|
10-10-2020 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Violeta a scris pe 09-10-2020: Buna ziua am si eu o intrebare mi sa pus oprire pe salariu o treime net am 1340 ..cat mi se oprește si stie cineva daca mi se va opri si din prenatal cand voi intra? Mulțumesc 1/3 reprezinta 446,6 lei. Suma care vi se stabileste in prenatal o veti primi integral. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
10-10-2020 |
 | Alina Vizitator |
| Buna ziua! Salariul sotului esti singurul venit! A avut un salariu de 2400 lei iar acum in jur de 1500 pt ca nu mai face suplimentare,are poprire la 2 banci,cat ar trebui sa ii opreasca impreuna amandoua bancile ca sa mai ramana si de supravietuit | |
|
|
|
10-10-2020 |
 | Alina Vizitator |
| Buna ziua! Salariul sotului esti singurul venit! A avut un salariu de 2400 lei iar acum in jur de 1500 pt ca nu mai face suplimentare,are poprire la 2 banci,cat ar trebui sa ii opreasca impreuna amandoua bancile ca sa mai ramana si de supravietuit | |
|
|
|
10-10-2020 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Prahova 0742251721Whatsapp marina.starjil@gmail.com
|
| Retinerile din salariu cumulate nu pot depasi in fiecare luna jumatate (50%) din salariul net. Veniturile din muncă sau orice alte sume ce se plătesc periodic debitorului și sunt destinate asigurării mijloacelor de existență ale acestuia, în cazul în care sunt mai mici decât cuantumul salariului minim net pe economie (BRUT 2230, NET 1346 LEI), pot fi urmărite numai asupra părții ce depășește jumătate din acest cuantum. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
05-11-2020 |
 | Zburatura nicolae Vizitator |
| La un salariu de 2100 am 2 popriri cat mi se ia din salariu | |
|
|
|
05-11-2020 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Zburatura Nicolae a scris pe 05-11-2020: La un salariu de 2100 am 2 popriri cat mi se ia din salariu Daca ati fost obligat la plata pensiei de intretinere, vi se va retine procentul dispus prin hotararea judecatoreasca. In situatia in care aveti doar cele doua popriri, acestea nu pot depasi 1/2 din salariu. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
18-11-2020 |
 | Gabriel Vizitator |
| Buna ziua...As avea si eu o rugaminte,daca ma puteti ajuta si pe mine cu un raspuns...Sunt despartit si am doi copii la care le platesc lunar pensie 400 de lei...Eu in ultimi 2 ani muncesc la negru in Anglia..Am fost anuntat de mama copiilor ca ma va da in judecata pentru marire de pensie alimentara si va cere ca pensia sa fie calculata la venitul din Anglia..Este posibil asa ceva ??? Va multumesc anticipat !!! | |
|
|
|
18-11-2020 |
| Gabriel a scris pe 18-11-2020: Buna ziua...As avea si eu o rugaminte,daca ma puteti ajuta si pe mine cu un raspuns...Sunt despartit si am doi copii la care le platesc lunar pensie 400 de lei...Eu in ultimi 2 ani muncesc la negru in Anglia..Am fost anuntat de mama copiilor ca ma va da in judecata pentru marire de pensie alimentara si va cere ca pensia sa fie calculata la venitul din Anglia..Este posibil asa ceva ??? Va multumesc anticipat !!! Dacă face dovada venitului dvs din Anglia, este posibil, însă dvs vă puteți apăra susținând ce cheltuieli aveți acolo. Oricum, acțiunea este admisibilă, deoarece 1/3 din salariul minim pe economie în România este de 450 lei. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
18-12-2020 |
 | Violeta Vizitator |
| Bună ziua am și eu o întrebare eu sunt însărcinată am oprire pe salariu sefa mia oprit banii dar nu mi-a plătit a zis ca imi va plăti retroactiv sunt chemată în instanță . Programul de gravidă nu vor sa mi-l accepte cu toate că eu le am adus de la medic ca sunt însărcinată am .. Am fost în medical probleme cu sarcina..numai ma înțeleg cu ea am 6 luni la locul de munca..in caz de imi dau demisia ia mai imi plătește salariul mai pot lua indemnizația 6 luni le am de la fostul loc de muncă.. ma poate da ea afară pe un motiv ? Cum se procedează Chiar numai fac față sâmbătă si duminică lucrez cate 14 ore Aștept un răspuns vă rog frumos | |
|
|
|
18-01-2021 |
 | ANDREEA Vizitator |
| BUNA SEARA AS DORI SA STIU DACA UN JUDECATOR POATE FACE O OPRIRE LA O PERSOANA CARE ARE HANDICAP DE GRADU1 , AMBELE PENSI DE STAT SI CEA DE HANDICAP AU TOTAL ARE 2400 | |
|
|
|
18-01-2021 |
|
| Nu judecatorul face popriri, ci executorul judecatoresc. Conform Codului de procedura civila, “alocatiile de stat si indemnizatiile pentru copii, ajutoarele pentru ingrijirea copilului bolnav, ajutoarele de maternitate, cele acordate in caz de deces, bursele de studii acordate de stat, diurnele, precum si orice alte asemenea indemnizatii cu destinatie speciala, stabilite potrivit legii, nu pot fi urmarite pentru niciun fel de datorii.” Deci, pensia de handicap nu poate fi urmarita pentru niciun fel de datorii. La ce va referiti cand spuneti "pensia de stat"? Daca va referiti la pensia obtinuta ca urmare a muncii depuse, aceasta poate fi poprita. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
30-01-2021 |
 | Iulia Vizitator |
| Bunaseara as avea si eu o intrebare pentru cine lucreaza in strainatate si are un salariu de 1300 e cat se plateste pensia alimentara pentru doi copii minori care sant in Romania , se socoteste pensia ca in tara tinand cont ca parintele care trebuie sa plateasca pensie lucreaza in strainatate , va multumesc astept raspuns | |
|
|
|
31-01-2021 |
|
| Conform codului civil, "Când întreţinerea este datorată de părinte, ea se stabileşte până la o pătrime din venitul său lunar net pentru un copil, o treime pentru 2 copii şi o jumătate pentru 3 sau mai mulţi copii" Deci, in cazul a 2 minori, daca persoana va fi obligata la plata pensiei de intretinere, va plati 1/3 din venitul net. Daca acest venit este 1300 euro, si se face dovada acestui venit, pensia va putea fi pana la 433 euro. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
31-01-2021 |
| Iulia a scris pe 30-01-2021: Bunaseara as avea si eu o intrebare pentru cine lucreaza in strainatate si are un salariu de 1300 e cat se plateste pensia alimentara pentru doi copii minori care sant in Romania , se socoteste pensia ca in tara tinand cont ca parintele care trebuie sa plateasca pensie lucreaza in strainatate , va multumesc astept raspuns Pensia datorata pentru doi copii este de 1/3 din venitul net/lunar realizat de catre parintele nerezident, deci in cazul dvs, va trebui sa achitati 433,3 euro. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
23-03-2021 |
 | Marius i Vizitator |
| Buna ziua! Eu sunt in Danemarca am divorțat in instanța unde s-a stabilit plata întreținere minori 1/3 din venit dar nu mai puțin de 1/3 din venitul minim pe economie problema mea este ca nu stiu cat trebuie sa plătesc venitul minim al care-i tari nu este precizat eu in timpul procesului ma aflam in Danemarca si plăteam deja pensie daneza ... nu este clar ce si cum dupa legea Daneza este 1800 lei pt ambii copii, dar dupa cea românească 3000 lei daca calculam dupa minim in Ro este doar 500 lei... va rog daca ma poate ajuta cineva eu sunt șomer venitul meu este 9000 de lei aproximativ dupa taxe... | |
|
|
|
23-03-2021 |
|
| Daca sentinta a fost pronuntata in Romania, se refera la venitul minim pe economie din Romania. Salariul minim brut in Romania la acest moment este de 2300 lei, conform HG 4/2021) care corespunde unui net de 1386 lei. Deci, daca nu aveti venituri in Danemarca, dvs. trebuie sa va asigurati ca minorii primesc lunar in tara 1/3 din 1386 lei, adica 462 lei. Daca aveti venituri in Danemarca de 9000 lei, le trimiteti in tara 3000 de lei conform hotararii judecatoresti. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
23-03-2021 |
 | Marius i Vizitator |
| Av.STARJIL M. a scris pe 23-03-2021: Daca sentinta a fost pronuntata in Romania, se refera la venitul minim pe economie din Romania. Salariul minim brut in Romania la acest moment este de 2300 lei, conform HG 4/2021) care corespunde unui net de 1386 lei. Deci, daca nu aveti venituri in Danemarca, dvs. trebuie sa va asigurati ca minorii primesc lunar in tara 1/3 din 1386 lei, adica 462 lei. Daca aveti venituri in Danemarca de 9000 lei, le trimiteti in tara 3000 de lei conform hotararii judecatoresti. sentința a fost data in România deci se referă la venit in România si spune clar numai putin de venit minim pe economie ... eu ca sa vin sa-mi vad copii trebuie sa cheltui destul si chiriile aici trec de 500 euro lunar minim totul este scump ni se compara cu cheltuielile din tara... eu plătesc dupa legea daneza pensie copiilor deoarece copii au locuit aici si am hotărâre de aici cat trebuie sa plătesc ... 1800 lei pt ambii copii plătesc asa de vreo 4 ani ...eu Inteleg hotărârea in România altfel deaceea cer părere spune dar nu mai puțin de venitul minim nu stiu cum trebuie interpretat deaceea am nevoie de ajutor | |
|
|
|
24-03-2021 |
|
| Se aplica ultima sentinta pronuntata, cea din Romania. V-am explicat mai sus cum se interpreteaza. Daca aveti cheltuieli care nu va permit sa achitati efectiv 1/3 din venitul dvs. net, faceti o actiune de reducere a pensiei de intretinere. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
24-03-2021 |
 | Marius I Vizitator |
| Cum este oare posibil ca o tara cum este România unde salariile sunt cum sunt sa ceara o pensie alimentara pt copii dubla decât cea din Danemarca raportat chiar la salariul minim... deoarece salariile sunt mici in loc sa se crească salariile ca sa fie cat de cat o suma modesta pe copil s-a crescut aportul deaceea la un salar din afara este mult prea mare pensia... este strigător la cer cand in România alocația pt copii plătită este de trei ori mai mică decât aici pensia pe care un părinte trebuie sa o plătească este de doua ori mai mare cu toate astea eu trebuie sa călătoresc sa vad copii sa plătesc o chirie sa vin in vacanta sa fiu tata... este absurd nu se compara nu e la fel ca si cum as sta in tara... cum obțin aceasta reducere??? Cat costa toate demersurile cat de probabil este sa se aprobe!?? | |
|
|
|
24-03-2021 |
| Marius I a scris pe 24-03-2021: Cum este oare posibil ca o tara cum este România unde salariile sunt cum sunt sa ceara o pensie alimentara pt copii dubla decât cea din Danemarca raportat chiar la salariul minim... deoarece salariile sunt mici in loc sa se crească salariile ca sa fie cat de cat o suma modesta pe copil s-a crescut aportul deaceea la un salar din afara este mult prea mare pensia... este strigător la cer cand in România alocația pt copii plătită este de trei ori mai mică decât aici pensia pe care un părinte trebuie sa o plătească este de doua ori mai mare cu toate astea eu trebuie sa călătoresc sa vad copii sa plătesc o chirie sa vin in vacanta sa fiu tata... este absurd nu se compara nu e la fel ca si cum as sta in tara... cum obțin aceasta reducere??? Cat costa toate demersurile cat de probabil este sa se aprobe!?? Cat timp realizati venituri, va trebui sa achitati 1/3 din venitul net/lunar, iar in situatia in care nu veti mai avea niciun venit legal, atunci pensia se va calcula raportat la venitul minim pe economie. In situatia in care considerati ca pensia datorata minorilor este prea mare, raportat la venitul dvs si la nevoile copiilor, puteti formula o actiune in instanta pentru diminuarea pensiei de intretinere. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |