Forum avocaţi > Civil

Anulare vanzare -cumparare cu uzufruct viager

1  2   3   4  Final
 18-03-2017
Vizitator
Buna seara,
Am nevoie urgent de o parere.
Sunt intr-un proces de anulare a unui contract de vanzare -cumparare si intretinere cu uzufruct viager(incheiat cu 2 batrani , actualmente decedati , procesul fiind deschis de singurul mostenitor).Actual a fost facut in 2013 , eu nestiind ca doamna avea fisa la spitalul Obregia , fiind inregistrata cu boala Alhzeimer .
La acest termen m-am trezit cu expertiza de la IML unde scrie ca doamna nu avea discernamant la data semnarii actului.
1. Cat mai conteaza proba cu martori care sa sustina faptul ca doamna se ingrijea singura si nu tinea legatura cu fiul sau de ani de zile?
2. Pot recupera paguba de 2 ani de zile de intretinere a sotilor?
3. Daca se anuleaza contractul pe motiv de discernamant se anuleaza si intretinerea?

Dorec sa-mi caut un reprezentant juridic care ma poate ajuta sa ies din aceasta situatie disperata !
Acesti oameni au profitat de buna mea credinta , timp de 2 ani i-am ingrijit pe ei in defavoarea copiilor mei !( ascunzandu-mi starea de sanatate)
Răspunde
 19-03-2017

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
In situatia expusa de dvs, din moment ce vanzatorii erau incapabilil sa incheie acte , contractul se poate anula si vi se va restitui suma achitata de catre mostenitorul legal.
In ceea ce priveste intretinerea celor doi batrani, puteti solicita restituirea cheltuielilor pe care le-ati efectuat, in masura in care detineti dovezi in acest sens.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 19-03-2017
Vizitator
Multumesc frumos pentru raspuns.
Voi putea cere si suma achitata la semnarea actelor (9500 e) ?
Va trebui sa deschid alt proces pentru recuperarea cheltuielilor?
Multumesc .
Răspunde
 19-03-2017

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Daca nu ati cerut restituirea cheltuielilor in prezentul dosar atunci va trebui sa formulati o noua cerere.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 21-03-2017

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
În funcție de conținutul expertizei IML, puteți contesta concluziile raportului de expertiză și puteți cere efectuarea unei noi expertize sau a unui supliment de expertiză cu obiective specifice.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 13-08-2017
Vizitator
Buna ziua! Am si eu o intrebare. Parintii mei, au incheiat un contract de vanzare- cumparare cu drept de uzufruct viager, un teren, cu mine, fiica lor ( mama biologica si tata vitreg), doarece tata mai are 2 copii din prima casatorie si mama a dorit sa mi- l lase mie. Acum, parintii mei au hotarat sa divorteze. Intrebarea mea este: Ce se intampla cu uzufructul? Si daca copiii lui au vreun drept la acest teren sau daca pot sa atace actul de vanzare - cumparare. Exista dovezi ca i- am despagubit din teren. Am facut virament bancar catre tatal meu vitreg prin care se dovedeste ca am platit cu adevarat acel teren. Va multumesc!
Răspunde
 14-08-2017

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Ioana a scris pe 13-08-2017:
Buna ziua! Am si eu o intrebare. Parintii mei, au incheiat un contract de vanzare- cumparare cu drept de uzufruct viager, un teren, cu mine, fiica lor ( mama biologica si tata vitreg), doarece tata mai are 2 copii din prima casatorie si mama a dorit sa mi- l lase mie. Acum, parintii mei au hotarat sa divorteze. Intrebarea mea este: Ce se intampla cu uzufructul? Si daca copiii lui au vreun drept la acest teren sau daca pot sa atace actul de vanzare - cumparare. Exista dovezi ca i- am despagubit din teren. Am facut virament bancar catre tatal meu vitreg prin care se dovedeste ca am platit cu adevarat acel teren. Va multumesc!

Buna ziua,
Divortul presupune desfacerea casatoriei. Nici dvs. si nici copiii tatalui nu aveti nicio legatura cu divortul parintilor.
Discutiile vor aparea numai in momentul actiunii de partaj. Iar in ceea ce priveste atacarea actului de vanzare-cumparare , la acest moment, cat timp traieste tatal lori, copii acestuia nu au calitate procesuala.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 11-02-2018
Vizitator
Buna seara.As dorii si eu un răspuns daca se poate. Acum 2 luni am încheiat un contract de întreținere cu un bătrân,când am discutat am căzut de acord că batranul să își plătească utilitățile (gaze,curent,etc) si mâncare pt k are o pensie frumușică, acum batranul să răzgândit si nu mai vrea sa plătească nimic vrea sa ii plătesc eu tot să îi fac mâncare menaj tot.întrebarea mea este are dreptul să facă ce vrea cu pensia lui si eu sa ii fac curat mancare si sa plătesc tot ,asta pt o locuință de 22000 lei? Adica intrun an doi ii achid locuinta io cumpăr efectiv plus serviciile mele
Răspunde
 11-02-2018
Vizitator
Buna seara.As dorii si eu un răspuns daca se poate. Acum 2 luni am încheiat un contract de întreținere cu un bătrân,când am discutat am căzut de acord că batranul să își plătească utilitățile (gaze,curent,etc) si mâncare pt k are o pensie frumușică, acum batranul să răzgândit si nu mai vrea sa plătească nimic vrea sa ii plătesc eu tot să îi fac mâncare menaj tot.întrebarea mea este are dreptul să facă ce vrea cu pensia lui si eu sa ii fac curat mancare si sa plătesc tot ,asta pt o locuință de 22000 lei? Adica intrun an doi ii achid locuinta io cumpăr efectiv plus serviciile mele
Răspunde
 11-02-2018

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Raspunsul dvs. se afla in prevederile contractului semnat.
In titlul postului spuneti ca este de vanzare cu uzufruct, iar in text spuneti ca este de intretinere. Ce fel de contract ati semnat? La notar ?

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 11-02-2018

Bucuresti
Facebook
Ionela a scris pe 11-02-2018:

Buna ziua.
Trebuie sa cititi cu atentie contractul semnat cu batranul.
Daca cele solicitate de batran se afla mentionate in contractul incheiat , atunci trebuie sa le faceti.
Daca refuzati se poate interpreta ca refuzati executarea contractului iar batranul poate sa-l desființeze.
Daca nu înțelegeți prevederile/clauzele cuprinse in contract, atunci solicitati ajutorul unui avocat pentru a vi le explica.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 12-06-2018
Vizitator
Buna seara...bunici ne.au facut un contract de vanzare-cumparare cu uzu fructu viager. In timp de 5 ani am investit in locuinta si acu sau razgandit si vor sa.l surpe. Exista vreo sansa sa rupa contractul? Mentionez ca nu este prevazuta nici o clauza. Multumesc
Răspunde
 13-06-2018

Bucuresti
Facebook
Cosmin53 a scris pe 12-06-2018:
Buna seara...bunici ne.au facut un contract de vanzare-cumparare cu uzu fructu viager. In timp de 5 ani am investit in locuinta si acu sau razgandit si vor sa.l surpe. Exista vreo sansa sa rupa contractul? Mentionez ca nu este prevazuta nici o clauza. Multumesc

Buna ziua,
Sansele de anulare a unui astfel de contract sunt minime, dar nu inexistente si nici imposibil.
Acest lucru se poate face numai pe calea unei actiuni in instanta. Adica va fi un proces.
Daca totusi se intampla asa ceva, va sfatuiesc sa contactati cat mai rapid un avocat.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 13-06-2018
Vizitator
Va rog..ce se întâmplă cant martorii reclamantei nu se prezintă?sa făcut un schimb de locuințe și înaintea finalizări actelor la notar reclamanta și-a luat înapoi actele pe imobil și cere revendicarea imobilului insa noi am adus îmbunătățiri imobilului lucrările sânt adeverite prin expertul judiciar noi avem întocmit o cerere reconvențională prin care cerem respectarea înțelegerii făcute ..la audierea martorilor din partea noastră adică a pârâților au fost audiati martorii ..insa martorii reclamantei nu mai vor să se prezinte?.și acum ce se mai poate întâmpla ? Va rog!!
Răspunde
 20-06-2018
Vizitator
Buna ziua. Bunicii mi.au facut contract de vanzare cumparare cu uzu fructu viager si dupa 5 ani vor sa.l desfaca. Mentionez ca am investit in casa si curte, nu I.am deranjat cu nimik din contra iam ajutat foarte mult. Ce motive si ce sanse au de castigat? Multumesc!
Răspunde
 22-06-2018

Bucuresti
0723639378
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Bunicii au acest drept (de a solicita rezilierea si de a se adresa instantei), insa solutia concreta depinde de ceea ce cer, in ce temei si cum reusesc sa probeze (de regula neindeplinirea obligatiilor contractuale).

La randul dvs va trebui sa formulati o intampinare in care sa raspundeti in scris si sa combateti motivele invocate de bunici, administrand si probe in acest sens (in functie de obligatiile concrete din contract de regula chitante si martori).

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 05-11-2018
Vizitator
Bunica mea doreste sa imi lase apartamentul si notarul ne-a spus ca cel mai sigur act pentru a nu fi atacat este vanzare cumparare cu uzufruct viager.
Noi practic in aceasta tranzactie in afara de plata taxelor cu notarul, intabularea si alte acte necesare pentru dosar nu vom avea si o tranzactie propriu zisa pentru contravaloarea apartamentului insa vreau sa stiu daca trecem o suma ca si plata pentru apartament si este mai mica fata de valorea lui acesta poate fi atacat?
Răspunde
 05-11-2018

Bucuresti
Facebook
Irina a scris pe 05-11-2018:
Bunica mea doreste sa imi lase apartamentul si notarul ne-a spus ca cel mai sigur act pentru a nu fi atacat este vanzare cumparare cu uzufruct viager.
Noi practic in aceasta tranzactie in afara de plata taxelor cu notarul, intabularea si alte acte necesare pentru dosar nu vom avea si o tranzactie propriu zisa pentru contravaloarea apartamentului insa vreau sa stiu daca trecem o suma ca si plata pentru apartament si este mai mica fata de valorea lui acesta poate fi atacat?

Buna ziua,
O suma mai mica decat grila notarilor nu veti putea trece... si nici nu ar fi indicat.
Se poate interpreta ca fiind o donatie deghizata.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 05-11-2018
Vizitator
Ok, asta am inteles ca trebuie sa trec ceva acolo ca sa fie autentic chiar daca eu in sine nu ii voi da nimic. Insa daca trec suma minima din grila si asa cum este legal confirmam la momentul semnarii cum ca tranzactia a avut loc intre mine si bunica mea, fara a aduce chitanta sau bani cash, actul este valabil si nu poate fi atacat?
Răspunde
 05-11-2018

Bucuresti
0723639378
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Orice act poate fi atacat. Sansele de castig (de anulare, rezolutiune act) depind insa de multe variabile: modul cum e radactat actul, starea de sanatate a bunicii, ce mostenitori exista, etc.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde 1  2   3   4  Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.