|
22-09-2020 |
 | Ana Maria Vizitator |
| Deci se poate să facă și la notar nu doar la ambasadă? | |
|
|
|
22-09-2020 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Cluj si Prahova 0742251721 marina.starjil@gmail.com
|
| La un notar roman in tara; la ambasada, in strainatate. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
22-09-2020 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Ana Maria a scris pe 21-09-2020: Bună ziua as putea face succesiunea unui apartament fără ca frați mei să fie prezenți deoarece ei sunt plecați din țară și nu pot veni iar ca să trimită procura mereu spun că nu au timp să meargă la ambasadă. Țin să precizez că succesiunea este după tată iar mama trăiește și ea este de acord să-mi dea mie. Daca fratii dvs nu se pot prezenta personal in fata notarului, pot mandata o persoana sa ii reprezinte, printr-o procura speciala, care se obtine de la Ambasada sau Consulatul Romaniei, din tarile unde locuiesc. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
24-09-2020 |
 | Elena Vizitator |
| Buna seara, fostul soț nu a plătit niciodată pensie alimentară,suntem divorțati prin notar,nu are un venit nu a muncit niciodată . As vrea sa stiu,am vreo sansa sa plateasca pensie alimentară din urmă? Dar sa achite lunar? Ce se intampla daca nu vrea cum a facut si pana acum? | |
|
|
|
24-09-2020 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Elena a scris pe 24-09-2020: Buna seara, fostul soț nu a plătit niciodată pensie alimentară,suntem divorțati prin notar,nu are un venit nu a muncit niciodată . As vrea sa stiu,am vreo sansa sa plateasca pensie alimentară din urmă? Dar sa achite lunar? Ce se intampla daca nu vrea cum a facut si pana acum? Daca tatal nu a achitat pensia de intretinere, va puteti adresa unui executor judecatoresc. De asemenea, cu toate ca situatia este discutabila din moment ce nu detineti o hotarare judecatoreasca, puteti formula o plangere penala impotriva fostului sot pentru savarsirea infractiunii de abandon de familie, fapta prevazuta de art. 378 NCP: "(1) Săvârşirea de către persoana care are obligaţia legală de întreţinere, faţă de cel îndreptăţit la întreţinere, a uneia dintre următoarele fapte: a) părăsirea, alungarea sau lăsarea fără ajutor, expunându-l la suferinţe fizice sau morale; b) neîndeplinirea, cu rea-credinţă, a obligaţiei de întreţinere prevăzute de lege; c) neplata, cu rea-credinţă, timp de 3 luni, a pensiei de întreţinere stabilite pe cale judecătorească, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă. (2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează neexecutarea, cu rea-credinţă, de către cel condamnat a prestaţiilor periodice stabilite prin hotărâre judecătorească, în favoarea persoanelor îndreptăţite la întreţinere din partea victimei infracţiunii. (3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate. (4) Fapta nu se pedepseşte dacă, înainte de terminarea urmăririi penale, inculpatul îşi îndeplineşte obligaţiile. (5) Dacă, până la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, inculpatul îşi îndeplineşte obligaţiile, instanţa dispune, după caz, amânarea aplicării pedepsei sau suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, chiar dacă nu sunt îndeplinite condiţiile prevăzute de lege pentru aceasta." | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
24-09-2020 |
| Elena a scris pe 24-09-2020: Buna seara, fostul soț nu a plătit niciodată pensie alimentară,suntem divorțati prin notar,nu are un venit nu a muncit niciodată . As vrea sa stiu,am vreo sansa sa plateasca pensie alimentară din urmă? Dar sa achite lunar? Ce se intampla daca nu vrea cum a facut si pana acum? Luati lergatura cu un executor si puneti in executare silita pt 3 ani anteriori. Poprire nu are cum sa instituie pt o plata lunara caci nu are venituri. Bunuri pe numele lui detine ? Intr adevar ii puteti depune si o plangere penala pt abandon de familie. | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
07-02-2021 |
 | Patry Vizitator |
| Suntem 2 surori ,acum 16 ani mama a decedat.intre timp tatal nostru sa recasatorit .el vrea sa vanda apartamentul sa ne dea partea noastra .mentionez ca in acest timp nu sa facut succesiunea .atat eu si sora mea nu vrem sa se vanda acel imobil.ce putem face in acest sens ?multumesc! | |
|
|
|
07-02-2021 |
 | Vizitator Vizitator |
| Patry a scris pe 07-02-2021: Suntem 2 surori ,acum 16 ani mama a decedat.intre timp tatal nostru sa recasatorit .el vrea sa vanda apartamentul sa ne dea partea noastra .mentionez ca in acest timp nu sa facut succesiunea .atat eu si sora mea nu vrem sa se vanda acel imobil.ce putem face in acest sens ?multumesc! | |
|
|
|
07-02-2021 |
|
| Patry a scris pe 07-02-2021: Suntem 2 surori ,acum 16 ani mama a decedat.intre timp tatal nostru sa recasatorit .el vrea sa vanda apartamentul sa ne dea partea noastra .mentionez ca in acest timp nu sa facut succesiunea .atat eu si sora mea nu vrem sa se vanda acel imobil.ce putem face in acest sens ?multumesc! Daca apartamentul a fost bun comun a parintilor dvs, dobandit in timpul casatoriei, dupa decesul mamei dvs. jumatatea ei a intrat in masa succesorala, din acea jumatate dvs. si sora dvs.avand 3/4 , iar tatal dvs. 1/4, (la care i se adauga, bineinteles, 1/2 lui personala) Ca atare, veti in stare de coproprietate cu tatal dvs. asupra apartamentului. Chiar daca tatal va detine dupa succesiune peste 1/2 (avand 1/2 lui plus 1/4 din partea mamei), nimeni nu va vrea sa cumpere sferturi de apartament. Deci, va puteti opune vanzari dezbatand succesiunea si intabulandu-va dreptul de proprietate si bineinteles, nefiind de acord sa va vindeti partea. Dupa decesul tatalui dvs, veti mosteni si restul (insa alaturi de actuala sotie, care va primi 1/4 din ce va lasa tatal dvs) | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
07-02-2021 |
| Patry a scris pe 07-02-2021: Suntem 2 surori ,acum 16 ani mama a decedat.intre timp tatal nostru sa recasatorit .el vrea sa vanda apartamentul sa ne dea partea noastra .mentionez ca in acest timp nu sa facut succesiunea .atat eu si sora mea nu vrem sa se vanda acel imobil.ce putem face in acest sens ?multumesc! Va trebui dezbatuta succesiunea de pe urma mamei dvs. Daca mostenitorii nu ajung la un acord cu privire la modul de impartire al masei succesorale, va trebui sa va adresati instantei. Cotele care revin mostenitorilor sunt urmatoarele: dvs si surorii dvs va revine o cota de 3/4 din masa succesorala, in parti egale iar sotului supravietuitor ii revine o cota de 1/4. Daca dvs doriti atribuirea imobilului in natura, veti fi obligata la plata unei sulte catre ceilalti mostenitori, conform cotelor pe care le detin. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
19-02-2021 |
 | Cristina Vizitator |
| Buna ziua vreau sa stiu daca pot face succesiunea fara surorile mele noi suntem 4 surori dar n-am crescut împreună si nu ne intelegem bine tatăl meu a murit pe 13.octombrie 2020 tatăl meu a fost despărțit de mama de când eram oi mici el sa recăsătorit cu o altă femeie vreau sa stiu ce drepturi am eu si daca pot face ceva singura pt ca cu surorile mele nu ma nțeleg si nici u prea stiu mare lucru la moartea tatălui na fost nici una decât eu | |
|
|
|
19-02-2021 |
 | Cristina Vizitator |
| Buna ziua vreau sa stiu daca pot face succesiunea fara surorile mele noi suntem 4 surori dar n-am crescut împreună si nu ne intelegem bine tatăl meu a murit pe 13.octombrie 2020 tatăl meu a fost despărțit de mama de când eram oi mici el sa recăsătorit cu o altă femeie vreau sa stiu ce drepturi am eu si daca pot face ceva singura pt ca cu surorile mele nu ma nțeleg si nici u prea stiu mare lucru la moartea tatălui na fost nici una decât eu | |
|
|
|
19-02-2021 |
 | Cristina Vizitator |
|
|
|
19-02-2021 |
|
| Din pacate, la dezbaterea unei mosteniri, fie ea notariala ori prin instanta, trebuie sa fie toti mostenitorii. In cazul dvs, toate cele 4 surori si sotia de la data decesului (inclusiv copiii din a doua casatorie, daca exista) Ptr. ca nu va intelegeti, dezbaterea mostenirii (si paratajul) trebuie facuta doar prin instanta. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
19-02-2021 |
| Cristina a scris pe 19-02-2021: Buna ziua vreau sa stiu daca pot face succesiunea fara surorile mele noi suntem 4 surori dar n-am crescut împreună si nu ne intelegem bine tatăl meu a murit pe 13.octombrie 2020 tatăl meu a fost despărțit de mama de când eram oi mici el sa recăsătorit cu o altă femeie vreau sa stiu ce drepturi am eu si daca pot face ceva singura pt ca cu surorile mele nu ma nțeleg si nici u prea stiu mare lucru la moartea tatălui na fost nici una decât eu Pentru dezbaterea mostenirii, trebuie citati toti mostenitorii legali ai defunctului ( copiii si sotia supravietuitoare ). In situatia in care nu veti putea dezbate mostenirea in mod amiabil, la notar, va trebui sa va adresati instantei. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
03-03-2021 |
 | Patry Vizitator |
| Buna ziua,am o intrebare catre domnii avocati!sora mea a cumparat o garsoniera .la un moment dat nu a mai putut platii ratele la banca .de mai bine de doi ani este in litigiu cu banca .cand castiga banca un proces,cand sora mea altul .intrebarea este urmatoarea:daca o bunica ii lasa prin testament un anumit bun(casa,teren)banca poate pune sechestru pe acele bunuri?avand in vedere litigiul cu banca pentru garsoniera?multumesc pentru eventualele raspunsuri! | |
|
|
|
03-03-2021 |
|
| Daca banca va avea castig de cauza si va proceda la executarea silita, iar valoarea apartamentului in litigiu nu acopera datoria, se vor putea executa orice bunuri aflate in patrimoniul sorei dvs, deci inclusiv bunurile mostenite. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
04-03-2021 |
| Patry a scris pe 03-03-2021: Buna ziua,am o intrebare catre domnii avocati!sora mea a cumparat o garsoniera .la un moment dat nu a mai putut platii ratele la banca .de mai bine de doi ani este in litigiu cu banca .cand castiga banca un proces,cand sora mea altul .intrebarea este urmatoarea:daca o bunica ii lasa prin testament un anumit bun(casa,teren)banca poate pune sechestru pe acele bunuri?avand in vedere litigiul cu banca pentru garsoniera?multumesc pentru eventualele raspunsuri! In situatia in care suma datorata catre banca nu va fi acoperita dupa efectuarea executarii silite a garsonierei pe care o detine, banca poate demara procedura de executare asupra altor bunuri detinute de sora dvs, pana la plata integrala a creantei. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
03-04-2021 |
 | Vizitator Vizitator |
| Buna seara! Va rog, daca puteti sa ma indrumati! Nu stiu cum sa aflu daca mostenesc ceva dupa tata care a murit de foarte mult timp! El nu avea nimic pe numele lui, in schimb aveau parintii lui! El mai are o sora de care nu pot sa dau! Multumesc! | |
|
|
|
04-04-2021 |
| Vizitator a scris pe 03-04-2021: Buna seara! Va rog, daca puteti sa ma indrumati! Nu stiu cum sa aflu daca mostenesc ceva dupa tata care a murit de foarte mult timp! El nu avea nimic pe numele lui, in schimb aveau parintii lui! El mai are o sora de care nu pot sa dau! Multumesc! In primul rand trebuie sa dobanditi calitatea de mostenitor de pe urma tatalui. Ulterior puteti deschide mostenirea de pe urma bunicilor, urmand a mosteni cota ce i-ar fi revenit tatalui dvs. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |