Forum avocaţi > Divort

Schimbarea numelui dupa divort - Pagina 2

Start  1  2  3   4  Final
 24-02-2017
Vizitator
Buna ziua! Va rog sa imi spuneti dupa cat timp vine hotararea de divort? Multumesc!
Răspunde
 24-02-2017

BRASOV
0754861299
georgiana.urian@yahoo.com
Mady a scris pe 24-02-2017:
Buna ziua! Va rog sa imi spuneti dupa cat timp vine hotararea de divort? Multumesc!

Conform prevederilor legale hotararea se motivează si implicit se comunica părților in 30 de zile de la pronunțare.
Însă, termenul este unul de "recomandare" pentru instanțele de judecată, întrucât nu exista prevăzută nicio sancțiune pentru nerespectarea acestuia.

Va trebui sa asteptati ca judecătorul sa redacteze si sa va comunice hotararea. Nu ar trebui sa dureze foarte mult, insa depinde de la caz la caz, de la judecător la judecător.
Ceea ce mai puteti face este o cerere prin care sa solicitați motivat urgentarea motivarii hotărârii.

Avocat Urian Georgiana - BRASOV
tel: 0754 861 299
e-mail: georgiana.urian@yahoo.com

Asistenta juridica si reprezentare in domeniul dreptului penal, familiei, civil, comercial, muncii s.a.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 24-02-2017

BRASOV
0754861299
georgiana.urian@yahoo.com
Avocat Urian Georgiana a scris pe 24-02-2017:
Mady a scris pe 24-02-2017:

Conform prevederilor legale hotararea se motivează si implicit se comunica părților in 30 de zile de la pronunțare.
Însă, termenul este unul de "recomandare" pentru instanțele de judecată, întrucât nu exista prevăzută nicio sancțiune pentru nerespectarea acestuia.

Va trebui sa asteptati ca judecătorul sa redacteze si sa va comunice hotararea. Nu ar trebui sa dureze foarte mult, insa depinde de la caz la caz, de la judecător la judecător.
Ceea ce mai puteti face este o cerere prin care sa solicitați motivat urgentarea motivarii hotărârii.

Avand in vedere numele mesajului dvs "schimbarea numelui dupa divort", inteleg ca aveti nevoie de hotărâre pentru a proceda la schimbarea numelui dobândit prin căsătorie.
In acest sens, suplimentar informatiilor din mesajul anterior, mentionez faptul ca ulterior comunicării hotărârii va trebui sa asteptati sa se împlinească termenul de 30 de zile pentru declararea apelului (In situatia in care nu se face apel). După trecerea termenului si implicit rămânerea definitivă a hotărârii prin neapelare, trebuie sa formulati o cerere de legalizare ă hotărârii.
După legalizare puteti efectua demersurile de schimbare a numelui.

Avocat Urian Georgiana - BRASOV
tel: 0754 861 299
e-mail: georgiana.urian@yahoo.com

Asistenta juridica si reprezentare in domeniul dreptului penal, familiei, civil, comercial, muncii s.a.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 24-04-2017
Vizitator
Buna ziua, va rog sa îmi răspundeți...sunt însărcinată în 8 luni, am divorțat. Decizia de divort am primit.o dar trebuie sa astept cele 30 de zile. Pot schimba buletinul chiar daca nu au trecut cele 30 de zile?tatăl copilului este prietenul actual, copilul ce nume va purta? Cel al fostului sot sau al tatălui real? Îmi este teama ca pot naste mai devreme. Ce pot face?
Răspunde
 24-04-2017

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Stefania a scris pe 24-04-2017:
Buna ziua, va rog sa îmi răspundeți...sunt însărcinată în 8 luni, am divorțat. Decizia de divort am primit.o dar trebuie sa astept cele 30 de zile. Pot schimba buletinul chiar daca nu au trecut cele 30 de zile?tatăl copilului este prietenul actual, copilul ce nume va purta? Cel al fostului sot sau al tatălui real? Îmi este teama ca pot naste mai devreme. Ce pot face?

Din pacate va trebui sa asteptati ca hotararea sa ramana definitiva pentru a va putea schimba actele de stare civila. Daca veti naste pana la acest moment, tata al copilului va fi considerat actualul sot, astfel ca va trebui sa formulati o actiune in tagada paternitatii pentru ca tatal biologic sa figureze in actele de stare civila ale minorului.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 24-04-2017
Vizitator
Pt recunoașterea copilului trebuie neaparat facut testul de paternitate?se poate face si din strainatate sau ii obligatoriu în tara?va multumesc
Răspunde
 25-04-2017

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Raluca a scris pe 24-04-2017:
Pt recunoașterea copilului trebuie neaparat facut testul de paternitate?se poate face si din strainatate sau ii obligatoriu în tara?va multumesc

Buna ziua,

Procedurile privind recunoasterea copilului trebuie facute in tara in care are domiciliul in fapt minorul. Daca sunteti cu copilul in strainatate, ar fi bine sa demarati procedurile acolo.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 25-04-2017
Vizitator
Buna ziua,
Ms pt rasp,in strainatate la consulat sau unde pt ca eu am intrebat avocati de aici de lângă mn si nu stiu despre ce este vorba pt ca aici nu este asa cv.trebuie neaparat testul pt tagaduirea paternității?cam cat durează un asemenea proces?
Răspunde
 25-04-2017

Bucuresti
0746938774
Facebook
Raluca a scris pe 25-04-2017:
Buna ziua,
Ms pt rasp,in strainatate la consulat sau unde pt ca eu am intrebat avocati de aici de lângă mn si nu stiu despre ce este vorba pt ca aici nu este asa cv.trebuie neaparat testul pt tagaduirea paternității?cam cat durează un asemenea proces?

Competenta de solutionare revine instantei pe a carei raza teritoriala domiciliaza minorul. In cazul in care copilul se afla in tara, urmeaza sa va adresati judecatoriei competente, iar durata unui astfel de proces variaza in functie de gradul de ocupare al instantei. Daca minorul se afla in alta tara, va trebui sa va adresati instantei straine.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 25-04-2017
Vizitator
Va mulțumesc pentru răspuns
Răspunde
 10-05-2017
Vizitator
Bună ziua, am și eu o problemă !
În luna noiembrie, anul 2016 ,am încheiat divorțul cu fosta mea soție, din vina exclusivă a acesteia . Prin sentință s-a stabilit ca ea trebuie să-și reia numele avut anterior căsătoriei. Până acum nu a făcut nimic în privința aceasta și sincer, m-am săturat să-mi mai folosească numele .
Întrebare : cum o pot obliga să urgenteze demersurile pentru a nu-mi mai purta numele ?
Mulțumesc !
Răspunde
 10-05-2017

Bucuresti
0746938774
Facebook
Cosmin a scris pe 10-05-2017:
Bună ziua, am și eu o problemă !
În luna noiembrie, anul 2016 ,am încheiat divorțul cu fosta mea soție, din vina exclusivă a acesteia . Prin sentință s-a stabilit ca ea trebuie să-și reia numele avut anterior căsătoriei. Până acum nu a făcut nimic în privința aceasta și sincer, m-am săturat să-mi mai folosească numele .
Întrebare : cum o pot obliga să urgenteze demersurile pentru a nu-mi mai purta numele ?
Mulțumesc !

Din pacate, din punct de vedere legal, nu exista un termen limita in care o persoana trebuie sa isi schimbe datele de stare civila.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 10-05-2017
Vizitator
Mulțumesc pentru promtitudine !
Dar totuși, nu era cumva termenul de 15 zile de la ramanerea definitivă a sentinței ?
Răspunde
 10-05-2017

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Cosmin a scris pe 10-05-2017:
Mulțumesc pentru promtitudine !
Dar totuși, nu era cumva termenul de 15 zile de la ramanerea definitivă a sentinței ?

Buna ziua,

Conform art. 19 alin. (2) lit. b din OUG nr. 97/2005 privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor români, cetatenii romani au obligatia de a isi schimba cartile de identitate in termen de 15 zile de la data intervenirii modificarii numelului (in cazul fostei sotii, de la data comunicarii hotararii definitive).

In cazul in care nu procedeaza la schimbarea cartii de identitate, i se poate aplica o amenda intre 40 si 80 lei.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 10-05-2017
Vizitator
Vă mulțumesc și dumneavoastră !
Cred că am să-i fac și o plângere penală la Parchet, pentru uz de identitate falsă, măcar așa de sperietura !
Răspunde
 14-06-2017
Vizitator
Salutare! In urma divortului de catre fostul sot a fost stabilit ca copilu sa locuiasca cu mine. El nu are drept la vizita dar avem custodia comuna. Eu si copilul locuim in Germania. Pot trece granitele cu copilul fara semnatura lui? Sau pot face pasaport singura. El nu vrea sa semneze pt nimic .Ce ma sfatuiti?
Răspunde
 22-06-2017
Vizitator
Este un caz mai complicat si am nevoie de ajutor.Mam casatorit in 2000 aprilie in jud prahova. Dupa 8 ani care locuiam impreuna in spania am divortat la urgenta in spania pe motiv de violenta in familie. Nu sa prezentat la nici un proces si este decazut din drepturi in privinta copilul. Eu am custodia baiatului totala. Problema este ca in sentinta nu sa specificat si schimbarea numelui meu la numele de fata. Am hotarirea definitiva si recunoasterea sentintei in rominia. Am schimbat si buletinul fara probleme. Dar am nevoie de duplicat dupa certificat de casatorie cu mentuinea divort si revenirea numelui meu de fata si nu stiu unde si cui trebuie sa ma adresez pentru a obtine un duplicat
Răspunde
 24-06-2017

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Geprgi a scris pe 14-06-2017:
Salutare! In urma divortului de catre fostul sot a fost stabilit ca copilu sa locuiasca cu mine. El nu are drept la vizita dar avem custodia comuna. Eu si copilul locuim in Germania. Pot trece granitele cu copilul fara semnatura lui? Sau pot face pasaport singura. El nu vrea sa semneze pt nimic .Ce ma sfatuiti?

Dacă prin hotărâre s-a stabilit ca minorul să locuiască la dvs și reședința copilului este stabilită în Germania puteți călători cu minorul în străinătate Trebuie să faceți dovada acestor aspecte. Înainte de a merge în călătorie informați-vă la autoritățile vamale pentru a vă confirma aceste aspecte, atât la cele din Germania cât și la cele din România.
Pentru pașaport va trebui să faceți o acțiune având ca obiect suplinirea acordului celuilalt părinte.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 10-07-2017
Vizitator
Buna ziua. Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns. M-i sa incheiat divortul de sotul meuin urma cu ceva timp dar deoarece nu sunt in tara si nu am avut dovada de adresa nu am reusit sa-mi schimb buletinul cu numele avut anterior casatoriei. Am o relatie de doi ani cu cineva si dorim sa ne casatorim, este posibil sa facem asta fara a mai schimba buletinul?
Răspunde
 10-07-2017

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Liliana a scris pe 10-07-2017:
Buna ziua. Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns. M-i sa incheiat divortul de sotul meuin urma cu ceva timp dar deoarece nu sunt in tara si nu am avut dovada de adresa nu am reusit sa-mi schimb buletinul cu numele avut anterior casatoriei. Am o relatie de doi ani cu cineva si dorim sa ne casatorim, este posibil sa facem asta fara a mai schimba buletinul?

Nu este posibil.
Trebuie sa va schimbati buletinul prima data si apoi va veti putea casatori.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
RăspundeStart  1  2  3   4  Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.