|
03-01-2014 |
| Nu am platit pensie alimentara fiului meu pe perioda septembrie 2000-mai 2003 fiului meu comform intelegerii dintre mine si mama acestuia,pot fi obligat la plata acesteia daca fiul (major la data de 15.05.2003.)are in prezent 28 de ani si locuieste din 2005 in SPANIA,ma santajeaza in prezent,solicitandu-mi sa renunt la 50%din casa la care sant in copropitate cu mama acestuia? | |
|
|
|
07-01-2014 |
 | Roman relu Bucuresti
|
| pensie de intretinere la 28 de ani???? cine nu ar vrea??? categoric nu chiar daca ar fi avut un asemenea drept, acesta s-a prescris de peste 10 ani. |
| |
|
|
|
07-07-2018 |
 | Mihai Vizitator |
| Studiez in Germania de aproape 2 ani. Avand in vedere ca venitul e foarte mic, nu am mai putut plati pensia de intretinere a minorului de 15 ani in RO, dar am intentia de a o face integral si retroactiv dupa ce termin studiul. Sotia ma santajeaza cu jumatatea proprietatii pe care o mai avem in comun. In afara de a plati, ce pot face? Multumesc. | |
|
|
|
07-07-2018 |
| Mihai a scris pe 07-07-2018: Studiez in Germania de aproape 2 ani. Avand in vedere ca venitul e foarte mic, nu am mai putut plati pensia de intretinere a minorului de 15 ani in RO, dar am intentia de a o face integral si retroactiv dupa ce termin studiul. Sotia ma santajeaza cu jumatatea proprietatii pe care o mai avem in comun. In afara de a plati, ce pot face? Multumesc. Pensia de întreținere e una și proprietatea e altceva. Dacă nu puteți plăti promovați o acțiune de reducere a pensiei de îmtreținere. Pentru restanțe puteți fi executat silit sau soția poate formula o plângere penală pentru abandon de familie, dar pe latură penală acțiunea nu va avea succes având în vedere situația de fapt. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
07-07-2018 |
 | Mihai Vizitator |
| Multumesc! Mi-am notat numarul de telefon. | |
|
|
|
08-07-2018 |
| Aveti deja o hotărâre prin care sunteti obligat la plata unei pensii ? | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
12-01-2019 |
 | Bobocea Vizitator |
| Bună ziua...se poate recupera pensia alimentara din urmă? Adică din 2012 și până în prezent? S-au doar pe ultimii 3 ani? Va mulțumesc anticipat :) | |
|
|
|
12-01-2019 |
| Buna ziua, doar pe ultimii 3 ani. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
14-01-2019 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Bobocea a scris pe 12-01-2019: Bună ziua...se poate recupera pensia alimentara din urmă? Adică din 2012 și până în prezent? S-au doar pe ultimii 3 ani? Va mulțumesc anticipat :) Daca aveti o hotarare prin care s-a stabilit obligarea celuilalt parinte la plata pensiei, o puteti pune in executare si puterti recupera sumele neachitate in ultimii 3 ani. Daca nu aveti o hotarare, va trebui sa formulati o actiune in instanta, solicitand obligarea celuilalt parinte la plata pensiei, incepand cu data introducerii cererii de chemare in judecata. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
14-01-2019 |
 | Bobocea Vizitator |
| Chiar daca procesul este deschis din 2012? | |
|
|
|
15-01-2019 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Bobocea a scris pe 14-01-2019: Chiar daca procesul este deschis din 2012? Daca a existat o actiune in instanta, solutionata in anul 2012, iar parinele nerezident nu a achitat pensia de intretinere datorata minorului, parintele in a carui grija se afla copilul poate solicita executarea silita a debitorului pentru ultimii trei ani si de asemenea, poate formula o plangere penala pentru savarsirea infractiunii de abandon de familie. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
15-01-2019 |
| Cereți executorului să recupereze tot debitul. E interesul debitorului să invoce prescripția dreptului material la acțiune. Instanța nu are de ce să nu încuviințeze executarea întregului debit. Nu se prescrie datoria ci doar dreptul material la acțiune. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
07-02-2019 |
 | Cristina Vizitator |
| Buna seara sotul meu a avut o relatie de concubinaj cu o femeie din care sa nascut un copil, copilul este nascut in 2007 acum la dat in judecata pentru pensia alimentara el nu are niciun venit si avem si un copil de 4 ani impreuna. A-si dori sa stiu daca ea poate sai ceara pensia sa plateasca din 2007 pana in prezent? Multumesc | |
|
|
|
07-02-2019 |
 | Av.Dumitraşcu Daniela
|
| Buna seara!Poate sa formuleze actiune in instanta,dar sotul dvs poate fi obligat la plata unei pensii de intretinere ,dar de la data inregistrarii cererii si nu din 2007.Daca nu realizeaza venituri oficial va fi obligat la minimul pe economie. Av Dana Dumitrascu Baroul Dolj 0766714271 Craiova | |
|
|
|
07-02-2019 |
 | Raluca Vizitator |
| Buna seara!Am o intrebare!In cazul in care am o hotarare judecatoreasca pentru primirea pensiei alimentare, aceasta poate fii retinuta direct de catre angajator si virata catre mine?Precizez ca pensia de intretinere este in procent de 33%, iar eu nu am siguranta ca suma primita de la tatal copiilor ar fii cea corecta.Multumesc! | |
|
|
|
07-02-2019 |
 | Cristina Vizitator |
| Buna seara si multumesc pentru raspunsul dvs. Sotul meu nu are niciun venit cat ar putea sa plateasca pensia alimentara daca nu are niciun venit. Si sotul meu nu este convins ca este copilul lui si femei ia spus sa faca un test de paternitate si ea nu a fost de acord.. imi puteti spune ce ar trebui sa facem in cazut acesta? Putem cere sa se faca un test de paternitate si daca se rezulta ca ar fi copilul lui ce drepturi are sotul meu ca tata? Multumesc o seara frumoasa | |
|
|
|
08-02-2019 |
| Cristina a scris pe 07-02-2019: Buna seara si multumesc pentru raspunsul dvs. Sotul meu nu are niciun venit cat ar putea sa plateasca pensia alimentara daca nu are niciun venit. Si sotul meu nu este convins ca este copilul lui si femei ia spus sa faca un test de paternitate si ea nu a fost de acord.. imi puteti spune ce ar trebui sa facem in cazut acesta? Putem cere sa se faca un test de paternitate si daca se rezulta ca ar fi copilul lui ce drepturi are sotul meu ca tata? Multumesc o seara frumoasa Daca sotul dvs considera ca nu este tatal minorului, poate formula o actiune in tagada paternitatii. Daca se constata ca este tatal biologic al copilului, va fi obligat la plata unei pensii raportata la venitul minim pe economie, respectiv pensia se va stabili in cuantum de 1/6 din venitul minim pe economie, avand in vedere faptul ca mai are un copil minor in intretinere. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
23-04-2019 |
 | Oana_valentyna@ymail.com Vizitator |
| Buna ziua am și eu o întrebare la dumneavoastră se mai poate recupera pensia alimentara din urmă din 2017 l-am dat pe fostul soț pt pensie alimentară l-am băgat și la abandon și tot nimic nu sa făcut de 3 ani de zile totul sta p loc unde mă sfătuiți să mai mă duc.Multumesc | |
|
|
|
23-04-2019 |
| Oana_valentyna@ymail.com a scris pe 23-04-2019: Buna ziua am și eu o întrebare la dumneavoastră se mai poate recupera pensia alimentara din urmă din 2017 l-am dat pe fostul soț pt pensie alimentară l-am băgat și la abandon și tot nimic nu sa făcut de 3 ani de zile totul sta p loc unde mă sfătuiți să mai mă duc.Multumesc Buna ziua, cu hotararea obtinuta, mergeti la executorul judecatoresc. Acesta va identifica veniturile fostului sot si va pune poprire. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
23-04-2019 |
| Oana_valentyna@ymail.com a scris pe 23-04-2019: Buna ziua am și eu o întrebare la dumneavoastră se mai poate recupera pensia alimentara din urmă din 2017 l-am dat pe fostul soț pt pensie alimentară l-am băgat și la abandon și tot nimic nu sa făcut de 3 ani de zile totul sta p loc unde mă sfătuiți să mai mă duc.Multumesc Dacă în hotărâre fostul soț este obligat la plata pensiei de întreținere puteți apela direct la executorul judecătoresc. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |