Forum avocaţi > Divort

Drepturi dupa divort, cine ramane cu ce? - Pagina 2

Start  1  2  3   4  Final
 04-08-2018
Vizitator
Buna seara! După 10 ani de căsătorie am aflat că soțul vorbește pe ascuns cu fosta sotie zi de zi .mesaje ,poze etc.Doresc să divorțez dar nu știu referitor la partaj.Stam într-o casă care este construita pe terenul moștenit de soț de la părinți iar casa este construita de când eram fara acte împreună .Ratele la banca sunt pe numele meu și inca mai plătesc .Avem un copil .Cum trebuie sa procedez.Multumesc!
Răspunde
 05-08-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Dany a scris pe 02-08-2018:
Buna ziua,Cum se poate face ca un bun comun din timpul casatoriei sa nu intre in partaj.Dorim ca acest bun sa ramana copilului(8 ani).Se poate face o mostenire sau donatie?Multumesc.

Donați bunul copilului.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 15-10-2018
Vizitator
Buna seara, va rog foarte mult sa ma ajutati si pe mine cu urmatoarea situatie, as dori mai multe pareri de la persoane profesioniste si specializate pe subiect:
In anul 2013 am achizitionat prin programul Prima Casa un imobil, credit facut pe 30 ani. In anul 2016, luna august, m-am casatorit.
In caz de divort, sotia poate solicita la partaj cota parte din imobil, sau cel mult o anumita suma de bani, egala cu jumatatea ratelor din 2016 si pana in prezent?
Mentionez ca suntem impreuna dinainte de 2013, ea are un copil de 15 ani dintr-o casnicie anterioara, si mai ales faptul ca imobilul este pe numele meu, eu platesc absolut totul in casa, rata integral + utilitatile aferente, contributia ei fiind doar mobila.
In caz de un proces, cum pot dovedi toate aceste lucruri? Ce pretentii maxime ar putea avea sotia si mai ales ce drepturi? Plus ca sotia este in curs de ridicare a unei case care nu a trecut-o pe numele ei, probabil special pentru a nu fi considerata masa partajabila...
Unii zic ca ar avea dreptul la jumatate din valoarea ratei (din momentul casatoriei si pana in prezent), iar altii sustin ca are dreptul la 50% din imbunatatirile aduse imobilului, caz in care trebuie sa dovedeasca aportul ei.
Multumesc anticipat pt timpul acordat citirii mesajului si pt raspunsuri.
Răspunde
 15-10-2018
Vizitator
Daca casa construita cât am fost împreună este construita pe un teren moștenit de soț și toate actele casei sunt pe numele lui ,eu la divorț cu ce parte pot rămâne ? Jumătate din valoarea casei sau numai o sulta? Mulțumesc! Aștept răspunsul dvs.
Răspunde
 16-10-2018

BUCURESTI
0766321314
avocatib@yahoo.com
https://www.google.ro/amp/s/m.stirileprotv.ro
Facebook
Daca casa este construita in timpul casatoriei la un eventual divort doar casa se imparte si bunurile dobandite in timpul casatoriei.
Daca valoarea masei partajabile care v-ar reveni este mai mica decat toata (masa partajabila a sotului plus terenul) atunci acesta va fi obligat la plata unei sulte catre dvs. Ideea este sa o cereti cu plata dintr-o data.
Terenul nu intra in masa partajabila, bind bun propriu al sotului, pt ca este mostenit.

Avocat IRINA BUDA in cadrul Baroului Bucuresti de peste 20 ani. Drept de a reprezenta si pune concluzii inclusiv la Inalta Curte de Casatie si Justitie Adresa mail avocatib@yahoo.com Doar pt. programari tel 0766321314 (L-V intre orele 8 - 18)
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 16-10-2018

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Ursu a scris pe 15-10-2018:
Daca casa construita cât am fost împreună este construita pe un teren moștenit de soț și toate actele casei sunt pe numele lui ,eu la divorț cu ce parte pot rămâne ? Jumătate din valoarea casei sau numai o sulta? Mulțumesc! Aștept răspunsul dvs.
Daca imobilul a fost construit in timpul casatoriei, atunci dvs va revine o cota din acest imobil. In cazul partajului, cotele sotilor se prezuma a fi egale, iar modalitatea de impartire a masei partajabile difera in functie de vointa partilor si de situatia de fapt.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 16-10-2018

BUCURESTI
0766321314
avocatib@yahoo.com
https://www.google.ro/amp/s/m.stirileprotv.ro
Facebook
Contract de donatie sau vanzari cumparare carte kopie, chiar daca are sub 18 ani. Doar ca trebuie sa va duceti la Autoritatea tutelara sa isi dea acordul plus se face evaluarea apartamentului.

Avocat IRINA BUDA in cadrul Baroului Bucuresti de peste 20 ani. Drept de a reprezenta si pune concluzii inclusiv la Inalta Curte de Casatie si Justitie Adresa mail avocatib@yahoo.com Doar pt. programari tel 0766321314 (L-V intre orele 8 - 18)
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 17-10-2018
Vizitator
Mulțumesc mult
Răspunde
 20-10-2018
Vizitator
Buna seara, imi raspunde si mie cineva va rog la intrebarea adresata mai sus?
Răspunde
 29-10-2018
Vizitator
Dupa 15 ani de casatorie cu un copil ce drepturi am ???
Răspunde
 30-10-2018

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
ALEX a scris pe 15-10-2018:
Buna seara, va rog foarte mult sa ma ajutati si pe mine cu urmatoarea situatie, as dori mai multe pareri de la persoane profesioniste si specializate pe subiect:
In anul 2013 am achizitionat prin programul Prima Casa un imobil, credit facut pe 30 ani. In anul 2016, luna august, m-am casatorit.
In caz de divort, sotia poate solicita la partaj cota parte din imobil, sau cel mult o anumita suma de bani, egala cu jumatatea ratelor din 2016 si pana in prezent?
Mentionez ca suntem impreuna dinainte de 2013, ea are un copil de 15 ani dintr-o casnicie anterioara, si mai ales faptul ca imobilul este pe numele meu, eu platesc absolut totul in casa, rata integral + utilitatile aferente, contributia ei fiind doar mobila.
In caz de un proces, cum pot dovedi toate aceste lucruri? Ce pretentii maxime ar putea avea sotia si mai ales ce drepturi? Plus ca sotia este in curs de ridicare a unei case care nu a trecut-o pe numele ei, probabil special pentru a nu fi considerata masa partajabila...
Unii zic ca ar avea dreptul la jumatate din valoarea ratei (din momentul casatoriei si pana in prezent), iar altii sustin ca are dreptul la 50% din imbunatatirile aduse imobilului, caz in care trebuie sa dovedeasca aportul ei.
Multumesc anticipat pt timpul acordat citirii mesajului si pt raspunsuri.

Buna ziua,
In caz de divort are dreptul la jumatate din valoarea ratelor achitate in timpul casatoriei dar si la o cota-parte din imbunatatirile aduse imobilului in timpul casatoriei din bani comuni.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 30-10-2018

Bucuresti
0746938774
Facebook
Valea_florian@yahoo.com a scris pe 29-10-2018:
Dupa 15 ani de casatorie cu un copil ce drepturi am ???

Va referiti la partaj in cazul unui divort? Cotele sotilor din masa partajabila se prezuma a fi egale (50/50).

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 05-11-2018
Vizitator
Buna ziua, stiu ca in contractul de căsătorie de la moschee (dacă ai facut) ,i se imputa o suma sotului in caz de divort, el ti-o va da in caz ca el divorteaza de tine, daca tu esti cea care divorteaza atunci nu ai dreptul nici la acea suma, nici daca cumpăra un imobil in timpul căsătoriei sotia nu are dreptul la partaj deoarece ea se intoarce inapoi la familia ei, poate iti dădea niste drepturi daca erai de-a lor, dar cum tu esti străină nu are cine lupta pentru drepturile tale, ai vazut cum a adus-o pe fosta soție sa locuiască în casa lui? Ea are drepturi dar tu nu ! Stiu despre ce vorbesc , trăiesc printre arabi de 26 de ani, chiar daca n-am locuit în țări arabe stiu cum gandesc ei , o femeie romanca ( straina) care se duce acolo cu soțul sa locuiască (nu conteaza in ce țară araba), de obicei daca divorteaza nu primește nimic, nici macar copii, altceva este daca soția este araboaica, ea primește o suma de bani consistentă , depinde de la caz la caz , iti doresc tot binele din lume !
Răspunde
 16-11-2018
Vizitator
Am divortiat in2012 vreau sa depun actele pentru partaj. Bunuri in comune un apartament cu 2 camere si o masina mica care sa cumparat in timpul casatoriei .am decis sa vindem masina si sa o cumparam ceva mai tirziu .facusera un accident am reparat masina cu bani dati de la mama mia. Fostu sot a cumparat o alta masina fara stirea mea si eu nu sunt trecuta ca proprietar ce sanse am sa fac partaj,cemi revine ??
Răspunde
 18-11-2018

Bucuresti
0746938774
Facebook
Vasilica a scris pe 16-11-2018:
Am divortiat in2012 vreau sa depun actele pentru partaj. Bunuri in comune un apartament cu 2 camere si o masina mica care sa cumparat in timpul casatoriei .am decis sa vindem masina si sa o cumparam ceva mai tirziu .facusera un accident am reparat masina cu bani dati de la mama mia. Fostu sot a cumparat o alta masina fara stirea mea si eu nu sunt trecuta ca proprietar ce sanse am sa fac partaj,cemi revine ??

Masa partajabila este compusa din totalitatea bunurilor dobandite de soti in timpul casatoriei, iar cotele acestora se prezuma a fi egale. Daca autovehiculul a fost achizitionat dupa divort, atunci acesta este bun propriu al fostului sot, insa puteti solicita un drept de creanta, reprezentand costul reparatiilor, in masura in care aveti dovezi in acest sens.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 21-11-2018
Vizitator
Buna soțul meu a vândut o mașină iar în momentul cand a vândut o nu avea cartea masinii iar persoana respectiva a cumparat o asa au facut contract de vanzare cumpărate au semnat ambele părți si acuma ia trimis o scrisoare de la un avocat in care îi cere 9000 de euro pentru împăcare. În caz contrar scrie in scrisoare ca il da in tribunal pentru înșelăciune și se pedepsește cu închisoare.ce se poate face .
Răspunde
 25-11-2018
Vizitator
Buna as avea si eu o intrebare daca poate sa-mi raspunda cineva ,.In urma cu doi ani parintii mei au vindut un pamint si a cumparat un imobil fratelui meu care in acea perioada era casatorit,din nefericire anul acesta a divortat va rog sa imi spuneti daca acel apartament va fii inpartit cu fosta sotie,mentionez ca in contract sint trecuti amindoi
Răspunde
 26-11-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Gheorghita Mirela a scris pe 25-11-2018:
Buna as avea si eu o intrebare daca poate sa-mi raspunda cineva ,.In urma cu doi ani parintii mei au vindut un pamint si a cumparat un imobil fratelui meu care in acea perioada era casatorit,din nefericire anul acesta a divortat va rog sa imi spuneti daca acel apartament va fii inpartit cu fosta sotie,mentionez ca in contract sint trecuti amindoi

Dacă se dovedește că banii pentru cumpărarea imobilului au provenit din vânzarea de către părinți a terenului, este un bun propriu al fratelui dvs.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 26-11-2018
Vizitator
Bunaziua. As avea citeva intrebari. Am divortiat in 2012 nu am facut partajul .il pot face acum si cum sa procedez??multumesc
Răspunde
 26-11-2018
Vizitator
Buna ziua as avea si eu o intrebare,daca parintii mei i-au achizitionat fratelui meu un imobi parte din mostenirea lui ,vinzind un teren ,acesta fiind casatorit la acea data si imobilul a fost trecut pe amindoi ,insa anul acesta au divortat ,Ii ramine fratelui meu imobilul sau se inparte.Astept un raspuns daca se poate,multumesc
Răspunde
RăspundeStart  1  2  3   4  Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.