Forum avocaţi > Divort

Custodie minor rezultat din concubinaj - Pagina 2

Start  1  2  3   4  Final
 20-06-2018
Vizitator
Multumesc de raspuns mai ales ca imi este de folos si ca pot avea toate șansele de câștig.o zi buna
Răspunde
 12-10-2018
Vizitator
Am 2 copii din concubinaj fiind pe numele tatalui baietelul avand 2 ani si 5 luni si celalalt 3 luni.As vrea ca mamica daca as pleca si as tine un avocat ce sanse as avea sa-mi iau copilasii.Tata copiilor folosind cuvinte verbal foarte urat .Va rog ajutatima cu un sfat
Răspunde
 13-10-2018

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Stoian Anca a scris pe 12-10-2018:
Am 2 copii din concubinaj fiind pe numele tatalui baietelul avand 2 ani si 5 luni si celalalt 3 luni.As vrea ca mamica daca as pleca si as tine un avocat ce sanse as avea sa-mi iau copilasii.Tata copiilor folosind cuvinte verbal foarte urat .Va rog ajutatima cu un sfat

In situatia in care doriti sa va mutati impreuna cu minorii, va trebui sa formulati in instanta o actiune pentru exercitarea in comun a autoritatii parintesti, stabilirea domiciliului minorilor la dvs. si obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere. Va trebui sa demonstrati in instanta ca puteti asigura conditii decente pt cresterea si educarea celor mici.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 14-10-2018
Vizitator
Buna ziua
Răspunde
 14-10-2018
Vizitator
Buna seara..am o problema ...in urma concubinajului cu fosta concubina a rezultat un copil...care are varsra de 3 luni...ea ca mama nu ma lasa sa imi vad copilul...l am vazut doar in poze...mentionez ca am fost la spital cand ea a nascut cu intentia de a trece copilul pe numele meu..dar ea sa opus..am fost nevoit sa o actionez in instanta pentru stabolirea paternitatii copilului...am inteles ca doar asa pot avea acces la copil asta daca se dovedeste prin testul de paternitate ca este al meu..mrntionez cs imi doresc acest copil...stiu ca voi avea obligatii dar si drepturi...daca este al meu e logic...concubina a aflat ca eu am actionat o in instanta a facut intampinare...ce drepturi am si ce pot face???
Răspunde
 14-10-2018

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Daca instanta v a comunicat intampinarea faceti in 10 zile un raspuns la afirmatiile ei. Daca nu, asteptati sa soseasca si sa vedeti punctul ei de vedere.

Nu se poate opune unei astfel de actiuni caci este vorba de interesul superior ca minorul sa aiba un tata, dincolo de interesele mamei. Dvs va sustineti in continuare actiunea, faceti testul de paternitate si instanta va da o solutie.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 14-10-2018

BUCURESTI
0766321314
avocatib@yahoo.com
https://www.google.ro/amp/s/m.stirileprotv.ro
Facebook
Avand in vedere ca copilul este in Italia, competenta in solutionarea cazului sunt acum autoritatile Italiene.
Dva ca binici puteti doar sa va ingrijiti sa ii fie bine copilului in continuare.
La un eventual divort, etc puteti la momentul efectuarii anchetei sociale sa spuneti celor de la Autoritatea tutelara cum au stat si stau lucrurile si sa recomande instantei de judecata ca domicilul copilului sa fie in continuare la dvs. Totodata puteti in actiunea de divort sa faceti cerere reconventionala ca instanta sa va ia in seama la pronuntarea hotararii, chiar daca unii vor invoca o eventuala capacitate procesuala activa (adica sa fiti sau nu in procesul de divort al sotilor) . Cu toate astea aveti un interes in cresterea copilului.

Ar mai fi situatia in care ambii parinti ar fi decazuti din drepturi.

O sugestie ar fi sa va duceti la primaria de acolo si sa vedeti in ce masura puteti lua tutela copilului. Nu este o promisiune dar, macar incercati pt ca este in functie de legislatie din Italia.

Avocat IRINA BUDA in cadrul Baroului Bucuresti de peste 20 ani. Drept de a reprezenta si pune concluzii inclusiv la Inalta Curte de Casatie si Justitie Adresa mail avocatib@yahoo.com Doar pt. programari tel 0766321314 (L-V intre orele 8 - 18)
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 14-10-2018

BUCURESTI
0766321314
avocatib@yahoo.com
Facebook
Mergeti in continuare cu actiunea de recunoastere minor. Nu aveti griji. Mama va fi obligata de instanta sa mearga la IML pt testul de paternitate. Dupa aceasta actiune puteti face actiune de vizitare minor.

Avocat IRINA BUDA in cadrul Baroului Bucuresti de peste 20 ani. Drept de a reprezenta si pune concluzii inclusiv la Inalta Curte de Casatie si Justitie Adresa mail avocatib@yahoo.com Doar pt. programari tel 0766321314 (L-V intre orele 8 - 18)
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 14-10-2018

BUCURESTI
0766321314
avocatib@yahoo.com
Facebook
Sentinta in cauza o pundit in executare la un executor judecatoresc. Prin executor se vor calcula si se vor executa toate sumele restante la zi, facandu-se poprire pe veniturile tatalui.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 14-10-2018

BUCURESTI
0766321314
avocatib@yahoo.com
Facebook
Aveti la indemana plangerea penala pentru nerespectarea hotararii judecatoresti, cerere de punere in executare a hotararii si cerere la autoritatea tutelara de la locul de domiciliu al minorului pentru a le cere sprijinul.

Puteti merge pana in situatia in care sa cereti decaderea din drepturile parintesti ale mamei pentru ingradirea drepturilor copilului. Poate nu ajungeti aici si va intelegeti comunicand dar, ... .

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 15-10-2018

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Peterpavel@gmail.com a scris pe 14-10-2018:
Buna seara..am o problema ...in urma concubinajului cu fosta concubina a rezultat un copil...care are varsra de 3 luni...ea ca mama nu ma lasa sa imi vad copilul...l am vazut doar in poze...mentionez ca am fost la spital cand ea a nascut cu intentia de a trece copilul pe numele meu..dar ea sa opus..am fost nevoit sa o actionez in instanta pentru stabolirea paternitatii copilului...am inteles ca doar asa pot avea acces la copil asta daca se dovedeste prin testul de paternitate ca este al meu..mrntionez cs imi doresc acest copil...stiu ca voi avea obligatii dar si drepturi...daca este al meu e logic...concubina a aflat ca eu am actionat o in instanta a facut intampinare...ce drepturi am si ce pot face???

In primul rand va trebui sa formulati Raspuns la intampinare in termen legal. Daca in urma expertizei medicale se va dovedi ca sunteti tatal biologic la minorului, vi se va admite actiunea. Ulterior, va trebui sa formulati o alta actiune pentru exercitarea in comun a autoritatii parintesti, stabilirea domiciliului minorului la unul dintre parinti si obligarea celuilalt parinte la plata pensiei de intretinere. Daca veti dori ca minorul sa locuiasca la mama, puteti solicita stabilirea unui program de vizita.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 15-10-2018

BUCURESTI
0766321314
avocatib@yahoo.com
Facebook
Asa cum a spus colegul meu dacă dovedti aspectele pe care le-ați povestit există posibilitatea ca instanța de judecată să hotarasca ca dvs să exercitați autoritatea exclusivă asupra copilului.
In plus aveti la indemana Legea 217/2003 pentru prevenirea si combaterea violentei in familie, republicata 2014. Lege nr. 217/2003 republicata 2014 in baza ei puteti cere ordin de protectie daca fostul este violent cu dvs sau fata. Atentie ordinul de protectie se acorda maxim pt 6 luni dar, puteti revenue cu cerere la instanta daca lucrurile se agraveaza.
Daca pe parcursul celor 6 luni nu respecta ordinul de protectie puteti sa formulati plangere penala pentru nerespectarea hotararilor judecatoresti, care este mai grava.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 24-12-2018
Vizitator
Buna seara, am si eu o intrebare, am trait in concubinaj cu o femeie timp de 8 ani de zile in casa parintilor mei unde locuiesc si acum, rezultand doua fetite, una de 6 ani si jumatate si cealalta de 1 anisor. Concubina ne-a parasit acum 4 zile si pe mine si pe fete... cum pot proceda in situatia de fata? Precizez ca a plecat spunandu-mi ca pleaca sa isi puna ordine in ganduri si astazi cand am sunat-o mia zis ca nimic nu mai poate fi intre noi si ca la un moment dat cand o sa se angajeze o sa imi ia fetele, ce pot sa fac in situatia aceasta? Ea locuieste cu tatal ei vitreg si cu mama sa naturala care mai are si ea o fetita de 9 ani... va multumesc
Răspunde
 25-12-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Ilie a scris pe 24-12-2018:
Buna seara, am si eu o intrebare, am trait in concubinaj cu o femeie timp de 8 ani de zile in casa parintilor mei unde locuiesc si acum, rezultand doua fetite, una de 6 ani si jumatate si cealalta de 1 anisor. Concubina ne-a parasit acum 4 zile si pe mine si pe fete... cum pot proceda in situatia de fata? Precizez ca a plecat spunandu-mi ca pleaca sa isi puna ordine in ganduri si astazi cand am sunat-o mia zis ca nimic nu mai poate fi intre noi si ca la un moment dat cand o sa se angajeze o sa imi ia fetele, ce pot sa fac in situatia aceasta? Ea locuieste cu tatal ei vitreg si cu mama sa naturala care mai are si ea o fetita de 9 ani... va multumesc

Doriți ca locuința copiilor sa fie stabilită de instanța la Dvs, iar mama sa plătească pensie de întreținere sau vreți ca fetițele sa fie îngrijite de mama ?

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 25-12-2018
Vizitator
Vreau ca fetitele sa fie crescute de mine fara sa doresc pensie alimentara
Răspunde
 25-12-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Ilie a scris pe 25-12-2018:
Vreau ca fetitele sa fie crescute de mine fara sa doresc pensie alimentara

In acest caz, trebuie sa formulați o acțiune in instanța și sa solicitați ca autoritatea părintească asupra fetițelor sa fie comuna, ca locuința fetițelor sa fie stabilită la Dvs și mama sa plătească pensie de întreținere. Trebuie sa dovediți ca aveți capacitatea sa îngrijiti copiii, adică sa aveți o locuința (in proprietate, închiriere sau tolerat), sa aveți venituri in bani, toate acestea la un nivel decent.
Nu puteți sa renuntati la pensie deoarece este in drept al copilului și instanța se va pronunța oricum asupra acestui aspect.

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 26-12-2018
Vizitator
Am un venit lunar minim pe economie (1165 lei) si sunt singurul copil la parinti mei... ieri am fost pe la concubina cu intrebarea daca vrea si ea fetita cea mica, ea mia raspuns,, nu o vreau acum, crestele tu pe ambele pana imi fac si eu o situatie buna si dupa, o sa actionez in instanta" in cazul acesta pot astepta asa propunere? Pot face ceva urgent ce poate schimba ceva? Va multumesc
Răspunde
 26-12-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Ilie a scris pe 26-12-2018:
Am un venit lunar minim pe economie (1165 lei) si sunt singurul copil la parinti mei... ieri am fost pe la concubina cu intrebarea daca vrea si ea fetita cea mica, ea mia raspuns,, nu o vreau acum, crestele tu pe ambele pana imi fac si eu o situatie buna si dupa, o sa actionez in instanta" in cazul acesta pot astepta asa propunere? Pot face ceva urgent ce poate schimba ceva? Va multumesc

In acest caz, formulați acțiune in instanța având capetele de cerere pe care vi le-am menționat mai sus. Mama, in cadrul întâmpinării, poate spune ca este de acord ca fetițele sa locuiască la Dvs.

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 28-12-2018
Vizitator
Buna ziua sânt divortata de 9 ani minorul mi-a fost încredințat mie iar tatăl ă fost obligat la plata pensiei alimentare in valoare de 1000 de lei precizez ca aceasta suma am hotărât o de comun acord de oare ce el lucrează în norvegia și se plângea că ar da prea mult din salariu dacă ar fi 25% primi 3 ani a trimis trimis corect apoi din ce in ce mai puțin iar acum de 2 ani deloc ce posibilitate am să recuperez bani din urmă cât să revin la cei 25% cu proprire pe salariu ținând cont că el este stabilit in norvegia mai mentionez ca copilul suferă de autism , multumesc mult
Răspunde
 30-12-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Nicoleta a scris pe 28-12-2018:
Buna ziua sânt divortata de 9 ani minorul mi-a fost încredințat mie iar tatăl ă fost obligat la plata pensiei alimentare in valoare de 1000 de lei precizez ca aceasta suma am hotărât o de comun acord de oare ce el lucrează în norvegia și se plângea că ar da prea mult din salariu dacă ar fi 25% primi 3 ani a trimis trimis corect apoi din ce in ce mai puțin iar acum de 2 ani deloc ce posibilitate am să recuperez bani din urmă cât să revin la cei 25% cu proprire pe salariu ținând cont că el este stabilit in norvegia mai mentionez ca copilul suferă de autism , multumesc mult

Încercați mai întâi să puneți în executarea hotărârea prin care a fost obligat la plata pensiei de întreținere deoarece este posibil ca el să ruleze bani prin conturi din România sau să aibă bunuri care pot fi executate aici.

Dacă executarea în țară nu este posibilă din lipsă de bunuri care pot fi executate, apelați la procedura de executare a pensiei de întreținere în străinătate, dar această procedură este mai anevoioasă și necesită timp. Mai indicat este să încercați executarea silită în România, așa cum v-am spus.

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
RăspundeStart  1  2  3   4  Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.