|
24-03-2021 |
| Salariul minim 2021 a fost publicat în Monitorul oficial: 2.300 lei brut.Rezultă un salariu net de 1386 lei. O treime din sal este 462 lei. | Avocat IRINA BUDA in cadrul Baroului Bucuresti de peste 20 ani. Drept de a reprezenta si pune concluzii inclusiv la Inalta Curte de Casatie si Justitie Adresa mail avocatib@yahoo.com Doar pt. programari tel 0766321314 (L-V intre orele 8 - 18) | |
|
|
|
|
24-03-2021 |
 | Marius i Vizitator |
| Av. Bratulescu Adela a scris pe 24-03-2021: Marius I a scris pe 24-03-2021: Cum este oare posibil ca o tara cum este România unde salariile sunt cum sunt sa ceara o pensie alimentara pt copii dubla decât cea din Danemarca raportat chiar la salariul minim... deoarece salariile sunt mici in loc sa se crească salariile ca sa fie cat de cat o suma modesta pe copil s-a crescut aportul deaceea la un salar din afara este mult prea mare pensia... este strigător la cer cand in România alocația pt copii plătită este de trei ori mai mică decât aici pensia pe care un părinte trebuie sa o plătească este de doua ori mai mare cu toate astea eu trebuie sa călătoresc sa vad copii sa plătesc o chirie sa vin in vacanta sa fiu tata... este absurd nu se compara nu e la fel ca si cum as sta in tara... cum obțin aceasta reducere??? Cat costa toate demersurile cat de probabil este sa se aprobe!?? Cat timp realizati venituri, va trebui sa achitati 1/3 din venitul net/lunar, iar in situatia in care nu veti mai avea niciun venit legal, atunci pensia se va calcula raportat la venitul minim pe economie. In situatia in care considerati ca pensia datorata minorilor este prea mare, raportat la venitul dvs si la nevoile copiilor, puteti formula o actiune in instanta pentru diminuarea pensiei de intretinere. Buna ziua avocatul spune ca reducerea nu poate fi mai mica decat ceea ce prevede legea 1/3 din venit pt 2 copii minori deci reducerea si propunerea eu e nefondata astfel eu trebuie sa plătesc o pensie enorma dubla chiar si decât cea daneza eu sunt legal in Danemarka cu acte!!!... este adevarat ca mu se poate reduce sub 1/3 din venit indiferent daca este Danemarka ... este vreo regula specială care se aplica in străinătate?? Ce șanse sunt sa se aprobe o reducere vorbim totuși de 6 x pensie normala in România si de 2x pensie normala Danemarka... va Multumesc | |
|
|
|
24-03-2021 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Marius I a scris pe 24-03-2021: Av. Bratulescu Adela a scris pe 24-03-2021: Marius I a scris pe 24-03-2021: Cum este oare posibil ca o tara cum este România unde salariile sunt cum sunt sa ceara o pensie alimentara pt copii dubla decât cea din Danemarca raportat chiar la salariul minim... deoarece salariile sunt mici in loc sa se crească salariile ca sa fie cat de cat o suma modesta pe copil s-a crescut aportul deaceea la un salar din afara este mult prea mare pensia... este strigător la cer cand in România alocația pt copii plătită este de trei ori mai mică decât aici pensia pe care un părinte trebuie sa o plătească este de doua ori mai mare cu toate astea eu trebuie sa călătoresc sa vad copii sa plătesc o chirie sa vin in vacanta sa fiu tata... este absurd nu se compara nu e la fel ca si cum as sta in tara... cum obțin aceasta reducere??? Cat costa toate demersurile cat de probabil este sa se aprobe!?? Cat timp realizati venituri, va trebui sa achitati 1/3 din venitul net/lunar, iar in situatia in care nu veti mai avea niciun venit legal, atunci pensia se va calcula raportat la venitul minim pe economie. In situatia in care considerati ca pensia datorata minorilor este prea mare, raportat la venitul dvs si la nevoile copiilor, puteti formula o actiune in instanta pentru diminuarea pensiei de intretinere. Buna ziua avocatul spune ca reducerea nu poate fi mai mica decat ceea ce prevede legea 1/3 din venit pt 2 copii minori deci reducerea si propunerea eu e nefondata astfel eu trebuie sa plătesc o pensie enorma dubla chiar si decât cea daneza eu sunt legal in Danemarka cu acte!!!... este adevarat ca mu se poate reduce sub 1/3 din venit indiferent daca este Danemarka ... este vreo regula specială care se aplica in străinătate?? Ce șanse sunt sa se aprobe o reducere vorbim totuși de 6 x pensie normala in România si de 2x pensie normala Danemarka... va Multumesc Pensia de intretinere se stabileste raportat la nevoile minorilor, dar si la veniturile dvs. Art 529 NCC prevede ca: "(1) Întreţinerea este datorată potrivit cu nevoia celui care o cere şi cu mijloacele celui care urmează a o plăti. (2) Când întreţinerea este datorată de părinte, ea se stabileşte până la o pătrime din venitul său lunar net pentru un copil, o treime pentru 2 copii şi o jumătate pentru 3 sau mai mulţi copii. (3) Cuantumul întreţinerii datorate copiilor, împreună cu întreţinerea datorată altor persoane, potrivit legii, nu poate depăşi jumătate din venitul net lunar al celui obligat." Legiuitorul a stabilit un cuantum de pana la 1/3 datorat pentru doi copii minori, insa daca puteti demonstra in instanta faptul ca nevoile copiilor sunt mult mai mici raportat la cuantumul pensiei, puteti solicita diminuarea acesteia. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
26-07-2021 |
 | Dana Vizitator |
| Buna ziua.Cum pot obtine pensie pt copiii raportat la veniturile din dividentele societatii,tatal declarand contributie 1/3din venit(declarat3000 salar) | |
|
|
|
26-07-2021 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Prahova 0742251721Whatsapp marina.starjil@gmail.com
|
| Pensia de întreţinere se poate stabili sub forma unei sume fixe sau într-o cotă procentuală din venitul net lunar al celui care datorează întreţinere. Dividendele nu fac parte din categoria veniturilor lunare, nu au continuitate; ele -de obicei - se platesc anual. Ca sa aveti certitudinea ca si din dividendele incasate de tata se va retine pensia copilului, solicitati instantei ca pensia sa fie stabilita in cota procentuala. Astfel, in lunile in care va incasa dividende, procentul se va aplica si asupra acestora, nu doar asupra salariului. Daca primiti suma fixa, atunci cu aceea ramaneti. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
28-07-2021 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Dana a scris pe 26-07-2021: Buna ziua.Cum pot obtine pensie pt copiii raportat la veniturile din dividentele societatii,tatal declarand contributie 1/3din venit(declarat3000 salar) Solicitati stabilirea pensiei in cota procentuala, pentru ca in lunile cand venitul dansului se majoreaza, sa obtineti o pensie mai mare. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
28-07-2021 |
 | Dana Vizitator |
| Pot solicita si ulterior,dupa o anumita perioada/an? | |
|
|
|
28-07-2021 |
| Dana a scris pe 28-07-2021: Pot solicita si ulterior,dupa o anumita perioada/an? S-a dat o hotărâre prin care s-a stabilit o anumită pensie ? Dacă nu, formulați acțiune în acest sens. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
28-07-2021 |
 | Dana Vizitator |
| Da.Hotararea e de 1/e din venit.El declara salar de 3000 dar nu declara alte venituri din firma,fiind administrator | |
|
|
|
12-08-2021 |
 | Cerbureanu Marian Vizitator |
| Cît înseamnă o treime din salariul net pe economie. | |
|
|
|
12-08-2021 |
|
| Salariul brut pe 2021 este 2300 lei. Salariul net este 1386 lei. 1386 : 3 = 462 lei | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
18-09-2021 |
 | Angela Vizitator |
| Buna ziua spuneț_mi va rog cat mi s_ar opri din salar 1/3 din 1346,având și alt credit bancar de plătit. | |
|
|
|
18-09-2021 |
|
| Retinerile cumulate nu pot depasi jumatate din venitul net. Veti indica instantei cat este rata lunara a creditului. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
19-09-2021 |
| Angela a scris pe 18-09-2021: Buna ziua spuneț_mi va rog cat mi s_ar opri din salar 1/3 din 1346,având și alt credit bancar de plătit. Cuantumul pensiei datorata lunar este de 448,6 lei, insa depuneti la dosar dovada existentei acelui credit. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
24-10-2021 |
 | Alina Vizitator |
| Bună ziua,am o întrebare va rog dacă îmi puteți răspunde, la doi copii minori cât trebuie sa plătească tatăl lor pensie alimentara ,el lucrând șofer pe.tir în Slovacia cu ,contract acolo?Mulțumesc! | |
|
|
|
24-10-2021 |
| Pensia de intretinere datorata minorilor este de 1/3 din venitul net/lunar realizat de catre tata. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
03-10-2022 |
 | Matache ramona Vizitator |
| Cat inseamna 1/6 din venitul minim net pe economie?? | |
|
|
|
03-10-2022 |
| 254 lei=1/6 din 1524 lei (salariul minim pe economie). | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
04-10-2022 |
| Matache Ramona a scris pe 03-10-2022: Cat inseamna 1/6 din venitul minim net pe economie?? Salariul minim net este in prezent 1524 lei, 1/6 reprezinta 254 lei, insa daca pensia datorata minorului a fost stabilita in cota procentuala, in fiecare an suma datorata va creste, in functie de majorarea salariului minim pe economie. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
14-10-2022 |
 | Matache ramona Vizitator |
| Soțul nu mai lucrează și trebuie sa plătească pensia alimentara 1/6 din venitul minim net pe economie.cat inseamna | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |