|
17-09-2021 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Prahova 0742251721Whatsapp marina.starjil@gmail.com
|
| Fiind bun achizitionat inainte de casatorie, nu are drept asupra imobilului, insa ar avea dreptul de creanta asupra a 1/2 din valoarea fiecarei rate lunare achitate pe durata casatoriei. Daca insa fosta sotie se ridica cu pretentii, veti formula aparari in sensul ca ratele au fost achitate de dvs, parintii, lunar, sumele reprezentand o donatie in bani ptr fiul dvs. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
17-09-2021 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Popescu Filofteia a scris pe 17-09-2021: Bună ziua.Am cumpărat o casă pe numele fiului meu,de la un dezvoltător,in rate fixe,pe care le plătim lunar noi,părinții,avem extras de la banca,casa a fost cumpărată înainte de căsătoria băiatului.A divorțat după câțiva ani,întrebarea este următoarea:Soția lui are vreun drept la casa?Menționez că noi părinții plătim în continuare rate lunare până la achitarea completa .Va multumesc Imobilul este proprietatea exclusiva a fiului dvs. In situatia in care fosta nora solicita un drept de creanta, reprezentand 1/2 din costul ratelor achitate in timpul casatoriei, va trebui sa faceti dovada in instanta ca dvs ati achitat toate ratele. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
04-01-2022 |
 | Adriana Vizitator |
| Buna seara. Am achizitionat impreuna cu viitorul meu sot o casa ,in procente diferite de participare . Ne vom casatori curand. As dori sa mi spuneti daca aceasta casa reprezinta bun comun al fiecaruia dintre noi,evident in limita de participare al fiecaruia pt cumpararea ei. Multumesc mult. | |
|
|
|
04-01-2022 |
| Casa reprezintă bun propriu al fiecăruia, în cota pe care o dețineți fiecare. După căsătorie, bunul își va păstra natura de bun propriu. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
05-01-2022 |
 | Adriana Vizitator |
| |
|
|
06-01-2022 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Adriana a scris pe 04-01-2022: Buna seara. Am achizitionat impreuna cu viitorul meu sot o casa ,in procente diferite de participare . Ne vom casatori curand. As dori sa mi spuneti daca aceasta casa reprezinta bun comun al fiecaruia dintre noi,evident in limita de participare al fiecaruia pt cumpararea ei. Multumesc mult. Bunul nu isi va modifica natura dupa casatorie si cotele vor ramane aceleasi. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
22-02-2022 |
 | Valentin Vizitator |
| Buna ziua. Eu si prietena mea ne-am cumparat fiecare cate un apartament identic in aceasi scara, ambele apartamente au fost achizitionate in rate. Timp de 2 ani de zile banii de i-am strans din inchirierea unuia dintre apartamente am hotarat amandoi sa ii punem la rata apartamentului meu pentru a termina planul de rate mai repede apoi urmand sa il achitam si pe al ei. Anul acesta ne vom casatori si am vrea sa continuam sa achitam un apartament. Ce putem face in cazul unui divort daca nu am platit ambele apartamente? Nu as vrea sa isi faca probleme ca o voi lasa cu ratele odata ce ma vad cu apartamentul achitat. Exista vreo metoda prin care pot face un angajament ca o voi ajuta cu achitarea ratelor chiar si in cazul unei despartiri? | |
|
|
|
22-02-2022 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Prahova 0742251721Whatsapp marina.starjil@gmail.com
|
| Intocmiti un contract de imprumut pentru sumele pe care deja vi le-a inaintat prietena dvs si pe care le-ati folosit ptr. achitarea ratelor apartamentului dvs. ;de fiecare data cand va mai da bani, mai faceti un aditional. In cazul in care va despartiti, ea va sti ca ii datorati suma aceasta de bani. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
14-03-2022 |
 | Elena Vizitator |
| Bună ziua, eu și soțul (fostul soț) dorim sa divortam. El, inainte de casatorie(deși locuiam împreună in chirie si eu lucrez) a cumparat, pe numele lui, un apartament prin programul Prima Casa, după un an de zile ne-am căsătorit. Acum, după 5 ani, timp in care si eu am contribuit la plata ratelor am vreun drept la o cota parte din ratele platite in acest timp? Mentionez ca am lucrat in permanenta in aceasta perioada | |
|
|
|
14-03-2022 |
| Da, aveți dreptul la 1/2 din ratele achitate. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
16-03-2022 |
| Elena a scris pe 14-03-2022: Bună ziua, eu și soțul (fostul soț) dorim sa divortam. El, inainte de casatorie(deși locuiam împreună in chirie si eu lucrez) a cumparat, pe numele lui, un apartament prin programul Prima Casa, după un an de zile ne-am căsătorit. Acum, după 5 ani, timp in care si eu am contribuit la plata ratelor am vreun drept la o cota parte din ratele platite in acest timp? Mentionez ca am lucrat in permanenta in aceasta perioada Imobilul este proprietatea sotului, insa dvs puteti solicita un drept de creanta, reprezentand 1/2 din costul ratelor achitate in timpul casatoriei. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
11-07-2022 |
 | Vizitator Vizitator |
| Buna ziua. Sunt casatorita de 38 de ani. Sotul a mostenit terenul si o casa veche, mica, iar dupa casatorie am construit pe acest teren si am amenajat impreuna. In timpul casatoriei aproximativ 10 nu am lucrat, am crescut copii si ingrijit soacra bolnava, in pat. In caz de divort, cum se face partajul? | |
|
|
|
12-07-2022 |
| Dvs ati construit un imobil in timpul casatoriei pe terenul sotului, insa cine figureaza ca proprietar al casei? In situatia in care dvs nu sunteti trecuta in acte, in caz de divort puteti solicita 1/2 din costul constructiei. De asemenea, in masa partajabila sunt incluse si bunurile mobile dobandite de soti in timpul casatoriei. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
22-07-2022 |
| Aveți un drept de creanță de jumătate din investițiile imobiliare. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
10-09-2022 |
 | Vizitator Vizitator |
| Sunt împreună cu iubitul meu de 6 ani,am luat o casa de 2 ani prin credit la banca,el a pus suma cea mai mare și nu vrea sa ma treacă în acte de si am contribuit și eu cu 100 de mil.Intrebarea mea este după căsătorie am dreptul și eu la căsuța? | |
|
|
|
10-09-2022 |
| Bunul dobândit înainte de căsătorie este bun propriu al iubitului dvs. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
11-09-2022 |
| Vizitator a scris pe 10-09-2022: Sunt împreună cu iubitul meu de 6 ani,am luat o casa de 2 ani prin credit la banca,el a pus suma cea mai mare și nu vrea sa ma treacă în acte de si am contribuit și eu cu 100 de mil.Intrebarea mea este după căsătorie am dreptul și eu la căsuța? Nu, imobilul dobandit inainte de casatorie este bun propriu al concubinului dvs. In situatia in care va casatoriti si achitati rate in timpul casatoriei, in caz de divort puteti solicita un drept de creanta, reprezentand 1/2 din costul ratelor achitate in timpul casatoriei. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
05-02-2024 |
 | Erik Vizitator |
| In situatia in care sotul a achizitionat un imobil cu banii proprii (stransi inainte de casatorie),in timpul casatoriei ,cu contract de vanzare -cumparare .Eu sunt trecuta in contract ,dar nu am contribuit cu bani ,deoarece a vrut sa achite cu banii lui prorii ,pe care ii avea intr un cont ,stransi pana n casatorie .Eu am vreun drept la acest imobil? | |
|
|
|
12-02-2024 |
| Dacă bunul a fost achiziționat în timpul căsătoriei și sunteți trecută în contract, dețineți o cotă de 1/2 din imobil. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
12-02-2024 |
| Dacă bunul a fost achiziționat în timpul căsătoriei și sunteți trecută în contract, dețineți o cotă de 1/2 din imobil. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |