|
08-06-2019 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Mirela Cstantin a scris pe 07-06-2019: Buna ziua suntem 4 frati si mama tatal meu a decedat cum putem dezbate succesiunea in instanta deoare ce unul dintre frati nu e deacord si ce acte sunt necesare? In primul rand va trebui sa acceptati mostenirea de pe urma parintilor dvs la notar, iar ulterior va puteti adresa instantei de judecata. Va trebui achitata o taxa de timbru, veti atasa la dosar inscrisurile pe care le detineti cu privire la bunurile ce compun masa succesorala, dovada calitatii de mostenitori, actele de stare civila ale partilor si certificatele de deces ale parintilor. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
18-06-2019 |
 | Bondar luminita Vizitator |
| BUNA ZIUA.Mama a murit acum 6 luni ,cum putem incepe dezbaterea de mostenire in conditiile in care unul dintre frati stim doar ca este stabilit in zona Madridului el avand familia aici in Romania,caresustine ca nu stie nimic de el | |
|
|
|
18-06-2019 |
| Bondar Luminita a scris pe 18-06-2019: BUNA ZIUA.Mama a murit acum 6 luni ,cum putem incepe dezbaterea de mostenire in conditiile in care unul dintre frati stim doar ca este stabilit in zona Madridului el avand familia aici in Romania,caresustine ca nu stie nimic de el În primul rând, trebuie să faceți o declarație la notar prin care să declarați că acceptați succesiunea de pe urma mamei. Apoi deschideți succesiunea la un notar public, indicând moștenitorii și masa succesorală. Indicați notarului adresa din țară a fratelui, precum și faptul că acesta locuiește în străinătate și că nu cunoașteți actuala lui adresă. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
18-06-2019 |
 | Bondar luminita Vizitator |
| |
|
|
30-12-2019 |
 | Anca Vizitator |
| Buna ziua am o intrebare .eu sunt nepoata si am 35 de ani.Avem o casa trecuta pe strabunica mea care a decedat.Casa a ramas la copii.sau casatorit si a rezultat 2fete.Succesiunea de pe partea mamei lor sa facut.Si a ramas la ambele fete.Ce dreoturi ca nepoata am eu.Mama decedind in acest timp.De pe bunicu nu sa facut succesiune.Sper ca am explicat bine.Multumesc anticipat | |
|
|
|
30-12-2019 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Cluj si Prahova 0742251721 marina.starjil@gmail.com
|
| Nu, nu ati explicat bine. Nu se intelege nimic. Luati-o de la capat. Strabunica a avut 2 fete, adica bunica dvs. si sora bunicii? Care au avut fiecare o fata? ori una dintre ele, bunica, a avut 2 fete? Sunteti fata cui? | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
30-12-2019 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Anca a scris pe 30-12-2019: Buna ziua am o intrebare .eu sunt nepoata si am 35 de ani.Avem o casa trecuta pe strabunica mea care a decedat.Casa a ramas la copii.sau casatorit si a rezultat 2fete.Succesiunea de pe partea mamei lor sa facut.Si a ramas la ambele fete.Ce dreoturi ca nepoata am eu.Mama decedind in acest timp.De pe bunicu nu sa facut succesiune.Sper ca am explicat bine.Multumesc anticipat In primul rand trebuie efectuata succesiunea de pe urma mamei, sa dobanditi calitatea de mostenitoare a acesteia si ulterior dezbateti mostenirea de pe urma bunicului. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
20-01-2020 |
 | Tina Vizitator |
| Buna ziua.Bunica mea vrea sa faca succesiunea după bunicul meu El este decedat de 40 de ani.Si doua dintre fetele lor nu vreau sa se prezinte pentru a face succesiunea .Ce putem face ,u de trebuie sa mergem.Ajutati ne cu un sfat va rugam . | |
|
|
|
20-01-2020 |
 | Tina Vizitator |
| Buna ziua.Bunica mea vrea sa faca succesiunea după bunicul meu El este decedat de 40 de ani.Si doua dintre fetele lor nu vreau sa se prezinte pentru a face succesiunea .Ce putem face ,u de trebuie sa mergem.Ajutati ne cu un sfat va rugam . | |
|
|
|
20-01-2020 |
 | Tina Vizitator |
|
|
|
20-01-2020 |
 | Tina Vizitator |
|
|
|
20-01-2020 |
|
| In cazul in care unii mostenitori nu doresc sa dezbata succesiunea, prin acord, la notar, in vederea obtinerii certificatului de mostenitor, singura cale ramane instanta. Cererea se introduce judecatorie, la ultimul domiciliu al bunicului. Succesibilii (cei care au dreptul la mostenire)trebuie sa faca dovada ca au acceptat mostenirea in termen legal (atat cei care doresc sa se dezbata mostenirea, cat si cele 2 fete care refuza sa faca succesiunea). Daca nu au aceptat in termen, pot fi inlaturate de la mostenire, ca renuntatoare. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
20-01-2020 |
| Tina a scris pe 20-01-2020: Buna ziua.Bunica mea vrea sa faca succesiunea după bunicul meu El este decedat de 40 de ani.Si doua dintre fetele lor nu vreau sa se prezinte pentru a face succesiunea .Ce putem face ,u de trebuie sa mergem.Ajutati ne cu un sfat va rugam . In primul rand trebuie acceptata mostenirea la notar, apoi va trebui ca bunica dvs sa formuleze in instanta o actiune pentru dezbaterea mostenirii si iesirea din indiviziune. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
07-05-2020 |
 | Stefana dragan Vizitator |
| Av.GERBER a scris pe 12-05-2016: Daca a renuntat nu mai are niciun drept, declarația de renunțare fiind irevocabilă. | |
|
|
|
07-05-2020 |
|
| Ati copiat un mesaj din 2016. Ce anume va intereseaza? | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
11-05-2020 |
 | Elena Vizitator |
| Buna ziua. Intrebarea mea este legata de mostenirea ramasa de la bunicii mei dupa moartea lor. Bunicii mei aveau 4 copii,3 fete si un baiat,baiatul fiind tatal meu. Tata a decedat iar eu sunt singura mostenitoare ramasa in locul lui. Surorile lui tata,dupa moartea bunicilor mei,au hoarat sa vanda tot. Am aflat ulterior ca au luat si banii pe ce au vandut. Acum,dupa doi ani de la vanzare,am fost contactata de matusile mele,ca au nevoie de procura pentru dezbaterea mostenirii,deoarece cumparatorul inca nu are acte pe nimic. As vrea sa va intreb cum pot proceda pentru a nu pierde banii ce mi se cuvin...deoarece iele nu mi.au spus ca au luat deja banii,am vb cu cine a cumparat si am aflat abia acum ca a platit deja dè doi ani de zile. Multumesc frumos o zi buna. | |
|
|
|
11-05-2020 |
|
| Evident ca nu le veti da procura. Dvs. veti participa personal la dezbaterea succesiunii dupa ambii bunici si va veti comporta ca si cum nimic nu a fost instrainat. Matusile vor prezenta in fata notarului actele de vanzare ptr. bunurile care s-au gasit in patrimoniul bunicilor la moartea acestora precum si dovada incasarii pretului. Din suma totala aveti dreptul la 1/4. (suma se imparte in mod egal intre descendenti) Actele intocmite de matusi fara dvs, nu va sunt opozabile, ptr ca dvs, desi coproprietara, nu v-ati exprimat acordul. Daca vor sa ramana cu banii, trebuie sa va de obligatoriu si partea dvs. Va recomand sa cautati local asistenta de specialitate, ptr ca speta se poate incurca rau de tot. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
11-05-2020 |
| Elena a scris pe 11-05-2020: Buna ziua. Intrebarea mea este legata de mostenirea ramasa de la bunicii mei dupa moartea lor. Bunicii mei aveau 4 copii,3 fete si un baiat,baiatul fiind tatal meu. Tata a decedat iar eu sunt singura mostenitoare ramasa in locul lui. Surorile lui tata,dupa moartea bunicilor mei,au hoarat sa vanda tot. Am aflat ulterior ca au luat si banii pe ce au vandut. Acum,dupa doi ani de la vanzare,am fost contactata de matusile mele,ca au nevoie de procura pentru dezbaterea mostenirii,deoarece cumparatorul inca nu are acte pe nimic. As vrea sa va intreb cum pot proceda pentru a nu pierde banii ce mi se cuvin...deoarece iele nu mi.au spus ca au luat deja banii,am vb cu cine a cumparat si am aflat abia acum ca a platit deja dè doi ani de zile. Multumesc frumos o zi buna. Matusile dvs nu aveau dreptul sa vanda bunuri din componenta masei succesorale, fara dezbarea mostenirii in prealabil. In momentul de fata va trebui sa va prezentati la notar, sa acceptati mostenirea de pe urma bunicilor si sa dobanditi calitatea de mostenitoare, iar ulterior fie cereti sa vi se achite 1/4 din pretul incasat, fie solicitati in instanta anularea acelui contract de vanzare-cumparare si repunerea partilor in situatia anterioara. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
27-05-2020 |
 | Cristi Vizitator |
| Buna ziua!Mama meaimpreuna cu doi frați ai dânsei și un văr moștenesc mai multe suprafețe de teren agricol.Nu este făcută dezbaterea mostenirii, bunicii decedând înainte de 1990.Cum se poate stabili partea fiecăruia cu exactitate.Ma refer la stabilirea exactă a limitelor fiecărei părți din teren care li se cuvine fiecăruia.Am înțeles că,in urma dezbaterii moștenirii,toți au dreptul asupra fiecarei bucăți de teren,dar nu se precizează care este la margine,care este la mijloc.Multumesc anticipat! | |
|
|
|
27-05-2020 |
| Cristi a scris pe 27-05-2020: Buna ziua!Mama meaimpreuna cu doi frați ai dânsei și un văr moștenesc mai multe suprafețe de teren agricol.Nu este făcută dezbaterea mostenirii, bunicii decedând înainte de 1990.Cum se poate stabili partea fiecăruia cu exactitate.Ma refer la stabilirea exactă a limitelor fiecărei părți din teren care li se cuvine fiecăruia.Am înțeles că,in urma dezbaterii moștenirii,toți au dreptul asupra fiecarei bucăți de teren,dar nu se precizează care este la margine,care este la mijloc.Multumesc anticipat! Mama dvs, impreuna cu ceilalti mostenitori, vor trebui sa mearga la un notar pentru dezbaterea mostenirii. Partajul succesoral, adica impartirea terenului in loturi conform cotei ce revine fiecarui mostenitor se poate realiza la notar, in situatia in care mostenitorii se inteleg cu privire la impartirea masei succesorale, in caz contrar va trebui formulata o actiune in instanta. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |