|
27-03-2016 |
| Am 16 ani si doresc sa plec la prietenul meu.Ce se poate intampla daca plec...Pot sa dau declaratie ca stau de buna voie? | |
|
|
|
27-03-2016 |
| E dificil de dat un raspuns avand in vedere ca esti minora cu capacitate restrânsă de exercitiu, ceea ce inseamna ca nu poți aprecia pe deplin daca decizia asta e in avantajul tau sau nu. Depinde mult si ce atitudine vor adopta părinții tăi. Daca depun sau nu o plangere la poliție. | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
27-03-2016 |
| Si daca vor depune o plangere la politie ce se poate intampla? | |
|
|
|
29-03-2016 |
 | Avocat Andreea Marca ✓ Bacău 0745412603 (Doar pt. programări) andreea_marca@yahoo.com
|
| Dacă vei pleca la prietenul tău, probabil vei lua o decizie ce o vei regreta mai târziu. La această vârstă, se crede că totul este posibil. Chiar dacă vor depune plângere la politie, probabil cel tras la răspundere va fi prietenul tău, dacă este major. Pe tine, doar te vor trimite acasă. Fiind minoră, la 16 ani , ai doar o capacitate de exercițiu restrânsă. | Avocat Andreea Marca - Baroul Bacău Tel. 0745412603* email: andreea_marca@yahoo.com | |
|
|
|
|
05-04-2016 |
 | Orosadrian Vizitator |
| cum pot sa ajut o fata de 17 ani sa scape de bataia parintilor si sa nu aiva drept asupra iei . | |
|
|
|
05-04-2016 |
 | Orosadrian Vizitator |
| am cunoscut o fata de 17 ani acum cateva luni..fata a locuit la mine .eu am 26 de ani .parintii iei au fost de acord cu relatia nostra..pana an luna ianuarie cand fata sa antors pan acasa sa asi vada parintii..dar acestia sau schimbat. si nu au mai lasato .sa vina anapoi la mine .au batuto foarte rau fata a fugit de acasa a venit la mine din. nou. a doua zi avenit politia si au duso anapoi acasa la parinti..dupa o saptamana..a fugit iarasi..la mine de frica parintilor cum pot sa o ajut sa lase an pace.. | |
|
|
|
05-04-2016 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| In primul rand, in momentul in care a fost agresata fizic, ar fi trebuit sesizate organele de politie si DGASPC. In ceea ce priveste mutatul impreuna, va trebui sa asteptati ca iubita dvs. sa devina majora. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
06-04-2016 |
| Persoanele minore se afla sub supravegherea ocrotitorilor legali (fie ei parinti, institutii de ocrotire [centru de plasament] etc..). Daca vei pleca de acasa , cel mai probabil parintii vor anunta organele de politie care te vor gasi si te vor aduce acasa. Daca prietenul este major poate fi acuzat de mai multe infractiuni prevazute de catre Codul penal , printre care infractiunea de act sexual cu minori, corupere sexuala a minorilor , etc...) | |
|
|
|
13-07-2017 |
 | Andreea Vizitator |
| Daca plec a doua oara la iubitul meu eu avand 16 ani si el 15 iar parintii mei vor incerca sa ma ia ,vor reusii daca eu nu vreau?? | |
|
|
|
14-07-2017 |
 | Avocat Vasile Alexandra ✓ Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3 0729974369 (Doar pt. programări) cabinetavocatvasile@yahoo.com
|
| Andreea a scris pe 13-07-2017: Daca plec a doua oara la iubitul meu eu avand 16 ani si el 15 iar parintii mei vor incerca sa ma ia ,vor reusii daca eu nu vreau?? Da, vor reusi. Pana la 18 ani va aflati sub supravegherea parintilor, domiciliul dvs. fiind stabilit la parinti. Doar daca va casatoriti (dar asta tot cu acordul parintilor) puteti obtine capacitate deplina de exercitiu (deveniti majora anticipat). | Avocat Alexandra Vasile tel. 0729974369 Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3 | |
|
|
|
|
14-07-2017 |
 | Andreea Vizitator |
| Si daca fug de mai multe ori ma vor duce la centrul de plasamennt? | |
|
|
|
12-08-2017 |
 | Rostas Eva Vizitator |
