|
03-07-2016 |
 | Ana Vizitator |
| Buna ziua..am primit comunicarea de la divort prin posta dar sm inteles ca trebuie o stampila definitiva si irevocabila...divortul a avut loc in Bucutesti la sect2..eu nu sunt din Bucuresti..au trecut cele 30 zile..acum ce trebuie sa fac? Ma duc la judecatorie la sect 2,fac o cerere si ce mao trebuie platit? Si mi-o elibereaza in aceeasi zi? Sai trebuie sa ma intorc in alta zi dupa ea? | |
|
|
|
03-07-2016 |
| Da, trebuie sa va duceti la arhiva judecatoriei sectorului 2 sa depuneti o cerere prin care sa solicitati punerea stampilei definitive pe hotararea de divort. La cerere atasati un exemplar din hotarare si o taxa de 5 lei achitata la CEC. Daca doriti sa legalizati mai multe exemplare, achitati cate 5 lei pentru fiecare exemplar pe care il doriti si, evident, atasati in copie xerox, mai multe exemplare din hotarare. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
03-07-2016 |
| De la 1 iulie s a intrat in vacanta judecătorească. Interesati va care este programul pt depuneri, respectiv ridicare legalizari. | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
03-07-2016 |
 | Ana Vizitator |
| Si taxa la cec o pot platii in oras la mine sau trebuie la un CEC din Bucuresti...si cum se numeste taxa?multumesc! | |
|
|
|
04-07-2016 |
| Taxa de timbru judiciar. O platiti la dvs. in localitate. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
04-07-2016 |
 | Angelica Vizitator |
| Buna ziua! Am primit hotararea de divort prin posta si urmeaza sa-mi schimb cartea de identitate. Ma puteti ajuta cu o indrumare mai exacta? Cand trebuie solicitata stampila "definitiv si irevocabil", la 30 de zile dupa ce mi-a fost comunicata? Sau la 30 de zile dupa ce a fost emisa? Am primit raspunsuri diferite si nu stiu ce am de facut,nici timpul nu imi permite sa umblu, lucrez si locuiesc la o distanta considerabila fata de localitatea in care se afla judecatoria care a solutionat cauza... vreau doar sa imi schimb cartea de identitate...multumesc anticipat! | |
|
|
|
05-07-2016 |
 | Consuela Scarlat ✓ Bucuresti 0724246364 consuela_scarlat@yahoo.com
|
| Legalizarea hotararii se face dupa termenul de apel de 30 de zile, daca nu se depune apel de vreuna din parti. Termenul de 30 de zile curge de la comunicare. Daca hotararea despre care vorbiti este data in apel, puteti merge sa o legalizati, nu este nevoie sa mai asteptati nici un termen | In cazul in care doriti asistenta juridica/ reprezentare in acest demers, ne puteti contacta la datele de mai jos Av Consuela Scarlat tel 0724.24.63.64 contact@avocatscarlat.ro http://avocatscarlat.ro/ | |
|
|
|
|
08-10-2017 |
 | Sasu Gica Vizitator |
| Fata mea a divorțat în Germania. Acolo lucrează şi locuieşte. Tb să aducem vreo hotărârea la evidența populației din România ? Mulțumesc ! | |
|
|
|
08-10-2017 |
| Da, hotararea tb apostilata, tradusă si inregistrata/ recunoscuta ( in functie de data divortului) in Romania. | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
08-10-2017 |
| Daca casatoria a fost cu un cetatean German , atunci. hotararea de divort pronuntata de autoritatile Germene trebuie recunoscuta de instantele judecatoresti Romane. Aceasta se face printr-o hotarare de recunoastere a hotararii pronuntate de alt stat membru UE. Dupa legalizarea horararii de recunoastere va puteti duce la politie sa va schimbati buletinul. | Avocat IRINA BUDA in cadrul Baroului Bucuresti de peste 20 ani. Drept de a reprezenta si pune concluzii inclusiv la Inalta Curte de Casatie si Justitie Adresa mail avocatib@yahoo.com Doar pt. programari tel 0766321314 (L-V intre orele 8 - 18) | |
|
|
|
|
13-10-2017 |
 | Nicusor Vizitator |
| Am primit acasa comunicarea hotarari am plecat la judecatorie sa o legalizez unde acolo mi-a oprit comunicarea hotararii si au zis ca imi va timite zilele acestea hotararea definitiva acasa pe data de 6:10:2017 si nu am primit nimic pana azi 13:10:2017 data pronuntari minutei 19:09:2017 cat mai dureaza hotararea definitiva ? | |
|
|
|
16-10-2017 |
| Mai mergeti inca o data la arhiva sau registratura si intrebati ce se intampla. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
16-10-2017 |
 | Avocat Vasile Alexandra ✓ Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3 0729974369 (Doar pt. programări) cabinetavocatvasile@yahoo.com
|
| Nicusor a scris pe 13-10-2017: Am primit acasa comunicarea hotarari am plecat la judecatorie sa o legalizez unde acolo mi-a oprit comunicarea hotararii si au zis ca imi va timite zilele acestea hotararea definitiva acasa pe data de 6:10:2017 si nu am primit nimic pana azi 13:10:2017 data pronuntari minutei 19:09:2017 cat mai dureaza hotararea definitiva ? In mod normal, instantele nu comunica prin posta legalizarile. Mergeti si va interesati daca nu cumva trebuia sa va prezentati dvs. in data de 06.10 ca sa ridicati legalizarea. | Avocat Alexandra Vasile tel. 0729974369 Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3 | |
|
|
|
|
23-10-2017 |
 | Roxana Vizitator |
| Am divortat in urma cu 4 ani de comun acord si nu am avut nimic de impartit si nici copii impreuna, acum vreau sa imi schimb buletinul si pe sentinta pe care am primito scrie ca e definitiva dar nu are acea stampila ca e "definitiva si irevocabila" mai trebuie legalizata?? Si inca ceva nu scrie ca avem drept de apel 30 de zile. | |
|
|
|
23-10-2017 |
 | Stefan Vizitator |
| Am sunat si au zis ca i-mi vor trimite pe adresa avocatului si la serviciu dar nu stiu cat o sa mai dureze ? Au zis ca a plecat sentinta pe 20/10/2017 cam cat timp sa dureze pana ajunge la mine ? Multumesc frumos pentru raspuns | |
|
|
|
05-11-2017 |
 | Marius Bagacian Vizitator |
| Sunt în germania..Am divorțat și am primit hârtia de divorț în germania. .. Ce trb să fac sa obțin legalizarea și stampila definitiva Îmi trb ptr a-mi face buletinul | |
|
|
|
05-11-2017 |
| Puteți mandata pe cineva din țară (procură specială pe care puteți să o dați la consulatul României) sau puteți apela la un avocat pentru eliberarea copiilor legalizate de pe sentință. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
19-11-2017 |
 | Paleacucodruta27@yahoo.com Vizitator |
| Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Am primit o hotararea jud de la Curtea de Apel Craiova in care scrie la sfarsit ca ramane definitiva. In acest caz mai este necesar sa se puna grefa ( stampila) cu definitiva si irevocabil ?? Persoana care a castigat procesu refuza sa puna aceasta stampila , iar mie imi e teama sa platesc suma castigata in instanta deoarece nu vreau sa am probleme la Curtea de Conturi: | |
|
|
|
19-11-2017 |
| Paleacucodruta27@yahoo.com a scris pe 19-11-2017: Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Am primit o hotararea jud de la Curtea de Apel Craiova in care scrie la sfarsit ca ramane definitiva. In acest caz mai este necesar sa se puna grefa ( stampila) cu definitiva si irevocabil ?? Persoana care a castigat procesu refuza sa puna aceasta stampila , iar mie imi e teama sa platesc suma castigata in instanta deoarece nu vreau sa am probleme la Curtea de Conturi: Executarea unei hotărâri judecătorești se face într-un termen rezonabil. Dacă nu executați hotărârea este posibil ca cel care a câștigat procesul să legalizeze hotărârea și să o pună în executare, urmând să achitați și cheltuielile de executare. Puteți solicita reclamantului să vă indice un cont bancar unde să puteți transfera cheltuielile de judecată. Dacă doriți și dvs puteți cere legalizarea hotărârii și să o păstrați ca justificare a plății cheltuielilor. Trebuie să mergeți cu o cerere de legalizare, cu copia de pe hotărâre și să achitați o taxa de 5 lei/exemplar. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
04-12-2017 |
 | Alina Vizitator |
| Buna seara! Am divorțat în urma cu aproximativ o luna jumate prin mediere Divorțul s.a pronunțat si scrie clar pe portarul judecătoriei sec.5 bucurești ca hotararea este definitivă. Am sunat pe data de 27 luna trecută la judecătorie si mi s.a spus că hotărârea definitivă și irevocabilă a fost redactată și trimisă către avocata mea. I-am scris azi avocatei si mi-a spus că ea nu are informații referitoare la sentința definitivă. Eu locuiesc in străinătate si urmeaza sa nasc în ianuarie si am nevoie urgentă de acte valabile Pot face un efort sa vin in tara sa ridic personal decizia dar nu dispun de prea mult timp.. Ce pot face in situația asta? Sa vb cu alt avocat? Sa fac procura cuiva sa.mi ridice hotărârea de la tribunal? Chiar nu stiu ce sa mai fac.. | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |