|
26-11-2018 |
 | Gheorghita Mirela Vizitator |
| Buna ziua as avea si eu o intrebare,daca parintii mei i-au achizitionat fratelui meu un imobi parte din mostenirea lui ,vinzind un teren ,acesta fiind casatorit la acea data si imobilul a fost trecut pe amindoi ,insa anul acesta au divortat ,Ii ramine fratelui meu imobilul sau se inparte.Astept un raspuns daca se poate,multumesc | |
|
|
|
26-11-2018 |
| Fratele trebuie sa demonstreze ca banii pentru imobil sunt proveniti exclusiv de la parinti. Si parintii pot depune actiune de interventie in nume propriu prin care pot demonstra acest aspect. | Avocat IRINA BUDA in cadrul Baroului Bucuresti de peste 20 ani. Drept de a reprezenta si pune concluzii inclusiv la Inalta Curte de Casatie si Justitie Adresa mail avocatib@yahoo.com Doar pt. programari tel 0766321314 (L-V intre orele 8 - 18) | |
|
|
|
|
26-11-2018 |
| Dany a scris pe 02-08-2018: Buna ziua,Cum se poate face ca un bun comun din timpul casatoriei sa nu intre in partaj.Dorim ca acest bun sa ramana copilului(8 ani).Se poate face o mostenire sau donatie?Multumesc. Donație. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
13-12-2018 |
 | Elena Vizitator |
| Bună ziua! O întrebare dacă se poate. Suntem căsătoriți de 1 an iar acum suntem în divort. Împreună am construit o casa iar terenul a fost donat de tatăl soțului pe numele sotului pe care este construita casa .Casa și terenul sunt trecute pe soț. As vrea sa știu după divorț la partaj se împarte totul în părți egale inclusiv terenul? Iar soțul se grăbește cu partajul sa facă el ce interes ar avea | |
|
|
|
13-12-2018 |
 | Larisa Vizitator |
| Bună ziua! O întrebare dacă se poate. Suntem căsătoriți de 1 an iar acum suntem în divort. Împreună am construit o casa iar terenul a fost donat de tatăl soțului pe numele sotului pe care este construita casa .Casa și terenul sunt trecute pe soț. As vrea sa știu după divorț la partaj se împarte totul în părți egale inclusiv terenul? Iar soțul se grăbește cu partajul sa facă el ce interes ar avea | |
|
|
|
13-12-2018 |
| Larisa a scris pe 13-12-2018: Bună ziua! O întrebare dacă se poate. Suntem căsătoriți de 1 an iar acum suntem în divort. Împreună am construit o casa iar terenul a fost donat de tatăl soțului pe numele sotului pe care este construita casa .Casa și terenul sunt trecute pe soț. As vrea sa știu după divorț la partaj se împarte totul în părți egale inclusiv terenul? Iar soțul se grăbește cu partajul sa facă el ce interes ar avea Nu se. stie ce interes are sotul cu partajul dacat daca il intrebati pe el. Cat priviesc bunurile partajabile - in masa partajabila intra doar casa de locuit fara teren si bunurile mobile achizitionate in timpul casatoriei. Cine va ramane cu casa va da celuilalt sulta care reprezinta cealalta jumatate a masei partajabile. E putin probabil ca veti ramane dvs cu casa de locuit pt ca va trebui pe langa sulta sa dati socrilor si contravaloarea terenului. Sau - ramaneti cu casa de locuit si probabil socrii o sa va ceara (sau judece pe ) contravaloarea terenului. Probabil sotul se grabeste pt ca acum este si in avantajul dvs. | Avocat IRINA BUDA in cadrul Baroului Bucuresti de peste 20 ani. Drept de a reprezenta si pune concluzii inclusiv la Inalta Curte de Casatie si Justitie Adresa mail avocatib@yahoo.com Doar pt. programari tel 0766321314 (L-V intre orele 8 - 18) | |
|
|
|
|
14-12-2018 |
