|
22-03-2022 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Desigur, daca parintii dvs vor sesiza organele de politie, veti fi adusa inapoi la domiciliu. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
22-06-2022 |
 | Ana Vizitator |
| Daiana Maria a scris pe 04-01-2018: Buna am 15 ani și vreau să plec de acasă din cauza părinților mei pentru nu ii mai suport Nu mai suport certurile lor scandaluri m.am saturat să mă bag intre ei Eu am un iubit de foarte mult timp aproximativ 10 luni mai avem doar un pic și facem un an de relație Îl iubesc mă iubeste ținem unul la altul și vrem sa ne mutam împreună Părinți mei nu sunt de acord cu el dar eu nu ii iau în considerare pentru că îl iubesc foarte mult pe acest băiat Vreau sa știu dacă mă duc la poliție și dau o declarație ca mă duc la el de bunăvoie ne poate face ceva . | |
|
|
|
30-06-2022 |
 | Iulianammm Vizitator |
| Bună ziua! Am 16 ani și vreau să mă mut împreună cu prietenul meu Dar nu pot din cauza părinților mei Mă tot amenință cu poliția și protecția copilului | |
|
|
|
01-07-2022 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Prahova 0742251721Whatsapp marina.starjil@gmail.com
|
| NU va ameninta, va prezinta realitatea. Puteti sa va bagati prietenul in puscarie. Dupa majorat, faceti ce doriti. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
01-07-2022 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Iulianammm a scris pe 30-06-2022: Bună ziua! Am 16 ani și vreau să mă mut împreună cu prietenul meu Dar nu pot din cauza părinților mei Mă tot amenință cu poliția și protecția copilului Din pacate nu va puteti muta fara acordul parintilor, pana la implinirea varstei majoratului. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
22-07-2022 |
 | Mihaela Vizitator |
| Sunt divortata si cei trei copii au locuinta la tata stabilita de comun acord fica mea de 16 ani nu mai vrea sa stea cu tatal ei vrea sa vina la mine avem exercitarea ambilor parinti ce poate sami faca fostul sot daca ea nu vrea sa mai stea cu el si vine la mine sau vrea sa mearga la prietenul ei el fiind major are discernamant la varsta ei sau fostul sot poate sami faca ceva moe daca o iau la mine? | |
|
|
|
22-07-2022 |
| Daca doriti stabilirea domiciliului minorei la dvs, va trebui sa formulati o actiune in acest sens, la instanta de tutela. In situatia in care minora se muta la concubin fara acordul celuilalt parinte, daca tatal va sesiza organele de politie, minora va fi readusa la domiciliul parintelui rezident, iar concubinul poate fi cercetat penal pentru savarsirea infractiunii de act sexual cu un minor. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
22-07-2022 |
 | Mihaela Vizitator |
| Dar pana atunci fica mea poate sa vina la mine?fostul sot poate sa o ia inapoi ? Daca merg cu ea la politie poate sa dea o declaratie ca tatal ei a vorbit foarte urat la adresa ei a folosit injurii a facuto catea si femeie usoaara . | |
|
|
|
24-07-2022 |
 | Mihaela Vizitator |
| Va rog frumos am nevoie de raspuns fica mea de 16 ani cu domiciliu la tata dupa divort vrea acum sa vina la mine ca tatal ei se comporta urat cu inzurii la adresa ei stiu ca trebuie sa fac procedura de urgență dar inca nu am bani acum sa merg acolo poate veni la mine acasa inainte si poate sa dea o declaratie ca nu mai vrea sa stea la tatal ei ca se poarta urat cu ea imi poate face rau el ? | |
|
|
|
24-07-2022 |
| Mergeti la judecatoria pe a carei raza teritoriala domiciliaza minora si promovati o actiune pentru stabilirea domiciliului acesteia la dvs si obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere. Daca doriti stabilirea domiciliului de urgenta, pe langa aceasta actiune, trebuie promovata si o ordonanta presedintiala. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
25-07-2022 |
 | Mihaela Vizitator |
| Buna seara va rog frumos sa ma invatati si pe mine ce pot sa fac fica mea de 16 ani cu locuinta stabita la tata exercitarea ambilor părinți ma sunat disperata ca tatal ei vrea sa o duca pe ea si pe fiul meu de 14 ani in afara tarii la munca este disperata nu vrea sa se duca ce pot face cu ce pot ajuta sa nu o oblige sa faca lucrul asta ? Va rog sami spuneti fostul sot nu ma sunat sami ceara procura cum poate sa plece fara semnatura mea ducand doi copii minori la muncă in strainatate? | |
|
|
|
26-07-2022 |
| Tatal nu poate scoate minorii din tara fara acordul dvs. Puteti formula o plangere penala impotriva fostului sot, pentru savarsirea infractiunii de rele tratamente aplicate minorului, daca este cazul. De asemenea, formulati in instanta o actiune pentru stabilirea domiciliului minorilor la dvs si obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
27-07-2022 |
 | Andrei Vizitator |
| Iubita mea are 17 ani in 2 luni face 18 iar eu am 18 ani . Părinți nu o mai lasă să vina la mine și îi interzic sa se vadă cu mine . Ea a hotărât să vina la mine indiferent de ce spun ai ei , eu i-am spus că nu e chiar ok că părinți pot depinde plângere .... Vreau să știu dacă e legal și ce se poate întâmpla în caz de vine la mine și părinții depun plângere . Țin să menționez că sunt în Germania dar și eu și ea suntem Români | |
|
|
|
28-07-2022 |
| Avand in vedere faptul ca locuiti in Germania, veti fi cercetat conform legislatiei germane, motiv pentru care va trebui sa contactati un avocat local. Sfatul meu este sa asteptati ca iubita dvs sa devina majora si ulterior sa va mutati impreuna. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
28-07-2022 |
|
| Daca parintii depun plangere, puteti fi cercetat de autoritatile romane pentru infractiunea prevazuta la art.220 Cod penal.[Raportul sexual, actul sexual oral sau anal, precum şi orice alte acte de penetrare vaginală sau anală comise de un major cu un minor cu vârsta între 16 şi 18 ani se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 9 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi] Conform ultimelor modificari, pentru faptele prevăzute la art. 218 - 220, art. 221 alin. (1) - (21), art. 222 indice 1, art. 216 indice 1 şi art. 374 alin. (1) şi (11), legea penală română se aplică infracţiunilor săvârşite în afara teritoriului ţării de către un cetăţean român indiferent de pedeapsa prevăzută de legea română, chiar dacă fapta nu este prevăzută ca infracţiune de legea penală a ţării unde aceasta a fost săvârşită. Nu va doriti asa ceva, pentru ca toata viata veti fi mentionat in registrul agresorilor sexuali. Asteptati sa faca 18 ani si nu le dati motiv parintilor sa suspecteze ca aveti relatii sexuale cu fiica lor. Si prietena dvs, poate silita de parinti, va putea declara ulterior ca ati fortat-o.S-au mai vazut cazuri. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
10-09-2022 |
 | Gheba Mirela Vizitator |
| Buna seara,am 15 ani si as dori sa plec de la parinti mei si ma ma mut la bunica mea pt ca parinti ma bat intr-una dorm cu frica si noaptea as dori sa stiu daca pot da semnatura la politie sa pot sta cu bunici mei va multumesc | |
|
|
|
11-09-2022 |
|
| Nu exista asa ceva "daca pot da semnatura la politie" In cazul in care parintii va aplica rele tratamente sesizati urgent directia de asistenta sociala de la primaria din localitate ori direct politia, institutii care va pot ajuta, pe cai legale, sa va mutati cu bunica, daca aceasta va primeste. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
11-09-2022 |
| Gheba Mirela a scris pe 10-09-2022: Buna seara,am 15 ani si as dori sa plec de la parinti mei si ma ma mut la bunica mea pt ca parinti ma bat intr-una dorm cu frica si noaptea as dori sa stiu daca pot da semnatura la politie sa pot sta cu bunici mei va multumesc In situatia in care sunteti supusa unor abuzuri, va trebui sa formulati o plangere penala impotriva parintilor, pentru savarsirea infractiunii de rele tratamente aplicate minorului. De asemenea, va fi sesizat DGASPC-ul pentru efectuarea unor verificari si daca se vor confirma afirmatiile dvs, fie veti fi plasata intr-un centru pentru minori, fie vi se va stabili domiciliul la bunica dvs, daca dansa doreste sa va creasca. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
13-11-2022 |
 | Cabriela Vizitator |
| Orosadrian a scris pe 04-04-2016: am cunoscut o fata de 17 ani acum cateva luni..fata a locuit la mine .eu am 26 de ani .parintii iei au fost de acord cu relatia nostra..pana an luna ianuarie cand fata sa antors pan acasa sa asi vada parintii..dar acestia sau schimbat. si nu au mai lasato .sa vina anapoi la mine .au batuto foarte rau fata a fugit de acasa a venit la mine din. nou. a doua zi avenit politia si au duso anapoi acasa la parinti..dupa o saptamana..a fugit iarasi..la mine de frica parintilor cum pot sa o ajut sa lase an pace.. | |
|
|
|
14-11-2022 |
 | Dori Vizitator |
| Buna ziua o întrebare am 15 ani jumate și aș vrea să plec cu iubitul meu in Romania dar mama mea nu știe nimica și iubitul meu are 21 de ani daca plecem și ea face reclamație la poliție iubitul meu poate sa pățească ce va ?(din cauza că nu pot sa mă ileg cu mama că nu mă lăsa nici să es afara cu el sau să stau langa el nimic de nimic) și cat te curând ne am mutat toți inpruna eu mama și iubitul meu de când ne am mutat nu prea ne inlegem cu mama am vas zis motivul . | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |