Forum avocaţi > Divort

Am pierdut sentinta de divort - Pagina 3

Start  1   2  3  4  Final
 14-01-2020
Vizitator
Multumesc frumos
Răspunde
 06-02-2020
Vizitator
Am un unchi la tara care a pierdut sentinta de divort, acum are nevoie de o copie pentru eliberarea buletinului. Cu drumul este mai greu pentru el sa vina in Targu Mures in oras, este necesar sa vina personal? Se poate primii prin email sentinta?
Răspunde
 06-02-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Septimiu a scris pe 06-02-2020:
Am un unchi la tara care a pierdut sentinta de divort, acum are nevoie de o copie pentru eliberarea buletinului. Cu drumul este mai greu pentru el sa vina in Targu Mures in oras, este necesar sa vina personal? Se poate primii prin email sentinta?
Daca nu se poate prezenta la instanta care a pronuntat divortul, poate angaja un avocat pentru obtinerea hotararii legalizate sau poate intreba daca instanta poate efectua legalizarea si i-o poate comunica prin posta. In acest din urma caz, va trebui sa trimita prin posta cerea, copii xerox de pe hotarare si taxa de timbru de 5 lei pentru un exemplar legalizat.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 07-02-2020

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Septimiu a scris pe 06-02-2020:

Angajați un avocat pentru legalizarea sentinței sau dați o procură notarială unei persoane care să se ocupe de rezolvarea problemei. Unchiul ar trebui să cunoască numărul dosarului.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 23-02-2020
Vizitator
Am pierdut hotararea de divort. Nu mai tin minte anul. A Fost divort de común acord. Acum am nevoie de ea pt boletín si ma casatoresc. Anul divortului ,aproximativo este 1992 .unde por apela pentru o copié a acelei hotarari stiind doar numele fostului sot. Mentionez ca nu am apucat SA imi schimb atuci buletinul cu numele sotului. Este creo sansa SA mai pot da de avena hotararea Sau raman fara buletin?? Si nici nu ma por recasatori??!! Va multumesc
Răspunde
 23-02-2020

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Elena a scris pe 23-02-2020:
Am pierdut hotararea de divort. Nu mai tin minte anul. A Fost divort de común acord. Acum am nevoie de ea pt boletín si ma casatoresc. Anul divortului ,aproximativo este 1992 .unde por apela pentru o copié a acelei hotarari stiind doar numele fostului sot. Mentionez ca nu am apucat SA imi schimb atuci buletinul cu numele sotului. Este creo sansa SA mai pot da de avena hotararea Sau raman fara buletin?? Si nici nu ma por recasatori??!! Va multumesc

Buna ziua,
Mergeti la arhiva instantei unde ati divortat.
Numai ei va pot ajuta cu eliberarea unei copii dupa sentinta de divort.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 23-02-2020
Vizitator
Va multumesc
Credeti ca mai exista in arhive acea hotarare?dupa atatia ani)????
multumesc anticipat
Răspunde
 23-02-2020

Bucuresti
0746938774
Facebook
Va trebui sa mergeti la arhiva judecatoriei care a pronuntat divortul si sa cautati numarul hotararii, in Opis-ul anului in care ati divortat. Ulterior faceti o cerere pentru a vi se elibera o copie a hotararii de divort.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 24-02-2020

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com

Trebuie sa stiti locul unde v-ati casatorit.
Locul încheierii căsătoriei este sediul serviciului de stare civilă din localitatea competentă. Iar dvs. trebuie sa stiti locul unde v-ati casatorit. Deci, incercati sa solicitati intai date de la primaria unde v-ati casatorit. Ei trebuie sa fi facut in mod obligatoriu si mentiune despre divort in registrul de stare civila si va pot comunica anul divortului si chiar si nr. sentintei.
Daca instanta nu a trimis din oficiu sentinta la primarie, si nu v-ati dus nici dvs. nici fostul sot la primarie, veti incerca sa va descurcati numai cu arhiva judecatoriei din orasul unde ati divortat.
Daca nu va puteti deplasa personal, puteti angaja un avocat local sa faca verificarile pentru dvs. si apoi sa solicite o copie legalizata a sentintei din arhiva.
Apoi, va trebui sa o trimiteti si la serviciul de stare civila de la primarie ca sa faca mentiunile privind divortul si in evidentele lor.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 24-02-2020

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook

Mergeți la starea civilă de la locul căsătoriei și vedeți dacă aflați numărul sentinței. Apoi, cu numărul sentinței mergeți la arhiva judecătoriei care a pronunțat divorțul și veți obține legalizările.

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 12-03-2020

Bucuresti
0762633618
avroxana_dumitru@yahoo.com
https://bucuresti.cylex.ro/firma/cabinet+de+a
Facebook
Buna ziua,
Daca nu mai gasiti hotararea de divort, trebuie sa va deplasati la Arhiva Judecatoriei unde ati divortat. Acolo veti obtine informatiile necesare.
Daca nu va puteti deplasa, puteti aoela la serviciile unui avocat, care sa faca verificarile necesare pentru dvs. si apoi sa obtina o copie legalizata a sentintei.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

Avocat Roxana Dumitru,
tel. contact 0762.633.618,
mail avroxana_dumitru@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 28-07-2020
Vizitator
Am schimbat buletinul după divorț și au oprit originalul de la sentința de divorț iar acum la schimbarea buletinului am nevoie de ia cum fac eu locuind la 700 km.distanța și nu pot ajunge la tribunal să scot duplicat iar avocatul îmi cere 300 lei înainte.cum procedez.mulțumesc
Răspunde
 28-07-2020

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Variante prea multe nu aveti: (i) ori va deplasati dvs 700 de km, sau (ii) incercati sa rezolvati prin posta - gasiti procedura pe portajust.ro, vedeti minuta csm -, ori (iii) dati 300 de lei unui avocat, pe baza de contract si chitanta, care merge la instanta de cel putin 2 ori si va face alte copii legalizate si apoi vi le trimite. Mie, una, ultima varianta mi se pare cea mai avantajoasa material si mai sigura.

"În situaţii excepţionale, în vederea transmiterii copiilor legalizate prin intermediul oficiului poştal, este obligatoriu ca persoana care formulează cererea să ataşeze la aceasta, în original:
- dovada achitării taxei judiciare de timbru şi
- un plic timbrat autoadresat folosit în vederea expedierii copiilor legalizate.

Transmiterea prin poştă se realizează la adresa indicată de parte în cuprinsul cererii şi este posibilă, indiferent de domiciliul / sediul părţii, în situaţia în care sus menţionata cerere este însoţită de un plic timbrat autoadresat ce va fi folosit la expedierea copiilor legalizate. In ipoteza în care la cerere nu se va anexa plicul timbrat autoadresat, cererea nu se va transmite prin intermediul oficiului poştal, solicitantul având posibilitatea de a se prezenta la registratura secţiei pe rolul căreia se află dosarul în vederea ridicării hotărârii judecătoreşti legalizate. Pentru celeritate, se recomandă depunerea de copii ale hotărârilor judecătoreşti a căror legalizare se solicită (copie simplă faţă/verso)" [Minuta CSM]

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 30-07-2020

Bucuresti
0746938774
Facebook
Ioana a scris pe 28-07-2020:
Am schimbat buletinul după divorț și au oprit originalul de la sentința de divorț iar acum la schimbarea buletinului am nevoie de ia cum fac eu locuind la 700 km.distanța și nu pot ajunge la tribunal să scot duplicat iar avocatul îmi cere 300 lei înainte.cum procedez.mulțumesc

Nu toate instantele elibereaza si trimit legalizarile prin posta, astfel ca fie mergeti personal pentru obtinerea legalizarii, fie va angajati un avocat.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 10-08-2020

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Ioana a scris pe 28-07-2020:

Calculați dacă este mai ieftin să vă deplasați 700 km sau să rezolvați problema prin avocat. Mai există o variantă în care instanța care a pronunțat hotărârea să vă trimită hotărârea legalizată prin poștă. Sunați la instanța care a pronunțat hotărârea și întrebați acolo.

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 11-05-2021
Vizitator
Buna,am pierdut sentință de divort,era din 1993 in Suceava,eu fiind în Austria,imi trebuie ptr buletin,cu cine pot lua legătura ptr a o obține?
Răspunde
 12-05-2021

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Puteti sa va adresati judecatoriei prin corespondenta.
Depuneti initial pe mail o cerere de eliberare a unei copii dupa sentinta de divort, indicand partile, numarul dosarului, anul, nr. sentintei daca il stiti (cel putin numele partilor si anul in care s-a divortat)
Platiti on line o taxa de timbru de 5 + 1 leu si atasati dovada (plata poate fi facuta prin ghiseul.ro)
Apoi, vorbiti la judecatorie si vedeti daca va poate fi trimisa prin posta; asta ar presupune ca dvs. sa trimiteti in prealabil un plic autoadresat si gata timbrat).
Ori angajati un avocat local care sa va ridice sentinta (ori ptr. intreaga procedura) si sa v-o trimita.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 12-05-2021

Bucuresti
0746938774
Facebook
Filomina Boboc a scris pe 11-05-2021:
Buna,am pierdut sentință de divort,era din 1993 in Suceava,eu fiind în Austria,imi trebuie ptr buletin,cu cine pot lua legătura ptr a o obține?

Este putin probabil ca judecatoria sa va trimita hotararea legalizata prin posta, in strainatate.

Ar fi indicat sa va angajati un avocat sau sa imputerniciti o alta persoana sa obtina a copie a sentintei de la arhiva instantei, iar apoi sa o legalizeze la registratura.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 13-05-2021

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Filomina Boboc a scris pe 11-05-2021:

Este important de știut dacă aveți datele sentinței, adică numărul sentinței, data pronuntării și numărul dosarului. Dacă nu mai aveți date despre sentință, va trebui căutat în opisul alfabetic din anul 1993.

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 18-07-2021
Vizitator
Buna ziua, nu mai am sentința de divorț și nu știu nici Nr nici an, nu îmi pot face buletinul care a expirat decât provizoriu, am incercat la opisele arhivei de la judecătorie care sunt parțial distruse, la starea civila, nu mai știu ce să fac?
Răspunde
RăspundeStart  1   2  3  4  Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.