|
05-02-2021 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Viorica A. a scris pe 05-02-2021: Buna ziua! Am formulat o cerere de executare silita pt pensie de intretinere si aceasta a fost respinsa pe motiv ca trebuie formulata de minorul care are varsta de 15 ani, nu de parintele in grija caruia a fost incredintat. A mai primit cineva un astfel de raspuns? Mi se pare un abuz, un adolescent poate fi usor influentat si e anormal sa faca parte in "batalia" parintilor, fie financiara sau de alta natura. Copilul trebuie protejat. Cum se poate ca instanta sa acorde domiciliul copilului la mama cu obligatia tatalui de a plati pensie de intretinere si apoi sa respinga executarea silita pe motiv ca minorul este creditorul, nu mama, si pt ca are varsta de peste 14 ani trebuie sa formuleze el insusi cererea, asistat de mama. Daca aveti o hotarare definitiva, va trebui sa o legalizati si sa va adresati unui executor judecatoresc. Ulterior executorul va solicita instantei incuviintarea executarii silite. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
05-02-2021 |
 | Viorica A. Vizitator |
| Buna ziua! Pai, tocmai, cererea de executare silita a fost formulata de executor judecatoresc. Si respinsa de instanta pe temei ca creditorul este minorul cu varsta de 14 ani(15 ani are copilul), nu mama, si acesta trebuie sa faca solicitarea, asistat de mama. Nici nu pot concepe sa imi duc fiul adolescent la executor sa faca el cererea de executare silita... Parintii trebuie sa isi intretina copiii fara ca acestia sa o ceara. Si consider ca eu, mama caruia i-a fost incredintat domiciliul minorului, sunt credintorul si doar eu il pot "trage pe celalalt parinte la raspundere" pt neplata, nicidecum copilul, care de altfel are tot ce ii trebuie si nu il intereseaza de unde provin banii, prin urmare nu ar indrazni sa ceara tatalui ce i se cuvine... | |
|
|
|
05-02-2021 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Cluj si Prahova 0742251721 marina.starjil@gmail.com
|
| Capacitatea de exerciţiu deplină începe la data când persoana devine majoră (18 ani). Minorul intre 14 si 18 ani are capacitate de exercitiu restransa. Conform codului civil in vigoare, art.41, toate actele in acest interval de varsta se fac de catre minor personal, asistat de reprezentantul legal. Inclusiv actiunile in instanta. textul legii: "Actele juridice ale minorului cu capacitate de exerciţiu restrânsă se încheie de către acesta, cu încuviinţarea părinţilor sau, după caz, a tutorelui, iar în cazurile prevăzute de lege, şi cu autorizarea instanţei de tutelă" Doar cei sub 14 ani nu au capacitate de exercitiu, (art.43 Cod civil) iar actele juridice se încheie, în numele acestora, de reprezentanţii lor legali, în condiţiile prevăzute de lege. Executorului i-a scapat acest fapt. Ar fi trebuit sa va ceara sa aduceti cererea semnata de copil, alaturi de care sa semnati si dvs. cererea ar suna asa: Subsemnatul x (copilul de 15 ani), datele de identificare, minor, cu capacitate de exercitiu restransa, asistat de parintele meu y(dvs.), va solicit etc. Pe de alta parte, pensia de intretinere este a minorului, el este creditorul, nu parintele la care locuieste. Dvs. nu detineti calitate procesuala activa, ci minorul asistat de dvs. Spuneti-i executorului sa refaca procedura si veti obtine incuviintarea fara doar si poate. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
05-02-2021 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Viorica A. a scris pe 05-02-2021: Buna ziua! Pai, tocmai, cererea de executare silita a fost formulata de executor judecatoresc. Si respinsa de instanta pe temei ca creditorul este minorul cu varsta de 14 ani(15 ani are copilul), nu mama, si acesta trebuie sa faca solicitarea, asistat de mama. Nici nu pot concepe sa imi duc fiul adolescent la executor sa faca el cererea de executare silita... Parintii trebuie sa isi intretina copiii fara ca acestia sa o ceara. Si consider ca eu, mama caruia i-a fost incredintat domiciliul minorului, sunt credintorul si doar eu il pot "trage pe celalalt parinte la raspundere" pt neplata, nicidecum copilul, care de altfel are tot ce ii trebuie si nu il intereseaza de unde provin banii, prin urmare nu ar indrazni sa ceara tatalui ce i se cuvine... Pensia de intretinere apartine minorului, el are calitate procesual activa, deci cererea o veti formula in numele lui. Va trebui formulata o noua cerere, insa nu va faceti probleme deoarece minorul nu va trebui sa se prezinte in fata instantei. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
03-11-2021 |
 | Ionut Vizitator |
| Buna ziua, In 2019 fosta concubina a cerut tutela exclusiva pentru fetița noastră. In Martie 2021 a câștigat pe motiv “dezinteres” din partea mea ca nu m-am prezentat la proces eu fiind in Franța la vremea respectiva. In Octombrie 2021 am primit dreptul la vizita, dar nu și tutela comuna. 1) este posibil drept la vizita fără tutela comuna? 2) motivul “dezinteres” este motiv de a pierde tutela comuna? 3) pensia alimentara retroactiv se plătește la valoarea salariului de atunci ?daca salariu varia in fiecare luna între 2019-2020 se calculează pentru fiecare luna? Mulțumesc | |
|
|
|
03-11-2021 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Cluj si Prahova 0742251721 marina.starjil@gmail.com
|
| Cata vreme aveti sentinta judecatoreasca, raspunsurile la intrebarile dvs. de la pct.a si b se regasesc acolo. In ceea ce priveste intrebarea de la pct.c, valoarea pensiei de intretinere se calculeaza pentru fiecare luna in parte, in functie de veniturile obtinute in acea luna. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
06-11-2021 |
| Ionut a scris pe 03-11-2021: Buna ziua, In 2019 fosta concubina a cerut tutela exclusiva pentru fetița noastră. In Martie 2021 a câștigat pe motiv “dezinteres” din partea mea ca nu m-am prezentat la proces eu fiind in Franța la vremea respectiva. In Octombrie 2021 am primit dreptul la vizita, dar nu și tutela comuna. 1) este posibil drept la vizita fără tutela comuna? 2) motivul “dezinteres” este motiv de a pierde tutela comuna? 3) pensia alimentara retroactiv se plătește la valoarea salariului de atunci ?daca salariu varia in fiecare luna între 2019-2020 se calculează pentru fiecare luna? Mulțumesc Daca doriti sa obtineti exercitarea in comun a autoritatii parintesti, puteti promova o actiune in acest sens, la instanta de tutela. Daca mama a facut dovada ca dvs nu va ingrijiti de cresterea si educarea minorei, instanta i-a admis cererea. Pensia de intretinere o veti achita conform dispozitiilor instantei, din Sentinta civila care va obliga la plata pensiei. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
06-11-2021 |
 | Ionut Vizitator |
| Am făcut demersurile in acest sens, am câștigat dreptul de vizita dar nu și tutela comuna. Pensia alimentara am plătit retroactiv la salariul in momentul deciziei. | |
|
|
|
08-11-2021 |
| Formulati in instanta o cerere pentru exercitarea in comun a autoritatii parintesti. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
02-06-2022 |
 | Paul Vizitator |
| Buna ziua. Am intentat divorț în Ianuarie 2021 de sotie și avem un copil împreună pentru care am platit până în prezent, până la finalizare proces suma de 1500 Ron că și pensie, iar sa hotărât că suma sa fie 1/4 din salar adică 2290. Întrebarea mea este, cum pot fi obligat să plătesc diferența , suma fiind destul de mare? Toți banii deodată, pot sa ii adaug lunar suma pe lângă pensia de întreținere stabilită ? Soția amenință cu un denunț la tribunal daca nu ii dau in plus o sumă mai mare pe lângă pensie. Precizez că nu dispun de o sumă mai mare pt compensare datorita faptului că trebuie sa.imi cumpăr / închiriez locuință, eu locuind 15 ani impreuna cu soția in casa părinților ei. | |
|
|
|
02-06-2022 |
| Dacă nu plățiți veți putea fi executat silit și vi se va opri 1/3 sau 1/2 din venituri (după caz). Dacă în hotărârte este menționat că veți plăti pensia de la depunerea cererii, veți fi obligat și la restanșă (din care se va scădea ceea ce ați achitat până acum). | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
03-06-2022 |
 | Paul Vizitator |
| Buna ziua. Intenția nu e de a nu plăti, dar diferența de pensie de la 1500 la 2290 din Ianuarie 2021 până în prezent până când se poate recupera? Nu am cum să plătesc toți bani aceștia doar eșalonat. | |
|
|
|
03-06-2022 |
 | Paul Vizitator |
| Ceea ce vreau sa spun e că pot să plătesc pensia alimentara stabilită și din diferență pe perioada Ianuarie 2021 până în prezent sa o eșalonez in sume mai mici. Fetița are 10 ani și sunt obligat la pensie alimentara până la 18 ani. Pot sa eșalonez diferenta acesta de suma pe 8 ani? Exista o perioada fixa in care trebuie plătită acea diferența? | |
|
|
|
03-06-2022 |
| Puteți să eșalonați dacă există un acord amiabil. Dacă nu, veți fi executat și pentru restanță și vi se vor popri conturile bancare sau se va face poprire la angajator, urmând ca lunar să vi se oprească sumele aferente. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
03-06-2022 |
 | Paul Vizitator |
| Ceea ce vreau sa spun e că pot să plătesc pensia alimentara stabilită și din diferență pe perioada Ianuarie 2021 până în prezent sa o eșalonez in sume mai mici. Fetița are 10 ani și sunt obligat la pensie alimentara până la 18 ani. Pot sa eșalonez diferenta acesta de suma pe 8 ani? Exista o perioada fixa in care trebuie plătită acea diferența? | |
|
|
|
04-06-2022 |
| Diferenta va trebui achitata de la data ramanerii definitiva a hotararii de divort, in caz contrar veti fi executat silit. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
13-06-2023 |
 | Elena Vizitator |
| Buna ziua.am fost executayi split de 2 ori.sotul din 1 casat are 1 fata.in sept face 26 ani.retroactiv treb sai playeasca 6 luni.executorul nu a trimis la serv sotului actele necesare pt cele 6 luni.se poate prescrie.sentinta este definitive si este data in 2017.multumesc | |
|
|
|
14-06-2023 |
| Cele 6 luni de plata din ce an sunt? | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |