|
16-05-2016 |
 | Ana Vizitator |
| Buna ziua..sunt in divort de sotul meu de foarte mult timp pentru ca nu s.a prezentat pana acum la nici o infatisare..acum a promis ca vine si imi da divortul...intrebarea mea este..daca se pronunta divortul la infatisarea aceasta care urmeaza in 2 zile..se poate cere vreun certificat de grefa sau orice act care sa ma ajute sa imi fac buletinul mai repede...sa revin la numele de domnisoara inainte sa imi vina decizia definitiva si irevocabila? Sau trebuie sa astept sa imi vina aceasta decizie prin posta si apoi sa imi refac buletinul...mentionez ca sunt insarcinata cu actualul meu prieten..in 8 luni..si nu cred ca mai am timp sa imi schimb buletinul inainte sa nasc..poate fi o problema la inregistrarea copilului? | |
|
|
|
17-05-2016 |
| Nu puteti. Pana nu aveti hotararea de divort, nu puteti sa va schimbati nici numele si nici buletinul. Va veti schimba buletinul dupa ce nasteti. Veti inregistra la primarie nasterea copilului mai tarziu, dupa ce primiti hotararea de divort. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
18-05-2016 |
| Trebuia să divorțați până acum. Ce înseamnă să vă acorde divorțul. La termen poate să fie de acord dar poate să nu fie de acord cu divorțul și să vă mai amâne, ca și până acum, Trebuia să probați divorțul cu martori și erați de mult divorțată. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
18-05-2016 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Nu va puteti schimba numele pana nu aveti o hotarare definitiva in acest sens. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
18-05-2016 |
 | Ana Vizitator |
| Si vreau sa va mai intreb ceva...cand nasc in certificatul de nastere va fi scris numele meu dupa sot..dar la tatal copilului apare scris tot numele sotului chiar daca el nu e tatal biologic? Sau tatal biologic poate face o declaratie de recunoastere a copilului? Va rog frumos sa ma indrumati...peste tot mi se spune altceva si nu mai stiu ce trebuie sa fac.. | |
|
|
|
18-05-2016 |
| Tatăl va fi soțul dvs. Ulterior veți putea face o contestare a paternității. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
18-05-2016 |
| Ana a scris pe 18-05-2016: Si vreau sa va mai intreb ceva...cand nasc in certificatul de nastere va fi scris numele meu dupa sot..dar la tatal copilului apare scris tot numele sotului chiar daca el nu e tatal biologic? Sau tatal biologic poate face o declaratie de recunoastere a copilului? Va rog frumos sa ma indrumati...peste tot mi se spune altceva si nu mai stiu ce trebuie sa fac.. Cel mai "usor" este sa inregistrati nasterea copilului la primarie numai dupa primirea hotararii de divort. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
22-05-2016 |
| Copilul trebuie înregistrat imediat după naștere. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
22-05-2016 |
| Asa este, dar exista si posibilitatea inregistrarii tardive a nasterii :) | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
22-05-2016 |
| cat timp hotararea judecatoreasca nu este pronuntata si nu este definitiva nu exista alta cale.
| |
|
|
|
22-05-2016 |
 | Al3x12 Vizitator |
| Buna , am si eu o problema majora , eu. 22 de ani și am o relație cu o fata de 17 spre 18 ani câteva luni și este majora , în urma relației noastre ea a rămas gravida noi având o relație de mai bine de un an de zile actul sexual fiind de comun acord Ceea ce vroiam sa specific este în felul următor. Tatăl fetei mă sună si ma amenință cu moartea dacă nu îi las fata in pace. Dar totodată dacă eu mă mut la ei el nu ami mai are treaba si toate sunt bune si frumoase. Specizez ca sunt amenințat cu pușcărie pentru conducere de minorii si cu moarte avânt convorbiri telefonice care pot dovedi ceea ce am zis mai sus. Va rog datini si mie un răspuns sau ce mi se poate întâmpla. | |
|
|
|
02-06-2016 |
 | Ana Vizitator |
| Buna seara..am revenit..intre timp fostul sot s.a prezentat la divort si a fost de acord..am primit si comunicarea de la judecatorie..dar cred k trebuie sa astrpt 30 zile..sau ceva de genul..dar din cate am inteles judecatoriile iau vacanta...si am si nascut prematur ...acum trebuie sa rezolv cu actele dupa ce ies din spital .. Chiar nu este nici o posibilitate ca tatal copilului sa il recunoasca?in cererea de divort scrie clar divort fara copii..si acum e obligatoriu sa poarte numele fostului?...ce legi sunt astea..evident in test de paternitate nu imi permit..ma poate ajuta cineva cu o informatie ceva...va multumesc | |
|
|
|
03-06-2016 |
| Chiar daca iau vacanta judecatoriile nu inseamna ca se pune lacatul pe usa si nu mai lucreza nimeni. Termenul de 30 de zile curge normal, fara a se tine cont de vacanta judecatoreasca. Dupa trecerea celor 30 de zile de la comunicare, mergeti cu hotararea primita, la arhiva/registratura si solicitati sa va puna stampila cu definitiv pe ea. Dupa acel moment, tatal copilului va putea merge sa recunoasca copilul. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
23-06-2016 |
 | Ana Vizitator |
| Buna ziua..am revenit iarasi cu intrebari...am nascut pe 30 mai si comunicarea de divort mi-a venit pe 2 iunie..am inteles ca trebuue sa merg la Bucuresti la Judecatorie dupa stampila definitiva si irevocaila dupa 30 zile de la comunicare...la spital nu mi-au dat certuficatul constatator al fetitei pentru ca am trebuie sa imi schimb buletinul si cu numele de domnisoara sa inregistrez fata la primarie..va intreb inca o data ca sunt disperata..fetita mea nu e a fostului sot..noi am divortat din cauza ca el nu isi dorea copii..totusi din cauza ca nu s-a prezentat la infatisari divortul a durat din decembrie pana pe 19 mai cand in sfarsit s-a prezentat si a fost de acord sa imi dea divortul...tatal fetitei vrea sa o recunoasca..nu exista nici o posibilitate? Din cauza ca e copil nascut in timpul casatoriei trebuie obligatoriu sa poarte numele fostului sot? Chiar nu se poate face nimic? Mi se pare aiurea..sa aibe un tata care a dorit-o din tot sufletul si totusi sa figureze ca fica altuia care nu si-a dorit niciodata copii...ca rog sa ma sfatuiti ce pot sa fac ca tatal natural sa ii dea numele lui...va multumesc | |
|
|
|
23-06-2016 |
 | Avocat Andreea Marca ✓ Bacău 0745412603 (Doar pt. programări) andreea_marca@yahoo.com
|
| Conform legii aplicabile, copilul născut în timpul casatoriei poarta numele soțului, fiind prezumat ca acesta este și tatăl biologic. Până la rămânerea definitiva a sentinței civile de divorț, figurați ca o familie ( încă). În consecință, urmează ca sa fie tăgaduită paternitatea fata de fostul soț, adică sa se stabilească ca acesta nu este tatăl minorei, iar ulterior urmează sa se stabilească paternitatea fata de tatăl biologic. Printr-o acțiune în instanță care va avea spre soluționare cele 2 capete de cerere de mai sus. Succes! | Avocat Andreea Marca - Baroul Bacău Tel. 0745412603* email: andreea_marca@yahoo.com | |
|
|
|
|
26-06-2016 |
 | Ana Vizitator |
| Dar daca dupa ce obtin definitiva si irevocabila ma casatoresc cu tatal biologic..atunci pot inregistra fetita pe numele lui? | |
|
|
|
26-06-2016 |
 | Cacior Vizitator |
| Bună ziua. As dori un răspuns la o întrebare dacă este posibil. Mama mea are un apartament dobândit înainte de căsătorie cu tatăl meu,as vrea sa știu dacă acest apartament în cazul în care se întâmplă ceva cu mama mea DOAMNE FEREȘTE tatăl meu poate sa vândă apartamentul fără știrea mea sau dacă copii lui din alta căsătorie pot avea drepturi asupra imobilului care repet este al mamei mele de dinainte sa se căsătorească. Va mulțumesc anticipat | |
|
|
|
26-06-2016 |
 | Ana Vizitator |
| Va rog sa imi raspunde-ti! Daca dupa ce obtin definitiva si irevocabila ma casatoresc cu tatal biologic..atunci pot inregistra fetita pe numele lui? | |
|
|
|
26-06-2016 |
 | Avocat Andreea Marca ✓ Bacău 0745412603 (Doar pt. programări) andreea_marca@yahoo.com
|
| Utilizator Ana, trebuie stabilita întâi paternitatea fata de tatăl biologic. Chiar dacă va căsătoriți cu acesta, fetita nu poate lua numele lui ca o consecință a acestui fapt, adică a mariajului d-voastră. | Avocat Andreea Marca - Baroul Bacău Tel. 0745412603* email: andreea_marca@yahoo.com | |
|
|
|
|
26-06-2016 |
|
| Cacior, bunurile dobândite dinainte de căsătorie au regim de bunuri proprii. Soțul mamei d-voastră poate sa invoce cel mult un drept de creanță ( adică, dacă a contribuit la îmbunătățirea apartamentului, poate ridica anumite pretenții raportat la acele sume de bani). Cu toate acestea, legiuitorul ii conferă acestuia o cota de 1/4 , în calitatea sa de soț supraviețuitor. Nu poate însă să dispună prin vânzare-cumpărare. Intra în concurs cu d-voastră, în calitate de descendent direct la succesiune. Copiii lui din alta căsătorie nu au vocație succesorală. | Avocat Andreea Marca - Baroul Bacău Tel. 0745412603* email: andreea_marca@yahoo.com | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |