|
06-03-2020 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Prahova 0742251721Whatsapp marina.starjil@gmail.com
|
| Salariul minim brut pe economie in 2020 este 2230 lei, iar salariul net ar fi 1346 lei. Pentru 2 minori se achita pana 1/3 din venitul net, adica maxim 449 lei. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
08-03-2020 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Madalina a scris pe 06-03-2020: Bună ziua .Am și eu o întrebară la un salariu minim pe economie cit se plătește pensie alimentara pentru doi copii . Pensia datorata pentru doi copii minori este in cuantum de 1/3 din venitul net/lunar realizat. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
15-03-2020 |
 | Elena Vizitator |
| Soțul meu are doi copii din prima căsătorie și le plătește 500lei pe lună pensie alimentara, împreună mai avem o fetiță cât se cuvine fiecărui copil din salariu net de 2700lei | |
|
|
|
15-03-2020 |
 | Elena Vizitator |
| Soțul meu are doi copii din prima căsătorie și le plătește 500lei pe lună pensie alimentara, împreună mai avem o fetiță cât se cuvine fiecărui copil din salariu net de 2700lei | |
|
|
|
15-03-2020 |
|
| V-am raspuns deja la intrebarea pusa pe 5 martie. Pentru ca acum vorbim de 3 copii, pensia nu poate depasi 1/2 din venitul net, adica 1350 lei. Sotul are acum 3 copii. Deci, pensia maxima / copil, 450 lei. Adica, pensia celor 2 copii acum in afara casatoriei ar trebui sa scada, la 450 lei/copil, in total 900 lei ptr copiii din alta casatorie, nu 1000 de lei. Insa acest lucur va fi stability doar de instant,in urma unei actiuni de modificare a nivelului pensiei de intretinere. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
16-03-2020 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Elena a scris pe 15-03-2020: Soțul meu are doi copii din prima căsătorie și le plătește 500lei pe lună pensie alimentara, împreună mai avem o fetiță cât se cuvine fiecărui copil din salariu net de 2700lei Pensia datorata de sotul dvs, in situatia in care are trei copii minori in intretinere, este in cuantum de 1/2 din venitul net/lunar, in cote egale pentru fiecare copil. Astfel, sotul dvs datoreaza primilor doi copii o pensie de 900 lei/lunar. In situatia in care dansul achita in prezent 1000 lei/lunar pentru cei doi minori, va trebui sa formuleze la instanta de tutela o cerere pentru diminuarea pensiei de intretinere. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
18-03-2020 |
 | Pantazsilvia9@gmail.com Vizitator |
| |
|
|
18-03-2020 |
| Pantazsilvia9@gmail.com a scris pe 18-03-2020: 1000 lei Care este intrebarea? | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
25-03-2020 |
 | Iuliana Vizitator |
| Buna ziua Cat inseamna 1/3 din salariu de 1346 lei Va rog ajutati.ma!! | |
|
|
|
25-03-2020 |
| Iuliana a scris pe 25-03-2020: Buna ziua Cat inseamna 1/3 din salariu de 1346 lei Va rog ajutati.ma!! 448,6 lei. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
01-07-2020 |
 | Trica Florin Cristian Vizitator |
| Bună ziua. Mă puteți ajuta, am un salariu de 2350 lei 3 copii minori în întreținere și o pensie de întreținere major, până la terminarea studiilor, dar nu mai târziu de 26 ani în cuantum de 16%. Vreau sa știu dacă este ok, sau se poate obtine și un procent mai mic. Vă mulțumesc anticipat. | |
|
|
|
01-07-2020 |
| Trica Florin Cristian a scris pe 01-07-2020: Bună ziua. Mă puteți ajuta, am un salariu de 2350 lei 3 copii minori în întreținere și o pensie de întreținere major, până la terminarea studiilor, dar nu mai târziu de 26 ani în cuantum de 16%. Vreau sa știu dacă este ok, sau se poate obtine și un procent mai mic. Vă mulțumesc anticipat. Pensia de intretinere datorarata pentru 3 copii sau mai multi, este in cuantum de 1/2 din venitul net/lunar realizat, conform dispozitiilor art 529 NCC: "(1) Întreţinerea este datorată potrivit cu nevoia celui care o cere şi cu mijloacele celui care urmează a o plăti. (2) Când întreţinerea este datorată de părinte, ea se stabileşte până la o pătrime din venitul său lunar net pentru un copil, o treime pentru 2 copii şi o jumătate pentru 3 sau mai mulţi copii. (3) Cuantumul întreţinerii datorate copiilor, împreună cu întreţinerea datorată altor persoane, potrivit legii, nu poate depăşi jumătate din venitul net lunar al celui obligat." Data fiind situatia de fapt, fiecarui copil ii revine o cota egala, in cuantum de 12,5% din venitul net/lunar pe care il realizati, motiv pentru care puteti promova in instanta o actiune pentru diminuarea pensiei de intretinere datorata fiului major. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
05-07-2020 |
 | Maria Vizitator |
| Bună ziua. Am divorțat anul acesta la notar și as dori sa știu cum funcționează partajul. În timpul căsătoriei am dobândit 2 copiii ❤️(care locuiesc cu mine) , o garsoniera și 2 mașini, un Fiat fiorino care îl folosește el sa meargă la munca și o berlina care o foloseam pt familie. Cum ar trebui împărțite bunurile? Va mulțumesc frumos | |
|
|
|
05-07-2020 |
 | Trica Florin Cristian Vizitator |
| Tocmai asta este problema că fixa majoră ma dat în judecata pentru ai plătii în continuare până termină studiile, sau până la vârsta de 26 ani, iei îi plătesc 16% din salariu | |
|
|
|
05-07-2020 |
| Maria a scris pe 05-07-2020: Bună ziua. Am divorțat anul acesta la notar și as dori sa știu cum funcționează partajul. În timpul căsătoriei am dobândit 2 copiii ❤️(care locuiesc cu mine) , o garsoniera și 2 mașini, un Fiat fiorino care îl folosește el sa meargă la munca și o berlina care o foloseam pt familie. Cum ar trebui împărțite bunurile? Va mulțumesc frumos Masa partajabila este compusa din totalitatea bunurilor dobandite de soti in timpul casatoriei, iar cotele acestora se prezuma a fi egale. Daca dvs ati avut un aport majoritar la dobandirea bunurilor si aveti dovezi in acest sens, puteti solicita atribuirea unei cote de peste 50%. Sfatul meu este sa va intelegeti amiabil cu privire la modul de impartire al bunurilor si sa efectuati partajul la notar sau printr-o tranzactie in instanta, pentru a economisi timp si bani. Bunurile vor fi impartite in functie de acordul sotilor, fiecare sot fiind obligat la plata unei sulte aferenta cotei ce ii revine celuilalt sot, in momentul in care un bun i se atribuie in natura. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
05-07-2020 |
| Trica Florin Cristian a scris pe 05-07-2020: Tocmai asta este problema că fixa majoră ma dat în judecata pentru ai plătii în continuare până termină studiile, sau până la vârsta de 26 ani, iei îi plătesc 16% din salariu In momentul de fata ii achitati cota dispusa prin hotararea judecatoreasca. Pentru a micsora aceasta cota, va trebui sa formulati in instanta o noua actiune, pentru diminuarea pensiei de intretinere. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
05-07-2020 |
 | Maria Vizitator |
| Va mulțumesc frumos pentru răspuns,cauza divorțului a fost Infidelitate soțului. Acuma curiozitatea mea este dacă tot asa se împart bunurile? | |
|
|
|
06-07-2020 |
| Maria a scris pe 05-07-2020: Va mulțumesc frumos pentru răspuns,cauza divorțului a fost Infidelitate soțului. Acuma curiozitatea mea este dacă tot asa se împart bunurile? Culpa in desfacerea casatoriei nu afecteaza cotele sotilor la partaj. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
09-10-2020 |
 | Violeta Vizitator |
| Buna ziua am si eu o intrebare mi sa pus oprire pe salariu o treime net am 1340 ..cat mi se oprește si stie cineva daca mi se va opri si din prenatal cand voi intra? Mulțumesc | |
|
|
|
09-10-2020 |
|
| 1340 :3 = 446,66 lei poprire Art. 729 alin. (7) din Codul de procedură civilă prevede că: „alocațiile de stat și indemnizațiile pentru copii, ajutoarele pentru îngrijirea copilului bolnav, ajutoarele de maternitate, cele acordate în caz de deces, bursele de studii acordate de stat, diurnele, precum și orice alte asemenea indemnizații cu destinație specială, stabilite potrivit legii, nu pot fi urmărite pentru niciun fel de datorii.” art. 20 alin. (1) din Ordonanța de urgență nr. 111/2010 privind concediul și indemnizația lunară pentru creșterea copiilor prevede că „Drepturile prevăzute de prezenta ordonanță de urgență nu pot fi urmărite silit decât în vederea recuperării, conform legii, a sumelor încasate necuvenit cu acest titlu.” | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |