|
10-08-2018 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Madalina a scris pe 09-08-2018: Buna seara sunt an spania cum trebuie da procedez pentru custodia copilului meu el este aicea cu mine dar ex partener este an Romanía pentru al da an judecata trebui da vin an tara Daca nu sunteti casatorita cu tatal minorului, pentru a formula actiune de divort si modalitatea de exercitare a autoritatii parintesti, chestiunile referitoare la situatia copilului sunt de competenta instantei pe a carei raza teritoriaza domiciliaza minorul. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
16-08-2018 |
 | Manuela Vizitator |
| Buna ziua, revin cu aceeasi problema: sentinta de divort pierduta.Am fost la Judecatoria sector 5, acolo.unde a avut loc divortul.Mi se cere de la Arhiva civila nr de sentinta.De unde sa l stiu daca au trecut 30 de ani de la acel divort.Am numarul de dosar..mi s a comunicat ca nu exista in opis.Va rog sa mafie scuzati pt insistenta ..dar chiar nu stiu unde sa ma duc.Multumesc. | |
|
|
|
16-08-2018 |
| Manuela a scris pe 16-08-2018: Buna ziua, revin cu aceeasi problema: sentinta de divort pierduta.Am fost la Judecatoria sector 5, acolo.unde a avut loc divortul.Mi se cere de la Arhiva civila nr de sentinta.De unde sa l stiu daca au trecut 30 de ani de la acel divort.Am numarul de dosar..mi s a comunicat ca nu exista in opis.Va rog sa mafie scuzati pt insistenta ..dar chiar nu stiu unde sa ma duc.Multumesc. Încercați la starea civilă unde a avut loc căsătoria cerând date referitoare înscrierea divorțului. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
24-09-2018 |
 | Loredana Vizitator |
| Buna ziua. Am divortat in anul 2015 in vara ( nu mai stiu data exacta ) si am pierdut certificatul de divort . Peste 10 luni urmeaza sa ma casatoresc din noi, insa stiu ca este imposibil fara certificatul de divort. Am divortat la notar . Cum pot obtine un duplicat si in cat timp se elibereaza? Multumesc . | |
|
|
|
25-09-2018 |
| Loredana a scris pe 24-09-2018: Buna ziua. Am divortat in anul 2015 in vara ( nu mai stiu data exacta ) si am pierdut certificatul de divort . Peste 10 luni urmeaza sa ma casatoresc din noi, insa stiu ca este imposibil fara certificatul de divort. Am divortat la notar . Cum pot obtine un duplicat si in cat timp se elibereaza? Multumesc . Mergeți la notariatul la care ați divorțat și solicitați un duplicat de pe acel certificat. Este posibil să vi-l elibereze pe loc sau cel mult în câteva zile. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
05-07-2019 |
 | Angelica Simina Vizitator |
| Am pierdut sentința de divorț, care era și definitivă. Dar au trecut 28 de ani de la divorț. In această situație mai am nevoie de ea la reînnoirea buletinului de identitate?! | |
|
|
|
05-07-2019 |
| Angelica Simina a scris pe 05-07-2019: Am pierdut sentința de divorț, care era și definitivă. Dar au trecut 28 de ani de la divorț. In această situație mai am nevoie de ea la reînnoirea buletinului de identitate?! Buna ziua, Da, aveti nevoie de ea. Va trebui sa mergeti la instanta unde s-a judecat divortul si sa obtineti o copie cu valoare de original, dupa sentinta. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
05-07-2019 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Angelica Simina a scris pe 05-07-2019: Am pierdut sentința de divorț, care era și definitivă. Dar au trecut 28 de ani de la divorț. In această situație mai am nevoie de ea la reînnoirea buletinului de identitate?! Sentintele se obtin de la arhiva instantei care a pronuntat hotararea definitiva. Ulterior va trebui sa legalizati hotararea, la Serviciul registratura al aceleiasi instante, achitand o taxa judiciara de timbru de 5 lei/exemplar. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
05-10-2019 |
 | Gabi Safta Vizitator |
| Bună ziua! Am șanse să găsesc Hotărârea de divorț al părinților din anul 1976 in arhivele tribunalului Pitești? | |
|
|
|
05-10-2019 |
| Gabi Safta a scris pe 05-10-2019: Bună ziua! Am șanse să găsesc Hotărârea de divorț al părinților din anul 1976 in arhivele tribunalului Pitești? Da, sigur. Ar fi foarte ușor de găsit dacă cunoașteți numărul și data sentinței. Dacă nu cunoașteți aceste informații, trebuie să verificați în registrele din anul respectiv, dar starea acestor registre este de obicei jalnică, dar poate că au fost informatizate. Mai puteți să aflați informații despre sentință și prin alte metode dacă este cazul. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
05-10-2019 |
 | Gabi Safta Vizitator |
| Mulțumesc ptr raspuns, însa nu știu ce alte optiuni am ptr speța următoare: În urma decesului mamei recăsătorita nu pot demonstra că a purtat numele meu de familie când a fost căsătorită cu tatal meu natural. | |
|
|
|
05-10-2019 |
| Gabi Safta a scris pe 05-10-2019: Mulțumesc ptr raspuns, însa nu știu ce alte optiuni am ptr speța următoare: În urma decesului mamei recăsătorita nu pot demonstra că a purtat numele meu de familie când a fost căsătorită cu tatal meu natural. Puteți demonstra prin hotărârea de divorț dintre mama și tatăl dvs. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
06-10-2019 |
| Gabi Safta a scris pe 05-10-2019: Mulțumesc ptr raspuns, însa nu știu ce alte optiuni am ptr speța următoare: În urma decesului mamei recăsătorita nu pot demonstra că a purtat numele meu de familie când a fost căsătorită cu tatal meu natural. Mergeti la arhiva instantei care a pronuntat divortul dintre parintii dvs si solicitati o copie a acelei hotarari. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
07-10-2019 |
| Madalina a scris pe 09-08-2018: Buna seara sunt an spania cum trebuie da procedez pentru custodia copilului meu el este aicea cu mine dar ex partener este an Romanía pentru al da an judecata trebui da vin an tara Nu, puteți să angajați un avocat care să vă reprezinte. Copilul este cu dvs în Spania ? | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
12-01-2020 |
 | Adi Vizitator |
| Buna ziua,am divortat in 2003 si acum am aflat ca la primarie sint tot casatorita,trebuia atunci sa informez la starea civila? Ce as putea face acum? Decizia de divort no mai am. | |
|
|
|
13-01-2020 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Prahova 0742251721Whatsapp marina.starjil@gmail.com
|
| Ceva nu este in regula. Ati divortat in straintate si nu ati transcris certificatul de divort? | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
13-01-2020 |
| Adi a scris pe 12-01-2020: Buna ziua,am divortat in 2003 si acum am aflat ca la primarie sint tot casatorita,trebuia atunci sa informez la starea civila? Ce as putea face acum? Decizia de divort no mai am. Depuneti un exemplar al hotararii legalizate la primarie. Legalizarea o obtineti de la registratura instantei care a pronuntat divortul. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
14-01-2020 |
 | Adi Vizitator |
| Am divortat in Romänia.trebiua sa anunt inscris la starea civila? | |
|
|
|
14-01-2020 |
 | Adi Vizitator |
| |
|
|
14-01-2020 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Prahova 0742251721Whatsapp marina.starjil@gmail.com
|
| Inteleg ca dvs. ati divortat in 2003, pe Codul familiei, (abrogat in 2011), atunci in vigoare. Potrivit Deciziei de îndrumare nr. 10/1974, după rămânerea definitivă a hotărârii de divorţ, instanţa o va comunica din oficiu serviciului de stare civilă pentru a face menţiunea pe marginea actului de căsătorie. Serviciul de stare civilă competent pentru facerea menţiunii este cel de la locul unde s-a întocmit actul de căsătorie al soţilor, deoarece menţiunea se face pe acest act. Efectuarea menţiunii se poate face la cererea soţului interesat sau din oficiu. Prin decizia de îndrumare nr. 10 din 28 decembrie 1974 a Tribunalului Suprem s-a modificat art. 7 din decizia de îndrumare nr. 10 din 13 noiembrie 1969, în sensul că, după rămânerea definitivă a hotărârii de divorţ, instanţa o va comunica din oficiu serviciului de stare civilă pentru a face menţiunea pe marginea actului de căsătorie. Se pare insa ca in cazul dvs. instanta a uitat sa o comunice. Ca atare, in cazul dvs., apelati la Metodologia cu privire la aplicarea unitară a dispozițiilor în materie de stare civilă, care prevedea ca: "Înscrierea divorțului se face din oficiu, prin mențiune pe marginea actului de căsătorie, în baza hotărârii judecătorești, definitivă și irevocabilă, comunicată de instanța judecătorească; de asemenea, înscrierea divorțului se face și la cererea oricăruia dintre foștii soți, care depune copie legalizată de pe hotărârea judecătorească definitivă și irevocabilă." Nu va ramane decat sa supliniti acum lipsa comunicarii din oficiu care trebuia facuta in 2003, si sa depuneti dvs. o copie dupa hotararea de divort. Solicitati la arhiva judecatoriei eliberarea unei copii dupa sentinta. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |