Forum avocaţi > Divort

Părăsire de domiciliu soție - Pagina 7

Start  5   6  7  8  Final
 31-03-2021
Vizitator
Buna seara! am o intrebare, fratele meu a fost parasit de sotia lui cu 2zile in urma si fetele lea lasat la el, spunand ca nu mai simnte nimic pentru el, ar putea declara ceva la politie ce ar trebui sa faca, ea doar la tel mai vorbeste cu el si repeta ca nu mai poate fii cale de impacare. Va rog din suflet sa-mi raspundeti daca puteti el este foarte bolnav si nu se poate descurca singur.
Răspunde
 01-04-2021

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Vizitator a scris pe 31-03-2021:
Buna seara! am o intrebare, fratele meu a fost parasit de sotia lui cu 2zile in urma si fetele lea lasat la el, spunand ca nu mai simnte nimic pentru el, ar putea declara ceva la politie ce ar trebui sa faca, ea doar la tel mai vorbeste cu el si repeta ca nu mai poate fii cale de impacare. Va rog din suflet sa-mi raspundeti daca puteti el este foarte bolnav si nu se poate descurca singur.

Parasirea domiciliului nu constituie infractiune.

Fratele dvs va trebui sa formuleze actiune de divort, sa solicite desfacerea casatoriei din culpa exclusiva a sotiei, sa solicite modalitatea de exercitare a autoritatii parintesti, stabilirea domiciliului minorelor la dansul si obligarea mamei la plata pensiei de intretinere.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 02-04-2021

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Vizitator a scris pe 31-03-2021:
... el este foarte bolnav si nu se poate descurca singur.

In plus fata de cele mentionate de colega mea, intelegand ca persoana este bolnava, si deci nu se pune doar problema intretinerii minorilor, ci si a sa, dupa divort sunt aplicabile si prev. codului civil privind obligatia de intretinere a fostilor soti. Deci, se poate formula si o actiune pentru stabilirea obligaţiei de întreţinere între foştii soţi.

art.389 Obligaţia de întreţinere

(1) Prin desfacerea căsătoriei, obligaţia de întreţinere între soţi încetează.

(2) Soţul divorţat are dreptul la întreţinere, dacă se află în nevoie din pricina unei incapacităţi de muncă survenite înainte de căsătorie ori în timpul căsătoriei. El are drept la întreţinere şi atunci când incapacitatea se iveşte în decurs de un an de la desfacerea căsătoriei, însă numai dacă incapacitatea este cauzată de o împrejurare în legătură cu căsătoria.

(3) Întreţinerea datorată potrivit dispoziţiilor alin. (2) se stabileşte până la o pătrime din venitul net al celui obligat la plata ei, în raport cu mijloacele sale şi cu starea de nevoie a creditorului. Această întreţinere, împreună cu întreţinerea datorată copiilor, nu va putea depăşi jumătate din venitul net al celui obligat la plată.

(4) Când divorţul este pronunţat din culpa exclusivă a unuia dintre soţi, acesta nu beneficiază de prevederile alin. (2) şi (3) decât timp de un an de la desfacerea căsătoriei.

(5) În afara altor cazuri prevăzute de lege, obligaţia de întreţinere încetează prin recăsătorirea celui îndreptăţit.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 16-05-2021
Vizitator
Buna ziua, ma intereseaza daca sotia este plecata de peste 2luni, nu comunicam si nici nu suporta financiar nimic asta implicand si 2 copii minori care locuiesc la domiciliul proprietate bun comun cu ea, pot face ceva sa o scot din ,,joc'' legal, sa raman pe romaneste cu tot ( casa si copii) ???
Răspunde
 16-05-2021

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Bogdan Bog a scris pe 16-05-2021:
Buna ziua, ma intereseaza daca sotia este plecata de peste 2luni, nu comunicam si nici nu suporta financiar nimic asta implicand si 2 copii minori care locuiesc la domiciliul proprietate bun comun cu ea, pot face ceva sa o scot din ,,joc'' legal, sa raman pe romaneste cu tot ( casa si copii) ???

Formulați o acțiune având ca obiect: desfacerea căsătoriei, stabilirea autorității părintești, stabilirea locuinței copiilor la dvs și obligarea soției la plata pensiei de întreținere.
Probe: acte, interogatoriu, anchetă socială și martori (care să declare că soția a plecat din locuință și nu se mai interesează de copil).

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 16-05-2021

Bucuresti
0746938774
Facebook
Bogdan Bog a scris pe 16-05-2021:

In primul rand va trebui sa formulati actiunea de divort solicitand desfacerea casatoriei din culpa exclusiva a sotiei, modalitatea de exercitare a autoritatii parintesti, stabilirea domiciliului minorilor la dvs si obligarea mamei la plata pensiei de intretinere.

In functie de probele pe care le detineti in stabilirea culpei sotiei, puteti solicita si obligarea acesteia la plata unor daune morale.

Referitor la partaj, culpa in desfacerea casatoriei nu va afecta cota de 1/2 pe care sotia o detine din masa partajabila, insa daca puteti demonstra ca dvs ati avut un aport majoritar la dobandirea imobilului, puteti solicita o cota mai mare de 1/2.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 09-06-2021
Vizitator
Buna seara. Dacă soția a plecat după alt bărbat și avem un copil minor și eu sunt bolnav ce ii poate face legea dacă minorul nu e îngrijit cum trebuie și suferă.
Răspunde
 10-06-2021

Bucuresti
0746938774
Facebook
Cioanca Nicolaie a scris pe 09-06-2021:
Buna seara. Dacă soția a plecat după alt bărbat și avem un copil minor și eu sunt bolnav ce ii poate face legea dacă minorul nu e îngrijit cum trebuie și suferă.

Daca dvs va ocupati de cresterea si ingrijirea minorului, va trebui sa solicitati in instanta desfacerea casatoriei din culpa exclusiva a sotiei, stabilirea domiciliului minorului la dvs si obligarea mamei la plata pensiei de intretinere.

Daca nu va puteti ocupa de ingrijirea minorului, fie solicitati stabilirea domiciliului acestuia la mama, fie sesizati DGASPC-ul pentru ca minorul sa fie incredintat unei alte rude sau sa fie internat intr-un centru pentru minori.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 20-06-2021

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Cioanca Nicolaie a scris pe 09-06-2021:

Doriți să îngrijească soția copilul sau doriți să-l îngrijiți dvs ?

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 26-03-2022

Buna ziua am și eu o întrebare .sunt căsătorit de 14 ani și împreună cu soția av.doi copii 10....8 ani de la un timp am tot prinso vorbind cu alcineva și recent a fugit de acasă fără să spună ceva cuiva și copii fiind la școală a sunat pe o vecina sa ii aștepte de la școala sai ducă la mama ei(soția) pe.motive spuse vecinei că iese până în oraș ...eu ne stins nimic abia după două zile am aflat unde este ...eu rămânând cu copii singur ..ce se poate face in cazul acesta ...
Răspunde
 26-03-2022

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Stați de vorbă cu ea, încercați să vedeți ce se întâmplă și fifți pregătit să o iertați dacă doriți ca mariajul să continuie. Dacă nu, ori stați într-o căsătorie cu probleme, ori divorțați.

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 28-03-2022

Bucuresti
0746938774
Facebook
Ionut a scris pe 26-03-2022:
Buna ziua am și eu o întrebare .sunt căsătorit de 14 ani și împreună cu soția av.doi copii 10....8 ani de la un timp am tot prinso vorbind cu alcineva și recent a fugit de acasă fără să spună ceva cuiva și copii fiind la școală a sunat pe o vecina sa ii aștepte de la școala sai ducă la mama ei(soția) pe.motive spuse vecinei că iese până în oraș ...eu ne stins nimic abia după două zile am aflat unde este ...eu rămânând cu copii singur ..ce se poate face in cazul acesta ...

Sfatul meu este sa promovati actiunea de divort, solicitand desfacerea casatoriei din culpa exclusiva a sotiei.

De asemenea, va trebui sa solicitati si clarificarea chestiunilor legate de situatia minorilor: modalitatea de exercitare a autoritatii parintesti, stabilirea domiciliului minorilor la unul dintre parinti si obligarea celuilalt parinte la plata pensiei de intretinere, in cuantum de 1/3 din venitul net/lunar realizat.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 31-03-2022
Vizitator
Bună ziua, am căzut de comun acord sa divorțam la notar. El și.a redus orele trecute pe cartea de munca de la 8 ore la 2 ore, pentru a plăti mai puțin pensia alimentara, adică pt ambii copii 200 lei.Ce trebuie sa fac, ca să.mi plătească la minim pe economie?
Răspunde
 31-03-2022

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Dacă nu are probleme de sănătate sau alte probleme care să îl împiedice să muncească, puteți cere ca pensia să fie calculată raportat la salariul minim pe economie. Aceeași era rezolvarea și dacă nu avea serviciu.

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 01-04-2022

Bucuresti
0746938774
Facebook
Oana a scris pe 31-03-2022:
Bună ziua, am căzut de comun acord sa divorțam la notar. El și.a redus orele trecute pe cartea de munca de la 8 ore la 2 ore, pentru a plăti mai puțin pensia alimentara, adică pt ambii copii 200 lei.Ce trebuie sa fac, ca să.mi plătească la minim pe economie?

Solicitati stabilirea pensiei in cuantum de 1/3 din venitul minim pe economie, iar daca nu va fi de acord, va trebui sa promovati actiunea de divort in instanta.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 13-06-2022
Vizitator
Buna seara
Acum 1 an am divorțat de fostul soțul la notar prin cale amiabila avem 2 copii minori copii sunt încredințați mie dar acum copii stau cu el în locuința mea proprie dobândită prin moștenire eu sunt pecata la munca și le plătesc pensie alimentara la ambi copii și acum fostul soț mă dat în judecata pt restabilirea domiciliul minorilor și că am părăsit domiciliul
Răspunde
 15-06-2022
Vizitator
Îmi răspunde și mie cineva va rog
Răspunde
 15-06-2022

Bucuresti
0746938774
Facebook
Radu a scris pe 13-06-2022:
Buna seara
Acum 1 an am divorțat de fostul soțul la notar prin cale amiabila avem 2 copii minori copii sunt încredințați mie dar acum copii stau cu el în locuința mea proprie dobândită prin moștenire eu sunt pecata la munca și le plătesc pensie alimentara la ambi copii și acum fostul soț mă dat în judecata pt restabilirea domiciliul minorilor și că am părăsit domiciliul

Din moment ce domiciliul minorilor a fost stabilit la dvs, nu sunteti obligata la plata pensiei de intretinere pana la pronuntarea unei noi hotarari prin care domiciliul minorilor sa fie stabilit la tata si dvs sa fiti obligata la plata pensiei.

Cand ati plecat din tara, v-ati delegat exercitarea atributiilor parintesti catre persoana in grija careia ati lasat minorii?

Daca fostul sot a promovat o actiune in instanta, va trebui sa formulati cerere reconventionala in termenul legal, in care sa expuneti solicitarile dvs si intampinare, in care sa prezentati situatia de fapt, din perspectiva dvs.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 15-06-2022
Vizitator
Buna ziua am divorțat de fostul soț și am o fetiță de 8 ani cu el și el mi-a cerut copilul in weekend de vineri până duminică ilam dat și acum nu vrea sa mi-o mai aducă înapoi ce asi putea sa fac sa o iau înapoi un sfat va rog
Răspunde
 15-06-2022
Vizitator
Copilul este in custodia mea
Răspunde
RăspundeStart  5   6  7  8  Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.