|
05-12-2016 |
 | Paul Vizitator |
| Ce înseamnă stadiu procesual fond? Doar se vor cita părțile și martorii? Sau asta înseamnă că procesul este deja deschis și va fi de față și judecătorul ? Sunt chemat ca și pârât. Vreau să știu cum să procedez când voi merge acolo | |
|
|
|
05-12-2016 |
| Fondul este prima instanta la care se judecă dosarul. Veti primi o comunicare din partea instanței cuprinzând actiunea introdusă impotriva dvs precum si inscrisurile care o însoțesc. Veti avea la dispozitie 25 zile pt a face o întâmpinare in care sa va expuneti punctul de vedere. După finalizarea procedurii administrative veti primi termen in sedinta publica in fata judecătorului si in contradictoriu cu reclamantul . | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
23-03-2018 |
 | Carmen Vizitator |
| Buna ziua, Sunt citata ca si intimat intr-un proces cu un fost vecin care a decedat de curand. A fost o audiere acum aproximativ 10 zile, de care eu nu am stiut. Am gasit la cutia postala o instiintare precum ca am fost cautata pentru a mi se inmana plicul cu acte de procedura exact in ziua cand a fost audierea. . Ce se intampla daca nu ma prezint? Si ce se intampla acum daca petentul a decedat? Va multumesc | |
|
|
|
24-03-2018 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Carmen a scris pe 23-03-2018: Buna ziua, Sunt citata ca si intimat intr-un proces cu un fost vecin care a decedat de curand. A fost o audiere acum aproximativ 10 zile, de care eu nu am stiut. Am gasit la cutia postala o instiintare precum ca am fost cautata pentru a mi se inmana plicul cu acte de procedura exact in ziua cand a fost audierea. . Ce se intampla daca nu ma prezint? Si ce se intampla acum daca petentul a decedat? Va multumesc Mergeti la arhiva instantei unde urmeaza sa se desfasoare judecata, pentru a ridica personal actele de procedura. Sfatul meu este sa va prezentati in fata instantei la termenul stabilit, pentru a va formula apararile necesare. Ce obiect are dosarul? | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
26-11-2018 |
 | Manole iulian Vizitator |
| Sunt chemat ca inculpat la camera preliminară prelungirii drept de circulație. La ce sa ma astept??? C se întâmplă la prima înfățișare??? Multumesc | |
|
|
|
26-11-2018 |
| Manole Iulian a scris pe 26-11-2018: Sunt chemat ca inculpat la camera preliminară prelungirii drept de circulație. La ce sa ma astept??? C se întâmplă la prima înfățișare??? Multumesc Pentru prelungirea dreptului de circulatie nu exista dosar de camera preliminara. Probabil aveti dosar penal pentru suspendarea permisului de conducere pentru o infractiune pe drumurile publice. In camera preliminara se. discuta daca rechizitoriul si probele administrate in urmarire penala sunt legal facute. si intocmite. Probabil pana acum ati intrat in posesia rechizitoriului. CITITI-L ! Pe parcursul judecatii va trebui sa va administrati probe cu privire la faptele retinute in rechizitoriu. In general procesele penale depasesc justitiabilii. Sugestia este sa va luati avocat pentru ca nu in toate cazurile legea prevede numirea unui avocat din oficiu. | Avocat IRINA BUDA in cadrul Baroului Bucuresti de peste 20 ani. Drept de a reprezenta si pune concluzii inclusiv la Inalta Curte de Casatie si Justitie Adresa mail avocatib@yahoo.com Doar pt. programari tel 0766321314 (L-V intre orele 8 - 18) | |
|
|
|
|
07-05-2019 |
 | Petre Vizitator |
| Salut,am si eu o nelămurire,am fost prins ca al circulat cu numere roșii expirate ,a fost deschis dosar penal,am primit o citație de la judecatorie,sa ma prezint si in ea scrie ca nu am antecedente penale înainte ,si ca dispune renunțare la urmarire penală fata de mine,si ca "aplicarea dispozițiilor art 318,din C.p.p va constitui un avertisment ,si il va determina pe viitor sa nu mai comita fapte de natura penala" Îmi puteți spune ce se va întâmpla când ma duc sa ma prezint??? Mulțumesc | |
|
|
|
08-05-2019 |
| Petre a scris pe 07-05-2019: Salut,am si eu o nelămurire,am fost prins ca al circulat cu numere roșii expirate ,a fost deschis dosar penal,am primit o citație de la judecatorie,sa ma prezint si in ea scrie ca nu am antecedente penale înainte ,si ca dispune renunțare la urmarire penală fata de mine,si ca "aplicarea dispozițiilor art 318,din C.p.p va constitui un avertisment ,si il va determina pe viitor sa nu mai comita fapte de natura penala" Îmi puteți spune ce se va întâmpla când ma duc sa ma prezint??? Mulțumesc Buna ziua, Circulatia pe drumurile publice cu un autovehicul cu numere expirate constituie infractiune.Se deschide dosar penal. Dar, fata de imprejurarea ca sunteti la prima abatere propunerea parchetului este de renuntare la urmarirea penala. Aceasta propunere trebuie validata/aprobata de un judecator. Practic, trebuie sa va prezentati pentru a lua la cunostinta de acest lucru si poate judecatorul doreste sa va puna niste intrebari. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
09-05-2019 |
 | Petre Vizitator |
| Buna ziua,revin din nou ,am fost ieri la parchet m-am prezentat in fata judecătoarei, si mi sa spus ca se aproba confirmarea renunțări penale ,m-am uitat pe internet la dosarul meu si scrie la tip solutie :" încheiere " si ca se admite ... Întrebarea mea este pot sa ma duc sa ridic permisul sau...? | |
|
|
|
10-05-2019 |
| Da, mergeti sa va ridicati permisul. Totusi, exista posibilitatea ca cei de la politie sa va dea permisul numai dupa comunicarea incheierii pronuntate de judecatorie. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
10-05-2019 |
| Petre a scris pe 09-05-2019: Buna ziua,revin din nou ,am fost ieri la parchet m-am prezentat in fata judecătoarei, si mi sa spus ca se aproba confirmarea renunțări penale ,m-am uitat pe internet la dosarul meu si scrie la tip solutie :" încheiere " si ca se admite ... Întrebarea mea este pot sa ma duc sa ridic permisul sau...? Trebuie să aveți hotarărea legalizată. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
12-05-2019 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Petre a scris pe 09-05-2019: Buna ziua,revin din nou ,am fost ieri la parchet m-am prezentat in fata judecătoarei, si mi sa spus ca se aproba confirmarea renunțări penale ,m-am uitat pe internet la dosarul meu si scrie la tip solutie :" încheiere " si ca se admite ... Întrebarea mea este pot sa ma duc sa ridic permisul sau...? Va puteti ridica permisul cu hotararea legalizata. Va trebui sa achitati o taxa de timbru in cuantum de 5 lei/exemplar si sa depuneti cererea de legalizare la registratura instantei care a pronuntat hotararea. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
12-05-2019 |
 | Petre Vizitator |
| Am înțeles,dar eu de exemplu sunt plecat la mare si mai vin tocăni in toamna, pot atunci sa il ridic, sau exista vreo problemă? Mulțumesc pentru răspunsuri ! | |
|
|
|
12-05-2019 |
 | Petre Vizitator |
| Petre a scris pe 12-05-2019: Am înțeles,dar eu de exemplu sunt plecat la mare si mai vin tocmai in toamna, pot atunci sa il ridic, sau exista vreo problemă? Mulțumesc pentru răspunsuri ! | |
|
|
|
13-05-2019 |
| Petre a scris pe 12-05-2019: Am înțeles,dar eu de exemplu sunt plecat la mare si mai vin tocăni in toamna, pot atunci sa il ridic, sau exista vreo problemă? Mulțumesc pentru răspunsuri ! Va puteti recupera permisul cand doriti, nu exista un termen limita in acest sens. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
17-05-2019 |
 | Petre Vizitator |
| Exista vreo modalitate sa pot primi permisul prin posta?mulțumesc ! | |
|
|
|
22-05-2019 |
 | Petre Vizitator |
| Chiar nu știe nimeni ce trebuie sa fac sa il primesc la domiciliu? | |
|
|
|
26-07-2019 |
 | María Vizitator |
| Sunt citata in data de 04 septembrie in calitate de parat, intr-un proces cu Primaria in calitate de reclamant . Materia: Civil Stadiul procesual al dosarului: Fond Obiectul dosarului: reexaminarea sanctiunii contraventionale Mentionez ca am avut restante de platit la Biroul Taxe si impozite din 2010( suma totala 800 ron). Eu sunt plecata in stainatate din 2011, iar luna trecuta ( 25.iunie 2019) mama mea a platit tot ce aveam restante , am sunat personal la biroul taxe si impozite, am vorbit cu un functionar foarte amabil si mi- a spus ca va trimite o adresa la judecatorie cum ca nu mai am nimic de plata.Saptamana aceasta , am primit aceasta citatie de la judecatorie cu data 08.07.2019. Sunt obligata sa ma prezint la proces, odata ce mi-am platit datoriile la Primarie? Ce trebuie sa fac? Va multumesc pentru raspunsuri. | |
|
|
|
26-07-2019 |
| María a scris pe 26-07-2019: Sunt citata in data de 04 septembrie in calitate de parat, intr-un proces cu Primaria in calitate de reclamant . Materia: Civil Stadiul procesual al dosarului: Fond Obiectul dosarului: reexaminarea sanctiunii contraventionale Mentionez ca am avut restante de platit la Biroul Taxe si impozite din 2010( suma totala 800 ron). Eu sunt plecata in stainatate din 2011, iar luna trecuta ( 25.iunie 2019) mama mea a platit tot ce aveam restante , am sunat personal la biroul taxe si impozite, am vorbit cu un functionar foarte amabil si mi- a spus ca va trimite o adresa la judecatorie cum ca nu mai am nimic de plata.Saptamana aceasta , am primit aceasta citatie de la judecatorie cu data 08.07.2019. Sunt obligata sa ma prezint la proces, odata ce mi-am platit datoriile la Primarie? Ce trebuie sa fac? Va multumesc pentru raspunsuri. Buna ziua, Este foarte important sa depuneti macar intampinare la actiunea pe care ati primit-o o data cu citatia. De regula atunci cand aveti un proces este bine sa va prezentati, mai ales daca sunteti parat in proces. Este foarte importanta apararea in aceste cazuri. Daca veti angaja un avocat, atunci acesta va putea sa va reprezinte la proces, astfel incat sa nu fie nevoie prezenta dvs. Dar, daca mijloacele financiare nu va permit acest lucru, ar fi bine ca macar intampinarea si eventual alte inscrisuri necesare sa fie facute de un avocat. Ar trebui sa contactati un avocat pentru a vedea ce actiune a fost depusa la judecatorie si pentru a va sfatui care sunt pasii de urmat. Din cele relatate de dvs. si in raport de obiectul cererii pe care, probabil, dvs ati vazut-o pe portalul instantei exista neconcordanta. Astfel dvs. in descriere faceti referire la taxe si impozite datorate primariei, iar obiectul cererii se refera la o sanctiune contraventionala. Asta inseamna ca a existat un proces-verbal de sanctionare contraventionala a dvs. Neplata taxelor si impozitelor catre primarie nu reprezinta si nu poate face obiectul unei contraventii!!! | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
26-07-2019 |
| María a scris pe 26-07-2019: Sunt citata in data de 04 septembrie in calitate de parat, intr-un proces cu Primaria in calitate de reclamant . Materia: Civil Stadiul procesual al dosarului: Fond Obiectul dosarului: reexaminarea sanctiunii contraventionale Mentionez ca am avut restante de platit la Biroul Taxe si impozite din 2010( suma totala 800 ron). Eu sunt plecata in stainatate din 2011, iar luna trecuta ( 25.iunie 2019) mama mea a platit tot ce aveam restante , am sunat personal la biroul taxe si impozite, am vorbit cu un functionar foarte amabil si mi- a spus ca va trimite o adresa la judecatorie cum ca nu mai am nimic de plata.Saptamana aceasta , am primit aceasta citatie de la judecatorie cu data 08.07.2019. Sunt obligata sa ma prezint la proces, odata ce mi-am platit datoriile la Primarie? Ce trebuie sa fac? Va multumesc pentru raspunsuri. In situatia in care ati avut o amenda pe care nu ati achitat-o, aceasta se poate transforma in munca in folosul comunitatii. Daca ati achitat ulterior sanctiunea contraventionala, atasati dovada platii la Intampinarea pe care trebuie sa o formulati, astfel ca dosarul va ramane fara obiect. Ar fi indicat sa va prezentati la termenul stabilit sau sa va asigurati reprezentarea. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |