Forum avocaţi > Divort

Părăsire de domiciliu soție - Pagina 5

Start 5  6   7   8  Final
 12-02-2018

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Adriana a scris pe 12-02-2018:
Va rog sa-mi răspundeți.....as vrea sa părăsesc domiciliul si sa-mi iau si copilul....sunt căsătorită de 8 ani si am un copil de 8 anișori fara de care nu concep viața...in căsnicia mea nu exista respect...intelegere..comunicare...
Doar certuri pana la ore târzii din noapte...simt ca nu mai pot...din cauza injuriilor si jignirilor soțului meu imi doresc divorțul...vreau sa mentionez ca nu mi-am gasit pe altcineva...nu mi-am abandonat copilul...
Sotul meu imi vorbește foarte urat...iar eu nu mai suport....simt ca o sa intru in depresie.
Mă amenință că mă omoară si ma santajeaza emoțional ca daca plec se omoară el...ma distruge psihic...
Imi spune ca o sa-mi ia copilul in instanță pt ca o sa plătească martori care sa declare împotriva mea....de acest lucru imi este foarte frica pentru ca eu nu am pe nimeni in orasul acesta...nu am voie să am nici prieteni..mama mea locuieste la București deci practic sunt singură..
Credeti ca ar putea câștiga în instanță copilul....?

Buna ziua,
Sfatul meu este sa luati copilul si sa va mutati la mama in Bucuresti. Sa deschideti apoi actiunea de divort.
Nu are ce sa va faca. Divortul tot se va pronunta indiferent de cati martori mincinosi va aduce.
Copilul este destul de greu sa il ia de la dvs. Va trebui sa probeze ca sunteti o mama incapabila sa va cresteti copilul si nu aveti conditii. Ceea ce este destul de dificil. Aduceti si dvs. martori care sa arate violentele ce le exercita asupra dvs. Contactati un avocat care sa va consilieze in mod corect si sa va reprezinte interesele in instanta.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 12-02-2018

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Adriana a scris pe 12-02-2018:
Va rog sa-mi răspundeți.....as vrea sa părăsesc domiciliul si sa-mi iau si copilul....sunt căsătorită de 8 ani si am un copil de 8 anișori fara de care nu concep viața...in căsnicia mea nu exista respect...intelegere..comunicare...
Doar certuri pana la ore târzii din noapte...simt ca nu mai pot...din cauza injuriilor si jignirilor soțului meu imi doresc divorțul...vreau sa mentionez ca nu mi-am gasit pe altcineva...nu mi-am abandonat copilul...
Sotul meu imi vorbește foarte urat...iar eu nu mai suport....simt ca o sa intru in depresie.
Mă amenință că mă omoară si ma santajeaza emoțional ca daca plec se omoară el...ma distruge psihic...
Imi spune ca o sa-mi ia copilul in instanță pt ca o sa plătească martori care sa declare împotriva mea....de acest lucru imi este foarte frica pentru ca eu nu am pe nimeni in orasul acesta...nu am voie să am nici prieteni..mama mea locuieste la București deci practic sunt singură..
Credeti ca ar putea câștiga în instanță copilul....?

Puteti pleca la mama dvs. impreuna cu copilul, urmand ca ulterior sa formulati actiune de divort din culpa exclusiva a sotului, exercitarea autoritaii parintesti in comun, stabilirea domiciliului minorului la dvs si obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere.
Atat timp cat puteti asigura un spatiu locativ decent pentru cresterea copilului, este putin probabil ca tatal sa obtina stabilirea domiciliului minorului laa dansul.
Referitor la agresiunile la care sunteti supusa, puteti formula o plangere penala in acest sens, iar ulterior emiterea unui ordin de protectie.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 24-02-2018
Vizitator
Bună dimineața cum as putea afla dacă soțul a depus divorț în lipsa aștept un răspuns va mulțumesc
Răspunde
 24-02-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Corduneanu Costina Alina a scris pe 24-02-2018:
Bună dimineața cum as putea afla dacă soțul a depus divorț în lipsa aștept un răspuns va mulțumesc

Veți afla atunci când vi se va comunica acțiunea de divorț. Mai aveți posibilitatea să verificați pe portalul instanțelor (după numele dvs) dacă există o asemenea cauză, dar la foarte multe instanțe acest tip de cereri sunt considerate confidențiale și nu se afișează pe portal. Puteți să mergeți la arhiva instanței pentru a vă interesa direct dacă pe numele dvs există vreun dosar.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 25-02-2018

Bucuresti
0746938774
Facebook
Corduneanu Costina Alina a scris pe 24-02-2018:

Verificati pe site-ul www.portal.just.ro, iar la sectiunea "cautare" indroduceti numele dvs.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 18-03-2018
Vizitator
Ma poate ajuta cineva si pe mine la o problema de familie ???
Răspunde
 18-03-2018

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Koko a scris pe 18-03-2018:
Ma poate ajuta cineva si pe mine la o problema de familie ???

Puneti intrebarea si cel mai probabil veti primi un raspuns.

Sau adresati-va in privat oricarui avocat doriti dvs.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 02-05-2018
Vizitator
Bună ziua.
Soția a părăsit domiciliu conjugal, însă am aflat asta abia după divorț, care a fost făcut cu acordul ambelor părți, dar mi-a mărturisit după jumătate de an de la divorț. De fapt acesta a fost fondul neînțelegerilor dintre noi, că ea își dorea altceva. Nu avem copii, însă avem bunuri și credit, iar ea mă presează să ii dau mai repede partea ei, deși ne înțelesesem sa ii dau in rate in câțiva ani.
Doresc să știu dacă pot cere rejudecarea divorțului pe motiv de părăsire a domiciliului conjugal, și astfel să pot obține despăgubirea ei, in rate, așa cum i-am propus. Despăgubirea e pt un imobil, ce aș dori să îl păstrez eu.
Mulțumesc.
Răspunde
 02-05-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Adrian a scris pe 02-05-2018:
Bună ziua.
Soția a părăsit domiciliu conjugal, însă am aflat asta abia după divorț, care a fost făcut cu acordul ambelor părți, dar mi-a mărturisit după jumătate de an de la divorț. De fapt acesta a fost fondul neînțelegerilor dintre noi, că ea își dorea altceva. Nu avem copii, însă avem bunuri și credit, iar ea mă presează să ii dau mai repede partea ei, deși ne înțelesesem sa ii dau in rate in câțiva ani.
Doresc să știu dacă pot cere rejudecarea divorțului pe motiv de părăsire a domiciliului conjugal, și astfel să pot obține despăgubirea ei, in rate, așa cum i-am propus. Despăgubirea e pt un imobil, ce aș dori să îl păstrez eu.
Mulțumesc.

Nu are legătură divorțul cu partajul. Nu aveți motive pentru rejudecarea acțiunii de divorț. Cel mai bine este să ajungeți la o înțelegere și eu cred că aveți toate atuurile în acest sens.

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 02-05-2018
Vizitator
Vrea toți banii deodată, adica s-a răzgândit și nu accepta sa ii dau in rate, deși așa ne înțelesesem ultima dată... Consider că nu prea e ea in postura de a pune condiții... Și divorțul l-am făcut prin sentință judecătorească, pt că nu a vrut sa facem la notar.
Nu știu cum să procedez, nu am toată suma, ci doar aproximativ un sfert.
Răspunde
 03-05-2018

Bucuresti
0746938774
Facebook
Adrian a scris pe 02-05-2018:
Vrea toți banii deodată, adica s-a răzgândit și nu accepta sa ii dau in rate, deși așa ne înțelesesem ultima dată... Consider că nu prea e ea in postura de a pune condiții... Și divorțul l-am făcut prin sentință judecătorească, pt că nu a vrut sa facem la notar.
Nu știu cum să procedez, nu am toată suma, ci doar aproximativ un sfert.

Daca nu ajungeti la un acord cu fosta sotie, va trebui sa va adresati instantei cu o actiune avand ca obiect partajul. Atat bunurile dobandite de soti in timpul casatoriei, cat si datoriile, vor fi impartite.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 18-05-2018
Vizitator
Buna ziua....mă confrunt cu o situație care nu exista acu 3 zile....muncesc în Anglia de vreo 3 luni,trimit bani acasă,totul bine și frumos...Aseară soția mea a luat fetița noastră de 5 ani si spre surprinderea mea, s-au urcat în mașina unui prieten de al meu cu bagaje cu tot și s-au mutat împreună cerandu-mi divorțul. Menționez că stăteau cu părinții mei unde are și adresa din buletin însă tatăl meu este rău cand bea și face scandal din cand in când. Asta s-a întâmplat si in acea seara. Am incercat sa iau legătura cu ea ,am discutat ,mi-a promis că pot lua legătura cu fata oricând însă în momentul când a început să-mi plângă copilul in timpul conversației cu mine din cauză că nu vrea sa stea cu ei,mi-a închis conversația și nu mai răspunde. Va implor să-mi spuneți ce sa fac dpdv legal,pot să o acuz de ceva?se pare că e într-o relație cu bărbatul respectiv ,au închiriat un apartament fara să știu și s-au mutat împreună...a trebuit să-mi dau demisia că sa pot pleca spre casa,însă trebuie sa mai lucrez o săptămână....ce mă sfatuiti sa fac?...va multumesc
Răspunde
 19-05-2018

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Vali a scris pe 18-05-2018:
Buna ziua....mă confrunt cu o situație care nu exista acu 3 zile....muncesc în Anglia de vreo 3 luni,trimit bani acasă,totul bine și frumos...Aseară soția mea a luat fetița noastră de 5 ani si spre surprinderea mea, s-au urcat în mașina unui prieten de al meu cu bagaje cu tot și s-au mutat împreună cerandu-mi divorțul. Menționez că stăteau cu părinții mei unde are și adresa din buletin însă tatăl meu este rău cand bea și face scandal din cand in când. Asta s-a întâmplat si in acea seara. Am incercat sa iau legătura cu ea ,am discutat ,mi-a promis că pot lua legătura cu fata oricând însă în momentul când a început să-mi plângă copilul in timpul conversației cu mine din cauză că nu vrea sa stea cu ei,mi-a închis conversația și nu mai răspunde. Va implor să-mi spuneți ce sa fac dpdv legal,pot să o acuz de ceva?se pare că e într-o relație cu bărbatul respectiv ,au închiriat un apartament fara să știu și s-au mutat împreună...a trebuit să-mi dau demisia că sa pot pleca spre casa,însă trebuie sa mai lucrez o săptămână....ce mă sfatuiti sa fac?...va multumesc

Buna ziua,
Dragoste cu forta nu se poate!
Deci, daca sotia doreste divortul, va opuneti degeaba.

Sfatul, probabil, ar trebui sa il cautati la un psiholog de cuplu, nu pe un sait de avocati.

Aici si acum, eu va pot spune ce puteti face doar din punct de vedere legal!

Este clar ca daca ea va introduce actiune de divort, atunci il va obtine, mai devreme sau mai tarziu.
Nu exista o incadrare juridica cu privire la ceea ce a facut ea.
Este dreptul fiecarei persoane sa dispuna de viata sa.
Prin urmare, din punct de vedere legal, sfatul este , ca in cazul depunerii actiunii de divort de catre sotie, sa solicitati si dvs. ca divortul sa se pronunte din culpa acesteia si nu a dvs. Dar, asta inseamna o prelungire (inutila, zic eu!) a judecarii divortului.
Cel mai corect este un divort prin acord. Solicitati sa vi se permita sa aveti legaturi personale cu minorul in sensul stabilirii unui program de vizita concret, pe zile si ore.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 20-05-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Vali a scris pe 18-05-2018:

Încercați să fiți calm, veniți în țară și vorbiți cu soția dvs asupra aspectelor care vă separă..poate vă veți împăca. Dacă nu mai este posibilă o împăcare, încercați, de dragul copilului, să gestionați situația cu calm și să divorțați de comun acord, stabilind și programul de vizitare al fetiței.
Este important să o ajutați pe fetiță cu ce are nevoie și să comunicați cu mama fetiței referitor la nevoile pe care le au, deoarece sunteți PĂRINȚII copilului chiar dacă nu mai conviețuiți.

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 30-05-2018
Vizitator
Buna ziua am fost plecat timp de u luni in Anglia pentru a face niste bani in plus..intre timp sotia mea a luat baiatul si a plecat la parintii ei...in tot acest timp toti bani care iam castigat iam trimis ei si ca drept urmare cand am venit acasa am gasito chiar si cu datorii si plecata..vreau ca copilul sa creasca langa mine ca tata deoarece are un trai mai bun..ce ma sfatuiti sa fac..multumesc
Răspunde
 30-05-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Popescu Stelian a scris pe 30-05-2018:
Buna ziua am fost plecat timp de u luni in Anglia pentru a face niste bani in plus..intre timp sotia mea a luat baiatul si a plecat la parintii ei...in tot acest timp toti bani care iam castigat iam trimis ei si ca drept urmare cand am venit acasa am gasito chiar si cu datorii si plecata..vreau ca copilul sa creasca langa mine ca tata deoarece are un trai mai bun..ce ma sfatuiti sa fac..multumesc

Formulați o acțiune prin care să solicitați instanței de judecată să stabilească locuința copilului la dvs motivând cu aspectele pe care le-ați menționat, în sensul că este în interesul superior al copilului ca el să locuiască cu dvs.

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 30-05-2018

Bucuresti
0746938774
Facebook
Popescu Stelian a scris pe 30-05-2018:

Va trebui formulata actiune de divort, solicitand desfacerea casatoriei din culpa exclusiva a sotiei, exercitarea in comun a autoritatii parintesti, stabilirea domiciliului minorului la dvs. si obligarea mamei la plata pensiei de intretinere.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 03-06-2018
Vizitator
Buna seara as vrea sa stiu daca pot sa fac procura surori mele sa ma represinte la tribunal pentru ami cistiga mostenirea parintilor mei Va multumesc
Răspunde
 03-06-2018
Vizitator
Noi sintem 3 frati care vrem sa facem procuri surori noastre sa ne represinte la tribunal Va rog frumos sami raspundeti am putea so facem
Răspunde
 03-06-2018

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Da binenteles. aveti mare grija ce anume scrieti in procura. Ea trebuie sa fi speciala pt instanta si obligatoriu facuta la notar.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
RăspundeStart 5  6   7   8  Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.