| Dani a scris pe 12-10-2017: Buna. As avea niste intrebari. Daca doresc sa divortez, cum se imparte apartamentul si bunurile? Suntem casatoriti de peste 6 ani, apartamentul e pe numele ei dinainte de casatorie. Am vreun drept la apartament? Astept raspunsul dv. Multumesc, Dani Nu aveți drept la proprietatea asupra apartamentului dar aveți un drept de creanță dacă ați efectuat îmbunătățiri la imobil sau dacă ați plătit rate la apartament (dacă e cazul). | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
01-01-2019 |
 | Vutiu gheorghe Vizitator |
| Buna ziua ,as avea si eu o intrebare :daca am fost casatorit 20 de ani si am un aparatament care la vremea aceea lam cumparat impreuna apoi ea a divortat si sa recasatorit schimbandu-si numele ea mai are drept la acel apartament sau nu.Multumesc | |
|
|
|
01-01-2019 |
| Vutiu Gheorghe a scris pe 01-01-2019: Buna ziua ,as avea si eu o intrebare :daca am fost casatorit 20 de ani si am un aparatament care la vremea aceea lam cumparat impreuna apoi ea a divortat si sa recasatorit schimbandu-si numele ea mai are drept la acel apartament sau nu.Multumesc Orice bun dobândit în timpul căsătoriei este un bun comun. Așadar, ambii aveți drept asupra acelui bun, cota prezumată de lege la dobândirea bunului fiind de 1/2 pentru fiecare. Nu este o prezumție absolută astfel că dacă considerați că ați contribuit mai mult și puteți dovedi asta cereți o cotă majoră. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
02-01-2019 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Vutiu Gheorghe a scris pe 01-01-2019: Buna ziua ,as avea si eu o intrebare :daca am fost casatorit 20 de ani si am un aparatament care la vremea aceea lam cumparat impreuna apoi ea a divortat si sa recasatorit schimbandu-si numele ea mai are drept la acel apartament sau nu.Multumesc Daca imobilul a fost dobandit in timpul casatoriei, atunci acesta este bun comun al sotilor, iar cotele se prezuma a fi egale. Va trebui formlata actiune de partaj. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
05-01-2019 |
 | Mihaela Vizitator |
| Sunt căsătorită de sase ani. Am doi copiii minori. Din cauza alcoolului și agresiunii fizice am hotărât sa divorțez. Avem o casa, bun comun. Este posibil ca,copiii sa fie crescuti în aceasta casa?va multumesc! | |
|
|
|
05-01-2019 |
 | Raisal Vizitator |
| Buna ziua, as dori sa divortez din cauza ca nu ne mai intelegem. Am un copil in varsta de 10 ani si asta m-a facut sa mai raman alaturi de sotul meu. Suntem impreuna de aproape 20 de ani si casatoriti de 10, casa este cumparata in timpul cand eram impreuna si nu eram casatoriti, prin credit si este pe numele lui. Mi-a spus ca nu putea sa ma treaca in acte pentru ca aveam salariu mic si nu ar mai fi primit suficienti bani, iar acum facut refinantare la credit si am fost trecuta ca girant. As dori sa stiu ce se intampla daca eu as divorta, daca am parte la acesta casa sau macar copilul ca el tot timpul ma ameninta ca nu este casa mea si probabil profita de acest lucru. | |
|
|
|
05-01-2019 |
| Nu aveti dreptul la casa. Doar un drept de creanta asupra ratelor plătite în timpul relației dvs. Averi însă obligatia de a plăti creditul dat fiindca sunteti girant in cazul in care titularul nu achita. Binenteles ca imobilul putea fi achiziționat în coproprietate | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
07-01-2019 |
 | Ana Brenciu Vizitator |
| Buna ziua As avea și eu o întrebare, mama mea împreună cu tatăl meu căsătoriți de peste 30 de ani au făcut contract vanzare-cumparare cu uzufruct cu obligația să o îngrijească pe bunica. Din cauza certurilor mama mea a părăsit locuinta, iar fratele în vârstă de 28 ani a rămas acolo împreună cu tatăl și bunica. Tatăl meu având 4 frați, aceștia împreună cu bunica vor sa strice actele. Care sunt pasii, ce ar trebui să facă mama in cazul acesta? Ea speră să câștige ceva de acolo pentru fratele meu ca acesta sa nu ajungă în strada. Multumesc. | |
|
|
|
14-01-2019 |
 | Mariana Vizitator |
| Bună ziua ! Am fost căsătorită 24de ani si am divorțat de comun acord! Avem 2 apartamente ani timpul casatoriei! Unul este plătit iar la celălalt mai avem cam 5 ani de plată! Ce vreau să știu: Eu am fost dată afară din casă și locuiesc cu chirie! El un apartament la anchiriat si an celălalt locuiește! Am depus actele pt partaj am plătit toate taxele posibile am angajat și avocat! An mare parte știu cam ce ami revine dar vreau să știu și părerea dumneavoastra! Vă mulțumesc! | |
|
|
|
14-01-2019 |
| Veti putea solicita lipsa de folosinta, dupa cum veti partaja si fructele civile ale bunului închiriat. Veti împărți cele 2 imobile, dar și soldul creditului. Binenteles ca in raport de contribuția fiecărui soț. Pe scurt asta. | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
20-01-2019 |
 | Pommerenke Monica Vizitator |
| Buna ziua,sunt casatorita cu un cetatean neamt din 2015 ,eu am cumparat un imobil inaintea casatoriei si as dori sa il vand,el are drepturi asupra bunului meu dupa vanzare ,care subt procedurile? Avem si o fetita de 5 ani si as vrea sa divortez !! Ce acte sunt necesare ptr divort? si cat costa? Va multumesc !! | |
|
|
|
20-01-2019 |
| Pommerenke Monica a scris pe 20-01-2019: Buna ziua,sunt casatorita cu un cetatean neamt din 2015 ,eu am cumparat un imobil inaintea casatoriei si as dori sa il vand,el are drepturi asupra bunului meu dupa vanzare ,care subt procedurile? Avem si o fetita de 5 ani si as vrea sa divortez !! Ce acte sunt necesare ptr divort? si cat costa? Va multumesc !! Bunul cumpărat înaintea căsătoriei este bun propriu conform legislației din România. Puteți să-l vindeți fără să aveți vreo obligație față de soț. Pentru divorț este nevoie de copii de pe certificatul de căsătorie, de pe certificatul de naștere al copilului și este necesar să faceți dovezi ale imposibilității continuării căsătoriei. Dovezile pot fi înscrisuri, martori, interogatoriu, precum și alte probe, după caz. Sunt necesare unele întrebări: 1. unde s-a încheiat căsătoria (dacă a fost încheiată în Germania a fost înregistrată în România) ? 2. unde locuiți în prezent ? | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
20-01-2019 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Pommerenke Monica a scris pe 20-01-2019: Buna ziua,sunt casatorita cu un cetatean neamt din 2015 ,eu am cumparat un imobil inaintea casatoriei si as dori sa il vand,el are drepturi asupra bunului meu dupa vanzare ,care subt procedurile? Avem si o fetita de 5 ani si as vrea sa divortez !! Ce acte sunt necesare ptr divort? si cat costa? Va multumesc !! Imobilul este bun propriu, astfel ca il puteti instraina daca doriti. In ceea ce priveste desfacerea casatoriei, va trebui formulata actiunea de divort, solicitand exercitarea in comun a autoritatii parintesti, stabilirea domiciliului minorei la dvs sau la tata si obligarea celuilalt parinte la plata pensei de intretinere. Costurile constau in onorariul avocatului si taxa judiciara de timbru, insa le puteti recupera de la parat la finalizarea dosarului,cu titlu de cheltuieli de judecata. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
25-01-2019 |
 | Mulțumesc mult pt răspuns și ajutor Vizitator |
| Mulțumesc mult pt răspuns și ajutor...☹️ | |
|
|
|
|
|