|
20-05-2016 |
 | Mary Vizitator |
| Buna seara.Este necesara procura notariala pentru a pleca din Spania in Romania fara consimtamantul tatalui fiind casatoriti dar separati in fapt pentru a ma stabili in tara, avand pasaport valabil? Poate sa imi creeze pb sau nu prezinta nici o problema? La sosirea in tara sa nu fie pb cu autoritatile romane pe aeroport? Va multumesc! | |
|
|
|
21-05-2016 |
| Copilul are pașaport? Copilul s-a născut în Spania și are și cetățenia spaniolă? Dacă da, a fost înregistrată nașterea copilului în România? | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
22-05-2016 |
| Mary a scris pe 20-05-2016: Buna seara.Este necesara procura notariala pentru a pleca din Spania in Romania fara consimtamantul tatalui fiind casatoriti dar separati in fapt pentru a ma stabili in tara, avand pasaport valabil? Poate sa imi creeze pb sau nu prezinta nici o problema? La sosirea in tara sa nu fie pb cu autoritatile romane pe aeroport? Va multumesc! Buna ziua, Pentru a veni in tara cu copilul (mai ales daca acesta are si cetatenia romana) nu veti avea niciun fel de problema. Problema va fi daca veti dori sa iesiti apoi din Romania. Fara consimtamantul tatalui, nu veti mai putea iesi cu minorul din Romania, chiar daca sunteti separati in fapt. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
22-05-2016 |
 | Alina Vizitator |
| Buna ziua, daca am girat pe cineva, iar acum mi s-a pus proprire pe pensie pt ca persoana respectiva nu plateste datoria, se poate sa il dau in judecata sa imi recuperez banii apoi? Dupa ce se va achita toata suma din proprire mai exact. Multumesc! | |
|
|
|
22-05-2016 |
| Alina a scris pe 22-05-2016: Buna ziua, daca am girat pe cineva, iar acum mi s-a pus proprire pe pensie pt ca persoana respectiva nu plateste datoria, se poate sa il dau in judecata sa imi recuperez banii apoi? Dupa ce se va achita toata suma din proprire mai exact. Multumesc! Da, se poate. Chiar este indicat! Doar nu o sa platiti dvs. datoria persoanei respective. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
23-05-2016 |
 | Maria Vizitator |
| Copilul e nascut in Spania si are cetatenie romana.Are pasaport.Are certif romanesc da. | |
|
|
|
23-05-2016 |
| Maria a scris pe 23-05-2016: Copilul e nascut in Spania si are cetatenie romana.Are pasaport.Are certif romanesc da. In acest caz, puteti sa intrati in Romania, fara acordul tatalui. Dar sa stiti ca nu mai puteti iesi din Romania cu copilul decat daca tatal isi va da acordul. El nefiind in Romania, va trebui sa deschideti proces de incredintarea minorului cand ajungeti in tara, pentru a nu mai avea probleme la iesire. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
23-05-2016 |
| Dacă aveți de gând să vă stabiliți în țară este indicat să solicitați instanței de judecată divorțul și stabilirea locuinței copilului la dvs. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
26-06-2017 |
 | Anca Vizitator |
| Buna seara...pot pleca din spania cu un copil minor nascut in spania dar cu cetatenie romana,pasaport valabil,fara procura de la tata?dar sa ma intorc din romania inapoi in spania? | |
|
|
|
27-06-2017 |
 | Consuela Scarlat ✓ Bucuresti 0724246364 consuela_scarlat@yahoo.com
|
| Anca a scris pe 26-06-2017: Buna seara...pot pleca din spania cu un copil minor nascut in spania dar cu cetatenie romana,pasaport valabil,fara procura de la tata?dar sa ma intorc din romania inapoi in spania? Puteti veni in Romania, insa nu veti mai putea iesi din tara cu minorul daca nu veti avea fie procura din partea tatalui, fie hotarare judecatoreasca prin care sa se suplineasca acordul tatalui | In cazul in care doriti asistenta juridica/ reprezentare in acest demers, ne puteti contacta la datele de mai jos Av Consuela Scarlat tel 0724.24.63.64 contact@avocatscarlat.ro http://avocatscarlat.ro/ | |
|
|
|
|
27-06-2017 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Anca a scris pe 26-06-2017: Buna seara...pot pleca din spania cu un copil minor nascut in spania dar cu cetatenie romana,pasaport valabil,fara procura de la tata?dar sa ma intorc din romania inapoi in spania? In situatia in care aveti exercitarea in comun a autoritatii parintesti, va trebuie acordul tatalui pentru a scoate copilul din tara. Daca doriti sa calatoriei cu minorul, puteti solicita suplinirea consimtamantului tatalui printro ordonanta presedentiala. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
27-09-2017 |
 | Ionela Vizitator |
| am si eu o intrebare.cum pot obtine certificatul romanesc direc de la ambasada a unui minor nascut in spania pt ca vreau sa calatoresc în romania tatal are buletinu pierdut noi nefind casatoriti e trecut copilul pe numele tatalui suntem romaní amandoi. Si copilul nu are doi ani inpliniti.numai in 15 decembrie .multumesc | |
|
|
|
27-09-2017 |
 | Avocat Vasile Alexandra ✓ Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3 0729974369 (Doar pt. programări) cabinetavocatvasile@yahoo.com
|
| Ionela a scris pe 27-09-2017: am si eu o intrebare.cum pot obtine certificatul romanesc direc de la ambasada a unui minor nascut in spania pt ca vreau sa calatoresc în romania tatal are buletinu pierdut noi nefind casatoriti e trecut copilul pe numele tatalui suntem romaní amandoi. Si copilul nu are doi ani inpliniti.numai in 15 decembrie .multumesc Buna ziua, Daca minorul este nascut in Spania, inseamna ca are certificat de nastere emis de autoritatile spaniole. Acest certificat poate fi transcris in Romania si inregistrat la primaria de domiciliu a unuia dintre parinti. De principiu, puteti calatori si fara certficat de nastere transcris in Romania, trebuie doar sa ii faceti pasaport. | Avocat Alexandra Vasile tel. 0729974369 Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3 | |
|
|
|
|
04-10-2017 |
 | Camelia Vizitator |
| Buna ziua,am 2 copii si sunt nemaritata,sunt in spania.Pot pleca in Romania fara acordul tatalui?(el nu este de acord).ce trebuie sa fac?copii sunt nascuti in spania,au certificat roman si pasaport valabil.Astept un raspuns!multumesc | |
|
|
|
04-10-2017 |
 | Ricarda Vizitator |
| Camelia a scris pe 04-10-2017: Buna ziua,am 2 copii si sunt nemaritata,sunt in spania.Pot pleca in Romania fara acordul tatalui?(el nu este de acord).ce trebuie sa fac?copii sunt nascuti in spania,au certificat roman si pasaport valabil.Astept un raspuns!multumesc Daca sunt si cetateni spanioli, nu. Veti avea nevoie de un document similar celui necesar in romania (acord din partea tatalui). Daca sunt doar cetateni romani, da. | |
|
|
|
04-10-2017 |
 | Camelia Vizitator |
| Copii sunt cetateni romani,sau nascuti in spania dar au certificat si pasaport roman. | |
|
|
|
04-10-2017 |
 | Camelia Vizitator |
| Nu au cetatenie spaniola iar noi parintii suntem amandoi romani. | |
|
|
|
04-10-2017 |
 | Ricarda Vizitator |
| Camelia a scris pe 04-10-2017: Copii sunt cetateni romani,sau nascuti in spania dar au certificat si pasaport roman. Conform art. 5 alin. (1) şi alin. (2) lit. b) din Legea nr. 21/1991, republicată, a cetăţeniei române: „(1) Copiii născuţi pe teritoriul României, din părinţi cetăţeni români, sunt cetăţeni români. Vedeti sa nu fie si la spanioli o dispozitie similara care sa dea automat cetatenie minorului nascut in Spania. Daca amandoi parintii sunteti cetateni romani este foarte putin probabil, dar n-am verificat. | |
|
|
|
30-12-2017 |
 | Anisoara Vizitator |
| BUNA SANT AN SPANIA SI MA INTERESEAZA,UNDE TREBUIE SA MA PREZINT SA DAU O PROCURA COPILULUI MEU,CARE ESTE AN ROMANIA PENTRU A CALATORI ÎN STRAINATATE. | |
|
|
|
30-12-2017 |
| Anisoara a scris pe 30-12-2017: BUNA SANT AN SPANIA SI MA INTERESEAZA,UNDE TREBUIE SA MA PREZINT SA DAU O PROCURA COPILULUI MEU,CARE ESTE AN ROMANIA PENTRU A CALATORI ÎN STRAINATATE. Cel mai simplu este ca declarația prin care consimțiți la călătoria în străinătate a copilului să o dați la unul dintre consulatele României din Spania. Aveți mai jos un link în care aveți informații despre toate secțiile consulare ale României în Spania: https://madrid.mae.ro/node/756 | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |