|
01-12-2020 |
 | Nedelcu Daniela Vizitator |
| Buna seara, Va multumesc tare mult pentru amabilitate. Nu sunt casatorita si nici nu am copii. Paritii si fratii sunt toti in viata. Casa este luata prin prima casa le 3o de ani (mai sunt de achitat 21) as fi vrut sa stiu ce se intampla cu creditul si implicit casa daca eu as deceda. | |
|
|
|
02-12-2020 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Prahova 0742251721Whatsapp marina.starjil@gmail.com
|
| Cine va mosteneste in final, adica va accepta mostenirea, va suporta si pasivul mostenirii, adica va preia datoriile. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
02-12-2020 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Nedelcu Daniela a scris pe 01-12-2020: Buna seara, Va multumesc tare mult pentru amabilitate. Nu sunt casatorita si nici nu am copii. Paritii si fratii sunt toti in viata. Casa este luata prin prima casa le 3o de ani (mai sunt de achitat 21) as fi vrut sa stiu ce se intampla cu creditul si implicit casa daca eu as deceda. In situatia in care decedati, masa succesorala va reveni mostenitorilor legali de la momentul respectiv. Mostenitorul caruia i se va atribui imobilul in natura, va achita si ratele bancare, daca imobilul nu va fi achitat integral la data decesului. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
04-01-2021 |
 | Selejan Daniela Vizitator |
| Am o casa dobândite din prima casatorie.intre timp m_am căsătorit și trăiesc cu prezentul soț care a adus îmbunătățiri si modificari la casa mea.Daca divortam cui ramane casa si daca trebuie sa îi plătesc pentru tot ce a cheltuit? | |
|
|
|
04-01-2021 |
| Selejan Daniela a scris pe 04-01-2021: Am o casa dobândite din prima casatorie.intre timp m_am căsătorit și trăiesc cu prezentul soț care a adus îmbunătățiri si modificari la casa mea.Daca divortam cui ramane casa si daca trebuie sa îi plătesc pentru tot ce a cheltuit? Soțul actual nu are nici un drept asupra casei. El are doar un drept de creanță asupra a 1/2 din investițiile la casă. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
04-01-2021 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Selejan Daniela a scris pe 04-01-2021: Am o casa dobândite din prima casatorie.intre timp m_am căsătorit și trăiesc cu prezentul soț care a adus îmbunătățiri si modificari la casa mea.Daca divortam cui ramane casa si daca trebuie sa îi plătesc pentru tot ce a cheltuit? Imobilul dobandit inainte de incheierea casatoriei este al dvs, insa sotul poate solicita o sulta, reprezentand 1/2 din costul imbunatatirilor aduse imobilului, in masura in care detine dovezi in acest sens. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
18-01-2021 |
 | Mihai Vizitator |
| Bună ziua! Acum 4 ani, soția a decedat. Am făcut succesiunea și toate bunurile imobile mi au revenit mie și fiicei. În caz ca doresc sa ma recasatoresc, viitoarea soție are vreun drept cu privire la bunurile imobile provenite din succesiune,chiar dacă vom locuii împreună în unul dintre acestea, în caz de divorț sa de deces? Va mulțumesc frumos! | |
|
|
|
18-01-2021 |
|
| In caz de divort, a doua sotie nu va avea niciun drept asupra bunurilor existente in patrimoniul dvs la momentul incheierii casatoriei cu ea. Se vor imparti doar bunurile achizitionate in comun pe durata casatoriei. In caz de deces, va mosteni conform legii, in calitate de sotie, 1/4 din toate bunurile dvs. aflate in patrimoniul dvs. la data decesului (3/4 vor mosteni descendentii - fiica din prima casatoriei si copiii din a doua casatorie, daca vor fi) | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
18-01-2021 |
| Mihai a scris pe 18-01-2021: Bună ziua! Acum 4 ani, soția a decedat. Am făcut succesiunea și toate bunurile imobile mi au revenit mie și fiicei. În caz ca doresc sa ma recasatoresc, viitoarea soție are vreun drept cu privire la bunurile imobile provenite din succesiune,chiar dacă vom locuii împreună în unul dintre acestea, în caz de divorț sa de deces? Va mulțumesc frumos! In caz de divort, cea de-a doua sotie nu va avea niciun drept asupra imobilelor, insa in caz de deces, aceasta va mosteni o cota de 1/4 din masa succesorala, in calitate de sotie supravietuitoare. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
16-06-2021 |
 | Mirabela.buca@gmail.com Vizitator |
| Buna ziua. Am luat și eu un apartament în iulie 2013 cu programul prima casa. In iunie 2014 m-am căsătorit, între timp am făcut și 2 copii . In momentul de fata vreau sa divorțăm. Rata o am mica in jur de 450-500. As dori să știu ce șanse am sa rămân cu apartamentul și copiii. | |
|
|
|
16-06-2021 |
 | Mirabela.buca@gmail.com Vizitator |
| Buna ziua. Am luat și eu un apartament în iulie 2013 cu programul prima casa. In iunie 2014 m-am căsătorit, între timp am făcut și 2 copii . In momentul de fata vreau sa divorțăm. Rata o am mica in jur de 450-500. As dori să știu ce șanse am sa rămân cu apartamentul și copiii. | |
|
|
|
16-06-2021 |
 | Vizitator Mirabela Vizitator |
|
|
|
16-06-2021 |
|
| Fiind imobil achizitionat inainte de casatorie, este casa dvs. Nu intra la partaj. Ptr. ratele pe care le-ati platit la banca dupa momentul casatoriei sotul va avea dreptul la 1/2 din contravaloarea fiecarei rate lunare, ptr ca se presupune ca are un drept de creanta in acest cuantum (daca demonstreaza ca a participat la plati) Iar daca dvs. aveti casa, sigur veti pastra si minorii, daca bineinteles nu sunt alte motive care ar indreptati instanta sa considere ca nu va veti ingriji de minori. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
17-06-2021 |
| Vizitator Mirabela a scris pe 16-06-2021: Buna ziua. Am luat și eu un apartament în iulie 2013 cu programul prima casa. In iunie 2014 m-am căsătorit, între timp am făcut și 2 copii . In momentul de fata vreau sa divorțăm. Rata o am mica in jur de 450-500. As dori să știu ce șanse am sa rămân cu apartamentul și copiii. Imobilul este al dvs, fiind dobandit inainte de incheierea casatoriei, insa sotul are un drept de creanta, reprezentand 1/2 din costul ratelor achitate in timpul casatoriei. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
20-06-2021 |
| Vizitator Mirabela a scris pe 16-06-2021: Buna ziua. Am luat și eu un apartament în iulie 2013 cu programul prima casa. In iunie 2014 m-am căsătorit, între timp am făcut și 2 copii . In momentul de fata vreau sa divorțăm. Rata o am mica in jur de 450-500. As dori să știu ce șanse am sa rămân cu apartamentul și copiii. Casa este bun propriu al dvs, dar celălalt soț are dreptul la un drept de creanță asupra a 1/2 din ratele achitate în timpul căsătoriei și până la despărțirea în fapt. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
03-08-2021 |
 | Anamaria Vizitator |
| Bună ziua, Sunt căsătorită, soțul meu pe fondul băuturii excesive devine agresiv verbal si fizic distrugă d tot ce i iese în cale, ma da afara în toiul nopții. M am hotărât sa divorțez. Avem o casa construita împreună parțial finalizata pe terenul moștenit de mine de la părinți. Ce soluții sunt în cazul partajului întru cât nu as mai putea locuii în aceiași casa cu el chiar și cu întrări separate. | |
|
|
|
03-08-2021 |
|
| In situaţia edificării unei construcţii de către soţi pe terenul proprietatea doar a unuia dintre ei, imobilul-construcţie devine proprietate comună a soţilor, iar soţul neproprietar dobândeşte asupra terenului un drept de superficie [ de folosinta] pentru partea aferentă construcţiei. Se va face partajul, fie in natura, fie cu plata unei sulte. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
04-08-2021 |
| Anamaria a scris pe 03-08-2021: Bună ziua, Sunt căsătorită, soțul meu pe fondul băuturii excesive devine agresiv verbal si fizic distrugă d tot ce i iese în cale, ma da afara în toiul nopții. M am hotărât sa divorțez. Avem o casa construita împreună parțial finalizata pe terenul moștenit de mine de la părinți. Ce soluții sunt în cazul partajului întru cât nu as mai putea locuii în aceiași casa cu el chiar și cu întrări separate. In primul rand va trebui sa efectuati divortul si ulterior partajul. Referitor la violentele la care sunteti supusa, va trebui sa formulati o plangere penala impotriva sotului si ulterior sa solicitati emiterea unui ordin de protectie, cu evacuarea sotului violent din imobilul in care locuiti. In ceea ce priveste partajul, puteti solicita atribuirea imobilului in natura catre dvs, cu obligatia de a-i achita sotului o sulta aferenta cotei pe care o detine din imobil (1/2 din valoarea constructiei). | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
24-08-2021 |
 | DANIELA Vizitator |
| Dan a scris pe 07-09-2017: Mentionez ca ma aflu intr-o situatie asemanatoare. Am stat impreuna cu sotia (fosta in curand), pe atunci avand doar calitatea de iubita, aproximativ 1 an de zile inainte de a achizitionarea unui apartament prin programul Prima Casa pe numele meu, neavand nevoie de vreun coplatitor. Dupa aproximativ 9-10 luni ne-am casatorit. Dupa doi ani de zile de stat impreuna si avand toate cheltuielule la comun am divortat.Acum ma ameninta in continuu ca are si ea dreptul la apartament si ca a contribuit si ea la plata ratelor si ca trebuie sa ii dai banii pe jumatate din ratele platite pana in momentul despartirii. Am incercat sa ii explic ca drept la apartament nu are, neavand decat drept de creanta pentru jumatate din ratele platite. Ratele au fost platite luna de luna la banca de catre mine personal. Pentru a imi solicita banii pe jumatate din rate este nevoie sa faca dovada platii acestora, sau poate asa oricum? Multumesc anticipat pentru raspuns! | |
|
|
|
17-09-2021 |
 | Popescu Filofteia Vizitator |
| Bună ziua.Am cumpărat o casă pe numele fiului meu,de la un dezvoltător,in rate fixe,pe care le plătim lunar noi,părinții,avem extras de la banca,casa a fost cumpărată înainte de căsătoria băiatului.A divorțat după câțiva ani,întrebarea este următoarea:Soția lui are vreun drept la casa?Menționez că noi părinții plătim în continuare rate lunare până la achitarea completa .Va multumesc | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |