Forum avocaţi > Civil

POT FI FORTAT A PLATI PENSIE ALIMENTARA RETROACTIV - Pagina 2

Start  1  2  3   4  Final
 08-05-2019
Vizitator
Buna ziua am o intrebare am intentata divortul in 04.12.2015 sa pronuntat definit in 14 .09.2017 obligan la plata pe fostul sot pt cele 2 fice de 1/6 din venitul net lunar incpand cu data de 04.12.2015.Pana in prezent nu am primit nici un ban,mentionez ca am facut plangere penala inpotriva lui in 03.o3.2018 la parchetul de langa judecartoria baia-mare,pe urma in 03.05.2018 la postul de politie a durat 8 luni de zile pana si-au adus aminte ca am o plangere penala pt fostul m-au chemat la post in 29.01.2019 si de atunci nici un raspuns .Ce pot sa fac sau ce este de facut,
Răspunde
 08-05-2019

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Amalia a scris pe 08-05-2019:
Buna ziua am o intrebare am intentata divortul in 04.12.2015 sa pronuntat definit in 14 .09.2017 obligan la plata pe fostul sot pt cele 2 fice de 1/6 din venitul net lunar incpand cu data de 04.12.2015.Pana in prezent nu am primit nici un ban,mentionez ca am facut plangere penala inpotriva lui in 03.o3.2018 la parchetul de langa judecartoria baia-mare,pe urma in 03.05.2018 la postul de politie a durat 8 luni de zile pana si-au adus aminte ca am o plangere penala pt fostul m-au chemat la post in 29.01.2019 si de atunci nici un raspuns .Ce pot sa fac sau ce este de facut,

Buna ziua,
Daca fostul are venituri, apelati la un executor judecatoresc pentru a pune in executare hotararea ce o aveti.
Fata de imprejurarea ca parchetul si politia nu au facut nimic in legatura cu plangerea dvs. timp de un an, puteti formula o sesizare la instanta (contestatie impotriva duratei urmaririi penale) prin care sa solicitati acesteia sa fixeze procurorului termen de rezolvare a sesizarii.
Ar fi indicat sa contactati un avocat din Baia Mare care sa va ajute in demersurile ce le veti face.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 20-01-2020
Vizitator
Buna ziua lucrez in strainatate si mam recasatorit avem un copil de 7 ani si sotia actuala are uncopil din prima casatorie si sunt singurul care munceste in casa si mai am 2 copii cu fosta sotie care platesc 200 de euro lunar cum scrie pe sentinta din 2009 si acuma ma dat in judecata pentru majorare . Cum sar calcula din salarul meu de 1700 € Si daca se majoreaza de vand poate sa imi ceara majorata si cam cat credeti ca mi ar majora multumesc
Răspunde
 20-01-2020

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Pensia de întreţinere, respectiv pensia majorata, se datorează de la data cererii de chemare în judecată, daca este admisa.

Daca aveti 4 copii in intretinere, cf.art.529 cod civil:

Când întreţinerea este datorată de părinte, ea se stabileşte până la o pătrime din venitul său lunar net pentru un copil, o treime pentru 2 copii şi o jumătate pentru 3 sau mai mulţi copii.

Cuantumul întreţinerii datorate copiilor, împreună cu întreţinerea datorată altor persoane, potrivit legii, nu poate depăşi jumătate din venitul net lunar al celui obligat.

Daca venitul net, constant, din acte ar fi 1700 euro, 850 euro ar putea fi suma maxima datorata ca pensie pentru toti cei 4 copii, adica 212,5 euro/copil.

Trebuie sa faceti dovada, prin orice mijloc de proba, a altor obligatii, credite, datorii, chirii, leasinguri, faptul ca sotia nu munceste, etc. care sa scada suma de 850 euro. De asemenea, nu sunteti singurul care trebuie sa intretina copilul, ci si prima sotie, care trebuie sa contribuie si ea cel putin cat dvs.

Pentru ca : La stabilirea mijloacelor celui care datorează întreţinerea se ţine seama de veniturile şi bunurile acestuia, precum şi de posibilităţile de realizare a acestora; de asemenea, vor fi avute în vedere celelalte obligaţii ale sale.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 20-01-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Andrei Subu a scris pe 20-01-2020:
Buna ziua lucrez in strainatate si mam recasatorit avem un copil de 7 ani si sotia actuala are uncopil din prima casatorie si sunt singurul care munceste in casa si mai am 2 copii cu fosta sotie care platesc 200 de euro lunar cum scrie pe sentinta din 2009 si acuma ma dat in judecata pentru majorare . Cum sar calcula din salarul meu de 1700 € Si daca se majoreaza de vand poate sa imi ceara majorata si cam cat credeti ca mi ar majora multumesc
Din moment ce aveti patru copii minori in intretinere, procentul datorat acestora este de pana la 1/2 din venitul net/lunar realizat, astfel ca celor doi minori din prima casatorie le revine o pensie de 1/4 din venitul net/lunar. Pensia majorata poate fi dispusa de la data introducerii actiunii sau de la data pronuntarii, in functie de cum a fost solicitata si de cum va considera instanta ca se impune.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 05-06-2020
Vizitator
Bună ziua, dinotive de sănătate am rămas în urma cu plata pensiei alimentare, este vorba de citeva luni. Acum fosta sotoe a intentat proces pentru mărirea pensiei alimentare pe care o plate pina acum
Întrebarea mea este dacă după mărirea pensiei alimentare suma restanta o sa fiu obligat sa o plătesc la valoarea axiala sau mărită după noua suma. Multumesc
Răspunde
 05-06-2020

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Veti plati pensia alimentara marita doar dupa ce se va pronunta o sentinta in acest sens.
Pana atunci, pensia este datorata la valoarea indicata in prima sentinta.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 05-06-2020
Vizitator
Deci trebuie sa plătesc suma restanta la coantumul de acum, chiar dacă suma de plata se mărește după noul proces.
Răspunde
 05-06-2020
Vizitator
Deci, ca să înțeleg dacă nu apuc sa plătesc toate restantele pina la mărirea pensiei, le pot plăti în continuare la aceiași valoare chiar dacă sa mărit pensia alimentara. Mulțumesc
Răspunde
 05-06-2020
Vizitator
Ady a scris pe 05-06-2020:
Deci, ca să înțeleg dacă nu apuc sa plătesc toate restantele pina la mărirea pensiei, le pot plăti în continuare la aceiași valoare chiar dacă sa mărit pensia alimentara. Mulțumesc
Răspunde
 05-06-2020
Vizitator
Dar după ce instanta hotărăște mărirea pensiei alimentare, suma restanta ramine la valoare pensiei pe care o am acum?
Răspunde
 05-06-2020

Bucuresti
0746938774
Facebook
Ady a scris pe 05-06-2020:
Dar după ce instanta hotărăște mărirea pensiei alimentare, suma restanta ramine la valoare pensiei pe care o am acum?

In situatia in care instanta va admite actiunea reclamantei, veti fi obligat la plata majorata a pensiei fie de la data introducerii actiunii, fie de la data pronuntarii, in functie de solicitarile mamei.

Hotararea va produce efecte dupa ramanerea definitiva, pana atunci va trebui sa achitati pensia conform cuantumului stabilit in vechea hotarare.

In situatia in care nu achitati pensia de intretinere timp de 3 luni, cu rea credinta, iar mama sesizeaza organele de politie, riscati sa fiti acuzat de savarsirea infractiunii de abandon de familie, fapta prevazuta si pedepsita de art. 378 NCP:

"(1) Săvârşirea de către persoana care are obligaţia legală de întreţinere, faţă de cel îndreptăţit la întreţinere, a uneia dintre următoarele fapte:

a) părăsirea, alungarea sau lăsarea fără ajutor, expunându-l la suferinţe fizice sau morale;

b) neîndeplinirea, cu rea-credinţă, a obligaţiei de întreţinere prevăzute de lege;

c) neplata, cu rea-credinţă, timp de 3 luni, a pensiei de întreţinere stabilite pe cale judecătorească,
se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează neexecutarea, cu rea-credinţă, de către cel condamnat a prestaţiilor periodice stabilite prin hotărâre judecătorească, în favoarea persoanelor îndreptăţite la întreţinere din partea victimei infracţiunii.

(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

(4) Fapta nu se pedepseşte dacă, înainte de terminarea urmăririi penale, inculpatul îşi îndeplineşte obligaţiile.

(5) Dacă, până la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, inculpatul îşi îndeplineşte obligaţiile, instanţa dispune, după caz, amânarea aplicării pedepsei sau suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, chiar dacă nu sunt îndeplinite condiţiile prevăzute de lege pentru aceasta."

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 14-06-2020
Vizitator
Buna ziua, as vrea și eu sa va întreb ceva, primesc pensie alimentara ptr un minor, dar în ultima perioada nu a mai plătit nimica. Am făcut demersuri la judecătorie și am obținut mărirea pensiei alimentare pe care trebuie sa o primesc. Întrebarea mea este dacă restantele acumulate pot cere sa se plătească la nouă suma pe care am obținut-o acum, adică sa primesc și ce nu a fost plătit la suma majorata de pensie alimentara. Multumesc
Răspunde
 14-06-2020

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Adrian a scris pe 14-06-2020:
Buna ziua, as vrea și eu sa va întreb ceva, primesc pensie alimentara ptr un minor, dar în ultima perioada nu a mai plătit nimica. Am făcut demersuri la judecătorie și am obținut mărirea pensiei alimentare pe care trebuie sa o primesc. Întrebarea mea este dacă restantele acumulate pot cere sa se plătească la nouă suma pe care am obținut-o acum, adică sa primesc și ce nu a fost plătit la suma majorata de pensie alimentara. Multumesc

Buna ziua,
Restantele acumulate nu au legatura cu noua suma stabilita.
De altfel in hotararea judecatoreasca este mentionata suma de plata si data de la care aceasta trebuie platita.
Pentru sumele restante, formulati plangere penala si mergeti la un executor judecatoresc sa dispuna poprirea pe veniturile lui, pana la recuperarea sumei.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 15-06-2020

Bucuresti
0746938774
Facebook
Adrian a scris pe 14-06-2020:

Pensia majorata o veti primi de la data stabilita in hotararea de majorare, iar restantele vor fi achitate in cuantumul stabilit prin vechea hotarare.

Pentru a recupera sumele restante, va trebui sa va adresati unui executor judecatoresc.

De asemenea, daca pensia nu a fost achitata timp de 3 luni, cu rea credinta, puteti formula o plangere penala impotriva celuilalt parinte, pentru savarsirea infractiunii de abandon de familie.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 29-06-2020
Vizitator
M-am despartit de concubin din martie si am cerut ordin de protectie si mia contestat mi-a deschis proces pt custodia unui copil inca nu am hotarare definitiva doar provizorie nu am cerut pensie alimentara cand voi cere imi va plati de cand suntem in tribunal dim martie sau de cand cer ?
Răspunde
 29-06-2020

Bucuresti
0746938774
Facebook
Panga Izabella a scris pe 29-06-2020:
M-am despartit de concubin din martie si am cerut ordin de protectie si mia contestat mi-a deschis proces pt custodia unui copil inca nu am hotarare definitiva doar provizorie nu am cerut pensie alimentara cand voi cere imi va plati de cand suntem in tribunal dim martie sau de cand cer ?

Pensia de intretinere se poate solicita fie incepand cu data introducerii cererii de chemare in judecata, fie de la data pronuntarii solutiei, in functie de cum apreciati dvs.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 01-07-2020
Vizitator
Buna ziua.Mama mea (75ani) a platit unui avocat din București suma de 14000 lei in mai multe tranșe începând din aprilie 2016 . până în martie 2018 pt un proces de uzucapiune.Dl avocat nu a întreprins nimic,deci nu a deschis nici o acțiune, nimic! Acum la 2 ani și ceva după achitarea onorariului (12000)+2000 dumnealui evita discuțiile și nu mai răspunde la telefon iar când aude despre cine e vorba închide.Spuneti-mi ,va rog frumos,cum am putea recupera banii? Va mulțumesc din suflet pentru eventualele răspunsuri.
Răspunde
 01-07-2020

Bucuresti
0746938774
Facebook
Vizitator Ionel a scris pe 01-07-2020:
Buna ziua.Mama mea (75ani) a platit unui avocat din București suma de 14000 lei in mai multe tranșe începând din aprilie 2016 . până în martie 2018 pt un proces de uzucapiune.Dl avocat nu a întreprins nimic,deci nu a deschis nici o acțiune, nimic! Acum la 2 ani și ceva după achitarea onorariului (12000)+2000 dumnealui evita discuțiile și nu mai răspunde la telefon iar când aude despre cine e vorba închide.Spuneti-mi ,va rog frumos,cum am putea recupera banii? Va mulțumesc din suflet pentru eventualele răspunsuri.

In primul rand, verificati daca acel domn este avocat si figureaza inscris in Tabloul Avocatilor Baroului din care sustine ca face parte, in caz contrar puteti formula o plangere penala impotriva acestuia, pentru savarsirea infractiunilor de inselaciune, fapta prevazuta si pedepsita de art 244 NCP:

"(1) Inducerea în eroare a unei persoane prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasă a unei fapte adevărate, în scopul de a obţine pentru sine sau pentru altul un folos patrimonial injust şi dacă s-a pricinuit o pagubă, se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani.

(2) Înşelăciunea săvârşită prin folosirea de nume sau calităţi mincinoase ori de alte mijloace frauduloase se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani. Dacă mijlocul fraudulos constituie prin el însuşi o infracţiune, se aplică regulile privind concursul de infracţiuni.

(3) Împăcarea înlătură răspunderea penală."

si de exercitare fara drept a unei profesii sau activitati, fapta prevazuta si pedepsita de art 348 NCP:

"Exercitarea, fără drept, a unei profesii sau activități pentru care legea cere autorizație ori exercitarea acestora în alte condiții decât cele legale, dacă legea specială prevede că săvârșirea unor astfel de fapte se sancționează potrivit legii penale, se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă."

Daca domnul in cauza este avocat si nu si-a indeplinit obligatiile asumate in Contractul de asistenta juridica, in prima faza trimiteti-i o notificare prin care sa ii solicitati rezilierea unilaterala a Contractului de asistenta juridica si restituirea integrala sau partiala a onorariului achitat, iar in situatia in care nu veti ajunge la o intelegere, va trebui sa solicitati acest lucru printr-o actiune in instanta.

De asemenea, puteti formula o sesizare catre conducerea Baroului din care face parte avocatul in cauza.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 01-07-2020
Vizitator
Bună seara, astăzi am primit o citație de la judecătorie, într-un dosar de recalculare de pensie alimentara. Eu am trimis actele cerute, și am cerut sa se facă judecata în lipsa. Acum trebuie sa merg neapărat la data și ora transmisa de tribunal? Mulțumesc
Răspunde
RăspundeStart  1  2  3   4  Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.