|
05-03-2017 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Danut a scris pe 05-03-2017: am 29 ani,sunt casatorit de 3 ani,ea in al doilea an ma inselat fara sa stiu iar tot in al doilea an am facut si un copil cu mine,in al treilea an a nascut si dupa ce a nascut mia spus si adevarul,eu am avut un soc la aflarea adevarului si i-am cerut explicatii si vb urat cu ea...mentionez ca nu am fost violent niciodata cu ea si am facut tot ce era mai bun pentru ea,acum ea a parasit domiciliul conjugal si a luat si copilul cu ea,ma parasit!nu suport aceasta situatie si nu reusesc sa o fac sa se intoarca!m-am gandit si la un eventual divort dar nu cunosc ce e de facut in situatia asta,daca ma puteti ajuta cu niste sfaturi,va multumesc! Daca nu gasiti o cale sa va salvati casnicia, puteti introduce actiunea de divort din culpa exclusiva a sotiei, exercitarea in comun a autoritatii parintesti, stabilirea domiciliului minorului la dvs sau la mama si obligarea parintelui nerezident la plata pensiei de inretinere catre minor. In cazul in care aveti dubii privind paternitatea minorului, aveti posibilittea sa introduceti in instanta o actiune privind tagada paternitatii, insa va trebui sa suportati in prima faza cheltuielile ocazionate cu efectuarea expertizei ADN, solicitand aceste cheltuieli de la sotie, la finalizarea dosarului, in cazul in care se dovedeste ca minorul nu este fiul dvs. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
01-05-2017 |
 | Catalina Vizitator |
| Buna ziua, sotul meu e varza. De mai mult de un an de zile nu mai plateste intretinere, lumina, gaze, etc. Dar e ok sa iasa cu un prieten de-al lui din zona interlopa in fiecare week-end. Eu stau acasa cu baietelul meu de 6 ani si ne stergem lacrimile. Locuim in apartamentul meu, donat de parinti. Ce ma sfatuiti? Notar sau instanta? | |
|
|
|
01-05-2017 |
| Cel mai putin stresant si costisitor e la notar, cu conditia sa va înțelegeți amiabil. | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
01-05-2017 |
| Dacă vă înțelegeți amiabil, puteți divorța la notar. Dacă nu vă înțelegeți, este obligatoriu să divorțați pe cale judiciară. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
02-05-2017 |
| Buna ziua! daca va intelegeti pe toate capetele mergeti la notar, daca nu va intelegeti trebuie sa va adresati instantei de judecata de la ultimul domiciliu comun. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. Avocat Roxana Dumitru, tel. contact 0762.633.618, mail avroxana_dumitru@yahoo.com | |
|
|
|
|
21-07-2017 |
 | Popa viorel Vizitator |
| Am o problema si nu stiu cum sa o rezolv. Am fost parasit de sotie de doua luni,aceasta fugind in Italia si am fost lasat cu dpi minori in griza.Dupa doua luni am fost anuntat ca aceasta brea sa divorteze..Nu stiu cum sa procedez in acesta situatie , fiindca ea nu doreste custodia niciunui copil. Va rog sa ma sfatuiti in acesta problema. Va rog sa imi dati cat mai multe sfaturi. Va multumesc mult. | |
|
|
|
22-07-2017 |
| Popa Viorel a scris pe 21-07-2017: Am o problema si nu stiu cum sa o rezolv. Am fost parasit de sotie de doua luni,aceasta fugind in Italia si am fost lasat cu dpi minori in griza.Dupa doua luni am fost anuntat ca aceasta brea sa divorteze..Nu stiu cum sa procedez in acesta situatie , fiindca ea nu doreste custodia niciunui copil. Va rog sa ma sfatuiti in acesta problema. Va rog sa imi dati cat mai multe sfaturi. Va multumesc mult. Bună ziua, Introduceți acțiune de divoț la judecătoria în circumscripția căreia se află domiciliul dvs. Solicitați desfacerea căsătoriei , stabilirea domiciliului copiilor minori la dvs. si exercitarea autorității părintești în mod exclusiv de dvs. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
22-07-2017 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Popa Viorel a scris pe 21-07-2017: Am o problema si nu stiu cum sa o rezolv. Am fost parasit de sotie de doua luni,aceasta fugind in Italia si am fost lasat cu dpi minori in griza.Dupa doua luni am fost anuntat ca aceasta brea sa divorteze..Nu stiu cum sa procedez in acesta situatie , fiindca ea nu doreste custodia niciunui copil. Va rog sa ma sfatuiti in acesta problema. Va rog sa imi dati cat mai multe sfaturi. Va multumesc mult. Va trebui sa introduceti actiunea de divort din culpa exclusiva a sotiei, sa solicitati exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti, stabilirea domiciliului minorilor la dvs si obligarea mamei la plata pensiei de intretinere. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
23-07-2017 |
| Dacă nu vrea să se ocupe de creșterea copiilor atunci dvs sunteți cel ce trebuie să o faceți. Procedai cum ați fost sfătuit mai sus. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
20-09-2017 |
 | Oancea M Vizitator |
| Am 58 de ani . Doi copii ,o fata din 85 si un baiat din 86. Sotia , a plecat de acasa ,imprena cu fiica ei in seara de 30 martie 2017. Pot cere decaderea din drepturi , numai in privinta locuintei ? . Nu vreau divort. Mentionez ca a plecat fara stirea mea . | |
|
|
|
20-09-2017 |
 | Catalina Vizitator |
| Cum se procedeaza in situatia in care in certificatul de divort e stipulata contributia celuilalt parinte, de 25 % , si cu toate acestea... tatal copilului nu contribuie cu mai nimic? (Divort la notar) | |
|
|
|
21-09-2017 |
 | Avocat Vasile Alexandra ✓ Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3 0729974369 (Doar pt. programări) cabinetavocatvasile@yahoo.com
|
| Oancea M a scris pe 20-09-2017: Am 58 de ani . Doi copii ,o fata din 85 si un baiat din 86. Sotia , a plecat de acasa ,imprena cu fiica ei in seara de 30 martie 2017. Pot cere decaderea din drepturi , numai in privinta locuintei ? . Nu vreau divort. Mentionez ca a plecat fara stirea mea . Buna ziua, Nu exista decaderea din drepturi in privinta locuintei. Faptul ca a plecat de acasa nu are niciun efect cu privire la dreptul de proprietate al sotiei asupra imobilului. Daca vreti sa va revina dvs. imobilul trebuie sa divortati si sa faceti partajul. Altfel, dreptul sotiei asupra locuintei se mentin pana cand unul dintre dvs. va cere partajul. (dreptul de proprietate nu se pierde prin neuz). | Avocat Alexandra Vasile tel. 0729974369 Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3 | |
|
|
|
|
21-09-2017 |
 | Avocat Vasile Alexandra ✓ Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3 0729974369 (Doar pt. programări) cabinetavocatvasile@yahoo.com
|
| Catalina a scris pe 20-09-2017: Cum se procedeaza in situatia in care in certificatul de divort e stipulata contributia celuilalt parinte, de 25 % , si cu toate acestea... tatal copilului nu contribuie cu mai nimic? (Divort la notar) Buna ziua, Probabul contributia de 25% se refera la obligatia acelui parinte de a plati pensie de intretinere in favoarea copilului in cuantum de 25% din veniturile sale. Daca nu plateste, certificatul de divort reprezinta titlu executoriu in ceea ce priveste pensia de intretinere. Puteti merge la un executor pentru a-i poprii banii datorati direct din salariu. | Avocat Alexandra Vasile tel. 0729974369 Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3 | |
|
|
|
|
24-09-2017 |
| Catalina a scris pe 20-09-2017: Cum se procedeaza in situatia in care in certificatul de divort e stipulata contributia celuilalt parinte, de 25 % , si cu toate acestea... tatal copilului nu contribuie cu mai nimic? (Divort la notar) In situatia in care parintele obligat la plata pensiei de intretinre nu-si respecta obligatiile, aveti posibilitate legala de a pune in executare hotararea judecatoreasca sau puteti depune o plangere penala impotriva acestuia pentru savarsirea infractiunii de abandon de familie, pentru neplata, cu rea credinta, timp de 3 luni, a pensiei datarata minorului. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
24-09-2017 |
| Oancea M a scris pe 20-09-2017: Am 58 de ani . Doi copii ,o fata din 85 si un baiat din 86. Sotia , a plecat de acasa ,imprena cu fiica ei in seara de 30 martie 2017. Pot cere decaderea din drepturi , numai in privinta locuintei ? . Nu vreau divort. Mentionez ca a plecat fara stirea mea . Sotia este libera sa locuiasca unde doreste, insa dreptul de proprietate nu este afectat de acest fapt. Daca doriti ca imobilul sa va revina dvs. in natura, va trebui sa formulati actiunea de divort si partajul in instanta, sa solicitati atribuirea imobilului in natura catre dvs., cu obligatia de a-i achita sotiei sulta aferenta cotei ce ii revine in mod legal din imobil. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
01-11-2017 |
 | Alina Vizitator |
| Sunt casatorita de peste 20 ani si avem 5 copii dintre care ultimii trei sunt inca minori. Sotul meu doreste sa lucreze, deoarce , spune el ;si asa eu si copii cheltuim banii. A inceput sa bea si face scandaluri si a inceput sa ma loveasca. Imi interzice contactul cu orice persoana chiar cu mama care locuieste cu noi inaceeasi casa sub pretextul ca nici el nu vorbeste cu parintii lui. Nu ma mai lasa sa merg la munca, mi-a luat mobilul si imi interzice orice contact social. A inceput deja sa-mi faca planul de munca acasa sau la cimp, la animale, cand trebuie sa dorm sau sa ma trezesc. A devenit agresiv deoarce nu mai avem venit financiar. In ultimii 15 ani de casatorie am lucrat doar eu si lunar am primit bani de la mama mea. Ca sa pot plati datoriile care deja ne preseaza si sa imi pot sustine copii la liceu si studii m-am hotarat sa plec de acasa si sa merg sa lucrez. Intii trebuie sa castig bani sa imi pot permite o locuinta si sa-mi iau copii cu mine. Mama mea este de acord intre timp sa ramana acasa, sa se ocupe de copii. Ca sa fac acest pas, am o singura solutie si anume, sa fug de acasa. Trebuie sa declar la politie ca parasesc domiciliul? ....... | |
|
|
|
01-11-2017 |
 | Alina Vizitator |
| Sunt casatorita de peste 20 ani si avem 5 copii dintre care ultimii trei sunt inca minori. Sotul meu NU doreste sa lucreze, deoarce , spune el ;si asa eu si copii cheltuim banii. A inceput sa bea , face scandaluri si a inceput sa ma loveasca. Imi interzice contactul cu orice persoana chiar cu mama care locuieste cu noi in aceeasi casa sub pretextul ca nici el nu vorbeste cu parintii lui. Nu ma mai lasa sa merg la munca, mi-a luat mobilul si imi interzice orice contact social. A inceput deja sa-mi faca planul de munca acasa sau la cimp, la animale, cand trebuie sa dorm sau sa ma trezesc. A devenit agresiv deoarce nu mai avem venit financiar si bea foarte des. In ultimii 15 ani de casatorie am lucrat doar eu si lunar am primit bani de la mama mea. Ca sa pot plati datoriile care deja ne preseaza si sa imi pot sustine copii la liceu si studii m-am hotarat sa plec de acasa si sa merg sa lucrez. Intii trebuie sa castig bani sa imi pot permite o locuinta si sa-mi iau copii cu mine. Mama mea este de acord intre timp sa ramana acasa, sa se ocupe de copii. Ca sa fac acest pas, am o singura solutie si anume, sa fug de acasa. Trebuie sa declar la politie ca parasesc domiciliul? ....... | |
|
|
|
02-11-2017 |
| Alina a scris pe 01-11-2017: Sunt casatorita de peste 20 ani si avem 5 copii dintre care ultimii trei sunt inca minori. Sotul meu NU doreste sa lucreze, deoarce , spune el ;si asa eu si copii cheltuim banii. A inceput sa bea , face scandaluri si a inceput sa ma loveasca. Imi interzice contactul cu orice persoana chiar cu mama care locuieste cu noi in aceeasi casa sub pretextul ca nici el nu vorbeste cu parintii lui. Nu ma mai lasa sa merg la munca, mi-a luat mobilul si imi interzice orice contact social. A inceput deja sa-mi faca planul de munca acasa sau la cimp, la animale, cand trebuie sa dorm sau sa ma trezesc. A devenit agresiv deoarce nu mai avem venit financiar si bea foarte des. In ultimii 15 ani de casatorie am lucrat doar eu si lunar am primit bani de la mama mea. Ca sa pot plati datoriile care deja ne preseaza si sa imi pot sustine copii la liceu si studii m-am hotarat sa plec de acasa si sa merg sa lucrez. Intii trebuie sa castig bani sa imi pot permite o locuinta si sa-mi iau copii cu mine. Mama mea este de acord intre timp sa ramana acasa, sa se ocupe de copii. Ca sa fac acest pas, am o singura solutie si anume, sa fug de acasa. Trebuie sa declar la politie ca parasesc domiciliul? ....... Situatia expusa este destul de delicata, in sensul ca nu ar fi in interesul copiilor sa fie lasati in grija tatalui, care este o persoana agresiva, din cele relatate de dvs. Daca doriti sa plecati din acel mediu, ar fi indicat sa va luati copiii cu dvs., insa puteti formula o plangere penala impotriva sotului violent, in termen de 90 de zile de la producerea infractiunii de lovire sau alte violente, iar ulterior sa solicitati instantei emiterea unui ordin de protectie impotriva sotului si evacuarea acestuia din imobil. De asemenea, puteti formula actiunea de divort din culpa exclusiva a sotului, exercitarea in comun sau exclusiva a autoritatii parintesti, stabilirea domiciliului minorilor la dvs si obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere, raportata la venitul minim pe economie, din moment ce dansul nu realizeaza venituri. Pentru victimele violentei domestice exista centre specializate care ofera gazduire si posibilitatea ocuparii unui loc de munca, iar sfatul meu este sa solicitati ajutorul autoritatilor pentru a va sprijini in rezolvarea situatiei in care va aflati. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
03-11-2017 |
 | Bartus iuliana Vizitator |
| Buna seara Nora mia o parasit domiciliu si un copil de doua luni si se intoarce cind copilu are 10 luni ,dupa o luna îl fura si pleaca iara ce copilu nici no cunoaste bine .tinînd cont ca copilu are si probleme cu rinichi ambi rinich pe partea dreapta.ce este de facut? | |
|
|
|
03-11-2017 |
| Bartus Iuliana a scris pe 03-11-2017: Buna seara Nora mia o parasit domiciliu si un copil de doua luni si se intoarce cind copilu are 10 luni ,dupa o luna îl fura si pleaca iara ce copilu nici no cunoaste bine .tinînd cont ca copilu are si probleme cu rinichi ambi rinich pe partea dreapta.ce este de facut? Din situatia expusa rezulta faptul ca intre fiul dvs. si sotia sa exista anumite disensiuni pe care dansii vor fi nevoiti sa si le rezolve. Atat timp cat nu exista o hotarare judecatoreasca prin care sa se stabileasca domiciliul copilului la unul dintre parinti, nora dvs. poate pleca din domiciliul conjugal impreuna cu minorul. Daca fiul dvs. doreste sa divorteze, va trebui sa formuleze actiunea de divort in instanta, sa solicite exercitarea autoritatii parintesti in comun, stabilirea domiciliului minorului la unul dintre parinti si obligarea celuilalt parinte la plata pensiei de intretinere. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |