|
04-12-2017 |
| Alina a scris pe 04-12-2017: Buna seara! Am divorțat în urma cu aproximativ o luna jumate prin mediere Divorțul s.a pronunțat si scrie clar pe portarul judecătoriei sec.5 bucurești ca hotararea este definitivă. Am sunat pe data de 27 luna trecută la judecătorie si mi s.a spus că hotărârea definitivă și irevocabilă a fost redactată și trimisă către avocata mea. I-am scris azi avocatei si mi-a spus că ea nu are informații referitoare la sentința definitivă. Eu locuiesc in străinătate si urmeaza sa nasc în ianuarie si am nevoie urgentă de acte valabile Pot face un efort sa vin in tara sa ridic personal decizia dar nu dispun de prea mult timp.. Ce pot face in situația asta? Sa vb cu alt avocat? Sa fac procura cuiva sa.mi ridice hotărârea de la tribunal? Chiar nu stiu ce sa mai fac.. Puteți veni personal sau puteți mandata un alt avocat pentru a obține sentința legalizată, Contractul cu avocatul se poate încheia și la distanță. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
04-12-2017 |
 | Alina Vizitator |
| Multumesc frumos pt răspuns Dacă vin personal pot lua decizia de la tribunal pe loc sau cum se procedează? Trebuie să fac cerere si apoi am de asteptat sau pot rezolva totul într-o zi. Eu nu locuiesc în bucurești | |
|
|
|
04-12-2017 |
| Alina a scris pe 04-12-2017: Multumesc frumos pt răspuns Dacă vin personal pot lua decizia de la tribunal pe loc sau cum se procedează? Trebuie să fac cerere si apoi am de asteptat sau pot rezolva totul într-o zi. Eu nu locuiesc în bucurești Trebuie făcută cerere la care se atașează o taxă de timbru de 5 lei pentru fiecare exemplar. De regulă nu se eliberează în aceeași zi ci după câteva zile. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
14-12-2017 |
 | Claudia Elena Vizitator |
| Bună seara .Întrebare am divorțat de curând în data de 6:11:2017m-ia venit acasă actele de comunicare dar nu și decizia de divorț au trecut 30 de zile ce ar trebui să fac??? | |
|
|
|
14-12-2017 |
| Claudia Elena a scris pe 14-12-2017: Bună seara .Întrebare am divorțat de curând în data de 6:11:2017m-ia venit acasă actele de comunicare dar nu și decizia de divorț au trecut 30 de zile ce ar trebui să fac??? Ce înseamnă că au venit actele de comunicare, ce a venit de fapt? Dacă nu a venit sentința de divorț va trebui să așteptați comunicarea acesteia și dacă nu se face apel în 30 de zile de la comunicare puteți legaliza sentința. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
07-01-2018 |
 | ONOFREI FLORICA Vizitator |
| Buna seara!Am terminat divortul pe 2 noiembrie si nu stiu cand sa ma duc la judecatorie pt stampila definitiva.Ma puteti ajuta va rog. | |
|
|
|
07-01-2018 |
| ONOFREI FLORICA a scris pe 07-01-2018: Buna seara!Am terminat divortul pe 2 noiembrie si nu stiu cand sa ma duc la judecatorie pt stampila definitiva.Ma puteti ajuta va rog. Vi s-a comunicat sentința de divorț? | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
08-01-2018 |
 | Avocat Vasile Alexandra ✓ Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3 0729974369 (Doar pt. programări) cabinetavocatvasile@yahoo.com
|
| ONOFREI FLORICA a scris pe 07-01-2018: Buna seara!Am terminat divortul pe 2 noiembrie si nu stiu cand sa ma duc la judecatorie pt stampila definitiva.Ma puteti ajuta va rog. Buna dimineata, Legalizarea sentintei poate fi facuta doar dupa ce vi s-a comunicat hotararea instantei si dupa ce au trecut 30 de zile de la comunicare pentru declararea apelului (in situatia in care nu fost un divort prin acord; la divortul prin acord nu mai exista cale de atac). Puteti verifica la arhiva instantei daca s-a redactat sentinta ori daca v-a fost comunicata prin posta deja. | Avocat Alexandra Vasile tel. 0729974369 Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3 | |
|
|
|
|
08-01-2018 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| ONOFREI FLORICA a scris pe 07-01-2018: Buna seara!Am terminat divortul pe 2 noiembrie si nu stiu cand sa ma duc la judecatorie pt stampila definitiva.Ma puteti ajuta va rog. Asteptati sa vi se comunice hotararea, iar dupa expirarea termenului de apel puteti merge la Registratura instantei unde s-a judecat dosarul pentru a solicita legalizarea hotararii. Va trebui sa achitati o taxa de 5 lei/exemplar. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
16-01-2018 |
 | Stefan Masnita Vizitator |
| Am detinut o sentinta definitiva si irevicabila , dar am pierdut-o. Ce trebuie sa fac pentru a obtine una noua? Precizez ca eu nu ma aflu in Romania ! | |
|
|
|
17-01-2018 |
| Stefan Masnita a scris pe 16-01-2018: Am detinut o sentinta definitiva si irevicabila , dar am pierdut-o. Ce trebuie sa fac pentru a obtine una noua? Precizez ca eu nu ma aflu in Romania ! Dacă mai aveți numărul sentinței și instanța care a pronunțat-o este mai simplu. Se pot elibera câte copii legalizate doriți, taxa de timbru pentru fiecare exemplar fiind de 5 lei, Fiind plecat din țară, puteți să angajați un avocat sau să mandatați o persoană pentru eliberarea copiilor legalizate de pe sentință. Dacă mandatați o persoană trebuie să-i faceți o procură specială la consulatul României din țara în care vă aflați sau o procură specială apostilată la un notar public din acea țară. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
28-03-2018 |
 | Ali Vizitator |
| Buna ziua Am o intrebare va rog, Am hotararea de divort si dupa 3 zile o sa tremine timpul de apel si pot sa cer stampila definitiva si irevocabila, intrebarea mea este: care data apara pe stampila defenitiva .. Adica o data noua sau data de emise sentintei? Si cat dureaza daca fac cerere de stampila defenitiva sa iau hotararea? In acelasi zi pot sa o iau? Pt ca trebuie sa schimb cartea mea de identitate Multumesc anicipat! | |
|
|
|
28-03-2018 |
| Ali a scris pe 28-03-2018: Buna ziua Am o intrebare va rog, Am hotararea de divort si dupa 3 zile o sa tremine timpul de apel si pot sa cer stampila definitiva si irevocabila, intrebarea mea este: care data apara pe stampila defenitiva .. Adica o data noua sau data de emise sentintei? Si cat dureaza daca fac cerere de stampila defenitiva sa iau hotararea? In acelasi zi pot sa o iau? Pt ca trebuie sa schimb cartea mea de identitate Multumesc anicipat! Pe hotărâre apare mențiunea definitivă. Pentru legalizarea hotărârii trebuie să faceți o cerere de legalizare, să atașați atâtâtea copii de de pe hotărâre câte exemplare doriți (trebuie să atașați copii de pe sentința Judecătoriei și de pe decizia Tribunalului), precum și o taxă de timbru (5 lei/exemplar). De obicei, pentru eliberarea legalizărilor se acordă un termen (1, 2, 3, 5, 7 zile), în funcție de Judecătorie. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
28-03-2018 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Ali a scris pe 28-03-2018: Buna ziua Am o intrebare va rog, Am hotararea de divort si dupa 3 zile o sa tremine timpul de apel si pot sa cer stampila definitiva si irevocabila, intrebarea mea este: care data apara pe stampila defenitiva .. Adica o data noua sau data de emise sentintei? Si cat dureaza daca fac cerere de stampila defenitiva sa iau hotararea? In acelasi zi pot sa o iau? Pt ca trebuie sa schimb cartea mea de identitate Multumesc anicipat! Dupa implinirea termenului de apel, daca partea adversa nu formuleaza cale de atac, mergeti la Registratura instantei care a pronuntat hotararea si solicitati legalizarea hotararii. Va trebui sa completati o cerere in acest sens, sa detineti exemplare xerox ale hotararii pe care doriti sa o legalizati si sa achitati o taxa judiciara de timbru in valoare de 5 lei/exemplar. De obicei, legalizarea hotararii dureaza cateva zile. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
10-05-2018 |
 | Adina Linca Vizitator |
| buna ziua daca nu gasim hotararea de divort pierduta la judecatoria de sector care a emis-o ce posibilitati exista pentru obtinerea cartii de identitate divrtul a avut loc in 1979 multumesc, | |
|
|
|
10-05-2018 |
| La judecatoria sector 2 Bucuresti langa cererea de legalizare sentinta atasati hotararea de divort si o taxa judiciara de timbru de 5 lei. Veti fi programata intr-o alta zi pentru ridicarea sentintei legalizate. In cazul in care doriti mai multe exemplare legalizate atunci faceti cate copii doriti de pe sentinta comunicata la care adaugati taxe judiciere de timbru in valoare de 5 lei ori cate sentinte vreti (ex vreti 5 exemplare legalizate atasati 5x5 lei taxe judiciare de timbru). Succes ! | Avocat IRINA BUDA in cadrul Baroului Bucuresti de peste 20 ani. Drept de a reprezenta si pune concluzii inclusiv la Inalta Curte de Casatie si Justitie Adresa mail avocatib@yahoo.com Doar pt. programari tel 0766321314 (L-V intre orele 8 - 18) | |
|
|
|
|
10-05-2018 |
| Puteti lua legatura iar cu avocata care va asistat in dosar si rugati-o sa va comunice copia de pe sentina daca ati avut "domiciliul ales pentru comunicări" la cabinetul acesteia. Deasemenea, aveti posibilitatea sa angajati un alt avocat pentru ridicarea, legalizarea hotararii si trimiterea acesteia la domiciliul dumneavoastra actual. Contractul de asistenta juridica il puteti "semna la distanta" existand aceasta posibilitate. | Avocat IRINA BUDA in cadrul Baroului Bucuresti de peste 20 ani. Drept de a reprezenta si pune concluzii inclusiv la Inalta Curte de Casatie si Justitie Adresa mail avocatib@yahoo.com Doar pt. programari tel 0766321314 (L-V intre orele 8 - 18) | |
|
|
|
|
17-09-2018 |
 | Violeta Vizitator |
| Am primit sentinta de divort dar am inteles ca nu e valabila ca trebuie sa fue definitiva y irevocabila ma puteai ajuta? | |
|
|
|
17-09-2018 |
| Violeta a scris pe 17-09-2018: Am primit sentinta de divort dar am inteles ca nu e valabila ca trebuie sa fue definitiva y irevocabila ma puteai ajuta? Dupa ce trece termenul de apel (30 zile de la comunicare), mergeti la instanta si solicitati sa va puna pe sentinta de divort stampila cu definitiva. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
18-09-2018 |
| La judecatoria unde s-a pronuntat divortul peste 30 de zile de la comunicare (data postei de pe plic) vă duceti cu o copie a sentintei, cerere de legalizare si o taxa judiciara de timbru de 5 lei. Veti fi programata intr-o alta zi pentru ridicarea sentintei legalizate. In cazul in care doriti mai multe exemplare legalizate atunci faceti cate copii doriti de pe sentinta comunicata la care adaugati taxe judiciere de timbru in valoare de 5 lei ori cate sentinte vreti (ex vreti 5 exemplare legalizate atasati 5x5 lei taxe judiciare de timbru). Succes ! Practic sentienta de divort devine definitivă si irevocabila dupa 30 de zile de la comunicare daca ea nu este apelata (adica partea adversă nu face calea de atac a apelului). Ca sa o puteti folosi, sentinta trebuie legalizata - legalizarea o face judecatoria unde s-a pronuntat sentinta ! NU NORARII ! | Avocat IRINA BUDA in cadrul Baroului Bucuresti de peste 20 ani. Drept de a reprezenta si pune concluzii inclusiv la Inalta Curte de Casatie si Justitie Adresa mail avocatib@yahoo.com Doar pt. programari tel 0766321314 (L-V intre orele 8 - 18) | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |