|
29-08-2017 |
 | Anca Vizitator |
| Buna!Am o intrebare:Eu sunt divortata de 2 ani de zile (casatoria si divortul au avut loc in strainatate) dar trebuie sa declar divortul si in tara.Mi s-a spus ca trebuie sa fac si o declaratie,precum ca doresc sa revin la numele de fata.Cum sa ma exprim? Multumesc. | |
|
|
|
29-08-2017 |
 | Avocat Vasile Alexandra ✓ Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3 0729974369 (Doar pt. programări) cabinetavocatvasile@yahoo.com
|
| Anca a scris pe 29-08-2017: Buna!Am o intrebare:Eu sunt divortata de 2 ani de zile (casatoria si divortul au avut loc in strainatate) dar trebuie sa declar divortul si in tara.Mi s-a spus ca trebuie sa fac si o declaratie,precum ca doresc sa revin la numele de fata.Cum sa ma exprim? Multumesc. Buna ziua, Probabil vi s-a cerut o declaratie notariala. In aceasta situatie mergeti la un notar; el va redacta declaratia in forma necesara. Daca este vorba doar despre o simpla declaratie, atunci va treceti numele complet, datele de indetificare si spuneti ca declarati ca vreti sa reveniti la numele de fata si anume x-ulescu. | Avocat Alexandra Vasile tel. 0729974369 Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3 | |
|
|
|
|
29-08-2017 |
 | Anca Vizitator |
| Mi s-a cerut o declaratie notariala in care sa mentionez faptul ca doresc sa revin la numele de fata.Va multumesc. | |
|
|
|
29-08-2017 |
 | Avocat Vasile Alexandra ✓ Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3 0729974369 (Doar pt. programări) cabinetavocatvasile@yahoo.com
|
| Anca a scris pe 29-08-2017: Mi s-a cerut o declaratie notariala in care sa mentionez faptul ca doresc sa revin la numele de fata.Va multumesc. Atunci va trebui sa mergeti la notar si sa spuneti exact acest lucru: ca aveti nevoie de o declaratie pe propria raspundere prin care aratati ca doriti sa reveniti la numele de fata si ca declaratia va este necesara pentru transcrierea hotararii de divort. | Avocat Alexandra Vasile tel. 0729974369 Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3 | |
|
|
|
|
22-09-2017 |
 | Elena Vizitator |
| Am divortat si as dori sa va intreb daca Nu imi schimb actele inmediat , ma refer la buletin , sunt in strainatate si Nu ma duc curand in tara pot schimba buletinul peste ceva ani 3de exemplu? | |
|
|
|
26-09-2017 |
 | Ema Vizitator |
| Buna ziua. Am divortat de sotul meu la notar pastrandu-mi numele din timpul casatoriei. M-am razgandit intre timp si as dori sa revin la numele de dinaintea casatoriei. Va rog sa imi spuneti cum procedez. Multumesc | |
|
|
|
26-09-2017 |
|
| Ema a scris pe 26-09-2017: Buna ziua. Am divortat de sotul meu la notar pastrandu-mi numele din timpul casatoriei. M-am razgandit intre timp si as dori sa revin la numele de dinaintea casatoriei. Va rog sa imi spuneti cum procedez. Multumesc Buna ziua, In principiu nu mai puteti sa reveniti la numele de fata decat pe cale administrativa. Va trebui sa mergeti la primaria de la locul domiciliului pentru a demara procedura de schimbare administrativa a numelui. | Avocat Alexandra Vasile tel. 0729974369 Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3 | |
|
|
|
|
06-11-2017 |
 | AncutaB Vizitator |
| Bunaseara, am divortat de curand si am o problema cu numele dupa divort. De accord cu fostul sot am hotarat sa mentin numele de familie de dupa casatorie. Numai ca instanta de divort a fost data cu numele de fata, pe care nu vreau sa il mentin. De la dosar lipsea hartia cu decizia lauta de mine. In aceasta situatie ce pot sa fac pentru a ramane cu numele dupa casatorie? Multumesc, | |
|
|
|
07-11-2017 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| AncutaB a scris pe 06-11-2017: Bunaseara, am divortat de curand si am o problema cu numele dupa divort. De accord cu fostul sot am hotarat sa mentin numele de familie de dupa casatorie. Numai ca instanta de divort a fost data cu numele de fata, pe care nu vreau sa il mentin. De la dosar lipsea hartia cu decizia lauta de mine. In aceasta situatie ce pot sa fac pentru a ramane cu numele dupa casatorie? Multumesc, In situatia in care fostul sot este de acord sa va pastrati numele purtat in timpul casatoriei, iar instanta de judecata a dispus sa reveniti la numele de fata, formulati apel in termenul legal impotriva acestei dispozitii. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
04-04-2018 |
 | Mihaela Vizitator |
| Buna seara, Daca am divortat anul trecut in septembrie si nu mi-am scimbat numele pot sa o fac mai tarziu? Nu am facut-o deoarece lucrez in strainatate, trebuia sa-mi schimb toate actele si nu am avut timp pentru asta. Ce pot face sa revin la numele dinaintea casatoriei? Multumesc, | |
|
|
|
05-04-2018 |
| Mihaela a scris pe 04-04-2018: Buna seara, Daca am divortat anul trecut in septembrie si nu mi-am scimbat numele pot sa o fac mai tarziu? Nu am facut-o deoarece lucrez in strainatate, trebuia sa-mi schimb toate actele si nu am avut timp pentru asta. Ce pot face sa revin la numele dinaintea casatoriei? Multumesc, Mergeți la consulatul României din țara în care vă aflați și mandatați o persoană care să se ocupe în România de acte, adică trabuie să dați o procură specială pentru obținerea cărții de identitate. Așadar, puteți rezolva fără să vă deplasați în România. Aveți toate datele necesare și informații despre actele pe care trebuie să le depuneți în următorul link: https://muenchen.mae.ro/node/426 | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
22-05-2018 |
 | Julia Vizitator |
| Buna ziua am si eu o întrebare după divorț este obligatoriu schimbarea buletinului soțul este de acord sa raman cu numele lui | |
|
|
|
23-05-2018 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Julia a scris pe 22-05-2018: Buna ziua am si eu o întrebare după divorț este obligatoriu schimbarea buletinului soțul este de acord sa raman cu numele lui In actiunea de divort, va trebui sa solicitati pastrarea numelui purtat in timpul casatoriei, astfel nu va trebui sa va schimbati actele de identitate dupa divort. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
01-06-2018 |
 | Alina Vizitator |
| Buna ziua in urma unui proes de divort obtinut in Spania statul Roman imi recunoaste divortul numai ca sa pot sa recuperez numele meu trebue sa fac din nou chemare in justitie pt ca nu a fost specificat in sentinta schimbarea numelui drept pt care in consulat am facut o declaratie pe proprie raspundere si nu inteleg acum de ce trebue un nou proces pt dobandirea numelui nu exista o forma mai simpla pt redobandirea numelui ,multumesc | |
|
|
|
18-07-2018 |
 | Ionut Vizitator |
| Buna. Anul trecut am divortat iar sentinta imi cere sa revin la numele dinaintea casatoriei .Inca nu mi am schimbat buletinul deoarece muncesc in strainatate si am de schimbat foarte multe acte.Ce pot face sa imi pastrez tot acest nume dobandit in timpu casatoriei?Nu vreau sa revin la numele dinaintea casatoriei. | |
|
|
|
22-07-2018 |
 | Savu raluca Vizitator |
| Se poate iesi din tara daca eu am divortat si nu am schimbat buletinu | |
|
|
|
18-08-2018 |
 | ANDREEA Vizitator |
| Divortata de cetatean Iordanian.Vreau sa ma casatoresc cu cetatean roman,insa nu mi se da voie deoarece trebuie sa mi "schimb numele".Eu nu mi am schimbat niciodata numele,este acelasi cu care m am nascut.Nu inteleg de ce trebuie schimbat??.Eu sunt din localitate si mi s a spus sa merg la Bucuresti undeva in sec 1 ca sa l schimb.Am platit o dna.Avocat in luna Mai pentru a rezolva problema si nu mi a mai raspuns la tel.Eu am nunta in Septembrie si nu stiu ce sa fac.Daca nu spun ca am fost casatorita vreodata e vreo problema?In afara de sentinta de divort definitiva nu mai am nimic.Toate actele mele sunt pe numele de fata,nu am purtat numele lui niciodata. | |
|
|
|
18-08-2018 |
| ANDREEA a scris pe 18-08-2018: Divortata de cetatean Iordanian.Vreau sa ma casatoresc cu cetatean roman,insa nu mi se da voie deoarece trebuie sa mi "schimb numele".Eu nu mi am schimbat niciodata numele,este acelasi cu care m am nascut.Nu inteleg de ce trebuie schimbat??.Eu sunt din localitate si mi s a spus sa merg la Bucuresti undeva in sec 1 ca sa l schimb.Am platit o dna.Avocat in luna Mai pentru a rezolva problema si nu mi a mai raspuns la tel.Eu am nunta in Septembrie si nu stiu ce sa fac.Daca nu spun ca am fost casatorita vreodata e vreo problema?In afara de sentinta de divort definitiva nu mai am nimic.Toate actele mele sunt pe numele de fata,nu am purtat numele lui niciodata. Mergeti cu hotararea de divort legalizata primaria localitatii unde domiciliati sau dupa caz, la serviciul de stare civila si explicati-le situatia, respectiv faptul ca in hotarare nu se specifica schimbarea numelui. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
19-08-2018 |
 | Andreea Vizitator |
| Buna ziua!Sunt divortata de un cetatean Iordanian.Vreau sa ma casatoresc cu un cetatean roman,insa nu mi se da voie deoarece trebuie sa mi "schimb numele".Eu nu mi am schimbat niciodata numele in timpul casatoriei,este acelasi cu care m am nascut.Nu inteleg de ce trebuie schimbat??.Eu sunt din localitate si mi s a spus sa merg la Bucuresti undeva in sec 1 ca sa l schimb.Am platit o dna.Avocat in luna Mai pentru a rezolva problema si nu mi a mai raspuns la tel.Eu am nunta in Septembrie si nu stiu ce sa fac.Daca nu spun ca am fost casatorita vreodata e vreo problema?In afara de sentinta de divort definitiva nu mai am nimic.Toate actele mele sunt pe numele de fata,nu am purtat numele lui niciodata. Va rog sa ma sfatuiti ce pot sa fac! Multumesc. | |
|
|
|
19-08-2018 |
 | Andreea Vizitator |
| Am fost la Starea Civila cu toate actele necesare.Mi au spus ca actul de divort este in regula,adica are acea grefa definitiva insa trebuie sa aduc un certificat de la Judecatoria sectorului 1 Bucuresti in care sa se specifice faptul ca am acelasi nume de cand ma stiu deoarece am fost casatorita cu un cetatean care nu apartien UE si aceste acte sunt redactate DOAR LA BUCURESTI.De asemenea mi s a spus sa dau o declaratie pe proprie raspundere pe care am reusit sa o fac la un notar si am dat toate aceste acte unei doamne avocat care mi a spus ca a mai rezolvat astfel de probleme insa doamna nu mi a mai raspuns ,nu o mai gasesc .Daca nu este suficient sa merg la primaria din localitatea mea ,asa cum ma sfatuiti Dumneavoastra, ce pot face ;deoarece suntem la 3 sapatamani distanta de ziua nunti iar actele la staraea civila trebuiesc depuse cu 10 zile in avans:( | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |