Forum avocaţi > Civil

Pot pleca la 16 ani de acasa? - Pagina 6

Start  5  6  7   8  Final
 16-01-2020
Vizitator
Buna ziua,sunt luată în plasament de bunica mea si la fiecare trei luni imi vine acasă o doamnă de la protecția copilului, si am 16 ani si vreau sa ma mut cu prietenul meu care este major, dar bunica este de acord, pot pleca sau creez probleme?
Răspunde
 16-01-2020

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Da, va creati probleme atat dvs, cat si prietenului major, care poate fi invinuit de savarsirea unei infractiuni.
Ramaneti cu bunica pana impliniti 18 ani, cu atat mai mult cu cat se pare ca va permite lucruri pe care n-ar trebui sa vi le permita. Timpul trece repede.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 16-01-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Gina a scris pe 16-01-2020:
Buna ziua,sunt luată în plasament de bunica mea si la fiecare trei luni imi vine acasă o doamnă de la protecția copilului, si am 16 ani si vreau sa ma mut cu prietenul meu care este major, dar bunica este de acord, pot pleca sau creez probleme?
In situatia in care va mutati fara acordul bunicii, prietenul dvs poate fi cercetat penal pentru savarsirea infractiunii de act sexual cu un minor.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 16-01-2020
Vizitator
Bună, am 16 ani, și am aflat recent ca dacă am +16 ani, pot merge la secția de politie locala, sa declar ca vreau sa ma mut cu prietenul meu (18 ani) deoarece tatăl meu ma bate și ma agresează sexual, sa spun numele prietenului și sa primesc restricție pentru tatăl meu, dar sa ii vizitez eu... Se poate asa ceva, vreau un răspuns va rog, m-am saturat de ce îmi face tatăl meu, deoarece dacă as depune o declarație pt viol și agresiuni sexuale, ar dura foarte mult, și m-ar bate o grămadă pana sar Rezolva. Și încă o chestie, iubitul meu lucrează în străinătate, iar mama chiar ar vrea sa plec și eu acolo deoarece știe, dar nu am cum. Poate cineva sa îmi spună cum sa rezolv cu mutarea și restricția?
Răspunde
 17-01-2020

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
In situatia in care tatal dvs. abuzeaza sexual de dvs., hotarat trebuie sa depuneti plangere penala pentru viol si violente. Sunteti minora, si legea va protejeaza. Vorbiti cu mama dvs si mergeti neaparat la politie. Politia va emite si un ordin de protectie, tatal urmand sa fie evacuat din casa, daca nu cumva chiar arestat.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 17-01-2020

Bucuresti
0746938774
Facebook
Valentina a scris pe 16-01-2020:
Bună, am 16 ani, și am aflat recent ca dacă am +16 ani, pot merge la secția de politie locala, sa declar ca vreau sa ma mut cu prietenul meu (18 ani) deoarece tatăl meu ma bate și ma agresează sexual, sa spun numele prietenului și sa primesc restricție pentru tatăl meu, dar sa ii vizitez eu... Se poate asa ceva, vreau un răspuns va rog, m-am saturat de ce îmi face tatăl meu, deoarece dacă as depune o declarație pt viol și agresiuni sexuale, ar dura foarte mult, și m-ar bate o grămadă pana sar Rezolva. Și încă o chestie, iubitul meu lucrează în străinătate, iar mama chiar ar vrea sa plec și eu acolo deoarece știe, dar nu am cum. Poate cineva sa îmi spună cum sa rezolv cu mutarea și restricția?
Formulati o plangere penala impotriva tatalui si in situatia in care mama dvs nu va sustine pentru obtinerea unui ordin de protectie, veti fi internata intr-un centru pentru minori pana la majorat, insa daca va mutati la prietenul dvs in momentul de fata, fara a avea acordul parintilor, prietenul risca sa fie cercetat pentru savarsirea infractiunii de act sexual cu un minor.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 20-02-2020
Vizitator
Buna ziua ..am 17 ani și 5 luni și as dorii sa ma mut cu iubitul meu in vârsta de 19 ani și 4 luni, locuiește cu partiții lui ...întrebarea mea este dacă părinții mei pot face ceva dacă eu refuz întoarcerea la domiciliu ?
Poliția ma poate lua cu forța dacă iubitul meu și părinții acestuia sunt de acord ca eu sa ma mut la ei fără acordul părinților mei?
Răspunde
 20-02-2020

Bucuresti
0746938774
Facebook
In situatia in care va mutati fara acordul parintilor, prietenul dvs poate fi acuzat de savarsirea infractiunii de act sexual cu un minor. Daca refuzati sa va intoarceti la domiciliul parintilor, puteti fi internata intr-un centru de plasament pana la majorat. Sfatul meu este sa va mutati dupa ce deveniti majora.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 20-02-2020
Vizitator
Act sexual cu un minor? ..am fost de acord in privința asta ..pe mine ma interesează dacă părinții sau poliția imi poate face ceva in cazul in care fug la prietenul meu ...nu mai pot aștepta pana la majorat!
Răspunde
 20-02-2020

Bucuresti
0746938774
Facebook
Asa cum v-am precizat, parintii dvs pot formula o plangere penala impotriva prietenului dvs, iar dvs veti fi dusa acasa sau intr-un centru de plasament pana la majorat.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 02-03-2020
Vizitator
Dacă am 17 pot pleca de acas ?
Răspunde
 02-03-2020
Vizitator
Bună mă numesc Maria..Am 17 ani ,dacă vreau să plec de acasă este legal? Sunt venită în Italia și nu îmi place de loc ,mama nu mă ascultă când vreau să vorbesc cu ea,mi-a zis ca fără ea afară nu am ce cauta.Imi zice ca mereu îi fac probleme ,mama ne are doar ea in custodie ,și acuma sta cu ,,Bărbatul ei” el se comporta frumos cu mine .Da nu mai îmi place,ea niciodată nu îmi dă libertate..Eu școala nu mai fac ,mereu stau in casa ...Ce pot face ? Menționez am 17 ani împliniți ,dacă plec ce se poate întâmpla ?
Răspunde
 02-03-2020

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Inteleg ca sunteti plecata din tara, in Italia, cu mama dvs.
Sunteti plictisita si vreti sa plecati de langa ea. Cum credeti ca va veti descurca sa traiti singura, la 17 ani, intr-o tara straina? Veti fi victima singura a tuturor profitorilor si va veti distruge viata. Unde veti locui, cu ce bani va veti intretine? Mama dvs. va tine langa ea ca sa va protejeze, nu pentru ca va vrea raul. Profitati de timpul liber pe care il aveti: invatati singura acasa, chiar daca nu mergeti la scoala; cititi, uitati-va la tv, orice.
In Italia, un minor gasit singur de autoritati este luat prin Tribunalul pentru minori si plasat intr-un centru special. Asta, daca este "cuminte". Daca din nevoie veti ajunge sa faceti si altceva, veti fi arestata.
Atentie: nu e nevoie de politie ca sa fiti ridicata de pe strada; serviciile sociale au aceasta putere in Italia. Veti fi indepartata de mama, iar repatrierile sunt extrem de greoaie. Va veti transforma viata in calvar.
Deci, stati langa mama, nu plecati de acasa. Singura dvs. protectie acum este mama dvs.
Daca plecati de langa ea, va garantez ca in 2 zile maxim, dupa ce va trece plictisul, nejustificat de altfel, veti regreta amarnic cate "libertate" ati obtinut. Fiti rationala.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 02-03-2020

Bucuresti
0746938774
Facebook
Maria a scris pe 02-03-2020:
Bună mă numesc Maria..Am 17 ani ,dacă vreau să plec de acasă este legal? Sunt venită în Italia și nu îmi place de loc ,mama nu mă ascultă când vreau să vorbesc cu ea,mi-a zis ca fără ea afară nu am ce cauta.Imi zice ca mereu îi fac probleme ,mama ne are doar ea in custodie ,și acuma sta cu ,,Bărbatul ei” el se comporta frumos cu mine .Da nu mai îmi place,ea niciodată nu îmi dă libertate..Eu școala nu mai fac ,mereu stau in casa ...Ce pot face ? Menționez am 17 ani împliniți ,dacă plec ce se poate întâmpla ?
Unde doriti sa plecati? Daca nu mai doriti sa locuiti cu mama, va puteti muta la tatal dvs, urmand ca acesta sa promoveze ulterior o actiune pentru stabilirea domiciliului la dansul si obligarea mamei la plata pensiei de intretinere.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 03-03-2020
Vizitator
Daca am 18 ani si vreau sa plec de acasa,parintii sau politia imi vor putea face ceva?
Răspunde
 03-03-2020
Vizitator
Daca am 18 ani si vreau sa plec de acasa,parintii sau politia imi vor putea face ceva?
Răspunde
 03-03-2020

Bucuresti
0746938774
Facebook
Daca sunteti majora, sunteti capabila sa luati singura decizii, deci va puteti muta de la domiciliul parintilor.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 03-03-2020

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
La 18 ani o persoana dobandeste deplina capacitate de exercitiu, devenind majora.
Daca dvs. credeti ca va descurcati singura, dupa majorat sunteti libera sa faceti ce doriti.
Cu mentiunea ca trebuie sa fiti sigura ca ceea ce vreti sa faceti este bine pentru dvs. Cand o persoana devine majora nu dobandeste brusc intelepciune, de aceea ganditi-va intai bine daca este intr-adevar in avantajul dvs. sa plecati de acasa si abia apoi actionati.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 04-03-2020
Vizitator
Aș putea da un ordin de restrictie tatalui,pt ca ma ameninta
Răspunde
 04-03-2020
Vizitator
Bună,am plecat de acasa cu prietenul meu avem unde locuii,avem cu ce sa ne intretinem,am varsta de 18 ani,ar putea sa imi faca parintii ceva?(eu imi continui scoala)
Răspunde
RăspundeStart  5  6  7   8  Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.