|
28-10-2019 |
| Tirgovetu Marian a scris pe 28-10-2019: Divorțul a fost înaintat de către soție, iar soțul nu s-a prezentat în instanta și nici nu a făcut vreun apel sau recurs. De fapt, acesta a și murit intre timp. E vreo problema dacă nu scrie și "irevocabil" pe acea stampila sau e în regula pt eliberarea buletinului? Mulțumesc. E de ajuns să scrie că este definitivă. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
06-03-2020 |
 | Cristina Vizitator |
| Am avut divorțul in 1993. Nu îmi pot schimba buletinul pentru că mi sa cerut să am pe hotărârea de la divorț stampila definitivă și irevocabilă. Vreau sa menționez că la acea perioadă nu mi sa menționat nimic de această stampila și nu sunt sigura, dar cred că nici nu exista! Întrebarea mea este, care este procedura și cât durează? Vă mulțumesc | |
|
|
|
06-03-2020 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Cluj si Prahova 0742251721 marina.starjil@gmail.com
|
| Va prezentati (personal sau prin reprezentant) la arhiva judecatoriei unde ati divortat si solicitati o copie legalizata a hotararii. Depuneti o cerere scrisa si achitati o taxa de timbre de 5 lei/exemplar. In plus: "În situaţii excepţionale, în vederea transmiterii copiilor legalizate prin intermediul oficiului poştal, este obligatoriu ca persoana care formulează cererea să ataşeze la aceasta, în original, dovada achitării taxei judiciare de timbru şi un plic timbrat autoadresat folosit în vederea expedierii copiilor legalizate. Transmiterea prin poştă se realizează la adresa indicată de parte în cuprinsul cererii şi este posibilă, indiferent de domiciliul / sediul părţii, în situaţia în care sus menţionata cerere este însoţită de un plic timbrat autoadresat ce va fi folosit la expedierea copiilor legalizate.În ipoteza în care la cerere nu se va anexa plicul timbrat autoadresat, cererea nu se va transmite prin intermediul oficiului poştal, solicitantul având posibilitatea de a se prezenta la registratura instanţei pe rolul căreia se află dosarul în vederea ridicării hotărârii judecătoreşti legalizate. Pentru celeritate, se recomandă depunerea de copii ale hotărârilor judecătoreşti a căror legalizare se solicit (copie simplă faţă/verso)." | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
08-03-2020 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Cristina a scris pe 06-03-2020: Am avut divorțul in 1993. Nu îmi pot schimba buletinul pentru că mi sa cerut să am pe hotărârea de la divorț stampila definitivă și irevocabilă. Vreau sa menționez că la acea perioadă nu mi sa menționat nimic de această stampila și nu sunt sigura, dar cred că nici nu exista! Întrebarea mea este, care este procedura și cât durează? Vă mulțumesc Va trebui sa mergeti la registratura instantei care a pronuntat divortul cu copii xerox de pe hotarare si sa solicitati legalizarea hotararii. Va trebui achitata o taxa de timbru de 5 lei/exemplar si veti fi programata ulterior pentru ridicarea copiilor legalizate. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
18-06-2020 |
 | Preda Mădălina Vizitator |
| Buna ziua am și eu o întrebare am primit hotărârea pt paternitatea copilului pe ea scrie că este conformă cu originalul stampilata de grațiere și semnată pt a scoate certificatul fetei mai trebuie legalizata sau este deja legalizata? | |
|
|
|
18-06-2020 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Preda Mădălina a scris pe 18-06-2020: Buna ziua am și eu o întrebare am primit hotărârea pt paternitatea copilului pe ea scrie că este conformă cu originalul stampilata de grațiere și semnată pt a scoate certificatul fetei mai trebuie legalizata sau este deja legalizata? Daca vi s-a comunicat hotararea prin posta, aceasta trebuie legalizata. Legalizarea se obtine de la Registratura instantei care a pronuntat hotararea. Va trebui sa xeroxati hotararea in cate exemplare doriti, sa achitati o taxa de timbru de 5 lei/exemplar si sa completati o cerere tip. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
26-06-2020 |
 | Marian Vizitator |
| Buna ziua .. As dori sa va rog dacă ma puteți îndruma cu un sfat/idee...:). Acum pe 30iulie hotărârea unui dosar penal devine definitiva, și vreau sa știu cum pot intra in posesia hotărârii mai repede pentru a o duce la Brigada Rutieră pentru ridicarea permisului de conducere... Mulțumesc | |
|
|
|
26-06-2020 |
|
| Intai sa ne spuneti cum ati calculat dvs. de ati ajuns la concluzia ca pe 30 iulie devine definitiva? Ati primit minuta de la fond acasa prin posta si procuratura nu a declarat apel in termen? | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
26-06-2020 |
| Marian a scris pe 26-06-2020: Buna ziua .. As dori sa va rog dacă ma puteți îndruma cu un sfat/idee...:). Acum pe 30iulie hotărârea unui dosar penal devine definitiva, și vreau sa știu cum pot intra in posesia hotărârii mai repede pentru a o duce la Brigada Rutieră pentru ridicarea permisului de conducere... Mulțumesc Daca Parchetul nu va promova apel in termenul legal, hotararea ramane definitiva. Dupa implinirea termenului, mergeti cu hotararea definitiva la Registratura instantei si obtineti legalizarea acesteia, iar ulterior mergeti cu hotararea legalizata la Serviciul Rutier pentru a ridica permisul. Pentru legalizare, trebuie sa achitati o taxa de timbru de 5 lei/exemplar. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
20-07-2020 |
 | THEO Vizitator |
| Ma numesc Sotir Theodor si va scriu din Italia.Am nevoie de o copie legalizata a dotararii de divort din 2013, sector 4, si in coditiile de Covid sunt in imposibilitatea de a ma deplasa in Romania. Ma poate indruma cineva cum pot obtine acest act de la distanta? Prin telefon nu pot lua legatura cu Judecatoria sector 4, la mail nu raspunde nimeni. Cineva este disponibil pentru a face acest servciu contra cost? Multumes | |
|
|
|
20-07-2020 |
| THEO a scris pe 20-07-2020: Ma numesc Sotir Theodor si va scriu din Italia.Am nevoie de o copie legalizata a dotararii de divort din 2013, sector 4, si in coditiile de Covid sunt in imposibilitatea de a ma deplasa in Romania. Ma poate indruma cineva cum pot obtine acest act de la distanta? Prin telefon nu pot lua legatura cu Judecatoria sector 4, la mail nu raspunde nimeni. Cineva este disponibil pentru a face acest servciu contra cost? Multumes Va puteti angaja un avocat pentru a obtine legalizarea hotararii, urmand ca ulterior sa v-o trimita prin posta sau prin curier. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
20-07-2020 |
|
| In cazul in care nu gasiti pe cineva, incercati sa rezolvati prin posta Taxele de timbru se pot achita pe internet la ghiseul.ro. Procedura de eliberare a copiilor simple ori legalizate ale hotărârilor / încheierilor judecătoreşti Eliberarea de copii simple, precum şi eliberarea de copii legalizate se face de instanţa la care se află dosarul. Pentru a intra în posesia unor copii legalizate ale hotărârii judecătoreşti este necesar ca partea, personal sau prin reprezentant (având asupra sa dovada acestei calităţi), să se adreseze direct secţiei pe rolul căreia se află dosarul, cu o cerere. Cererea trebuie să aibă anexată: - hotărârea în copie simplă (faţă/verso) care se doreşte a fi legalizată (în dublu exemplar, în raport de prevederile Hotărârii din data de 20 decembrie 2006 a Colegiului de Conducere al Curţii de Apel Bucureşti, pentru a se putea face dovada că legalizarea s-a efectuat conform exemplarului rămas în mapă). Precizăm că depunerea unei copii în plus de pe hotărârea judecătorească devine incidentă numai în situaţia în care se solicită legalizarea unei fotocopii, nu şi în cazul în care partea solicită legalizarea exemplarului comunicat de către instanţă. De asemenea, în măsura în care solicitantul nu deţine hotărârea judecătorească a cărei legalizare o solicită, va achita cu titlu de taxă de timbru şi suma de 0,2 lei / fiecare pagină, urmând ca aceste copii să fie efectuate de instanţă, la solicitarea expresă a părţii. - dovada achitării taxei judiciare de timbru, în original, în cuantum de 5 lei pentru fiecare exemplar solicitat. Potrivit art.40 din Ordonanţa de Urgenţă nr.80/2013 privind taxele judiciare de timbru „taxele judiciare de timbru se plătesc de debitorul taxei în numerar, prin virament sau în sistem on-line, într-un cont distinct de venituri al bugetului local ..Taxe judiciare de timbru şi alte taxe de timbru", al unităţii administrativ teritoriale în care persoana fizică are domiciliul sau reşedinţa ori, după caz, în care persoana juridică are sediul social. Costurile operaţiunilor de transfer al sumelor datorate ca taxă judiciară de timbru sunt în sarcina debitorului taxei.” În situaţii excepţionale, în vederea transmiterii copiilor legalizate prin intermediul oficiului poştal, este obligatoriu ca persoana care formulează cererea să ataşeze la aceasta, în original: - dovada achitării taxei judiciare de timbru, în original, în cuantum de 5 lei pentru fiecare exemplar solicitat - un plic timbrat autoadresat folosit în vederea expedierii copiilor legalizate. Transmiterea prin poştă se realizează la adresa indicată de parte în cuprinsul cererii şi este posibilă, indiferent de domiciliul / sediul părţii, în situaţia în care sus menţionata cerere este însoţită de un plic timbrat autoadresat ce va fi folosit la expedierea copiilor legalizate. În ipoteza în care la cerere nu se va anexa plicul timbrat autoadresat, cererea nu se va transmite prin intermediul oficiului poştal, solicitantul având posibilitatea de a se prezenta la arhiva instanţei pe rolul căreia se află dosarul în vederea ridicării hotărârii judecătoreşti legalizate. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
18-09-2020 |
 | Mihaela Vizitator |
| Buna ziua am o întrebare dc se plătesc 150 pentru o stampila pentru divorț definitiv am făcut cererea si taxa de 5 lei pentru timbru avocat ma cerute sa plătesc 150 de lei este corecta sa pletesc asa de mult | |
|
|
|
18-09-2020 |
|
| Daca s-a terminat divortul, aveti sentinta si este vorba doar de legalizare, taxa de timbru nu este 150 de lei. Poate fi vorba de onorariul avocatului ptr legalizare. Daca insa sunteti abia la momentul platii taxelor de timbru pentru judecarea divortului, adica instant inca nu s-apronuntat, taxa - in functie de capetele de cerere si temeiul de drept - variaza intre 100 si 250 de lei. Intreabati-l pe avocat ce anume platiti. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
18-09-2020 |
 | Mihaela Vizitator |
| Dar eu nu am băgat divorțul fost soț o băgat divorțul | |
|
|
|
18-09-2020 |
|
| Probabil avocatul dvs. a facut cerere reconventionala, adica ati formulat si dvs. cerere de divort, in termenii dvs. Vorbiti, doamna, cu avocatul ca el stie ce acte a depus in dosar. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
18-09-2020 |
 | Mihaela Vizitator |
| |
|
|
18-09-2020 |
| Mihaela a scris pe 18-09-2020: Buna ziua am o întrebare dc se plătesc 150 pentru o stampila pentru divorț definitiv am făcut cererea si taxa de 5 lei pentru timbru avocat ma cerute sa plătesc 150 de lei este corecta sa pletesc asa de mult Taxa de timbru pentru legalizarea hotararii este de 5 lei/exemplar. Cei 150 reprezinta onorariul avocatului, pentru activitatea prestata. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
19-09-2020 |
 | Mihaela Vizitator |
| Dar am o întrebare eu am făcut cererea si taxa de 5 lei si am si sentința civila si trebuie sa merg la tribunal sa dau cererea și timbru de 5 lei ca ma zis un avocat ca nu trebuie sa plătesc legalizare | |
|
|
|
19-09-2020 |
| Mihaela a scris pe 19-09-2020: Dar am o întrebare eu am făcut cererea si taxa de 5 lei si am si sentința civila si trebuie sa merg la tribunal sa dau cererea și timbru de 5 lei ca ma zis un avocat ca nu trebuie sa plătesc legalizare Mergeti la registratura instantei care a pronuntat hotararea si depuneti cererea de legalizare, insotita de copii xerox de pe hotarare si dovada platii taxei de timbru. Veti fi programata ulterior pentru ridicarea exemplarelor legalizate. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |