Forum avocaţi > Drept penal

Inselaciune Getback Recovery. Telefon cu suprataxa

1  2   3   4  Final
 19-02-2016
Vizitator
Buna ziua,

Zilele trecute am primit acest mesaj prin SMS pe telefonul meu:

"Va rugam sa ne sunati intr-o ora.
Departament consiliere financiara Getback Recovery SRL. Tel.
021.794.77.75"

Nu am raspuns initial gandindu-ma ca este o inselaciune.

Au revenit a doua zi cu un nou SMS:

"Ati ratat oferta la care va incadrati conform dosarului de la Getback Recovery! Ce s-a intamplat? Tel. 021.794.77.73"

Din pacate a doua oara am luat teapa si am sunat. Se pare ca este un numar de telefon cu suprataxa.

Ce putem face? Exista si alti pagubiti?
Răspunde
 19-02-2016
Vizitator
Fapta respectiva se incadreaza intr-adevar la inselaciune.

"Art. 244

Înşelăciunea

(1) Inducerea în eroare a unei persoane prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasă a unei fapte adevărate, în scopul de a obţine pentru sine sau pentru altul un folos patrimonial injust şi dacă s-a pricinuit o pagubă, se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani.
(2) Înşelăciunea săvârşită prin folosirea de nume sau calităţi mincinoase ori de alte mijloace frauduloase se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani. Dacă mijlocul fraudulos constituie prin el însuşi o infracţiune, se aplică regulile privind concursul de infracţiuni.
(3) Împăcarea înlătură răspunderea penală."

Detalii: http://legeaz.net/noul-cod-penal/art-244

Faceti o plangere penala la politie. V-ati gandit bine sa intrebati si alte persoane daca au patit acelasi lucru (probabil ca da, acesti indivizi de obicei trimit SMS-uri in masa, altfel n-ar fi profitabila infractiunea). O plangere colectiva ajuta in sensul ca politia devine ceva mai activa la anchetarea ei.
Răspunde
 20-02-2016

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Faceți o plângere la poliție și sesizați și operatorul de telefonie mobilă.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 22-02-2016
Vizitator
Acum am primit un alt mesaj de la ei de pe numarul +40799657486 prin care imi transmit ca
"Am activat un nou discount pe dosarul dumneavoastra. Sunati astazi pana la ora 15:00. Tel 021.794.77.78."

Precizez ca si sms-ul asta si celalalt au fost trimise la ora 10:32, deci probabil ca este vorba despre o trimitere automata-programata. Sunt convinsa ca exista si alte victime, deci va rog sa ma contactati pe acest topic ca sa le facem o plangere penala impreuna!
Răspunde
 22-02-2016

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Formulati o plangere penala in termen de 90 de zile de la producerea infractiunii.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 23-02-2016
Vizitator
Buna Maria, am primit si eu astazi mesaj de la firma asta miau scris asa
CONCURS: primele 1000 e apeluri vor primi o REDUCERE considerabila a sumei restante. PROFITA URGENT sunand la 0217947773.
Eu nu am nici un fel de imprumut la banci sau camatari deci clar inselatorie. cum dau de tine? Lasa o adresa de mail sau telefon.
Răspunde
 02-03-2016
Vizitator
Revin cu alte mesaje primite zilele astea de la acesti indivizi. Mare atentie sa nu picati victime la aceasta frauda!

- "In ultima zi din luna v-am rezervat cele mai mari reduceri. Puteti PROFITA prin apel la 032.608.620"
- "A inceput procesul de recalculare a datoriei. Pentru informatii suplimentare sunati la numarul 021.794.77.79"

Toate primite de la numarul 1727
Răspunde
 07-04-2016
Vizitator
doamne!!! nu pot sa cred ca exista oameni atat de incuiati! nu sunt telefoane cu suprataxa, este numarul unui call center. se roaga de debitori sa sune pentru a putea lua contact cu ei si sa recupereze banii datori! sigur, toti spuneti ca nu aveti datorii sau ca le-ati platit dar niciunul din voi nu stiu cum se face ca nu are o fisa de lichidare sau o fisa de inchidere a contului .. fiti seriosi!
Răspunde
 07-04-2016
Vizitator
Solicit adminului sa comunice de urgenta IP-ul "vizitatorului" de mai sus deoarece este foarrte probabil sa aiba legatura cu infractorii care fac aceste inselatorii. Imi este necesara pentru completarea probatoriului plangerii pe care deja am depus-o la politie.
Răspunde
 07-04-2016
Vizitator
doamna Maria, va inselati. la randul meu am fost executat silit de catre acestia insa pe buna dreptate. eu nu miam mai platit creditul. dar eu macar am curaj sa recunosc. sunt curios cum se pedepsesc declaratiile in fals
Răspunde
 07-04-2016
HQ

admin@avocatro.net
www.avocatro.net
Facebook
Maria, având în vedere că mesajul persoanei "vizitator" ridică intr-adevar anumite suspiciuni, vă comunicăm că IP-ul de pe care s-a postat mesajul este 46.97.103.38. Cu siguranță că Vodafone România S.A căreia este alocat acest IP va oferi mai multe detalii organelor competente despre abonatul care a folosit acest IP în intervalul orar 14:00-16:00 la data de 07.04.2016.
Răspunde
 07-04-2016
Vizitator
MULTUMESC!
Ca sa gasim noi potentiale persoane vatamate, o sa scriu mai jos alte mesaje mentionate in plangerea penala pe care le mai trimite acest infractor sau infractori (pentru ca este posibil sa fie vorba de un grup ) astfel incat sa va constituiti la randul dvs. parti civile in procesul penal.

"Doar astazi, 1 Aprilie puteti beneficia de esalonarea restantei!
021.794.77.73

Analizand situatia dumneavoastra am inteles ca va putem oferi o REDUCERE substantiala!
021.794.77.71

Incepeti luna cu beneficii! Sunati la 021.794.77.75 pentru informatii!

Termenul prevazut in contract a expirat. Pentru detalii va rugam sa sunati la 021.794.77.76

Va aducem la cunostinta ca vom calcula penalitati pentru fiecare zi de intarziere 021.794.77.75"
Răspunde
 07-04-2016

Depuneti urgent plangere penala pentru infractiunea de inselaciune.
Sa aveti printate sms-urile si sa aveti telefonul la politie deoarece va fi necesar sa se faca planse fotografice.

Pot fi destul de greu de dovedit dar cu cat sunt mai multe plangeri penale cu atat este mai bine.
Răspunde
 20-04-2016
Vizitator
Am primit si eu astazi mesaj de la aceiasi tepari, dar de pe alt numar: 021.794.77.72
<<Aveti 24 de ore la dispozitie sa achitati cu reducere de pana la 70% si sa va rezolvati definitiv aceasta problema juridica>>

Si apoi au revenit cu alt mesaj de pe 021.794.77.73:
<<Este in interesul dumneavoastra sa ne sunati astazi pana la ora 17:00 la tel 021.794.77.73! Biroul Regional de recuperari datorii Getback Recovery SRL>>

Nu am absolut niciun credit sau datorie, clar TEAPA! Grija mare sa nu sunati la ei, sunati mai bine la politie.
Răspunde
 20-04-2016
Vizitator
Ah, mai am un SMS primit de la numarul 1727 de data asta:
<<Situatia dumneavoastra este GRAVA. Sunati urgent la 021.794.77.75>>

Daaaa... se asigura cineva ca si situatia acestor domni sa fie grava?
Răspunde
 21-04-2016

Puteți merge sa sesizați politia.
Răspunde
 10-05-2016
Vizitator
Am cumparat cartela Vodafone de la automatTimp de 1-2 luni am avut liniste .Apoi din martie pana acum am primit zeci de sms-uri de la 1727 chiar si 2 pe zi identice cu cele de mai sus.Le am inca in mobilToate se terminau cu sunati urgent 021.797.77.73,74,75,76,78.Nu am sunat inapoi niciodata Am blocat sms dar mi-a venit mesaj si de la un nr de mobil.Asa ca am decis sa-mi schimb nr.de mobill dar tare ma tem ca dupa o perioada de acalmie sa nu patesc la fel cu noul nr.Nu am credite ,datorii la nicio banca
Răspunde
 16-05-2016
Vizitator
Buna ziua,
astazi am primit si eu un sms de la nr.0721.144.273 cu urmatorul mesaj,,Avem rugamintea sa luati legatura cu noi cat mai curand posibil, sunand la 021.794.77.73-numar cu tariff normal-. Este in interesul dumneavoastra!Va multumim.''

Cum nu raspund la mesaje dubioase.. am dat o cautare pe google si am ajuns la aceasta pagina si acum inteleg foarte bine ca am procedat corect pentru buzunarul meu :)
Răspunde
 16-05-2016

Bucuresti
0762633618
avroxana_dumitru@yahoo.com
https://bucuresti.cylex.ro/firma/cabinet+de+a
Facebook
Buna ziua!
Fapta descrisa se numeste inselaciune. In aceasta situatie trebuie depusa la politie plangere penala pentru infractiunea de inselaciune. Fapta o probati cu sms-urile primite.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

Avocat Roxana Dumitru,
tel. contact 0762.633.618,
mail avroxana_dumitru@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 17-05-2016

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Simo a scris pe 16-05-2016:
Buna ziua,
astazi am primit si eu un sms de la nr.0721.144.273 cu urmatorul mesaj,,Avem rugamintea sa luati legatura cu noi cat mai curand posibil, sunand la 021.794.77.73-numar cu tariff normal-. Este in interesul dumneavoastra!Va multumim.''

Cum nu raspund la mesaje dubioase.. am dat o cautare pe google si am ajuns la aceasta pagina si acum inteleg foarte bine ca am procedat corect pentru buzunarul meu :)

Felicitări!
Faceți și o sesizare la poliție.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde 1  2   3   4  Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.