| Buna ziua ! Sunt o fata de 16 : ani .... sunt de nationalitate: Gabor Am renuntat la scoala la 12 ani ..... am rams repetenta ! Dupa parinti ... nu miau dat voie sa continui... scoala dorita cu toate Legile noastre...... si toate tampenile nu am fost lasata sa misc un deget legat... de scoala... misa schimbat portul.... si totul ... cu buna voie Si Foarte Sigura .... sunt in stare de ori ce ... sa termin scoala sa recuperez Am avut planuri sa devin un Avocat ...si inca visez la Asta nu vreau sa devin .... o fata de nationalitatea noastra... o prostie totala Sa devin o leguna controlata... Insa nu pot face nimik in Aceasta... privinta pt ca nu pot singura Nu vor fi nici o data de acord Parinti mei ... la tot gandesc ce este de facut..... Daca Voi pleca eu voi rupe toate legaturile familiare... ma vor renega... nu osa imi para rau ..... vreau sa continui ..... cu scoala si sa devin ce am de gand si miam propus inca de mika..... Nu am o anumita posibilitate.... nici o discutue indiferent ori de care... nu ma vor asculta este pe degeaba...... Am o simpla intrebare ... ce este de facut in privinta mea.... ? Ma si gandesc.... sa imi accept soarta si viata.... ca Asa este si sa Uit totul ..... pt ca sansele mele sunt !! De nimik ....sunt sigura... | |
|
|
|
01-11-2017 |
 | Sara Vizitator |
| Am 16 si as vrea sa stiu si eu, de asemenea daca ma pot muta din casa parintilor cu un prieten.El este major, dar eu sunt virgina si asa voi ramane pana la 18 ani.In cazul acesta, va pati ceva partenerul meu daca ma gasesc la el acasa?Eu cred ca din moment ce sunt virgina, nu poate fi acuzat de nimic. | |
|
|
|
04-11-2017 |
 | Ionela Vizitator |
| Buna ziua am si eu o intrebare va rog frumos daca imi puteti raspunde cu seriozitate .... Am 16 ani si vreau sa ma mut la iubitul meu in varsta de 23 de ani dar parinti mei nu sunt de acord pot face ceva ca sa ma ia inapoi acasa ??? Sau ppt face probleme prietenului meu ... Mar interesa daca ar putea sa ma ia cu forta acasa???.multumesc frumos...astepr raspuns cat mai curand daca se poate... | |
|
|
|
04-11-2017 |
 | Ionela Vizitator |
| Buna ziua am si eu o intrebare va rog frumos daca imi puteti raspunde cu seriozitate .... Am 16 ani si vreau sa ma mut la iubitul meu in varsta de 23 de ani dar parinti mei nu sunt de acord pot face ceva ca sa ma ia inapoi acasa ??? Sau ppt face probleme prietenului meu ... Mar interesa daca ar putea sa ma ia cu forta acasa???.multumesc frumos...astepr raspuns cat mai curand daca se poate... | |
|
|
|
27-12-2017 |
 | Bote_flv Vizitator |
| Salut ! Prietena mea are niste problemute, iar singura varianta pe care o vede este fuga de acasa, am incercat sa o conving, dar in zadar ! Intrebarea e urmatoarea ! Daca plecam in alt oras, ea fiind minora ( 16 ani si cateva luni ) eu fiind major, putem avea probleme cu politia, daca noi amandoi dorim sa locuim impreuna ? As vrea un raspuns concret, penru ca e posibil sa fuga de una singura... | |
|
|
|
29-12-2017 |
 | Serban Vizitator |
| Ce probleme sa ai la 16 ani? Nu ii ajung banii de Tedi? Sa ma scutiti! Nu stiti ce probleme reale exista in viata asta si la o mica cearta cu parintii vreti sa fugiti de acasa! Copii institutionalizati si-ar dori din tot sufletul sa evadeze dintr-o camera mica si inghesuita langa o familie, cu bune cu rele, cu certuri si scandaluri (ca in aproape toate familiile de altfel) Pe scurt. E minora, parintii vor suna la politie, politia o va cauta, o va gasi la tine, iar tu risti dosar penal pentru ca parintii fetei te pot acuza ca le-ai sechestrat fiica. Degeaba le zice minora politistilor cum sta treaba deoarece aceasta inca nu are capacitate de exercitiu deplina. Se considera ca minorii pot fi influentati astfel ca declaratiile lor nu au prea multa valoare juridica. Sa va fie rusine ca aveti o astfel de gandire, nu conteaza prin ce greutati treceti, ma gandesc ca lipsurile materiale, relatiile si anturajul minorei ar fi principala cauza pentru care aceasta vrea sa plece fe acasa. Atat timp cat in familie minora nu e torturata, sechestrata, legata la pat etc NU EXISTA NICIUN TEMEI PENTRU CARE ACEASTA SA POATA PLECA DE CAPUL EI IN LUME. | |
|
|
|
30-12-2017 |
 | Avocat Ciorobea Aurora ✓ Campina
aurora.ciorobea@opticnet.ro
|
| La 16 ani, o simpla interdictie de a iesi in oras, revenirea la o ora fixa sau refuzul acordului unei intalniri pot genera tragedii si sunt percepute ca atare de persoana in cauza, ducand la plecari de acasa. Parintii sesezeaza politia, acestia gasesc si aduc adolescenta acasa. Prietenul este acuzat sau nu, in functie de declaratiile persoanelor implicate. Mai devreme sau mai tarziu, totul se esetompeaza si toti realizeaza adevaratele tragedii sunt in cu totul alta parte si ca a avea parinti (chiar daca ei inteleg mai mult sau mai putin problemele inerente varstei, chiar daca ei interzic, mai mult sau mai putin anumite comportamente ) si a fi sanatos-fizic si psihic sunt bogatiile pe care unii nu le apreciaza cand le au, dar pe care cei care nu le au si le doresc si le acorda adevarata valoare... | |
|
|
|
|
04-01-2018 |
 | Daiana Maria Vizitator |
| Buna am 15 ani și vreau să plec de acasă din cauza părinților mei pentru nu ii mai suport Nu mai suport certurile lor scandaluri m.am saturat să mă bag intre ei Eu am un iubit de foarte mult timp aproximativ 10 luni mai avem doar un pic și facem un an de relație Îl iubesc mă iubeste ținem unul la altul și vrem sa ne mutam împreună Părinți mei nu sunt de acord cu el dar eu nu ii iau în considerare pentru că îl iubesc foarte mult pe acest băiat Vreau sa știu dacă mă duc la poliție și dau o declarație ca mă duc la el de bunăvoie ne poate face ceva . | |
|
|
|
04-01-2018 |
 | Avocat Vasile Alexandra ✓ Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3 0729974369 (Doar pt. programări) cabinetavocatvasile@yahoo.com
|
| Daiana Maria a scris pe 04-01-2018: Buna am 15 ani și vreau să plec de acasă din cauza părinților mei pentru nu ii mai suport Nu mai suport certurile lor scandaluri m.am saturat să mă bag intre ei Eu am un iubit de foarte mult timp aproximativ 10 luni mai avem doar un pic și facem un an de relație Îl iubesc mă iubeste ținem unul la altul și vrem sa ne mutam împreună Părinți mei nu sunt de acord cu el dar eu nu ii iau în considerare pentru că îl iubesc foarte mult pe acest băiat Vreau sa știu dacă mă duc la poliție și dau o declarație ca mă duc la el de bunăvoie ne poate face ceva . Buna ziua, Plecarea de acasa la aceasta varsta nu este o solutie si poate genera in timp probleme foarte mari (o sarcina nedorita, batai din partea concubinului, imposibilitatea reintoarcerii la parintii etc.) De principiu, 10 luni nu reprezinta "foarte mult timp"; as zice sa o astfel de relatie este de-abia la inceput. Va recomand sa nu va bazati pe relatia cu baiatul pe care il iubiti; la aceasta varsta iubirea are un fel ciudat de a se arata si pe cat de repede vine, pe atat de repede si trece. Cred ca este imposibil sa se inchege o relatie de iubire de lunga durata la aceasta varsta. Parintii pot anunta politia pentru a va cauta si pentru a va aduce acasa, iar iubitul dvs. poate fi acuzat de savarsirea infractiunii de act sexual cu un minor. Va recomand cu tarie sa mai asteptati cu plecarea de acasa. | Avocat Alexandra Vasile tel. 0729974369 Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3 | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |