Forum avocaţi > Divort

Cat inseamna o treime din salariul min. pe economie?

1  2   3   4  Final
 08-11-2017
Vizitator
buna ziua, sunt despartita in fapt de actualul sot si am obtinut la domiciliul meu cei 2 copii rezultati din casatorie.
La pensia de intretinere instanta mia dat o treime din salariul min. pe economie, pe care sotul meu in ancheta sociala facuta a declarat ca ii are din activitati independente stabilit in noiembrie 2016.
IN realitate cat reprezinta aceasta suma, am intrebat 3 avocati si mi-au dat 3 raspunsuri diferite si , cum as putea realiza la scoaterea la lumina"munca la negru" a sotului meu pe care nu o declara la finante sau ITM? Eu primesc pentru a creste 2 copii max. 300 -500 lei , iar el cu un gater, curent trifaza, animale, pamant - declara ca are minimul pe economie, ce sa fac?, Va rog sa-mi spuneti ce sa fac, unde sa ma indrept?
Răspunde
 08-11-2017

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Buna ziua,

O treime din salariul minim pe economie (care este de 1065 lei) este 355 lei. Daca se mareste salariul minim pe tara, se mareste si pensia de intretinere.
Din pacate, daca sotul dvs. nu inregistreaza venituri regulate din activitati declarate este foarte greu sa obtineti plata unei pensii mai mari de intretinere. Doar daca sotul are calitatea de asociat la vreo societate/intreprindere, puteti obtine pensie raportat la veniturile din dividente ale societatii/intreprinderii.
In rest, puteti sa faceti sesizari la ITM si la AJFP pentru a verifica modalitatea in care sotul realizeaza venituri si nu le declara, insa o astfel de sesizare se poate solda cu un dosar penal pentru evaziune fiscala pe numele sotului.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 01-11-2018
Vizitator
Sunt din moldova poate cineva sa ma ajute cum se calculeaza 1/3 din salariu daca salariu este de 3000lei md
Răspunde
 01-11-2018
Vizitator
Sunt din moldova poate cineva sa ma ajute cum se calculeaza 1/3 din salariu daca salariu este de 3000lei md
Răspunde
 01-11-2018

BUCURESTI
0766321314
avocatib@yahoo.com
https://www.google.ro/amp/s/m.stirileprotv.ro
Facebook
Suma o impartiti la 3, asta inseamna 1/3. in cazul dvs 3000 impartit la 3 = 1000 lei

Avocat IRINA BUDA in cadrul Baroului Bucuresti de peste 20 ani. Drept de a reprezenta si pune concluzii inclusiv la Inalta Curte de Casatie si Justitie Adresa mail avocatib@yahoo.com Doar pt. programari tel 0766321314 (L-V intre orele 8 - 18)
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 01-11-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
1000 lei.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 16-11-2018
Vizitator
Buna ziua mar interesa o treime din salariu la minimul de economie . Cat mi se trage . Va rog daca puteti sa imi răspundeți.
Răspunde
 19-03-2019
Vizitator
Bună ziua. Am o oprire de 1/3 din salariu. Mă interesează dacă se ia în calcul ca am rata la bancă și copil în întreținere sau se face direct din salariu fără să se scadă nimic? Mulțumesc
Răspunde
 19-03-2019

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Gabor Nelu a scris pe 16-11-2018:
Buna ziua mar interesa o treime din salariu la minimul de economie . Cat mi se trage . Va rog daca puteti sa imi răspundeți.

Buna ziua,
Salariul net, il impartiti la 3. Suma rezultata vi ”se trage” .
Salariul net inseamna cat luati dvs. in mana.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 19-03-2019

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Valentin a scris pe 19-03-2019:
Bună ziua. Am o oprire de 1/3 din salariu. Mă interesează dacă se ia în calcul ca am rata la bancă și copil în întreținere sau se face direct din salariu fără să se scadă nimic? Mulțumesc

Buna ziua,
Nu se iau in consideratie aceste aspecte.
Poprirea de 1/3 din salariu se calculeaza in functie de salariul net pe care il aveti. Astfel salariul net, este cat luati dvs. in mana. Acea suma se imparte la 3, suma rezultata se opreste din salariu.
De exemplu daca aveti 3.000 lei salariu, impartit la 3, rezulta suma de 1000 lei. Aceasta este suma ce se poate opri lunar printr-o poprire.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 09-02-2020
Vizitator
La salarul minim pe economie cit ar trebui sa platesc pensie alimentara ptr 3 copii
Răspunde
 09-02-2020

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Truca Simona Elena a scris pe 09-02-2020:
La salarul minim pe economie cit ar trebui sa platesc pensie alimentara ptr 3 copii

Când întreţinerea este datorată de părinte, ea se stabileşte PANA LA O JUMATATE DIN VENITUL NET PENTRU 3 sau mai mulţi copii.

Cuantumul întreţinerii datorate copiilor, împreună cu întreţinerea datorată altor persoane, potrivit legii, nu poate depăşi jumătate din venitul net lunar al celui obligat.

Potrivit HG 935 din 13 ianuarie 2019, salariul minim brut pe economie va crește de la 2080 de lei la 2230 de lei, de la 1 ianuarie 2020.

La un salariu brut de 2230 de lei, angajatul va primi în mână un salariu net de 1346 lei.

Deci, nu veti plati mai mult de 673 lei ptr 3 copii.

Daca aveti credite sau alte obligatii contractuale, trebuie sa le indicati instantei, ca sa nu se depaseasca cota de 1/2 din venit.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 10-02-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Truca Simona Elena a scris pe 09-02-2020:
Pentru 3 copii minori, cuantumul pensiei este de 1/2 din venitul net/lunar realizat, iar daca nu realizati venituri, procentul se va stabili raportat la venitul minim pe economie.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 24-02-2020
Vizitator
Buna seara ,ma poate ajuta cineva cu un raspuns .Am divortat in 2015 de unde am platit pensia alintara pt 2 minori 1/3 din salariu net pe ec nationala .Acum unul din copiii a facut 18 ani anul trecut cat trebuie mai exact sa platesc ?Am discutat cu un avocat si cum mi-a socotit mia spus ca trebuie platit 320 lei .Am nevoie de un raspuns nu vreau sa am neplaceri .Multumesc .
Răspunde
 25-02-2020

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Trebuie sa introduceti o actiune pentru modificarea cuantumului pensiei alimentare datorate, avand in vedere ca trebuie sa platiti de acum incolo doar pentru un minor.

Teoretic, legea spune ca ati datora o pătrime din venitul său lunar net pentru un copil.

Salariul minim brut pe economie in 2020 este 2230 lei, iar salariul net ar fi 1346 lei.

Ca atare, dvs. ati putea plati, fara sa fiti invinovatita si daca decideti sa platiti benevol, [daca nu aveti un salariul mai mare si nu introduceti actiune in instant ptr. modificarea pensiei] suma de 336,5 lei.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 25-02-2020

Bucuresti
0746938774
Facebook
Ionela a scris pe 24-02-2020:
Buna seara ,ma poate ajuta cineva cu un raspuns .Am divortat in 2015 de unde am platit pensia alintara pt 2 minori 1/3 din salariu net pe ec nationala .Acum unul din copiii a facut 18 ani anul trecut cat trebuie mai exact sa platesc ?Am discutat cu un avocat si cum mi-a socotit mia spus ca trebuie platit 320 lei .Am nevoie de un raspuns nu vreau sa am neplaceri .Multumesc .
Va trebui sa introduceti la instanta de tutela o actiune pentru diminuarea pensiei de intretinere, la 1/4 din venitul net/lunar realizat, avand in vedere faptul ca aveti in intretinere un singur copil minor.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 05-03-2020
Vizitator
Bună ziua! Am și eu o întrebare. Soțul meu are doi copii din prima căsătorie și le plătește pensie alimentară copiilor cate 500lei pe lună. Salariul net este de 2700de lei și împreună mai avem o fetiță, ati putea să-mi spuneți cu cât se majorează pensia celor doi copii?
Răspunde
 05-03-2020

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Pentru ca acum vorbim de 3 copii, pensia nu poate depasi 1/2 din venitul net, adica 1350 lei. Deci, pensia maxima / copil, 450 lei.
Adica, pensia celor 2 copii acum in afara casatoriei ar trebui sa scada, la 450 lei.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 06-03-2020

Bucuresti
0746938774
Facebook
Elena Călin a scris pe 05-03-2020:
Bună ziua! Am și eu o întrebare. Soțul meu are doi copii din prima căsătorie și le plătește pensie alimentară copiilor cate 500lei pe lună. Salariul net este de 2700de lei și împreună mai avem o fetiță, ati putea să-mi spuneți cu cât se majorează pensia celor doi copii?
Sotul dvs va trebui sa promoveze in instanta o actiune pentru diminuarea pensiei de intretinere datorata copiilor din prima casatorie. Avand in vedere faptul ca mai are un copil, procentul datorat tuturor este de 1/2 din venitul net lunar realizat, impartindu-se in cote egale pentru fiecare minor, deci pensia datorata primilor doi copii se diminueaza.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 06-03-2020
Vizitator
Bună ziua .Am și eu o întrebară la un salariu minim pe economie cit se plătește pensie alimentara pentru doi copii .
Răspunde
Răspunde 1  2   3   4  Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.