|
01-07-2020 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Ady a scris pe 01-07-2020: Bună seara, astăzi am primit o citație de la judecătorie, într-un dosar de recalculare de pensie alimentara. Eu am trimis actele cerute, și am cerut sa se facă judecata în lipsa. Acum trebuie sa merg neapărat la data și ora transmisa de tribunal? Mulțumesc Este indicat sa va prezentati in fata instantei si sa va formulati apararile necesare, insa daca nu doriti acest lucru, trimiteti o cerere pentru judecarea in lipsa. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
02-07-2020 |
 | Ady Vizitator |
| Am specificat acest lucru odată cu actele trimise. Sa mai trimit o cerere? | |
|
|
|
02-07-2020 |
 | Ady Vizitator |
| Dacă am făcut aceasta solicitarea de soluționare în lipsa și acum am primit citația sunt obligat totuși sa merg la tribunal? | |
|
|
|
02-07-2020 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Nu sunteti obligat, dar ar fi indicat sa mai trimiteti o cerere prin care sa solicitati judecarea in lipsa dvs pentru termenul stabilit. Instanta este obligata sa trimita citatii partilor din dosar. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
22-07-2020 |
 | Nicoleta Vizitator |
| Bună seara!Sunt mama unui copil minor născut în italia cu doi părinți români necăsătoriti.In urma despărțirii,tatăl copilului s-a întors în România unde traieste actual.Eu si copilul am rămas în Italia. Tatăl copilului,din momentul în care s-a întors în România, nu a mai plătit pensia alimentara,sunt mai mult de 7 ani... Eu sunt intenționată sa merg la tribunal sa cer pensia alimentara, nu am făcut-o niciodată până acum...Intrebarea mea este:pot cere si pensia alimentara retroactiva? În cazul în care o pot obtine, cum se calculează pensia alimentara pentru un copil cu residenta in italia? Multumesc! | |
|
|
|
23-07-2020 |
| Nicoleta a scris pe 22-07-2020: Bună seara!Sunt mama unui copil minor născut în italia cu doi părinți români necăsătoriti.In urma despărțirii,tatăl copilului s-a întors în România unde traieste actual.Eu si copilul am rămas în Italia. Tatăl copilului,din momentul în care s-a întors în România, nu a mai plătit pensia alimentara,sunt mai mult de 7 ani... Eu sunt intenționată sa merg la tribunal sa cer pensia alimentara, nu am făcut-o niciodată până acum...Intrebarea mea este:pot cere si pensia alimentara retroactiva? În cazul în care o pot obtine, cum se calculează pensia alimentara pentru un copil cu residenta in italia? Multumesc! Pensia de intretinere se solicita de la data introducerii actiunii in instanta, iar cuantumul acesteia este de 1/4 din venitul net/lunar realizat de catre parintele nerezident. Avand in vedere faptul ca minorul domiciliaza in Italia, competenta de solutionare a actiunii avand ca obiect stabilirea pensiei de intretinere revine instantei pe a carei raza teritoriala domiciliaza copilul, deci va trebui sa va adresati instantei straine. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
20-08-2020 |
 | Ady Vizitator |
| Bună dimineața, fosta soție a intentat o acțiune de modificare a hotariri de plata a pensiei alimentare, la tribunal dar pina la soluționare minorul pentru care se face referire împlinește 18 ani. Oare de ce sa mai făcut acest demers? Nu înțeleg? Ma puteți lamuri cumva sau nu știu? | |
|
|
|
20-08-2020 |
| Ady a scris pe 20-08-2020: Bună dimineața, fosta soție a intentat o acțiune de modificare a hotariri de plata a pensiei alimentare, la tribunal dar pina la soluționare minorul pentru care se face referire împlinește 18 ani. Oare de ce sa mai făcut acest demers? Nu înțeleg? Ma puteți lamuri cumva sau nu știu? Dacă se admite acțiunea, veți fi obligat la plată de la introducerea acțiunii nu de la soluționare. Așadar, dacă pensia este majorată, veți putea fi obligat la plata diferenței în plus. Dacă acțiunea a fost introdusă de fosta soție, în calitate de reprezentant legal al minorului, invocați excepția lipsei calității procesuale active motivat de faptul că, după 14 ani, minorul introduce singur acțiunea, dar asistat de către mama sa. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
20-08-2020 |
 | Ady Vizitator |
| Mulțumesc ptr răspuns, dar cred ca este o greșeală. Nu după 18 ani minorul intenteaza acțiunea în tribunal ptr continuarea plăti pensiei alimentare, și asta doar în cazul în care face dovada faptului ca este în continuare la școală și ca nu se poate întreține singur? Sau este posibil ca acțiunea deschisa din iunie 2020 cind încă minorul nu are 18 ani sa poată sa se facă referire la continuarea plăti alimentare și după împlinirea celor 18 ani? MULȚUMESC | |
|
|
|
20-08-2020 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Prahova 0742251721Whatsapp marina.starjil@gmail.com
|
| Chiar dvs. ati afirmat ca actiunea de majorare a pensiei de intretinere a fost introdusa inainte de implinirea varstei de 18 ani. Teoretic, hotararea care va fi data va acoperi perioada de la introducere si pana la majorat. Insa, daca minorul este elev in clasa a 12-a, chiar daca a implinit 18 ani inainte de finalizarea anului scolar, urmand cursuri cu frecventa liceale, este prezumat ca se afla in stare de nevoie, ptr ca nu poate si munci si frecvetna zilnic cursurile. Deci, hotararea va acoperi si perioada pana la terminarea clasei a 12-a. O eventuala actiune formulata de dvs. ptr. sistarea platii pe durata studiilor liceala ar urma sa fie respinsa. Apoi, copilul care a împlinit vârsta majoratului si se află în continuarea studiilor este îndreptățit să beneficieze de pensie de întreținere până la împlinirea vârstei de 26 de ani, în ipoteza în care, până la această vârstă, frecventează o formă de învățământ. Caz in care, daca dvs. sistati plata pensiei dupa terminarea liceului, cu toate ca stiti ca formele de pregatire scolara nu au fost incheiate (merge la universitate, de exemplu), copilul devenit major va putea formula o noua actiune ptr. plata pensiei. Doar daca, dupa terminarea liceului, copilul nu continua studiile in nicio forma, dvs. veti putea sista plata pensiei de intretinere. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
20-08-2020 |
 | Ady Vizitator |
| Mulțumesc ptr lămuriri, dar eu în hotarirea judecătorească de calcul al pensiei alimentare eu am înțeles și am crezut ca "pensia se plateste pina la virsta de 18 ani și dacă continua studiile după 18 ani pina la 25 ani dar nu mai mult de virsta de 26 ani" Dar este obligația minorului ca după împlinirea virstei de 18 ani, dacă urmează alte cursuri sa depună acte doveditoare și sa deschidă el acțiune judecătorească ptr continuarea plăti pensiei alimentare, sau nu știu eu bine acest fapt. Și este obligat sa facă și dovada faptului ca nu se poate întreține singur și ca are nevoie de pensie alimentara sau am înțeles eu greșit? Mulțumesc | |
|
|
|
20-08-2020 |
 | Ady Vizitator |
| Mulțumesc ptr lămuriri, dar eu în hotarirea judecătorească de calcul al pensiei alimentare eu am înțeles și am crezut ca "pensia se plateste pina la virsta de 18 ani și dacă continua studiile după 18 ani pina la 25 ani dar nu mai mult de virsta de 26 ani" Dar este obligația minorului ca după împlinirea virstei de 18 ani, dacă urmează alte cursuri sa depună acte doveditoare și sa deschidă el acțiune judecătorească ptr continuarea plăti pensiei alimentare, sau nu știu eu bine acest fapt. Și este obligat sa facă și dovada faptului ca nu se poate întreține singur și ca are nevoie de pensie alimentara sau am înțeles eu greșit? Mulțumesc | |
|
|
|
20-08-2020 |
|
| V-am raspunsa deja mai sus: "Apoi, copilul care a împlinit vârsta majoratului si se află în continuarea studiilor este îndreptățit să beneficieze de pensie de întreținere până la împlinirea vârstei de 26 de ani, în ipoteza în care, până la această vârstă, frecventează o formă de învățământ.Caz in care, daca dvs. sistati plata pensiei dupa terminarea liceului, cu toate ca stiti ca formele de pregatire scolara nu au fost incheiate (merge la universitate, de exemplu), copilul devenit major va putea formula o noua actiune ptr. plata pensiei" Eu inteleg ca problema dvs. este in ce masura trebuie sa va conformati hot jud.existente daca pe durata liceului copilul implineste 18 ani. Adica,sa-i sistati plata numai pe motivul ca a implinit 18 ani, chiar daca clasa a 12-a nu a terminat-o. Iar eu v-am raspuns ca nu puteti sista plata, chiar daca a implinit 18 ani, daca nu a terminat anul scolar. Dupa ce termina anul scolar, este altceva, dupa cum incepe sa munceasca sau nu. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
20-08-2020 |
 | Ady Vizitator |
| Poate exprimarea mea nu a fost cea corecta, și de aceea ați înțeles asa. Eu nu vreau sa ma sustrag obligației de a plăti pensia cuvenita dar este un caz aparte, cred. Eu nu mai știu nimica despre copilul meu de cel puțin 10 ani. Ultima data era în străinătate, plecat cum a plecat. Nu știu dacă mai este la școală după cei 18 ani, nu știu cit mai este la școală după cei 18 ani și nici nu cred ca o sa vina cineva să-mi spună acest lucru. Din cauza aceasta am vrut sa ma ajutați cu infoatii despre perioada care eu sunt obligat la pensie alimentara. Poate a terminat clasa 12, poate nu mai face școală mai departe și eu nu știu nimica.... Și nu știu dacă este obligația lui sa aducă dovezi ca mai urmează și alte cursuri sau trebuie sa fac eu cerere de suspendare a pensiei după împlinirea virstei de 18 ani și el sa fie nevoit sa deschidă un alt proces.... | |
|
|
|
20-08-2020 |
|
| Daca spuneati acest lucru de la inceput, nu ne pierdeam nici noi si nici dvs. vremea. Daca minorul nu este in tara, iar la actiunea de majorare a pensiei introdusa INAINTE de majorat nu a depus dovada scolarizarii (adeverinta eliberata de scoala pe care se presupune ca o frecventeaza la acest moment si ca va termina scoala chiar dupa majorat)dvs. veti achita pensia[ptr simplul motiv ca este minor] pana la momentul la care implineste 18 ani in cuntumul in care va fi indicat de instanta ptr periaoda de la introducerea actiunii si pana la majorat. Atat. Daca dupa 18 ani copilul continua scoala, introduce o noua actiune in care va demonstra instantei si dvs. ce scoala urmeaza si unde si ca nu munceste. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
20-08-2020 |
| Ady a scris pe 20-08-2020: Poate exprimarea mea nu a fost cea corecta, și de aceea ați înțeles asa. Eu nu vreau sa ma sustrag obligației de a plăti pensia cuvenita dar este un caz aparte, cred. Eu nu mai știu nimica despre copilul meu de cel puțin 10 ani. Ultima data era în străinătate, plecat cum a plecat. Nu știu dacă mai este la școală după cei 18 ani, nu știu cit mai este la școală după cei 18 ani și nici nu cred ca o sa vina cineva să-mi spună acest lucru. Din cauza aceasta am vrut sa ma ajutați cu infoatii despre perioada care eu sunt obligat la pensie alimentara. Poate a terminat clasa 12, poate nu mai face școală mai departe și eu nu știu nimica.... Și nu știu dacă este obligația lui sa aducă dovezi ca mai urmează și alte cursuri sau trebuie sa fac eu cerere de suspendare a pensiei după împlinirea virstei de 18 ani și el sa fie nevoit sa deschidă un alt proces.... Daca a fost formulata o actiune pentru majorarea pensiei de intretinere, daca aceasta actiune se va admite, veti fi obligat la plata pensiei majorata de la data introducerii actiunii, pana la majoratul copilului. Ulterior, daca fiul dvs se afla in continuarea studiilor, va trebui sa promoveze in instanta o noua actiune, prin care sa va oblige la plata pensiei pe toata durata scolarizarii, dar nu mai tarziu de implinirea varstei de 26 de ani. Dvs nu trebuie sa faceti niciun demers legal, iar in momentul de fata aveti obligatia sa platiti pensia de intretinere pana la majoratul copilului. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
18-11-2020 |
 | Andrei Vizitator |
| Buna! Am urmatoarea situatie: sunt dat in judecata de fosta sotie pt marire pensie alimentara cu care sa rezultat 2 copiii. Sunt in Spania si am salariu net 800 de euro ! Mia dat sa platesc 400 de euro pt cei doi copii si tin sa mentionez ca sunt casatorit si un copil cu actuala sotie si insarcinata in luna a 8! Evident am facut apel nefiind conform cu suma de 400 euro pe care treb sa o dau pt ca nu mi-au luat in calcul copilul cu actuala sotie si nici queltuielile personale rati la banci etc care au fost prezentate.Se para ca sa facut abuz si am schimbat de tribunal. Intrebarea mea este daca o sa imi ia in calcul copilul inca nenascut care in ziua cand va zi procesul o sa fie in luna a 9 de sarcina si se poate naste oricand? Va multumesc | |
|
|
|
19-11-2020 |
|
| Daca la momentul ramanerii in pronuntare a sentintei din apel, cel de-al treilea copil inca nu este nascut, nu va fi luat in considerare. Dupa nastere, veti promova dvs. o actiune separate princare cereti reducere sumei pensiei. Daca se naste pana atunci, sa depuneti imediat la dosar certificatul de nastere ptr. a fi luat in considerare. Apoi, instanta nu se pronunta doar pe afirmatii, trebuie sa depuneti la dosar inscrisuri din care sa rezulte chletuielile (ratele la banci), c/c utilitatilor platite etc, ptr. a putea fi luate in considerare. In atare conditii, veti obtine o reducere a cuantumului pensiei. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
20-11-2020 |
| Andrei a scris pe 18-11-2020: Buna! Am urmatoarea situatie: sunt dat in judecata de fosta sotie pt marire pensie alimentara cu care sa rezultat 2 copiii. Sunt in Spania si am salariu net 800 de euro ! Mia dat sa platesc 400 de euro pt cei doi copii si tin sa mentionez ca sunt casatorit si un copil cu actuala sotie si insarcinata in luna a 8! Evident am facut apel nefiind conform cu suma de 400 euro pe care treb sa o dau pt ca nu mi-au luat in calcul copilul cu actuala sotie si nici queltuielile personale rati la banci etc care au fost prezentate.Se para ca sa facut abuz si am schimbat de tribunal. Intrebarea mea este daca o sa imi ia in calcul copilul inca nenascut care in ziua cand va zi procesul o sa fie in luna a 9 de sarcina si se poate naste oricand? Va multumesc Promovati apel in termenul legal si solicitati stabilirea pensiei in cota legala prevazuta de lege, avand in vedere faptul ca aveti in intretinere alt copil sau daca se va naste si celalalt copil, faceti dovada ca aveti alti doi copii minori in intretinere. Suma datorata minorilor din prima casatorie, in momentul de fata este de 177,7 Euro/lunar, iar in situatia in care se va naste si al patrulea copil, suma datorata primilor doi copii este de 200 Euro/lunar. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
05-02-2021 |
 | Viorica A. Vizitator |
| Buna ziua! Am formulat o cerere de executare silita pt pensie de intretinere si aceasta a fost respinsa pe motiv ca trebuie formulata de minorul care are varsta de 15 ani, nu de parintele in grija caruia a fost incredintat. A mai primit cineva un astfel de raspuns? Mi se pare un abuz, un adolescent poate fi usor influentat si e anormal sa faca parte in "batalia" parintilor, fie financiara sau de alta natura. Copilul trebuie protejat. Cum se poate ca instanta sa acorde domiciliul copilului la mama cu obligatia tatalui de a plati pensie de intretinere si apoi sa respinga executarea silita pe motiv ca minorul este creditorul, nu mama, si pt ca are varsta de peste 14 ani trebuie sa formuleze el insusi cererea, asistat de mama. | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |