|
13-10-2021 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Dani a scris pe 12-10-2021: Buna ziua iubita mea a venit la mine ai iei au anuntat politia neam dus la sectie si avand 16 ani nu au lasat-o cu mine si ea nu a vrut sa se mai duca acasa de frica parintilor si a ales sa se duca la centru am auzit ca parinti mei pot face in instanta nu stiu cu sa obtina tutela si sa o ia iei Prietena dvs poate locui intr-un centru pentru minori, pana la majorat, daca nu doreste sa se intoarca acasa. Parintii dvs nu pot obtine stabilirea domiciliului minorei la dansii, iar dvs daca sunteti major si parintii minorei formuleaza plangere penala, veti fi cercetat pentru savarsirea infractiunii de act sexual cu un minor. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
14-10-2021 |
 | Epure Maria Vizitator |
| Bună ziua. Ma numesc Maria an vârstă de 17 ani, în 4 luni împlinesc 18 . Sunt în plasament la unchiul și mătușa mea. Cu ei nu m am înțeles niciodată bine, profita de mine și nu am dreptu la niciun bun. Din câte știu ei ar trebui sa îmi ia haine, lemne de foc, consult medical(este mare nevoie pentru ca am probleme de sanatate) etc. Ei nu fac nimic din toate lucrurile astea și plus de asta îmi ia toți banii,(bani de liceu, alocația + banii pe care ii ia de la direcție)Nu am dreptul la buletin, card și multe altele sunt injosită si făcută în toate felurile. Am ui iubit de 4 luni și el e foarte înțelegător, imi cumpăra haine, tot ceea ce eu îmi doresc . As vrea sa ma mut cu el dar nu știu dacă cei de la protecție o sa mi dea voie | |
|
|
|
14-10-2021 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Prahova 0742251721Whatsapp marina.starjil@gmail.com
|
| Mergeti si informati de urgenta Directia despre tratamentul la care sunteti supusa, ca sa ia masurile legale. Mai asteptati 4 luni, sa impliniti 18 ani si apoi sunteti libera sa actionati cum considerati de cuviinta. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
14-10-2021 |
 | Epure Maria Vizitator |
| Problema este ca nu ma mai înțeleg deloc cu ei. Eu nu am bani la școală nu am bani sa ma tratez și ei îmi cer bani pt lemne de iarna. De unde as putea sa fsc eu rost de atâția bani? Vreau sa merg la cei de la direcție dar îmi este teama sa nu ma ia la centru. | |
|
|
|
15-10-2021 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Epure Maria a scris pe 14-10-2021: Problema este ca nu ma mai înțeleg deloc cu ei. Eu nu am bani la școală nu am bani sa ma tratez și ei îmi cer bani pt lemne de iarna. De unde as putea sa fsc eu rost de atâția bani? Vreau sa merg la cei de la direcție dar îmi este teama sa nu ma ia la centru. In situatia in care sunteti victima unor abuzuri, puteti formula o plangere penala impotriva unchiului si a matusii, pentru savarsirea infractiunii de rele tratamente aplicate minorului, infractiune prevazuta de art. 197 NCP: "Punerea în primejdie gravă, prin măsuri sau tratamente de orice fel, a dezvoltării fizice, intelectuale sau morale a minorului, de către părinţi sau de orice persoană în grija căreia se află minorul, se pedepseşte cu închisoarea de la 3 la 7 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi." | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
08-11-2021 |
 | Alexuttttt Vizitator |
| Buna ziua.. am si eu o mica intrebare, la 16 ani aproape 17 pot pleca de acasa? Gen sa ma mut singur si sa stau fără acordul părintelui, doar vreau sa stiu legal daca se poate, ca am auzit undeva ca la 16 ani poti sa te muți de acasa fara acordul părintelui, Mulțumesc anticipat! | |
|
|
|
08-11-2021 |
|
| Nu va puteti muta fara acordul parintilor. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
09-11-2021 |
| Alexuttttt a scris pe 08-11-2021: Buna ziua.. am si eu o mica intrebare, la 16 ani aproape 17 pot pleca de acasa? Gen sa ma mut singur si sa stau fără acordul părintelui, doar vreau sa stiu legal daca se poate, ca am auzit undeva ca la 16 ani poti sa te muți de acasa fara acordul părintelui, Mulțumesc anticipat! Din pacate nu va puteti muta fara acordul parintilor, cat timp sunteti minor. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
21-11-2021 |
 | Harun Roni Vizitator |
| Bună ziua,am 16 ani și as dori sa știu dacă mama mea are dreptul de a-mi interzice sa ma duc la majoratul unui bun prieten.Am fost amenințat ca o sa sune la politie și o sa ma aducă cu forța acasă. Mulțumesc anticipat pentru răspuns! | |
|
|
|
21-11-2021 |
| Avand in vedere faptul ca sunteti minor, pana la implinirea varstei majoratului, va trebui sa tineti cont de parerile parintilor dvs. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
25-11-2021 |
 | Andrei Vizitator |
| Sunteți avocați dar în zadar nu cunoașteți nicio lege | |
|
|
|
26-11-2021 |
 | Victor Vizitator |
| Avocat Ciorobea Aurora a scris pe 30-12-2017: La 16 ani, o simpla interdictie de a iesi in oras, revenirea la o ora fixa sau refuzul acordului unei intalniri pot genera tragedii si sunt percepute ca atare de persoana in cauza, ducand la plecari de acasa. Parintii sesezeaza politia, acestia gasesc si aduc adolescenta acasa. Prietenul este acuzat sau nu, in functie de declaratiile persoanelor implicate. Mai devreme sau mai tarziu, totul se esetompeaza si toti realizeaza adevaratele tragedii sunt in cu totul alta parte si ca a avea parinti (chiar daca ei inteleg mai mult sau mai putin problemele inerente varstei, chiar daca ei interzic, mai mult sau mai putin anumite comportamente ) si a fi sanatos-fizic si psihic sunt bogatiile pe care unii nu le apreciaza cand le au, dar pe care cei care nu le au si le doresc si le acorda adevarata valoare... Așa e! Numai când îți pierzi părinții realizezi cat de greu e fara ei! | |
|
|
|
28-12-2021 |
 | Tocaci marius Vizitator |
| Buna ziua asai avea o întrebare . Eu am 21 de ani prietena 16 ce se întâmpla de se muta la mine și părinți lor nu sunt de acord îmi puteți spune ce se întâmpla dacă se muta ?? | |
|
|
|
28-12-2021 |
 | Tocaci marius Vizitator |
| Buna ziua asai avea o întrebare . Eu am 21 de ani prietena 16 ce se întâmpla de se muta la mine și părinți lor nu sunt de acord îmi puteți spune ce se întâmpla dacă se muta ?? | |
|
|
|
28-12-2021 |
|
| Ea nu pateste nimic; dvs. insa va puteti complica existenta grav de tot, daca parintii depun plangere penala. Si mai mult ca sigur o vor face. Nu va doriti sa vi se faca dosar penal pentru vreo infractiune sexuala, in special cu minori, ca veti purta pata aceasta toata viata. Lasati-o sa implineasca 18 ani si daca si atunci mai doriti sa se mute cu dvs, este altceva. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
28-12-2021 |
| Tocaci Marius a scris pe 28-12-2021: Buna ziua asai avea o întrebare . Eu am 21 de ani prietena 16 ce se întâmpla de se muta la mine și părinți lor nu sunt de acord îmi puteți spune ce se întâmpla dacă se muta ?? In situatia in care parintii minorei vor sesiza organele de politie, veti fi cercetat pentru savarsirea infractiunii de act sexual cu un minor. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
02-01-2022 |
 | Ionel Vizitator |
| Am 16 ani și vreau să plec de acasă,vreau să știu dacă este legal și dacă ai mei se pot opune? | |
|
|
|
03-01-2022 |
| Asteptati implinirea varstei majoratului, deoarece pana atunci parintii raspund pentru dvs. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
11-01-2022 |
 | Ana Vizitator |
| Roxana.George a scris pe 27-03-2016: Am 16 ani si doresc sa plec la prietenul meu.Ce se poate intampla daca plec...Pot sa dau declaratie ca stau de buna voie? | |
|
|
|
21-03-2022 |
 | Anonim.18 Vizitator |
| Bună dacă eu și prietenul meu avem 16 ani și vreau sa ma mut la el dar părinți mei nu sunt de acord și vine cu politia la prietenul meu acasă ma poate lua sa ma ducă acasă? | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |