vizitator |
| Buna seara, Sunt copil din prima casatorie. Tatal meu s-a recasatorit si are doi copii si un nepot. Sotia a instarainat toate bunurile dobandite in timpul casatotiei cu tata, cu scop explicit de a ma exclude de la orice parte de succesiune (prin donatii, acte de vanzare-cumparare, testament, catre fiicele ei). In ce mod pot sa dobandesc ceea ce mi-ar reveni in conditii firesti (3/4 din jumatatea impartita copiilor)? Pot sa atac in judecata testament/donatii/ acte de vanzare-cumparare pe motiv de rea credinta? Multumesc. | |
|
|
|
07-08-2021 |
| Nicoleta a scris pe 06-08-2021: Buna seara, Sunt copil din prima casatorie. Tatal meu s-a recasatorit si are doi copii si un nepot. Sotia a instarainat toate bunurile dobandite in timpul casatotiei cu tata, cu scop explicit de a ma exclude de la orice parte de succesiune (prin donatii, acte de vanzare-cumparare, testament, catre fiicele ei). In ce mod pot sa dobandesc ceea ce mi-ar reveni in conditii firesti (3/4 din jumatatea impartita copiilor)? Pot sa atac in judecata testament/donatii/ acte de vanzare-cumparare pe motiv de rea credinta? Multumesc. In primul rand, dupa decesul tatalui, va trebui sa acceptati mostenirea in termenul legal. Cota care le revine copiilor este de 3/4 din masa succesorala, deci fiecarui copil ii va reveni 1/4. Avand in vedere situatia de fapt, cel mai probabil veti dezbate succesiunea in instanta. Pentru motive temeinice si in functie de probele pe care le detineti, puteti solicita anularea contractelor incheiate. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
07-08-2021 |
 | Nicoleta Vizitator |
| |
|
|
21-02-2023 |
 | FM Vizitator |
| Dacă s-a însurat cu dvs. a încetat să mai fie tatăl copilului din prima căsnicie? | |
|
|
|
10-03-2023 |
 | Mir Vizitator |
| Buna ziua, sunt in aceasi situație dar fără rate la banca. Dacă soțul trece pe contractul de la casa/apartament ca moștenitor pe fiul nostru, ii rămâne doar lui? Sau se va face o dezbatere de moștenire și va participa și celălat băiat din cealaltă căsătorie? | |
|
|
|
12-03-2023 |
|
| Toti copiii au aceleasi drepturi succesorale. Daca doriti sa instrainati apartamentul catre fiul din casatorie, trebuie sa fie doar prin vanzare, iar pretul real al imobilului sa fie efectiv platit. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
12-03-2023 |
| Mir a scris pe 10-03-2023: Buna ziua, sunt in aceasi situație dar fără rate la banca. Dacă soțul trece pe contractul de la casa/apartament ca moștenitor pe fiul nostru, ii rămâne doar lui? Sau se va face o dezbatere de moștenire și va participa și celălat băiat din cealaltă căsătorie? Daca sotul doreste ca imobilul sa ii revina doar fiului din a doua casatorie, va trebui sa ii vanda acest imobil la notar, cu plata pretului real. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
01-02-2024 |
 | Nelu.anca@yahoo.com Vizitator |
| Buna ziua.Sotul meu are doi copii din prima căsătorie cărora le-a lăsat apartament și totul la partaj .Locuim in casa mamei pe care am renovat-o împreună . Avem un copil împreună și vrem ca aceasta casa să revină pe drept copilului nostru.Ce acte trebuie făcute pentru acest lucru,deocamdată mama mea este proprietarul imobilului,eu fiind unic copil.Multumesc frumos. | |
|
|
|
07-05-2024 |
 | Benta Dana Vizitator |
| Bună ziua am o întrebare ce ma macină va rog mama mea a divorțat acum 30 ani suntem 2 frați avem un apartament sa recăsătorit și au făcut un copil acum vrea sa vândă apartamentul fără știrea noastră noi avem dreptul la ceva??? Mulțumesc anticipat | |
|
|
|
08-05-2024 |
| Apartamentul este proprietatea exclusivă a mamei dvs sau a fost achiziționat în timpul casatoriei cu tatăl dvs? | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
10-05-2024 |
 | Benta Dana Vizitator |
| Bună ziua apartamentul a fost dat de Ceaușescu când eram mici asa se dădea atunci. Da este achiziționat pe când era cu tatăl meu. Mulțumesc pt. răspuns | |
|
|
|
11-05-2024 |
| Dacă imobilul a fost dobândit în timpul căsătoriei cu tatăl dvs, atunci imobilul este proprietate comună, astfel ca trebuie efectuat partajul. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |