Forum avocaţi > Civil

Pot pleca la 16 ani de acasa? - Pagina 7

Start  5   6  7  8  Final
 04-03-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Alle a scris pe 04-03-2020:
Aș putea da un ordin de restrictie tatalui,pt ca ma ameninta
Daca sunteti victima unei agresiuni din partea unui membru al familiei, formulati o plangere penala in acest sens si solicitati emiterea unui ordin de protectie, cu evacuarea persoanei agresive din imobilul unde locuiti.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 04-03-2020

Bucuresti
0746938774
Facebook
Dana a scris pe 16-06-2019:
Da se poate pleca de acasa la vârsta de 16ani din pacate.Fiica mea a plecat acum 4 saptamani.Am fost la politie ,la protectia copilului si nu s a rezolvat nimic.Pacat ca a pierdut scoala. Eu nu inteleg,parintii raspund de tine până la varsta de 18 ani și tu ai dreptul la 16 ani sa pleci de acasa
Minorii se afla in grija parintilor pana la majorat. Sfatul meu este sa formulati o plangere penala impotriva persoanelor unde locuieste in prezent fiica dvs. Depuneti aceasta plangere direct la Parchet.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 04-03-2020
Vizitator
Bună,am plecat de acasa cu prietenul meu avem unde locuii,avem cu ce sa ne intretinem,am varsta de 18 ani,ar putea sa imi faca parintii ceva?(eu imi continui scoala)
Răspunde
 04-03-2020

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Daca ati implinit efectiv varsta de 18 ani, ati devenit majora si puteti lua decizii de una singura, chiar daca inca sunteti la scoala.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 05-03-2020

Bucuresti
0746938774
Facebook
User a scris pe 04-03-2020:
Bună,am plecat de acasa cu prietenul meu avem unde locuii,avem cu ce sa ne intretinem,am varsta de 18 ani,ar putea sa imi faca parintii ceva?(eu imi continui scoala)
Daca sunteti majora, sunteti capabila sa luati singura decizii, deci nu aveti de ce sa va faceti griji in privinta parintilor.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 24-03-2020

Buna ziua,
Părinții noștri sunt despărțiți, eu stau singură in chirie, majoră fiind, iar sora mea minora locuiește cu tatăl nostru. Ea a fugit de acasă, a venit la mama, dar nu vrea sa stea nici la mama, vrea sa vina la mine, împlinește 17 ani in luna august. Eu normal ca nu pot sa o las de capul ei daca nu vrea sa locuiască la nici unul din părinți și nici nu o oblig sa meargă acasă. As vrea sa o iau sa locuiască la mine, dar vreau sa stiu daca se intampla ceva, cum ar fi poliție sau sa fiu eu acuzată de ceva, având în vedere că e minora. Nu ne intelegem prea bine cu părinții, ambii si-au refăcut viața, eu m-am tot mutat, cand la mama cand la tata cand la bunica, cand prin chirii, eu pot sa spun ca ma simt neglijată si abandonată desi am 20 ani. De la 18 ani am plecat de acasa din multe motive. Poate am facut si fac greseli ca orice adolescent dar nu meritam sa fiu tratată de către mama in halul asta, jignită, înjurata, bătută etc..
Tatăl nostru este putin mai înțelegător dar cum eu n-am mai locuit cu el de mulți ani nu prea mai stiu cam ce fel de persoana e acum. Dar sigur exista un motiv pentru care sora mea a plecat de acasa. Având în vedere că si-a fa ut o relație, Sora mea se simte pe locul 2 si am observat ca intradevar asa este tratată.. astept totusi un răspuns, vreau sa stiu daca exista o modalitate prin care sora mea sa locuiască la mine fara nici o problemă desi este minora.
Răspunde
 24-03-2020

https://avocatro.net/forum/civil/4991-pot-pleca-la-16-ani-de-acasa
Răspunde
 24-03-2020

Buna ziua,
Părinții noștri sunt divorțat, eu locuiesc singura, dar sora mea locuiește cu tatăl nostru, este minora si a fugit de acasă, la mama noastra, tatăl nostru a sunat la poliție, poliția a aflat că este la mamă și nu s-a întâmplat nimic dar sora mea nu vrea sa ramana sa locuiască nici la mamă, vrea sa locuiască cu mine, eu normal ca accept asta, dar vreau sa stiu daca sunt niste riscuri având în vedere că e minora si ca as răspunde de ea. Cu siguranta are motivele ei pentru care a fugit si la fel, are motive si pentru care nu vrea sa locuiască nici la mamă. Stiu exact despre ce este vorba, sunt multe lucruri urâte ce s-au intamplat cât timp am locuit cu mama. Amândoi părinții si-au refăcut viața si oarecum suntem pe locul 2 în viața lor.. Nu exagerez as avea multe lucruri de spus, dar astept sa mi se raspunda mai întâi. Vreau sa stiu ce s-ar intampla daca sora mea minora locuiește cu mine.
Răspunde
 24-03-2020

Bucuresti
0746938774
Facebook
Anaioana a scris pe 24-03-2020:
Buna ziua,
Părinții noștri sunt divorțat, eu locuiesc singura, dar sora mea locuiește cu tatăl nostru, este minora si a fugit de acasă, la mama noastra, tatăl nostru a sunat la poliție, poliția a aflat că este la mamă și nu s-a întâmplat nimic dar sora mea nu vrea sa ramana sa locuiască nici la mamă, vrea sa locuiască cu mine, eu normal ca accept asta, dar vreau sa stiu daca sunt niste riscuri având în vedere că e minora si ca as răspunde de ea. Cu siguranta are motivele ei pentru care a fugit si la fel, are motive si pentru care nu vrea sa locuiască nici la mamă. Stiu exact despre ce este vorba, sunt multe lucruri urâte ce s-au intamplat cât timp am locuit cu mama. Amândoi părinții si-au refăcut viața si oarecum suntem pe locul 2 în viața lor.. Nu exagerez as avea multe lucruri de spus, dar astept sa mi se raspunda mai întâi. Vreau sa stiu ce s-ar intampla daca sora mea minora locuiește cu mine.

Avand in vedere faptul ca sunteti sora minorei, puteti solicita stabilirea domiciliului acesteia la dvs, conform dispozitiilor art. 400 alin. 3 NCC:
" În mod excepțional și numai dacă este în interesul superior al copilului, instanța poate stabili locuința acestuia la bunici sau la alte rude ori persoane, cu consimțământul acestora, ori la o instituție de ocrotire. Acestea exercită supravegherea copilului și îndeplinesc toate actele obișnuite privind sănătatea, educația și învățătura sa."

Va trebui sa formulati la instanta de tutela o actiune in acest sens, prezentand motivele pentru care sora dvs nu poate locui la parinti si solicitand administrarea unor probe in dovedirea sustinerilor dvs. Aveti posibilitatea legala de a solicita obligarea parintilor la plata pensiei de intretinere, pana la majoratul minorei.

De asemenea, se va efectua o ancheta sociala pentru a se stabili daca aveti conditii decente pentru cresterea minorei, iar aceasta va fi audiata.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 06-04-2020
Vizitator
Buna ziua , am si eu cateva intrebari.
Eu am 16 ani si vreau sa ma mut cu iubitul meu de 18 ani. El are un salariu atabil , ne cunoastem de ceva timp si vreau sa stau cu el . Vreau sa plec de acasa din cauza certurilor ai batailor cu parintii mei . Ce as putea face ca sa nu avem probleme cu politia?
Răspunde
 07-04-2020

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
"Ce as putea face ca sa nu avem probleme cu politia?"
Pana impliniti 18 ani, stati acasa.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 07-04-2020

Bucuresti
0746938774
Facebook
Anonim......... a scris pe 06-04-2020:
Buna ziua , am si eu cateva intrebari.
Eu am 16 ani si vreau sa ma mut cu iubitul meu de 18 ani. El are un salariu atabil , ne cunoastem de ceva timp si vreau sa stau cu el . Vreau sa plec de acasa din cauza certurilor ai batailor cu parintii mei . Ce as putea face ca sa nu avem probleme cu politia?

In situatia in care parintii dvs formuleaza plangere penala, prietenul dvs poate fi cercetat pentru savarsirea infractiunii de act sexual cu un minor.

Daca traiti intr-un mediu violent si sunteti agresata de parinti, va puteti adresa organelor de politie si Dgaspc-ului, pentru a fi internata intr-un centru pentru minori pana la implinirea varstei majoratului.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 17-04-2020
Vizitator
Buna ziua!
Am 17 ani și 8 luni ...și as dorii sa ma mult cu iubitul meu in vârsta de 19 ani ! Părinții mei nu sunt de acord cu el. Părinții lui sunt dispuși sa ma primească !
Întrebarea mea este dacă poliția ma poate lua cu forța de acolo ! Parintii mei au ce face având in vede ca am aproape 18 ani și stau de buna voie la iubitul meu ?
Răspunde
 17-04-2020

Bucuresti
0746938774
Facebook
Andreeaa a scris pe 17-04-2020:
Buna ziua!
Am 17 ani și 8 luni ...și as dorii sa ma mult cu iubitul meu in vârsta de 19 ani ! Părinții mei nu sunt de acord cu el. Părinții lui sunt dispuși sa ma primească !
Întrebarea mea este dacă poliția ma poate lua cu forța de acolo ! Parintii mei au ce face având in vede ca am aproape 18 ani și stau de buna voie la iubitul meu ?

Atat timp cat sunteti minora, in situatia in care parintii dvs se vor adresa politiei, prietenul dvs poate fi cercetat pentru savarsirea infractiunii de act sexual cu un minor.

Sfatul meu este sa asteptati implinirea varstei majoratului si ulterior sa va mutati.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 19-04-2020
Vizitator
Buna ma numesc Andreea am 16 ani ,și am o relație cu un băiat de 20 de ani ,vreau sa ma lămuriți și să mă ajutați, daca plec la el de bunăvoie si nu forțată de nimeni se poate întâmpla ceva ? El are condiții are de toate, și ne iubim ,stiu ca sunt un copil însă am o minte matură, stiu ca toti spun că mai bine copilăresc și altele însă tot ce îmi doresc e sa fiu langa cel pe care îl iubesc ,vreau sa stiu ce se întâmplă dacă plec la el ,și dacă părinții mei dau declarație la poliție, eu ce pot face in acest caz? Vreau doar atât sa raman lângă persoana iubita!
Răspunde
 20-04-2020

Bucuresti
0746938774
Facebook
Andreea a scris pe 19-04-2020:
Buna ma numesc Andreea am 16 ani ,și am o relație cu un băiat de 20 de ani ,vreau sa ma lămuriți și să mă ajutați, daca plec la el de bunăvoie si nu forțată de nimeni se poate întâmpla ceva ? El are condiții are de toate, și ne iubim ,stiu ca sunt un copil însă am o minte matură, stiu ca toti spun că mai bine copilăresc și altele însă tot ce îmi doresc e sa fiu langa cel pe care îl iubesc ,vreau sa stiu ce se întâmplă dacă plec la el ,și dacă părinții mei dau declarație la poliție, eu ce pot face in acest caz? Vreau doar atât sa raman lângă persoana iubita!

In situatia in care parintii dvs vor sesiza organele de politie, prietenul dvs poate fi cercetat pentru savarsirea infractiunii de act sexual cu un minor.

Sfatul meu este sa asteptati implinirea varstei majoratului, iar ulterior puteti lua ce decizii doriti.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 27-04-2020
Vizitator
Bunaziua,am si eu o intrebare,am 21 de ani,si am o iubita de 17 ani m.ai are 5 luni si face 18 ani,ea vrea sa plece deacasa si sa vina la mine,iar parintii ei nu sunt deacord si nu ma suporta,ce se intampla dqca vine la mine de buna voe,am probleme cu legea?
Răspunde
 27-04-2020

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Da, veti avea. Spuneti-i sa mai aiba rabdare 5 luni.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 28-04-2020

Bucuresti
0746938774
Facebook
Gabi a scris pe 27-04-2020:
Bunaziua,am si eu o intrebare,am 21 de ani,si am o iubita de 17 ani m.ai are 5 luni si face 18 ani,ea vrea sa plece deacasa si sa vina la mine,iar parintii ei nu sunt deacord si nu ma suporta,ce se intampla dqca vine la mine de buna voe,am probleme cu legea?

In situatia in care parintii iubitei dvs vor sesiza organele de politie, riscati sa fiti cercetat pentru savarsirea infractiunii de act sexual cu un minor.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 05-05-2020
Vizitator
Buna ziua eu și soțul meu suntem in germania fratele soțului meu a rămas în țară, are 15 ani a rămas deoarece este minor și trebuie să o mai ajute pe mama bolnava noi ajutandui material de aici ,până acum 3 luni totul a fost bine . Dar a început să iasă cu ,,baietii,, sa consume alcool și nu prea mai o ajuta pe mama.uneori mai fura și din banii mamei pe care ii trimitem noi sau din pensia acesteia, după și.a adus o fata minora de 13 sau 14 ani la el la început a spus că doar 2 zile până vine bunica ei din spital de precizat că fata este de etnie și nu are nici măcar 8 clase și sta doar cu bunica,dar din doua zile deja sunt 3 luni iar mama băiatului nu mai are ce să facă ea fiind bolnava nu este de acord dar daca spune ceva el devine violent verbal și îi este frică că va deveni și fizic noi amândoi muncim și nu avem voie prea multe zile libere să mergem în tara iar cu Covid nici nu se poate oare ce am putea face ca fata sa plece de acolo sau poate fi trasă mama la răspundere daca se anunță poliția deoarece acum toți vecini o judeca și spun că nu e o mama buna că permite ca doi minori să aibă relații sexuale in locuința ei și au amenințat că o să aducă protecția copilului dar cei doi minori tot nu vor sa asculte.oare ce am putea sa facem?
Va mulțumesc
Răspunde
RăspundeStart  5   6  7  8  Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.