Forum avocaţi > Civil

Stampila Definitiva si Irevocabila - Pagina 3

Start  1   2  3  4  Final
 30-10-2018
Vizitator
Bună seara. Am divorțat din culpa comuna. Acord. Am primit sentința acasă. Este definitiva. Putem sa o atacam deoarece ne am împăcat și avem un copil impreuna.
Răspunde
 31-10-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Adriela a scris pe 30-10-2018:
Bună seara. Am divorțat din culpa comuna. Acord. Am primit sentința acasă. Este definitiva. Putem sa o atacam deoarece ne am împăcat și avem un copil impreuna.

Sunteți divortati acum, dar puteți sa va căsătoriți din nou.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 07-11-2018
Vizitator
Hotărârea de divorț definitiva este obligatoriu sa o ridic eu sau pot trimite pe altcineva??? Mai sigur pe tatăl meu vreau sa îl trimit!
Răspunde
 07-11-2018
Vizitator
Hotărârea de divorț definitiva este obligatoriu sa o ridic eu sau pot trimite pe altcineva??? Mai sigur pe tatăl meu vreau sa îl trimit!
Răspunde
 08-11-2018

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Andreea a scris pe 07-11-2018:

Daca doriti ca tatal dvs. sa se ocupe de legalizarea hotararii, va trebui sa il mandatati in acest sens.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 18-11-2018
Vizitator
Buna ziua , am si eu o intrebare sper sa ma explic cum trebuie sa fiu înțeleasă.
Sora mea a primit de la judecătoria ca s-a pronunțat divorțul este definitiv dar am mers la buletin sa il fac si a zis ca imi trebuie ștampila ca divorțul este definitiv ;-) cum să procedez , s-a judecat la Judecătoria sect 4 si ce trebuie sa plătesc ca taxe ?!
Răspunde
 18-11-2018

Bucuresti
0746938774
Facebook
Melinda a scris pe 18-11-2018:
Buna ziua , am si eu o intrebare sper sa ma explic cum trebuie sa fiu înțeleasă.
Sora mea a primit de la judecătoria ca s-a pronunțat divorțul este definitiv dar am mers la buletin sa il fac si a zis ca imi trebuie ștampila ca divorțul este definitiv ;-) cum să procedez , s-a judecat la Judecătoria sect 4 si ce trebuie sa plătesc ca taxe ?!

Sora dvs. va trebui sa legalizeze hotararea la Registratura judecatoriei. Taxa pentru legalizare este de 5 lei/exemplar.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 18-11-2018
Vizitator
Sora mea locuieste in Anglia si i-a făcut mamei procura ,este bine ?
Răspunde
 20-11-2018

Bucuresti
0746938774
Facebook
Melinda a scris pe 18-11-2018:
Sora mea locuieste in Anglia si i-a făcut mamei procura ,este bine ?

Mama dvs. poate legaliza hotararea in numele surorii, din moment ce detine procura.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 17-01-2019
Vizitator
in cazul partajului dupa primirea hotararii judecatoresti cand se impune evacuarea aunuia dintre soti
Răspunde
 17-01-2019
Vizitator
in cazul partajului aseptam hotararea judecatoreasca dupa cate zile de la primirea ei se impune evacuarea unuia din soti... se poate sa fie fara drept de recurs
Răspunde
 06-02-2019
Vizitator
Bună ziua.Va rog sa ne dați o soluție pentru o hotărâre judecătorească definitivă si irevocabila din 2007 pe o suprafață de teren forestier pe care avem si acte autentice dar pe care Comisia locală si Primarul com .Saru Dornei au băgat alte persoane.Din 2007 am avut pe rol procese cu Comisia locală, Ocolul Silvic,ne au târât în procese cu cei care sunt pusi în posesie pe suprafețele noastre dar pădurea au valorificat o si sunt doar cioate.Precizam că teren liber de sarcini pe arealul Comunei ni se spune ca nu mai este.Am ajuns bătaia de joc a primarului care ne poarta din ușă în ușă. Sunt 12 ani de bani cheltuiți,timp ,sănătate pierdute.Rugam sa ne comunicați unde sa ne adresam ca am făcut n adrese la nivel de judet. ANRP,ITRSV,Prefectura,Consiliu județean dar totul se termina la nivel de primar si de Comisia locala.Va rugam sa ne comunicați unde sa mai apelam .Va mulțumim.
Răspunde
 01-03-2019
Vizitator
Am divortat de 2 zile cand devine hotararea defintiva
Răspunde
 02-03-2019
AvatarPaleacucodruta27@yahoo.com
Vizitator
Am urmatoarea problema.Am un teren de 32 mp care a fost imprejmuit cu gard plasa, pe care l-am schimbat ulterior in vara 2018 cu imprejmuire gard din tabla. In partea de sud a terenului ma invecnez cu alt teren al unei vecine , care in acea parte era imprejmuit cu gard sarma (deteriorat) si o poarta de 1m pt acces si l -am schimbat cu gard tabla. Acum vecina care la acea vreme a zis ca nu doreste sa repare gardul deteriorat de sarma, care de drept era obilgatia dansei sa l faca vine si spune ca sa mut gardul cu inca 1.70 m ca ea avea acolo acces pt tractor. Mentionez ca i-am lasat acces la teren poarta initiala de 1 m. si imi mai cere 1.70. De 20 de ani de cand am teren ea nu a intrat niciodata cu tractorul pt ca nu avea spatiu necesar si nici nu a avut porti mari de acces. Primaria a venit la fata locului a remasurat terenurile si la ea iasa suprafata 323 m p ,si la mine 32 m p si a zis ca nu am intrat la ea si ca am respectat hotarul gardului initial si are acces poarta de 1m, insa ea o tine ca acum 20 ani , inainte sa cumpar eu acolo ea intra cu tractorul si zice ca ma da in judecata ca nu are acces de tractor. Pe schitele ei si in cadastru nu apare niciunde la ea poarta acces pt tractor sau specificata dimensiunea portii ei. In cazul in care ma da in judecata are sanse de castig??
Răspunde
 03-03-2019

Bucuresti
0746938774
Facebook
Ewa a scris pe 01-03-2019:
Am divortat de 2 zile cand devine hotararea defintiva

Daca dosarul a ramas in pronuntare pe fond, asteptati sa vi se comunice hotararea prin posta, apoi sa treaca termenul de apel ( 30 de zile ). Daca partile nu vor promova apel, atunci hotararea ramane definitiva la implinirea termenului de apel.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 28-10-2019
Vizitator
Buna ziua. Am o hotarare de divort din martire 1998. Pe hotarare am o stampila de la judecatoria sectorului 3 in care sunt specificate "definitiva" si copie conforma cu originalul. Mentionez ca mai exista o stampila pe aceasta foaie unde scrie "s-a anulat timbrul fiscal de 5000 lei cu chitanta 08/553 din data de 02/07/1998. Îmi puteti spune, va rog, daca toate aceste lucruri fac din aceasta hotarare una definitiva si irevocabila? Am nevoie de ea pt eliberarea buletinului. Multumesc pt ajutor.
Răspunde
 28-10-2019

Bucuresti
0746938774
Facebook
Tirgovetu Marian a scris pe 28-10-2019:
Buna ziua. Am o hotarare de divort din martire 1998. Pe hotarare am o stampila de la judecatoria sectorului 3 in care sunt specificate "definitiva" si copie conforma cu originalul. Mentionez ca mai exista o stampila pe aceasta foaie unde scrie "s-a anulat timbrul fiscal de 5000 lei cu chitanta 08/553 din data de 02/07/1998. Îmi puteti spune, va rog, daca toate aceste lucruri fac din aceasta hotarare una definitiva si irevocabila? Am nevoie de ea pt eliberarea buletinului. Multumesc pt ajutor.
Daca hotararea este legalizata, daca are stampila prin care se certifica caracterul definitiv, puteti prezenta acel exemplar autoritatilor.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 28-10-2019

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Daca divortul ar fi fost prin acord, la cererea ambilor, pe stampila judecatoriei ar fi scris "definitiva si irevocabila."
Am inteles ca dvs. spuneti ca este mentionat doar "definitiva." Pe vechiul cod, hotararile de divort puteau fi atacate si cu apel si cu recurs.
Eu cred ca hotararea dvs, nu a fost atacata cu apel si a ramas definitiva.
Eu v-as sugera sa mergeti sa va preschimbati buletinul.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 28-10-2019
Vizitator
Divorțul a fost înaintat de către soție, iar soțul nu s-a prezentat în instanta și nici nu a făcut vreun apel sau recurs. De fapt, acesta a și murit intre timp. E vreo problema dacă nu scrie și "irevocabil" pe acea stampila sau e în regula pt eliberarea buletinului? Mulțumesc.
Răspunde
 28-10-2019
Vizitator
Divorțul a fost înaintat de către soție, iar soțul nu s-a prezentat în instanta și nici nu a făcut vreun apel sau recurs. De fapt, acesta a și murit intre timp. E vreo problema dacă nu scrie și "irevocabil" pe acea stampila sau e în regula pt eliberarea buletinului? Mulțumesc.
Răspunde
RăspundeStart  1   2  3  4  Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.