|
30-12-2018 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Nicoleta a scris pe 28-12-2018: Buna ziua sânt divortata de 9 ani minorul mi-a fost încredințat mie iar tatăl ă fost obligat la plata pensiei alimentare in valoare de 1000 de lei precizez ca aceasta suma am hotărât o de comun acord de oare ce el lucrează în norvegia și se plângea că ar da prea mult din salariu dacă ar fi 25% primi 3 ani a trimis trimis corect apoi din ce in ce mai puțin iar acum de 2 ani deloc ce posibilitate am să recuperez bani din urmă cât să revin la cei 25% cu proprire pe salariu ținând cont că el este stabilit in norvegia mai mentionez ca copilul suferă de autism , multumesc mult Va trebui formulata in instanta o actiune pentru majorarea pensiei de intretinere datorata minorului, respectiv stabilirea acesteia in cota de 1/4 din venitul net/lunar realizat de catre parintele nerezident. Fata de neplata pensiei de intretinere, va puteti adresa unui executor judecatoresc sau puteti formula o plangere penala impotriva tatalui pentru savarsirea infractiunii de abandon de familie. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
27-01-2019 |
 | Nistor brigitte Vizitator |
| Sunt dezpartita de concubinul meu ma parasit la 5 luni de sarcina in aprilie trebuie sa nasc certificatul copilului vreau sal fac pe numele meu .nu vreau sal trec pe numele lui ca el tot timpul mia zis ca numai eu miam dorit copilul.acum sa trezit ca vrea sa fie tata daca nul trec pe certificat va rog sami raspundeti el ma ameninta cami ia copilul se poatd asaceva | |
|
|
|
27-01-2019 |
| Daca nu e trecut ca tata in certificat nu are cum sa va ia coppilul. Chiar si figurand ca tata tot nu vad cum ar putea un bebelus sa fie despartit de mama. In aceasta materie nu conteaza ce vor adultii, ci ceea ce este bine si in interesul copilului. Ce trebuie sa stiti este insa ca tatal poate recunoaste copilul printr o simpla declaratie notariala sau la starea civila, in ciuda opozitiei dvs. | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
28-01-2019 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Nistor Brigitte a scris pe 27-01-2019: Sunt dezpartita de concubinul meu ma parasit la 5 luni de sarcina in aprilie trebuie sa nasc certificatul copilului vreau sal fac pe numele meu .nu vreau sal trec pe numele lui ca el tot timpul mia zis ca numai eu miam dorit copilul.acum sa trezit ca vrea sa fie tata daca nul trec pe certificat va rog sami raspundeti el ma ameninta cami ia copilul se poatd asaceva Tatal isi poate recunoaste copilul, chiar daca dvs. nu doriti acest lucru, insa este putin probabil sa obtina stabilirea domiciliului minorului la dansul. In schimb, acesta poate solicita in instanta stabilirea unui program de vizita si de asemenea, va fi obligat la plata unei pensii de intretinere catre minor. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
11-02-2019 |
 | Andreea Vizitator |
| Buna ziua,am si eu o nelamurire,am o fetita de 7 luni,care este trecuta doar pe numele meu deoarece tatal ei a refuzat sa die trecut în acte ca si tata, el inca imi spune ca nu isi doreste un copil in schimb stie unde locuiesc si ma deranjeaza foarte des,pe motiv ca a venit sa vada fata desi sta maxim 30 minute si atunci pe telefon,nu as dori sa ma mut doar din cauza lui. Nu se poate face nimic? Nu vreau sa mai vina deloc iar el practic nu intelege acest lucru,traieste cu impresia ca daca avem un copil eu sunt obligata sa il primesc la mine cand are el chef,mentionez si faptul ca niciodata in 7 luni nu a contribuit nici macar cu 1 leu nici la chirie nici in cresterea fetei. Va multumesc | |
|
|
|
11-02-2019 |
| Andreea a scris pe 11-02-2019: Buna ziua,am si eu o nelamurire,am o fetita de 7 luni,care este trecuta doar pe numele meu deoarece tatal ei a refuzat sa die trecut în acte ca si tata, el inca imi spune ca nu isi doreste un copil in schimb stie unde locuiesc si ma deranjeaza foarte des,pe motiv ca a venit sa vada fata desi sta maxim 30 minute si atunci pe telefon,nu as dori sa ma mut doar din cauza lui. Nu se poate face nimic? Nu vreau sa mai vina deloc iar el practic nu intelege acest lucru,traieste cu impresia ca daca avem un copil eu sunt obligata sa il primesc la mine cand are el chef,mentionez si faptul ca niciodata in 7 luni nu a contribuit nici macar cu 1 leu nici la chirie nici in cresterea fetei. Va multumesc De vreme ce pe certificatul de naștere sunteți menționată doar dvs în calitate de părinte, aveți dreptul să refuzați vizitele la copil pe care le solicită tatăl deoarece nu există nici un temei legal. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
18-02-2019 |
 | Stoian Vizitator |
| Buna seara am 2 copii minori dintro relatie de concubinaj,tata copiilor lucra avand servicii,eu stand om casa lui dar nu proprietara mai avand inca 2 fratii stand in casa asta.Conditi nu ptea sunt.Tata copiilor consima alcool si tot odata vorbeste si urat verbal.Cu fratele lui avans probleme si aici cu politie cu soacra la fel.As dori sami iau copii de aici si sa plec la alt domiciliu avnd unde sa plec cu copii.Ce sanse as avea ca sa castig custodia copiilor.Daca sar putea as dori sa cer in istanta sa teimita aici la casa copiilor protectia copiilor.Va rog ajutatima cu un sfat.Va multumesc anticipat | |
|
|
|
19-02-2019 |
| Stoian a scris pe 18-02-2019: Buna seara am 2 copii minori dintro relatie de concubinaj,tata copiilor lucra avand servicii,eu stand om casa lui dar nu proprietara mai avand inca 2 fratii stand in casa asta.Conditi nu ptea sunt.Tata copiilor consima alcool si tot odata vorbeste si urat verbal.Cu fratele lui avans probleme si aici cu politie cu soacra la fel.As dori sami iau copii de aici si sa plec la alt domiciliu avnd unde sa plec cu copii.Ce sanse as avea ca sa castig custodia copiilor.Daca sar putea as dori sa cer in istanta sa teimita aici la casa copiilor protectia copiilor.Va rog ajutatima cu un sfat.Va multumesc anticipat Dacă aveți cu ce sa-i cresteti si unde sa locuiti puteți sa plecați. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
11-03-2019 |
 | Ciobotarescu Alexandra Vizitator |
| Buna ziua am un băiețel de 3 ani si 3 luni venit în urma unei relatii de concubinaj de 2 ani din cauza multor certuri am pus punct relației, copilul l-am luat cu mine .Dupa ceva timp mi-am refăcut viața urmând ca în mai anul acesta sa ne casatorin viitorul soț ar dori să treacă băiețelul pe numele lui cum pot proceda cu tatăl copilului îl pot decade din drepturi si la un notar .Nu cer nimic în schimb ma refer la pensie alimentară sau altceva | |
|
|
|
11-03-2019 |
| Ceea ce doriti dvs se numeste adopție si nu decădere si este posibilă doar dacă tatăl natural isi da acordul. Procesul se desfășoară in fata instanței si nu la notar. | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
07-07-2019 |
 | Valy Vizitator |
| Buna ,seara,as dori sa stiu ai eu care este procedura pentru următoarea speța .Fratele meu a trăit in concubinaj cu o doamna in urma căruia a rezultat o fetita ,pe perioada sarcini si la momentul de fata ,tin sa Menționez ca fetita are 2 luni,se afla pe teritoriul Irlandei .Copilul are decât certificat irlandez deoarece mama refuza sa ii faca certificat românesc in condițiile in care nu-i poate face pașaport irlandez pentru ca nu îndeplinește condițiile necesare.Cei doi sau despărțit ,defapt ea la dat afara pe tatăl copilului din locuința in care locuiește impreuna cu părinți ei .Doamna nu are sevici , nu a avut niciodata,este întreținută de părinți ei ,plus ca nu are grija de fetita corespunzător .Intrebarea este ce trebuie sa faca fratele meu pentru a obține toate drepturile asupra copilului,plus ca nu este lăsat sa vadă fata.Tatal doamnei este sub control judiciar cu părăsire de țara ,ceeace nu mi se pare normal pt fetita sa locuiască in aceeasi casa.Va rog spuneți-mi exista șanse sa deschidem procesul in România ? Putem obține custodia ? Sau ce putem face ,suntem disperați pentru ca știm ca nu este corect | |
|
|
|
08-07-2019 |
| Valy a scris pe 07-07-2019: Buna ,seara,as dori sa stiu ai eu care este procedura pentru următoarea speța .Fratele meu a trăit in concubinaj cu o doamna in urma căruia a rezultat o fetita ,pe perioada sarcini si la momentul de fata ,tin sa Menționez ca fetita are 2 luni,se afla pe teritoriul Irlandei .Copilul are decât certificat irlandez deoarece mama refuza sa ii faca certificat românesc in condițiile in care nu-i poate face pașaport irlandez pentru ca nu îndeplinește condițiile necesare.Cei doi sau despărțit ,defapt ea la dat afara pe tatăl copilului din locuința in care locuiește impreuna cu părinți ei .Doamna nu are sevici , nu a avut niciodata,este întreținută de părinți ei ,plus ca nu are grija de fetita corespunzător .Intrebarea este ce trebuie sa faca fratele meu pentru a obține toate drepturile asupra copilului,plus ca nu este lăsat sa vadă fata.Tatal doamnei este sub control judiciar cu părăsire de țara ,ceeace nu mi se pare normal pt fetita sa locuiască in aceeasi casa.Va rog spuneți-mi exista șanse sa deschidem procesul in România ? Putem obține custodia ? Sau ce putem face ,suntem disperați pentru ca știm ca nu este corect Buna ziua, Fratele dvs. sa ia legatura cu un avocat din Irlanda. In astfel de cazuri, competenta apartine instantelor din tara unde se afla minorul, in acest caz, Irlanda. Nu se poate deschide proces in Romania. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
08-07-2019 |
| Valy a scris pe 07-07-2019: Buna ,seara,as dori sa stiu ai eu care este procedura pentru următoarea speța .Fratele meu a trăit in concubinaj cu o doamna in urma căruia a rezultat o fetita ,pe perioada sarcini si la momentul de fata ,tin sa Menționez ca fetita are 2 luni,se afla pe teritoriul Irlandei .Copilul are decât certificat irlandez deoarece mama refuza sa ii faca certificat românesc in condițiile in care nu-i poate face pașaport irlandez pentru ca nu îndeplinește condițiile necesare.Cei doi sau despărțit ,defapt ea la dat afara pe tatăl copilului din locuința in care locuiește impreuna cu părinți ei .Doamna nu are sevici , nu a avut niciodata,este întreținută de părinți ei ,plus ca nu are grija de fetita corespunzător .Intrebarea este ce trebuie sa faca fratele meu pentru a obține toate drepturile asupra copilului,plus ca nu este lăsat sa vadă fata.Tatal doamnei este sub control judiciar cu părăsire de țara ,ceeace nu mi se pare normal pt fetita sa locuiască in aceeasi casa.Va rog spuneți-mi exista șanse sa deschidem procesul in România ? Putem obține custodia ? Sau ce putem face ,suntem disperați pentru ca știm ca nu este corect Competenta de solutionare a chestiunilor legate de situatia minorului apartine instantei pe a carei raza teritoriala domiciliaza copilul. Fratele dvs va trebui sa se adreseze instantei irlandeze pentru a obtine drepturile ce i se cuvin in calitate de parinte al minorului. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
08-07-2019 |
 | Valy Vizitator |
| Buna seara,mai am o întrebare,stiti cumva daca exista avocati romani care sa te poata reprezenta in irlanda,care se pot deplasa sau acreditati,pt as reprezenta clienții si in afara Romaniei,va multumesc din suflet! | |
|
|
|
09-07-2019 |
| Valy a scris pe 08-07-2019: Buna seara,mai am o întrebare,stiti cumva daca exista avocati romani care sa te poata reprezenta in irlanda,care se pot deplasa sau acreditati,pt as reprezenta clienții si in afara Romaniei,va multumesc din suflet! Cu siguranta exista. Dar, nu va recomand . Indicat este sa luati un avocat de acolo, deoarece acesta cunoaste cel mai bine procedurile specifice tarii precum si jurisprudenta in materie specifica instantelor de acolo. Un avocat din Romania care sa se deplaseze acolo presupune ca pe langa onorariul ce i-l platiti sa suportati si costurile acestuia cu deplasarea si cazarea acolo. Va costa enorm asa ceva. Mai degraba cautati un avocat roman stabilit in Irlanda si care profeseaza acolo. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
15-07-2019 |
 | Petru Vizitator |
| mama este minora are 17 ani iar ea a vrut sa se desparta de mine, fiica mea are 1 luna jumatate , are cum sa imi ceara pensie alimentara deodata ce nu sunt casatorit cu ea? | |
|
|
|
15-07-2019 |
 | Petru Vizitator |
| eu am fost in concubinaj cu o minora are 17 ani cum si fiica mea are 1 luna jumatate, nu suntem casatoriti , are dreptul sa imi ceara pensie alimentara? deodata ce nu suntem casatoriti? | |
|
|
|
16-07-2019 |
| Petru a scris pe 15-07-2019: eu am fost in concubinaj cu o minora are 17 ani cum si fiica mea are 1 luna jumatate, nu suntem casatoriti , are dreptul sa imi ceara pensie alimentara? deodata ce nu suntem casatoriti? Buna ziua, Sigur ca are! Daca sunteti trecut in certificatul copilului la rubrica ”tata”, este normal sa va asumati si cresterea si ingrijirea copilului cel putin printr-o contributie banaeasca sub forma pensiei de intretinere. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
17-07-2019 |
| Petru a scris pe 15-07-2019: eu am fost in concubinaj cu o minora are 17 ani cum si fiica mea are 1 luna jumatate, nu suntem casatoriti , are dreptul sa imi ceara pensie alimentara? deodata ce nu suntem casatoriti? Nu contează varsta mamei, nici a dvs, nu conteaza daca ați fost sau nu căsătoriți. Ceea ce contează este că dacă sunteți trecut in certificatul de nastere ca tată atunci aveti o serie de drepturi dar și obligații fata de minor, între acestea fiind și aceea de a contribui la cheltuielile de crestere si educarea, adică a i plati pensie de întreținere. | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
04-05-2020 |
 | Marius Vizitator |
| Buna ziua.Am trait in concubinaj cu o persoana timp de aproape 9 ani de zile din care a rezultat un minor in varsta de 4 ani.Momentan suntem amandoi in Anglia impreuna cu minorul.Cand neam intalnit ea era maritata si avea si un copil in varsta de 4 ani.Dupa ce a divortat am ramas impreuna si cu copilul ei care este in custodie comuna cu fostul sot dar cu domiciliul la ea.Momentan suntem pe cale sa ne despartim pentru ca ea sia gasit pe altcineva.Tin sa precizez ca nu suntem casatoriti legal.Ce sanse sunt ca eu daca raman cu copilu in romania sa ramana la mine.Pentr ca ea ar vrea sa imi ia copilul si sa se stabileasca in Anglia impreuna cu noul iubit care are si el o fetita si celalalt copil al ei.Va multumesc. | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |