|
25-01-2019 |
 | Ana Brenciu Vizitator |
| Ana Brenciu a scris pe 07-01-2019: Buna ziua As avea și eu o întrebare, mama mea împreună cu tatăl meu căsătoriți de peste 30 de ani au făcut contract vanzare-cumparare cu uzufruct cu obligația să o îngrijească pe bunica. Din cauza certurilor mama mea a părăsit locuinta, iar fratele în vârstă de 28 ani a rămas acolo împreună cu tatăl și bunica. Tatăl meu având 4 frați, aceștia împreună cu bunica vor sa strice actele. Care sunt pasii, ce ar trebui să facă mama in cazul acesta? Ea speră să câștige ceva de acolo pentru fratele meu ca acesta sa nu ajungă în strada. Multumesc. Mulțumesc mult pt răspuns și ajutor ☹️ | |
|
|
|
04-02-2019 |
 | Elena Vizitator |
| Buna ziua!am divortat de fostul sot,avem un apartament care a fost trecut pe numele nostru dupa nunta.dupa divort eu nu am mai locuit in apartament si s-au srans datorii la asociatia de proprietari.fostul sot e plecat in belgia si vine de 3 ori pe an in tara.as vrea sa stiu cine ttebuie sa plateasca datoriile la asociatie daca eu nu mai locuiesc in acel apartament. | |
|
|
|
04-02-2019 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Elena a scris pe 04-02-2019: Buna ziua!am divortat de fostul sot,avem un apartament care a fost trecut pe numele nostru dupa nunta.dupa divort eu nu am mai locuit in apartament si s-au srans datorii la asociatia de proprietari.fostul sot e plecat in belgia si vine de 3 ori pe an in tara.as vrea sa stiu cine ttebuie sa plateasca datoriile la asociatie daca eu nu mai locuiesc in acel apartament. Atat timp cat sunteti proprietara, atat dvs., cat si sotul, aveti obligatia sa achitati datoriile. Ati efectuat partajul dupa divort? | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
20-02-2019 |
 | Nicoleta Vizitator |
| Sunt căsătorită de 2 ani și jumătate și împreuna cu soțul am dobândit o casa după căsătorie cu toate acestea numele meu nu exista pe nici jn act in caz de divorț ce drepturi am? | |
|
|
|
20-02-2019 |
 | Elena Vizitator |
| Suntem incain proces cu partajul.s-a hotarat ca apartamentul sa se vanda la licitatie,asa a cerut fostul sot,cu toate ca eu am cerut sa-l vindem impreuna.eu am vrut ca apartamentul sa ramana fetelor,dar tatal lor nu vrea sa le lase nimic.eu mi-am achitat jumatatea mea din datoria de la asociatie,jumatatea lui nu stiu daca si-a achitat-o. | |
|
|
|
20-02-2019 |
 | Elena Vizitator |
| As mai avea o intrebare,daca se poate.Am depus actele pentru majorare pensie alimentara,deoarece fostul sot nu mi-a mai dat de un an si jum.pensia pt fete,el fiind plecat in Belgia.el trimite bani fetelor pe un cont al fetei de 17 ani.se considera acesti bani pe care-i trimite fetei ca si pensie alimentara?pt ca as vrea sa stiu ce sa spun instantei.fetele nu-mi dau mie niciun ban din ce primesc de la tatal lor. | |
|
|
|
21-02-2019 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Nicoleta a scris pe 20-02-2019: Sunt căsătorită de 2 ani și jumătate și împreuna cu soțul am dobândit o casa după căsătorie cu toate acestea numele meu nu exista pe nici jn act in caz de divorț ce drepturi am? Daca bunul a fost achizitionat in timpul casatoriei este bun comun, astfel ca in cazul unui partaj, dvs. va revine o cota de 1/2 din imobil. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
21-02-2019 |
 | Camelia Vizitator |
| Buna ziua !In timpul casniciei am primit de la bunici un apartament in schimbul ingrijirii lor.Am divortat la ceva timp dupa decesul bunicilor,apartamentul s-a vandut si a fost cumparat alt apartament.Intrebarea mea este:Fostul sot care a fost trecut in acte are aceleasi drepturi ca ai mine la apartament ? | |
|
|
|
22-02-2019 |
 | Nicoleta Vizitator |
| Casa a fost dobândită de amândoi pe terenul părinților lui, defapt a fost ridicată in locul casei părintești, nu mai exista casa veche și in act este menționat faptul ca mama lui sa fie îngrijită de noi, bănuiesc ca la teren nu am dreptul, dar măcar la casa vreau sa știu dacă este o cota de 1/2 sau nu. Vreau totuși sa fiu și trecuta in act credeți ca e mai okay sau sunt aceleași drepturi oricum de moment ce suntem căsătoriți și acest bun a fost dobândit după căsătorie? | |
|
|
|
22-02-2019 |
| Camelia a scris pe 21-02-2019: Buna ziua !In timpul casniciei am primit de la bunici un apartament in schimbul ingrijirii lor.Am divortat la ceva timp dupa decesul bunicilor,apartamentul s-a vandut si a fost cumparat alt apartament.Intrebarea mea este:Fostul sot care a fost trecut in acte are aceleasi drepturi ca ai mine la apartament ? Sub ce forma ati primit imobilul de la bunici ? Ce act a fost incheiat ? Caci daca e o donatie este bunul dvs propriu, daca a fost vanzare atunci aveti drepturi egala cu sotul. | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
22-02-2019 |
| Nicoleta a scris pe 20-02-2019: Sunt căsătorită de 2 ani și jumătate și împreuna cu soțul am dobândit o casa după căsătorie cu toate acestea numele meu nu exista pe nici jn act in caz de divorț ce drepturi am? Daca nu ati optat pt regimul separatiei de bunuri, inseamna ca acel imobil dobandit in timpul casatoriei este bun comun, chiar daca nu apareti in actul de proprietate. | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
24-02-2019 |
| Nicoleta a scris pe 22-02-2019: Casa a fost dobândită de amândoi pe terenul părinților lui, defapt a fost ridicată in locul casei părintești, nu mai exista casa veche și in act este menționat faptul ca mama lui sa fie îngrijită de noi, bănuiesc ca la teren nu am dreptul, dar măcar la casa vreau sa știu dacă este o cota de 1/2 sau nu. Vreau totuși sa fiu și trecuta in act credeți ca e mai okay sau sunt aceleași drepturi oricum de moment ce suntem căsătoriți și acest bun a fost dobândit după căsătorie? Daca terenul este in proprietatea socrilor, acesta va deveni bun propriu al sotului in urma mostenirii, insa casa este bun comun, fiind dobandita in timpul casatoriei, chiar daca nu sunteti mentionata in act. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
01-03-2019 |
 | Camelia Vizitator |
| A fost facut act vanzare cumparare cu clauza . | |
|
|
|
07-03-2019 |
 | Isabelle Vizitator |
| Buna ziua! As fi foarte recunoscătoare daca m.ati putea ajuta, va rog frumos.Eu cu soțul meu am divorțat în anul 1997. In urma căsătoriei am cumparat un apartament. La partaj eu i.am dat partea de bani soțului meu care i se cuveneau in urma apartamentului, rămânând apoi pe numele meu, asta scrie in actele de divorț. Apoi la o perioadă de timp ne.am împăcat si ne.am recăsătorit. După divorț in perioada aceea, eu n.am mers la primărie sa specific ca decat eu sunt proprietar,nu am stiut. Pana anul trecut cand am divorțat din nou. Intrebarea mea este: Soțul meu mai are vreun drept legal la acest apartament? Daca eu doresc sa vand acest apartament el ar putea sa ma împiedice să nu.l vand? Va multumesc frumos. O zi buna va doresc! | |
|
|
|
19-03-2019 |
 | Ana Vizitator |
| Bună seara casatorita de 11 ani, sunt divortata de aproape 4 ani vreau sa știu daca am vre-un drept in imobolul acela atenționez nu are contract nici soacra nici fostul soț dar in acel imobil sau făcut multe din banii de la nunta si scoși de mine de la banca acum cativa ani buni | |
|
|
|
27-03-2019 |
| Isabelle a scris pe 07-03-2019: Buna ziua! As fi foarte recunoscătoare daca m.ati putea ajuta, va rog frumos.Eu cu soțul meu am divorțat în anul 1997. In urma căsătoriei am cumparat un apartament. La partaj eu i.am dat partea de bani soțului meu care i se cuveneau in urma apartamentului, rămânând apoi pe numele meu, asta scrie in actele de divorț. Apoi la o perioadă de timp ne.am împăcat si ne.am recăsătorit. După divorț in perioada aceea, eu n.am mers la primărie sa specific ca decat eu sunt proprietar,nu am stiut. Pana anul trecut cand am divorțat din nou. Intrebarea mea este: Soțul meu mai are vreun drept legal la acest apartament? Daca eu doresc sa vand acest apartament el ar putea sa ma împiedice să nu.l vand? Va multumesc frumos. O zi buna va doresc! Soțul dvs nu are nici un drept asupra apartamentului. Mergeți la primărie și depuneți sentința de divorț pentru a fi reglat rolul fiscal doare pe numele dvs. Probabil că veți primi o amendă pentru faptul că nu ați înregistrat până acum modificarea. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
10-01-2020 |
 | Aty Vizitator |
| Buna seara! Am dori sa construim pe terenul mamei sotiei mele. Pe teren se mai afla o casa in care locuieste soacra Terenul si casa respectiva este pe numele soacrei Intrebarea mea este ca in caz ca sotia decedeaza sau divortam ce drepturi am eu la casa pe care o construim impreuna dar pe terenul soacrei entionez ca socrul nu mai traieste si sotia nu mai are frati! Multumesc pentru raspunsuri! | |
|
|
|
11-01-2020 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Prahova 0742251721Whatsapp marina.starjil@gmail.com
|
| Pentru a va asigura o situatie legala clara, in primul rand trebuie sa construiti cu autorizatie de constructie. In vederea obtinerii acestui document, vi se va cere sa depuneti si un inscris (declaratia proprietarului, contract inchiriere, comodat, superficiei, vanzare chiar etc) din care sa rezulte ca detineti legal terenul. Pe casa veti avea drept de proprietate, iar pe teren, veti avea drept de superficie sau proprietate. Altfel, va expuneti litigiilor, anevoioase si costisitoare, prin care s-ar putea sa nu rezolvati. Incepeti ca la carte si nu veti avea probleme in viitor, indiferent de situatie. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
12-01-2020 |
| Constructia va fi proprietatea comuna a dvs si a sotiei. In caz de divort, dvs va revine o cota de 1/2 din casa pe care o veti construi. In cazul decesului sotiei, dvs va revine imobilul in integralitate, daca nu aveti copii. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
12-01-2020 |
 | Andreea Vizitator |
| Buna ziua, As dori sa adresez o întrebare care ma macină. Am un băiețel de 4 anișori, actul de divorț urmează să fie intentat, dar intre timp eu voi pleca in străinătate. Ce sanse am să-l iau pe băiețel cu mine daca nu am sentința de divorț până in iunie, la plecarea mea? | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |