|
11-09-2018 |
 | Cristina Vizitator |
| Buna ziua.in urma divortului trebuie sa platesc 25% din salariul minim pe economie pensie alimentara pt un copil.trebuie sa platesc din momentul cand ne-am despartit.iar fostul soț spune ca nu am voie sa vad copilul pana nu platesc tot din urma si sa fiu la zii cu pensia.va rog spunetimi se poate asa ceva??? | |
|
|
|
11-09-2018 |
| Cristina a scris pe 11-09-2018: Buna ziua.in urma divortului trebuie sa platesc 25% din salariul minim pe economie pensie alimentara pt un copil.trebuie sa platesc din momentul cand ne-am despartit.iar fostul soț spune ca nu am voie sa vad copilul pana nu platesc tot din urma si sa fiu la zii cu pensia.va rog spunetimi se poate asa ceva??? Buna ziua, Nu ati stabilit si un program de vizitare minor, in cadrul actiunii de divort ? | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
10-10-2018 |
 | Olaru Vizitator |
| Vă rog să-mi răspundă și mi-e cineva daca am o pensie de 4160 Ron și am doi copii și trebuie să plătesc pensie se întreținere a minorilor , cât trebuie sa plătesc dacă am și credit ipotecar și banca mă execută silit și din suma de m-ai sus îmi m-ai ia 35 la sută din venit | |
|
|
|
20-10-2018 |
 | Manea Maria ancuta Vizitator |
| Bună ziua am și eu o întrebare la dumnevoastră am un băiețel care acum pe 22 face 6 ani și tatăl lui timp de 6 ani nu ma ajutat cu nimic în creștere copilului avea băiețelul 4 luni când neam despărțit cât se cuvine pensia alimentara la copil și dacă se da din urma pensia de când avea băiețelul 4 luni va mulțumesc frumos | |
|
|
|
20-10-2018 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Manea Maria Ancuta a scris pe 20-10-2018: Bună ziua am și eu o întrebare la dumnevoastră am un băiețel care acum pe 22 face 6 ani și tatăl lui timp de 6 ani nu ma ajutat cu nimic în creștere copilului avea băiețelul 4 luni când neam despărțit cât se cuvine pensia alimentara la copil și dacă se da din urma pensia de când avea băiețelul 4 luni va mulțumesc frumos Puteti solicita acordarea pensiei din momentul introducerii actiunii in instanta. Va trebui formulata o actiune pentru exercitarea in comun sau exclusiva a autoritatii parintesti, stabilirea domiciliului minorului la dvs. si obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere, in cuantum de 1/4 din venitul net/lunar realizat. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
25-10-2018 |
 | Pușcașu florentina Maria Vizitator |
| Bună ziua fostul soț trebuie sa plătească pensie pt doi copii și el a declarat ca are venituri net de 1250 de lei lunar cât vine atuncie pt doi copii nu este prea puțin nu credeți Mulțumesc | |
|
|
|
25-10-2018 |
| Pușcașu Florentina Maria a scris pe 25-10-2018: Bună ziua fostul soț trebuie sa plătească pensie pt doi copii și el a declarat ca are venituri net de 1250 de lei lunar cât vine atuncie pt doi copii nu este prea puțin nu credeți Mulțumesc La salariul de 1250 lei trebuie sa plătească 417 lei pentru ambii copii, reprezentând 1/3 din veniturile nete. Dacă mai obtine alte venituri, de exemplu venituri din chirii, va fi obligat sa plătească pensie raportat și la acea suma. E puțin pentru copii dar asta e legea. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
28-10-2018 |
 | Lucia Carmen Bartha Vizitator |
| Buna zi UA. Locuiesc in Anglia și soțul m a părăsit pentru cineva mai tanara. Avem doua fete împreuna. De 7 luni de când ne am separat a plătit 450£ pentru fete . Vrea sa divorțăm dar eu vreau sa divorțăm in România . Imi puteți spune cât ar trebui sa fie alocația pentru 2 copii in ) cazul in care are 2000 £ salar? El vrea sa semnam o înțelegere verbala și sa ne ducem la notar ce altcevsa terminam mai repede . Vrea u sa știu câți bani sa ii cer și ce altceva ( trebuie sa ia fetele la el 10 zile pe luna deoarece lucrez noaptea, aici se includ doua weekenduri) in Anglia dacă duce copii la el alocația pentru doi copii ar fi 56£/ săptămâna , deci banii s ar reduce la ~ 240£/ săptămâna . Pana acum nu a luat fetele la el a dormit la mine in casa cât am fost la munca. As vrea sa știu cum se aplica legea acolo dacă acolo divortez, nu știm care ne e viitorul aici cu acest Brexit. Va multumesc pentru timpul acordat și astept un răspuns cât mai curând posibil. El m a sunat ieri sa mi spună ca pana luni vrea sa știe cum divorțăm la notar sau prin proces. VA multumesc mult, cu multă considerație Carmen Bartha. | |
|
|
|
29-10-2018 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Lucia Carmen Bartha a scris pe 28-10-2018: Buna zi UA. Locuiesc in Anglia și soțul m a părăsit pentru cineva mai tanara. Avem doua fete împreuna. De 7 luni de când ne am separat a plătit 450£ pentru fete . Vrea sa divorțăm dar eu vreau sa divorțăm in România . Imi puteți spune cât ar trebui sa fie alocația pentru 2 copii in ) cazul in care are 2000 £ salar? El vrea sa semnam o înțelegere verbala și sa ne ducem la notar ce altcevsa terminam mai repede . Vrea u sa știu câți bani sa ii cer și ce altceva ( trebuie sa ia fetele la el 10 zile pe luna deoarece lucrez noaptea, aici se includ doua weekenduri) in Anglia dacă duce copii la el alocația pentru doi copii ar fi 56£/ săptămâna , deci banii s ar reduce la ~ 240£/ săptămâna . Pana acum nu a luat fetele la el a dormit la mine in casa cât am fost la munca. As vrea sa știu cum se aplica legea acolo dacă acolo divortez, nu știm care ne e viitorul aici cu acest Brexit. Va multumesc pentru timpul acordat și astept un răspuns cât mai curând posibil. El m a sunat ieri sa mi spună ca pana luni vrea sa știe cum divorțăm la notar sau prin proces. VA multumesc mult, cu multă considerație Carmen Bartha. Avand in vedere faptul ca ultimul domiciliu comun al sotilor este pe teritoriul UK, competenta de solutionare a actiunii de divort revine Judecatoriei sector 5, Bucuresti. Pensia de intretinere datorata minorelor este in cuantum de 1/3 din venitul net/lunar realizat de catre parintele nerezident. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
01-11-2018 |
 | Amelia Vizitator |
| Buna seara, Daca pensia alimentara stabilita în instanta este de 25% din venit, aceasta se calculeaza din toate veniturile, cum ar fi diurna sau alte venituri din afaceri, sau doar din salariu? Va mulțumesc pentru ajutor! | |
|
|
|
02-11-2018 |
| Amelia a scris pe 01-11-2018: Buna seara, Daca pensia alimentara stabilita în instanta este de 25% din venit, aceasta se calculeaza din toate veniturile, cum ar fi diurna sau alte venituri din afaceri, sau doar din salariu? Va mulțumesc pentru ajutor! Se calculează raportat la toate veniturile ce au un caracter de continuitate: salariu, prime periodice (cele care nu sunt întâmplătoare), chirii, dividende etc. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
04-11-2018 |
 | Raveca Vizitator |
| Buna, am o internaré, daca anu asta sa stabilizat pensia care trebe sa plătesc 290 de lei in anu 2018, dacă sa ridica salariu minim pe economie ani care vine, trebe sa calculez suma de anu 2019? | |
|
|
|
04-11-2018 |
| Raveca a scris pe 04-11-2018: Buna, am o internaré, daca anu asta sa stabilizat pensia care trebe sa plătesc 290 de lei in anu 2018, dacă sa ridica salariu minim pe economie ani care vine, trebe sa calculez suma de anu 2019? Daca se majoreaza salariul minim se va majora si pensia de intretinere, iar daca pensia majorata nu este platita de bunavoie puteti sa faceti o cerere in instanta. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
04-11-2018 |
| Raveca a scris pe 04-11-2018: Buna, am o internaré, daca anu asta sa stabilizat pensia care trebe sa plătesc 290 de lei in anu 2018, dacă sa ridica salariu minim pe economie ani care vine, trebe sa calculez suma de anu 2019? Daca pensia de intretinere a fost stabilita in suma fixa, atunci aceasta nu se va majora, insa daca s-a stabilit in cota procentuala, pensia se modifica in functie de venitul net/lunar realizat de parintele in sarcina caruia revine aceasta obligatie. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
06-11-2018 |
 | Florin Vizitator |
| Buna seara. Am divortat si am sentinta judecatoreasca pentru plata a 1/3 din alariul net pentru foi copii. La 17 ani un copil s-a mutat la mine. Din acel moment nu am platit pensia stabilita, considerand ca avem fiecare cate un copil in intretinere. Cand copilul aflat la mine cand a facut 18 ani nu a cerut pensie alimentara de la mama. Acum are 21 si este la facultate. Daca mama ma da in judecata poate sa ma oblige la plata pensiei alimentare obtinuta prin sentinta judecatoreasca ? | |
|
|
|
07-11-2018 |
| Florin a scris pe 06-11-2018: Buna seara. Am divortat si am sentinta judecatoreasca pentru plata a 1/3 din alariul net pentru foi copii. La 17 ani un copil s-a mutat la mine. Din acel moment nu am platit pensia stabilita, considerand ca avem fiecare cate un copil in intretinere. Cand copilul aflat la mine cand a facut 18 ani nu a cerut pensie alimentara de la mama. Acum are 21 si este la facultate. Daca mama ma da in judecata poate sa ma oblige la plata pensiei alimentare obtinuta prin sentinta judecatoreasca ? Da, poate. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
07-11-2018 |
 | Pușcașu florentina Maria Vizitator |
| Bună ziua as dori sa știu și eu cât vine pt doi copii 1/6 pt fiecare copil | |
|
|
|
08-11-2018 |
| Pușcașu Florentina Maria a scris pe 07-11-2018: Bună ziua as dori sa știu și eu cât vine pt doi copii 1/6 pt fiecare copil 16,5% din venitul net/lunar realizat de catre parintele nerezident. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
22-11-2018 |
 | Clara Vizitator |
| Bună seara! Am o nelămurire.. Soțul meu a fost dat în judecată de fosta soție pentru majorarea pensiei de întreținere a minorului de 11 ani. în prezent,noi avem un copil.. iar instanța a decis ca el să plătească 16,5% din venitul net. este în regulă? adică,nu s-a ținut de faptul că are rate foarte mari la bănci,are un împrumut făcut pentu a o despăgubi pe fosta soție.. aceste rate ating lunar 2000 ron. iar el are un salariu brut de 3409 ron. eu nu am un venit deocamdată.. fosta soție a declarat că tatăl copilului nu s-a implicat activ în creșterea copilului,deși lunar,pe lângă pensie,îi cumpără copilului bunuri.. aveți idee dacă s-ar mai putea face ceva în această situație? deși mă îndoiesc,pentru că se pare că decizia este irevocabilă. | |
|
|
|
23-11-2018 |
| Clara a scris pe 22-11-2018: Bună seara! Am o nelămurire.. Soțul meu a fost dat în judecată de fosta soție pentru majorarea pensiei de întreținere a minorului de 11 ani. în prezent,noi avem un copil.. iar instanța a decis ca el să plătească 16,5% din venitul net. este în regulă? adică,nu s-a ținut de faptul că are rate foarte mari la bănci,are un împrumut făcut pentu a o despăgubi pe fosta soție.. aceste rate ating lunar 2000 ron. iar el are un salariu brut de 3409 ron. eu nu am un venit deocamdată.. fosta soție a declarat că tatăl copilului nu s-a implicat activ în creșterea copilului,deși lunar,pe lângă pensie,îi cumpără copilului bunuri.. aveți idee dacă s-ar mai putea face ceva în această situație? deși mă îndoiesc,pentru că se pare că decizia este irevocabilă. Procentul legal datorat de catre tata, in situatia in care are doi copii minori, este de 16,5% din venitul net/lunar realizat pentru fiecare copil, astfel ca sotul va fi obligat la plata pensiei de intretinere pana la majoratul minorului. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |