Forum avocaţi > Divort

Părăsire de domiciliu soție - Pagina 6

Start  5  6  7   8  Final
 04-06-2018

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Loliu Mariana a scris pe 03-06-2018:
Noi sintem 3 frati care vrem sa facem procuri surori noastre sa ne represinte la tribunal Va rog frumos sami raspundeti am putea so facem

Daca mostenitorii nu au interese contrare, pot imputernici o persoana sa ii reprezinte in fata instantei, printr-o procura notariala.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 30-08-2018
Vizitator
Intreb aici pe un avocat sau oricine cunoaste in urma unei vanzari a locuintei mostenire am cumparat o garsoniera dar avand datorii la banci nu am cumparat acesta locuinta pe numele meu socrul este uzufruct in acte iar eu si sotia titulari acum doresc sa divortam sotia a parasit locuinta la 3 zile dupa ce neam mutat in garsoniera cum procedez sa obtin dreptul de proprietate integral al garsonierei cumparata din banii proveniti din mostenire
Astept cat mai curand un raspuns concret
Răspunde
 17-09-2018
Vizitator
In urma unei infidelitati ce a durat 2 ani, dovedite si recunoscute de cel care a comis-o, au rezultat altercatii verbale si fizice, apoi ambii parteneri au parasit locuinta(proprietate comuna, obtinuta prin act de donatie). Sotiei ii este teama sa se intoarca in casa, deoarece sotul a devenit irational. Acum ii solicita divortul si vanzarea casei, pt a-si continua aventura in forma legalizata. Sotia nu doreste sa-i acorde divortul, deoarece e convinsa ca femeia cu care a inselat-o, urmareste sa-i toace banii, dupa care sa-l arunce in strada. In situatia in care nu accepta divortul si vanzarea proprietatii comune, sotul ar putea face un credit pe care sa nu si-l achite. In acest caz, datoria s-ar considera comuna, sotia fiind considerata automat coplatitor?
Răspunde
 24-09-2018
Vizitator
Soția fratelui meu a plecat de acasa cu fetita de 4 ani fara niciun motiv i.a trimis mesaj spunându .i ca este îndrăgostită de altcineva.Poate sa obtina fratele meu custodia fetiței?
Răspunde
 24-09-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Elena a scris pe 24-09-2018:
Soția fratelui meu a plecat de acasa cu fetita de 4 ani fara niciun motiv i.a trimis mesaj spunându .i ca este îndrăgostită de altcineva.Poate sa obtina fratele meu custodia fetiței?

Dacă este în interesul copilului, DA.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 25-09-2018

Bucuresti
0746938774
Facebook
Elena a scris pe 24-09-2018:

In functie de situatia de fapt si de probele care urmeaza a se administra, tatal poate obtine stabilirea domiciliului minorei la dansul. Va trebui sa formuleze actiunea de divort, sa solicite exercitarea in comun sau exclusiva a autoritatii parintesti, stabilirea domiciliului minorei la dansul si obligarea mamei la plata pensiei de intretinere.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 05-01-2019
AvatarGRIGORE sidorof nichitovici
Vizitator
Bună ziua. Va rog sa ma ajutați dacă se poate. Pe 30 noiembrie 2018 Am făcut cununie civilă iar pe 2 ianuarie 2019 sotia a plecat la ea acasă. Nu am batuto, nu dau in femei. Ne-am certat într-adevăr. Mă agresat verbal și fizic un pic . Dacă ripostam imi dădea cu paharul in cap. Dar m-am stăpânit. Vreau să divorțez. Cum pot sa fac si cine suportă financiar? Mulțumesc din inimă. La multi ani! Doamne ajuta-ne.
Răspunde
 05-01-2019

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
GRIGORE Sidorof Nichitovici a scris pe 05-01-2019:
Bună ziua. Va rog sa ma ajutați dacă se poate. Pe 30 noiembrie 2018 Am făcut cununie civilă iar pe 2 ianuarie 2019 sotia a plecat la ea acasă. Nu am batuto, nu dau in femei. Ne-am certat într-adevăr. Mă agresat verbal și fizic un pic . Dacă ripostam imi dădea cu paharul in cap. Dar m-am stăpânit. Vreau să divorțez. Cum pot sa fac si cine suportă financiar? Mulțumesc din inimă. La multi ani! Doamne ajuta-ne.

Puteți să divorțați la judecătoria de la ultimul domiciliu,comun având în vedere că dvs mai locuiți acolo. Este obligatoriu să vă prezentați personal în fața instanței de judecată și să probați că mariajul nu mai poate continua. Probele pot fi înscrisuri, interogatoriu, martori (martorii pot să fie și rude apropiate). Puteți recupera cheltuielile de judecată.

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 06-01-2019

Bucuresti
0746938774
Facebook
GRIGORE Sidorof Nichitovici a scris pe 05-01-2019:

Va trebui sa formulati actiunea de divort la instanta pe a carei raza teritoriala se afla ultimul domiciliu comun al sotilor. Cheltuielile de judecata ( taxa judiciara de timbru si onorariul avocatului ) vor fi suportate in prima faza de dvs., insa la finalizarea judecatii le puteti recupera de la parata, cu titlu de cheltuieli de judecata.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 06-01-2019
AvatarSIDOROF nichitovici24 grigore
Vizitator
Îmi răspunde si mie cineva? Multumesc
Răspunde
 15-02-2020
Vizitator
Soțul a părăsit căminul conjugal 16 noiembrie 2019 mințind ca pleaca la muncă în Anglia.Eu lucrez in strainatate de 8 ani și mi-am întreținut familia soț și 2 băieți.Cand am venit in țară pe 20 decembrie am descoperit ca soțul meu are o relatie de un an și ceva cu o tânără acum a împlinit pe 12 ianuarie 18 ani .Ei au o relatie de cand ea avea 16 ani și ceva .Soțul e in Anglia si a adus-o so pe ea acolo pe 25 ianuarie și trăiesc împreună. Sunt căsătorită cu el de 26 de ani .Avem doi băieți unul are 25ani și celălalt 17ani .El de cand a plecat nu a trimis niciun ban pt întreținerea băiatului de 17.Sotul nu a lucrat nicio zi de 7 ani eu l-am întreținut. Acum vreau sa stiu ce trebuie să fac să-l dau la părăsire de domiciliu și să dau divorț.Si ce avantaje am daca el ma parasit pentru alta.
Răspunde
 15-02-2020

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Puteti intenta actiune de divort pentru faptul ca sotul v-a parasit si traieste cu o alta femeie. Probabil, divortul se va pronunta din vina sa exclusiva.

Nu exista infractiunea de parasire de domiciliu.

Exista doar infractiunea de abandon de familie care ar avea aplicabilitate prin raportare la baiatul de 17 ani (daca acesta nu munceste)daca plecarea i-a pus in dificultate existenta.

"Săvârșirea de către persoana care are obligația legală de întreținere, față de cel îndreptățit la întreținere, a uneia dintre următoarele fapte: a) părăsirea, alungarea sau lăsarea fără ajutor, expunându-l la suferințe fizice sau morale; b) neîndeplinirea, cu rea-credință, a obligației de întreținere prevăzute de lege; c) neplata, cu rea-credință, timp de 3 luni, a pensiei de întreținere stabilite pe cale judecătorească".

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 15-02-2020

Bucuresti
0746938774
Facebook
Parasirea domiciliului nu constituie infractiune, insa puteti promova actiunea de divort, sa solicitati desfacerea casatoriei din culpa exclusiva a sotului, iar daca instanta va constata aceasta culpa, puteti obtine niste daune morale daca le solicitati. Daca ultimul domiciliu comun al sotilor a fost in strainatate, competenta de solutionare revine Judecatoriei sector 5, Bucuresti.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 02-04-2020
Vizitator
Soția. Drăgan. Silvia. Aparasit. Domiciliul. Lun. Cu. Ia. Copilul. Fără. Știrea. Mea. În. Ialiea. Ce. Este. De. Facut
Răspunde
 03-04-2020

Bucuresti
0746938774
Facebook
Drăgan. Tache a scris pe 02-04-2020:
Soția. Drăgan. Silvia. Aparasit. Domiciliul. Lun. Cu. Ia. Copilul. Fără. Știrea. Mea. În. Ialiea. Ce. Este. De. Facut

Pentru a va furniza un raspuns concludent, trebuie sa ne oferiti mai multe detalii.

In prezent sunteti casatorit cu mama copilului?

Figurati in Certificatul de nastere al minorului?

Pentru a scoate minorul din tara este nevoie de acordul ambilor parinti.

Mai mult decat atat, in momentul de fata si in Italia este instituita starea de urgenta, astfel ca cetatenilor straini le este interzisa intrarea pe teritoriul tarii.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 06-04-2020

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Drăgan. Tache a scris pe 02-04-2020:

Având în vedere că sunt interzise călătoriile în Italia, este clar că soția nu a părăsit teritoriul României.

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 17-08-2020
Vizitator
Buna ziua. Părinții mei sunt căsătoriți de 30 ani. De ceva timp, mama este in concubinaj cu un alt bărbat. A părăsit domiciliul conjugal de cel puțin o luna și acum locuiește cu celălalt bărbat. Tatăl meu, suferă de o boala grava, mama mea fiind întreținătorul lui. Menționez ca de când a părăsit domiciliul, nici măcar nu a dat un telefon, deși ea este întreținătorul tatălui meu. As vrea sa știu dacă exista vreo pedeapsa pt ea. Multumesc anticipat
Răspunde
 17-08-2020

Bucuresti
0746938774
Facebook
Loredana a scris pe 17-08-2020:
Buna ziua. Părinții mei sunt căsătoriți de 30 ani. De ceva timp, mama este in concubinaj cu un alt bărbat. A părăsit domiciliul conjugal de cel puțin o luna și acum locuiește cu celălalt bărbat. Tatăl meu, suferă de o boala grava, mama mea fiind întreținătorul lui. Menționez ca de când a părăsit domiciliul, nici măcar nu a dat un telefon, deși ea este întreținătorul tatălui meu. As vrea sa știu dacă exista vreo pedeapsa pt ea. Multumesc anticipat

Daca mama dvs nu mai doreste sa stea cu tatal dvs, nimeni nu o poate obliga.

Daca tatal dvs doreste sa promoveze actiunea de divort, avand in vedere starea lui de sanatate si situatia materiala, poate solicita obligarea sotiei la plata unei prestatii compensatorii, in functie de situatia de fapt.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 17-08-2020
Vizitator
Aceasta prestație compensatorie ce suma poate reprezenta? Despre ce suma ar fi vorba? Nu ne putem lega nici de faptul ca ea este îngrijitorul tatălui cu drept de la stat? Practic ea nu l mai ajuta cu nimic, deși figurează in acte ca îngrijitor.

Multumesc din suflet pt răspunsul prompt
Răspunde
 17-08-2020

Bucuresti
0746938774
Facebook
Loredana a scris pe 17-08-2020:
Aceasta prestație compensatorie ce suma poate reprezenta? Despre ce suma ar fi vorba? Nu ne putem lega nici de faptul ca ea este îngrijitorul tatălui cu drept de la stat? Practic ea nu l mai ajuta cu nimic, deși figurează in acte ca îngrijitor.

Multumesc din suflet pt răspunsul prompt

Conform dispozitiilor art. 392 NCC, formele prestatiei compensatorii sunt:

"(1) Prestaţia compensatorie poate fi stabilită în bani, sub forma unei sume globale sau a unei rente viagere, ori în natură, sub forma uzufructului asupra unor bunuri mobile sau imobile care aparţin debitorului.

(2) Renta poate fi stabilită într-o cotă procentuală din venitul debitorului sau într-o sumă de bani determinată.

(3) Renta şi uzufructul se pot constitui pe toată durata vieţii celui care solicită prestaţia compensatorie sau pentru o perioadă mai scurtă, care se stabileşte prin hotărârea de divorţ."

Daca mama dvs este desemnata asistent personal al tatalui dvs, faceti o sesizare la primaria de domiciliu, cu privire la situatia de fapt.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
RăspundeStart  5  6  7   8  Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.