|
21-07-2018 |
 | Marcel Vizitator |
| Cum e posibil ca unele instante sa stabileasca pensi la 1/4 din minimul pe economie BRUT??? Astfel o persoana fara venituri ca platii mai mult ca una angajata cu minimul pe economie... | |
|
|
|
22-07-2018 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Marcel a scris pe 21-07-2018: Cum e posibil ca unele instante sa stabileasca pensi la 1/4 din minimul pe economie BRUT??? Astfel o persoana fara venituri ca platii mai mult ca una angajata cu minimul pe economie... Conform legii, cuantumul datorat de catre parintele nerezident pentru un copil cu titlu de pensie de intretinere este de 1/4 din venit net/lunar realizat, iar daca parintele nu realizeaza venituri, pensia se stabileste raportat la venitul minim pe economie. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
22-07-2018 |
 | Marcel Vizitator |
| ,, la venitul minim pe economie,, dar nu specifica daca la cel Brut sau Net , adica la 1900 Brut sau ce 1162 Net ??? Pe cand la cei angajati scrie clar ca e 1/4 din venitul Net. Unde este lacuna? | |
|
|
|
25-07-2018 |
 | Vizitator Vizitator |
| Cat trebuie sa platesc pensie alimentara unui copil daca poate sami spuna cineva | |
|
|
|
25-07-2018 |
| Buna ziua, Pensia de intretinere este de 1/4 din venitul net lunar pe care il realizati. In situatia in care nu realizati venituri se stabileste o pensie de intretinere raportata la venitul minim pe economie. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. Avocat Roxana Dumitru, tel. contact 0762.633.618, mail avroxana_dumitru@yahoo.com | |
|
|
|
|
25-07-2018 |
 | Marcel Vizitator |
| Concret , daca ne puteti spune cat vine in lei pe luna , ?? La cei fara venituri! | |
|
|
|
10-08-2018 |
 | Velicu adelina Vizitator |
| Am un copil in varsta de 1 an. Nerecunoscut de tata,vreau sa il dau in judecata pt pensie alimentara. Ce e de facut? Nu stiu de unde sa incep. Plus ca el are o adresa in buletin,un apartament pe care l a vandut si acum locuieste la mama lui dar nu i stiu adresa. Cum poate fi gasit? | |
|
|
|
10-08-2018 |
| Trebuie sa faceti intai actiune de stabilire paternitate (sa faca test ADN si/sau sa probati ca ati convietuit cu paratul in perioada conceptiei) si ca urmare a stabilirii paternitatii instanta il va obliga la plata pensiei de intretinere. La randul lui va putea avea un program de vizitare a copilului si posibil custodie comuna. Daca aveti un CNP al lui e usor d eidentificat domiciliul actual. | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
13-08-2018 |
 | Mihaela Vizitator |
| Bună ziua! Ptr. pensie alimentară ptr un minor cu tatăl în Spania cum procedez? Venitul lui este de 1000 euro din câte știu. Am numele și adresa firmei unde lucrează. Ce trebuie să fc să se calculeze după venitul lui de acolo nu după salariul minim din țară. Vă mulțumesc! | |
|
|
|
13-08-2018 |
| Acțiune în instanta de la locuinta minorului cu indicarea locului de munca si a reședinței. | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
13-08-2018 |
| Mihaela a scris pe 13-08-2018: Bună ziua! Ptr. pensie alimentară ptr un minor cu tatăl în Spania cum procedez? Venitul lui este de 1000 euro din câte știu. Am numele și adresa firmei unde lucrează. Ce trebuie să fc să se calculeze după venitul lui de acolo nu după salariul minim din țară. Vă mulțumesc! Introduceți o acțiune prin care să solicitați pensie de întreținere în cuantum de până la 1/4 din veniturile nete. Puteți cere stabilirea procentului de 1/4 sau stabilirea unei sume fixe, de până la 1/4 calculat la valoarea veniturilor (în cazul dvs 1/4 din 1000 euro). Instanța poate face o adresă în Spania (în cazul în care tatăl nu recunoaște acest câștig) pentru aflarea veniturilor lunare. Pensia se poate executa în străinătate în cazul în care tatăl nu face plata de bunăvoie, intermediar fiind Ministerul Justiției. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
19-08-2018 |
 | Raveca Vizitator |
| Buna cat trebuie sa fie suma pentru pensia minima pe economie la 1/4 pentru un copil 2018. Eu nu lucrec. Va mulțumesc | |
|
|
|
19-08-2018 |
| Raveca a scris pe 19-08-2018: Buna cat trebuie sa fie suma pentru pensia minima pe economie la 1/4 pentru un copil 2018. Eu nu lucrec. Va mulțumesc Salariul minim net pe economie este de 1162 lei (la un salariu minim brut de 1900 lei). Așadar, dacă pensia este de 1/4 din salariul minim pe economie, pensia este de 290 lei. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
19-08-2018 |
 | Raveca
|
| Va multumesc pentru informația, dar fostul spune ca trebuie sa plătesc din 1900 lei, ca așa iaspus avocatul lui, cred ca minte amindoi și iel nu înțelege ca salariul minimul pe economie pentru o pensie alimentara se ia din salariul net, cum pot fac eu sa le esplic? Va multumesc | |
|
|
|
19-08-2018 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Raveca a scris pe 19-08-2018: Va multumesc pentru informația, dar fostul spune ca trebuie sa plătesc din 1900 lei, ca așa iaspus avocatul lui, cred ca minte amindoi și iel nu înțelege ca salariul minimul pe economie pentru o pensie alimentara se ia din salariul net, cum pot fac eu sa le esplic? Va multumesc Instanta va stabili pensia pe care o datorati, astfel ca nu este de datoria dvs. sa ii explicati sotului. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
19-08-2018 |
 | Raveca
|
| Multumesc mult pentru răspundere, eu sunt la străinătate și dacă eu depun suma de 290 de lei adică 62 de € prin posta la Western Unión și fostul soțul nu i ridica bani acolo și îmi vine bani înapoi ce sa întâmpla? Dacă eu am dovezi ca am trimis bani pe hârtie. Va multumesc | |
|
|
|
19-08-2018 |
| Raveca a scris pe 19-08-2018: Multumesc mult pentru răspundere, eu sunt la străinătate și dacă eu depun suma de 290 de lei adică 62 de € prin posta la Western Unión și fostul soțul nu i ridica bani acolo și îmi vine bani înapoi ce sa întâmpla? Dacă eu am dovezi ca am trimis bani pe hârtie. Va multumesc Trebuie să aveți dovada faptului că ați înștiințat de trimiterea banilor, iar dacă nu sunt ridicați nu este culpa dvs. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
29-08-2018 |
 | Anasabina Vizitator |
| Buna ziua! Soțul are ca venit minim pe economie la care se adaugă lunar un anumit bonus. Fosta soție cât poate primi pt 1 copil? Si daca noi avem un copil,cum calculează instanța pensia alimentara! | |
|
|
|
01-09-2018 |
 | Cristina Vizitator |
| Buna ziua,aș dori să stiu dacă am de plătit pensia alimentară pt un copil din urmă sunt obligată sa platesc toți banii odata ca să pot vedea copilul??Fostul soț spune că dacă nu achit tot odată nu am dreptul sa văd copilul,Multumesc | |
|
|
|
01-09-2018 |
| Cristina a scris pe 01-09-2018: Buna ziua,aș dori să stiu dacă am de plătit pensia alimentară pt un copil din urmă sunt obligată sa platesc toți banii odata ca să pot vedea copilul??Fostul soț spune că dacă nu achit tot odată nu am dreptul sa văd copilul,Multumesc Aveți dreptul să vedeți copilul.fostul soț nu vă poate condiționa. Dacă vrea, el are posibilitatea să vă execute silit pentru restanțe. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |