Forum avocaţi > Civil

Anulare vanzare -cumparare cu uzufruct viager - Pagina 2

Start  1  2  3   4  Final
 06-11-2018
Vizitator
Va multumesc pentru feedback! Eu pot adauga la actele pentru contract si acel certificat care sa ateste ca la momentul tranzazctiei bunica mea era in deplinatatea facultatilor mintale daca ma ajuta mai mult pentru in eventual process contra copiilor ei( mama si unchiul meu).
Bunica mea are 2 copii, mama si unchiul meu care locuiesc in strainatate, doar eu si ea ne aflam in tara. Copii ei nu sunt tocmai incantati ca vrea sa imi lase mie apartamentul si vreau sa ma asigur acum cat inca este timp.
Ea doreste de bunavoie sa imi ramana mie apartamentul iar casa de la tara sa le ramana lor.
In conditiile astea va rog sa imi spuneti ce act at fi cel mai bun? cu sanse mici de castig in caz de atac? In momentul de fata eu am toate chitantele pentru plata facturilor de la apartament.
Noi putem discuta cu notarul care o sa preia cazul nostru si sa incercam sa punem in contract suma maxima pentru vanzare-cumparare ( fara dovezi de tranzactie, insa eu am grija de ea si de cheltuielile apartamentului).
Cum ma sfatuiti sa fac mai bine?
Multumesc anticipat!
Răspunde
 09-01-2019
Vizitator
După divort,am făcut act de vanzare cumparare fiicei mele,am cedat și eu și tatăl ei partea noastră de apartament și eu am rămas cu fata,ea acumai mă alunga în strada,pot sa atac în instanță și sa îmi cer înapoi partea.
Precizez ca nu am luat nici un ban de la ea. Notarul a trecut o suma mofixa.
Răspunde
 09-06-2019
Vizitator
Buna ziua!Intrebare mea este:daca tatal meu ne-a facut acte de vanzare cumparare cu uzufruct viager casa in care locuia el.Noi am stricat vechea casa si am construit alta eu cu sotul meu!Se mai poate anula acest contract multumesc!
Răspunde
 17-06-2019
Vizitator
Am cumparat casa înaintea căsătoriei pe bani mei și am trecut uzufruct pe viitorul soț și pe fiica mea el mai are doi copii acum sîntem divorțati as putea sa il sterg ca uzufruct sau ce drepturi poate avea?
Răspunde
 17-06-2019
Vizitator
Am cumparat o casa înainte de cununie pe bani mei și am trecut la uzufruct viitorul soț și pe fiica mea cum as putea sa sterg sau ce drepturi are el și cei doi copii ai lui ? Va multumesc
Răspunde
 17-06-2019
Vizitator
Am cumparat o casa înainte de cununie pe bani mei și am trecut la uzufruct viitorul soț și pe fiica mea cum as putea sa sterg sau ce drepturi are el și cei doi copii ai lui ? Va multumesc
Răspunde
 18-06-2019

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Iulianaszucs a scris pe 17-06-2019:

Buna ziua,
Daca este uzufruct viager, acesta nu se mosteneste.
Doar sotul dvs. are dreptul de uzufruct. Copiii lui nu au acest drept.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 18-06-2019

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Daria a scris pe 09-06-2019:
Buna ziua!Intrebare mea este:daca tatal meu ne-a facut acte de vanzare cumparare cu uzufruct viager casa in care locuia el.Noi am stricat vechea casa si am construit alta eu cu sotul meu!Se mai poate anula acest contract multumesc!

Buna ziua,
Daca exista motive, se poate anula.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 02-07-2019
Vizitator
Buna ziua
Am aflat de curand ca in urma cu cateva luni tatal meu a facut un contract de vanzare cumparare cu fratele meu cu uzufruct viager pentru casa in care locuieste impreuna cu mama mea. Intrucat fratele meu nu poate dovedi ca a platit vreo suma iar starea de sanatate mintala a tatalui meu este foarte precara ( in urma cu ceva timp a suferit un accident cerebral si a uitat sa vorbeasca sa scrie , mai pot ataca in instanta contractul?
multumesc
Răspunde
 02-07-2019

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Stroia a scris pe 02-07-2019:
Buna ziua
Am aflat de curand ca in urma cu cateva luni tatal meu a facut un contract de vanzare cumparare cu fratele meu cu uzufruct viager pentru casa in care locuieste impreuna cu mama mea. Intrucat fratele meu nu poate dovedi ca a platit vreo suma iar starea de sanatate mintala a tatalui meu este foarte precara ( in urma cu ceva timp a suferit un accident cerebral si a uitat sa vorbeasca sa scrie , mai pot ataca in instanta contractul?
multumesc
Daca detineti probe ca tatal dvs nu are capacitatea de a incheia acte juridice datorita unor afectiuni medicale sau daca exista alte motive care atrag nulitatea contractului, puteti solicita in instanta anularea contractului de vanzare cumparare si punerea partilor in situatia anterioara.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 23-07-2019
Vizitator
Locuiesc cu abitație viageră dacă îmi fac mutație la prietenul meu se anulează dreptul la abitație mulțumesc
Răspunde
 04-08-2019
Vizitator
Bună seara. Părintii mei au trecut casa unuia din frați, cu contract de vânzare cumpărare cu întreținerea lor. Soția lui vrea sa divorțeze, întrebarea mea este poate să strice tatăl meu actele
Răspunde
 04-08-2019
Vizitator
Bună seara. Părintii mei au trecut casa unuia din frați, cu contract de vânzare cumpărare cu întreținerea lor. Soția lui vrea sa divorțeze, întrebarea mea este poate să strice tatăl meu actele sau casa se va împarte la divorț, va mulțumesc!
Răspunde
 05-08-2019

Bucuresti
0746938774
Facebook
Anișoara a scris pe 04-08-2019:
Bună seara. Părintii mei au trecut casa unuia din frați, cu contract de vânzare cumpărare cu întreținerea lor. Soția lui vrea sa divorțeze, întrebarea mea este poate să strice tatăl meu actele sau casa se va împarte la divorț, va mulțumesc!
In situatia in care imobilul a fost achizitionat prin contract de vanzare cumparare, fara alte clauze privind provenienta banilor, se considera bun comun si va fi inclus in masa partajabila. Insa, in functie de clauzele stipulate in contract, se poate solicita anularea contractului in instanta, spre exemplu daca s-a inclus obligatia de intretinere si aceasta nu a fost respectata.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 18-08-2019
Vizitator
Am un contract cu uzufruct viager cu copilul meu . dar acesta imi face probleme cum pot anula actul sa trec apartamentul numai pe mine deoarece eu l am cumparat . va multumesc
Răspunde
 18-08-2019

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Ce fel de contract? Donatie cu uzufruct? Intretinere cu uzufruct? vanzare cu uzufruct?

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 18-08-2019

Bucuresti
0746938774
Facebook
Nicoleta a scris pe 18-08-2019:
Am un contract cu uzufruct viager cu copilul meu . dar acesta imi face probleme cum pot anula actul sa trec apartamentul numai pe mine deoarece eu l am cumparat . va multumesc
Daca ati incheiat un contract de vanzare cumparare este putin mai dificil sa obtineti anularea acestuia, insa va trebui sa formulati o actiune in instanta in acest sens.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 18-08-2019
Vizitator
Am contract de vanzare cumparare cu uzufruct viager si nuda proprietate e la mine bani i am dat eu el doar locuieste acolo dar as vrea sa trec ap pe numele meu doar fara uzu fruct viager cum sa procedez
Răspunde
 18-08-2019

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
"Am contract de vanzare cumparare cu uzufruct viager si nuda proprietate e la mine bani i am dat eu el doar locuieste acolo dar as vrea sa trec ap pe numele meu doar fara uzu fruct viager cum sa procedez"

Doamna, incercati va rog sa fiti mai clara ca sa va putem raspunde:
- ati cumparat dvs si fiul un apartament de la x, pe care in realitate l-ati platit doar dvs, si dvs. v-ati pastrat nuda proprietate ,iar fiul a luat uzufructul viager?
- sau aveti un apartament in proprietate, din care i-ati vandut ulterior fiului uzufructul viager?

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 20-01-2020
Vizitator
Buna ziua,

Am o problema.Sotul meu cand era necasatorit a incheiat un contract de intretinere viagera, in care se specifica ca domnul (in jur de 55 ani) in cauza isi retine dreptul de uzufruct viager.
Eu pot ca sotie sa solicit in instanta anularea contractului de intretinere (eu nu sunt parte in contract?
Mentionez faptul ca domnul are alte orientari sexuale si imi hartuieste sotul,riscand chiar sa divortam.
Răspunde
RăspundeStart  1  2  3   4  Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.