Forum avocaţi > Drept penal

Inselaciune Getback Recovery. Telefon cu suprataxa - Pagina 3

Start  1   2  3  4  Final
 28-11-2016
Vizitator
Buna ziua,

Primesc de peste 1 saptămână pe unul din numerele de telefon proprii (rețea Orange - numar nou nout) o avertizare de la numerele de telefon (care par ca sunt din acelasi domeniu cu cele de mai sus):
0217963712
0217963718
0217947776
0372608615
despre faptul ca as avea un debit restant la Telekom (cu care nu am avut de-a face vreodata), in baza cesionarii unui contract catre Gat Back Recovery. Am verificat online daca numarul respectiv este portat de undeva si pare ca nu e, deci de unde si pana unde Telekom (cu care nu am avut de-a face) ? Am sunat la ei si mi-ai spus ceva de un arab care ar fi avut numarul de la Telekom, - numai ca nu pare portat (suna ca-n filme, dar asta e). Dupa 2 zile iar au reinceput SMS-urile, desi nu cred ca era prea geu pentru ei sa verifice detinatorul real actual. Solutii ? Mai sus vad ca s-ar putea sa fie vorba de o teapa ca i-am sunat si ca m-as putea trezi cu factura supraincarcata - luna asta.
Răspunde
 28-12-2016
Vizitator
Vad ca nu sunt singurul in situatia asta. Ce fel de firma e daca nu trimit o instiintare despre ce debit e vorba si de unde provine?
Sa stea pe smsuri pana ii contactez eu.
Răspunde
 13-01-2017
Vizitator
Nu exista asa ceva !
Răspunde
 14-01-2017
Vizitator
Eu am trimis la tipi o scrisorică cu confirmare de primire cerând politicos să-mi dea detaliile complete, în interesul ambelor părți. Am atașat o copie printată a paginii care arată că numărul nu este portat (se poate obține de exemplu de la www.portabilitate.ro/) și o înștiințare că am trimis aceeași solicitare și la amicii de la Telekom.

După vreo 10 zile m-au lăsat în pace.
Răspunde
 04-02-2017
Vizitator
In 2014 s-a intamplat totul. isi aminteste cineva?
Răspunde
 14-02-2017
Vizitator
Am in casa un numar de telefon fix de pe la inceputul anilor `60. Acesta era de la Romtelecom. Intr-o zi aceasta societate a fost preluata de Telekom.La un moment dat societatea Telekom s-a oferit sa-mi traga fibra optica in casa si pe linga telefonie fixa,sa mai am si Internet si televiziune.Eu aveam Internet si TV de la alta societate. In aceste conditii,i-am intrebat daca pretul abonamentului ramine acelasi. Mi s-a raspuns ca nu se va schimba nimic !!!!!! Am acceptat. A venit instalatorul ; si-a facut treaba si mi-a dat sa semnez un fel de contract scris cu litere care puteau sa fie vazute cu o lupa. L-am semnat ! Aici am gresit ca nu l-am citit ! Cind a venit factura , am vazut ca pretul abonamentului crescuse de doua ori si ceva , fara sa folosesc Internet-ul si TV-ul(operatiunea de instalare fibra optica si aparatul aferent-receiver-fiind gratuite).Am sunat la Telekom si le-am spus ca renunt la contract.AM PREDAT APARATUL SI AM ACHITAT ULTIMA FACTURA si iata ca acum sint urmarit de vreo doi ani,intii de Telekom si acum de Getback,ca am sa le dau o mie de lei despagubire pentru ca am renuntat la contract inainte de expirare ! In acest moment primesc SMS-uri zilnic,unele amenintatoare, altele mai putin , urmate de numere de telefon fix unde ar trebui sa sun pentru(zic ei)rezolvarea dosarului (parca as fi un criminal !).Intrebarea este ce ar trebui sa fac , pentru ca eu nu ma simt vinovat (poate numai pentru ca nu am citit contractul bagat la repezeala sub nas !) ?!?
Răspunde
 16-02-2017
Vizitator
La fel mi s-a întâmplat și mie. Am sunat de câteva ori, gândindu-mă că este o confuzie care se poate rezolva telefonic. Inițial mi s-a spus că am o sumă restantă la Orange, însă după ce le-am spus că n-am folosit nicicând un abonament în această rețea, au început să-mi scrie că sunt datoare la Telekom (deoarece eu le-am spus că folosesc această firmă de telefonie mobilă). Aștept următoarea factură telefonică...sper să nu fie vreo problemă.
Răspunde
 13-03-2017
Vizitator
În 2014 am făcut un contract la cosmote, iar în 2015 țin minte l-am reziliat. A rămas o datorie de 300 de lei.
Nu am mai știut nimic de ei pana în ianuarie când au trimis unde am domiciliul o notificare ca am de achitat 880 lei pentru situația de la Cosmote.
Naiv, i-am sunat. Greșeală mare.
Din momentul respectiv am intrat în jocul lor. zilnic primesc mesaje, telefoane, inclusiv sâmbătă după ora 5-6, sa fiu întrebat dacă am achitat.
Le-am spus de la început ca NU recunosc situația, nefiind înștiințat în nici un fel despre situația respectiva. Cosmote nu mi-a trimis niciodată o factura sau înștiințare de plata, reziliere, cedare creanțe, etc.
Niciodată!
Dar, de la ei am primit scrisoare. Mi-au spus ca datoria este 880 lei, din care 300 datoria, și diferența reprezinta 300 și ceva de zile de întârziere. Adică în toată perioada eu nu am fost înființat, efectiv am și uitat de ei.
Le-am promis ca voi achita când o sa pot, 100 lei, și ulterior tot asa...în rate mici pana ma lămuresc de situație.
Am trimis la ANPC adresa despre situația aceasta, astept răspuns. Ceea ce ma deranjează este faptul ca insistentele sunt terifiante, sms-uri, telefoane, hartuire. Dacă am spus ca achit mâine sau poimâine, ei zis "astăzi, da?" Ca și cum îmi impun acest lucru.
Posibil sa facă strategia asta pentru a tăia conversația încât sa se subînțelega faptul ca am fost de acord, ca "astazi" sa achit, iar ulterior sa îmi spună ca am avut 5 promisiuni, care defapt nu erau promisiuni de plata.

Ce ma sfătuiți sa fac intre timp? Ma gândesc sa merg la politie și sa fac reclamație despre faptul ca sunt hartuit de ei, sa le ofer capturi cu mesajele, și cu dovezi cu convorbirile cu ei.
Apropo, le-am spus ca convorbirile îmi sunt înregistrate, iar imediat s-au ofensat și mi-au atras atenția ca este ilegal, ca nu am voie sa inregistrez fără acordul lor. Este adevărat?
Răspunde
 14-03-2017

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Andrei a scris pe 13-03-2017:
În 2014 am făcut un contract la cosmote, iar în 2015 țin minte l-am reziliat. A rămas o datorie de 300 de lei.
Nu am mai știut nimic de ei pana în ianuarie când au trimis unde am domiciliul o notificare ca am de achitat 880 lei pentru situația de la Cosmote.
Naiv, i-am sunat. Greșeală mare.
Din momentul respectiv am intrat în jocul lor. zilnic primesc mesaje, telefoane, inclusiv sâmbătă după ora 5-6, sa fiu întrebat dacă am achitat.
Le-am spus de la început ca NU recunosc situația, nefiind înștiințat în nici un fel despre situația respectiva. Cosmote nu mi-a trimis niciodată o factura sau înștiințare de plata, reziliere, cedare creanțe, etc.
Niciodată!
Dar, de la ei am primit scrisoare. Mi-au spus ca datoria este 880 lei, din care 300 datoria, și diferența reprezinta 300 și ceva de zile de întârziere. Adică în toată perioada eu nu am fost înființat, efectiv am și uitat de ei.
Le-am promis ca voi achita când o sa pot, 100 lei, și ulterior tot asa...în rate mici pana ma lămuresc de situație.
Am trimis la ANPC adresa despre situația aceasta, astept răspuns. Ceea ce ma deranjează este faptul ca insistentele sunt terifiante, sms-uri, telefoane, hartuire. Dacă am spus ca achit mâine sau poimâine, ei zis "astăzi, da?" Ca și cum îmi impun acest lucru.
Posibil sa facă strategia asta pentru a tăia conversația încât sa se subînțelega faptul ca am fost de acord, ca "astazi" sa achit, iar ulterior sa îmi spună ca am avut 5 promisiuni, care defapt nu erau promisiuni de plata.

Ce ma sfătuiți sa fac intre timp? Ma gândesc sa merg la politie și sa fac reclamație despre faptul ca sunt hartuit de ei, sa le ofer capturi cu mesajele, și cu dovezi cu convorbirile cu ei.
Apropo, le-am spus ca convorbirile îmi sunt înregistrate, iar imediat s-au ofensat și mi-au atras atenția ca este ilegal, ca nu am voie sa inregistrez fără acordul lor. Este adevărat?

Buna ziua,

Aceasta metoda de recuperare a debitelor este foarte des intalnita in randul firmelor de recuperare. Isi permit sa actioneze asa din cauza lipsei unei reglementari clare in care sa le interzica hartuirea debitorilor.

Este foarte bine ca ati facut plangere la ANPC. Puteti incerca si la Politie, poate asa se vor mai calma.
Aveti voie sa ii inregistrati atata timp cat dvs. purtati conversatia de pe telefonul dvs. Puteti chiar sa o dati la organele de cercetare penala. Nu puteti sa o distribuiti la televizor sau la radio daca ei se opun.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 14-03-2017
Vizitator
Din cauza presiunilor puse asupra mea, astăzi le-am achitat 100 lei, ca să se liniștească pana primesc răspuns de la ANPC.
După câteva ore sunt sunat de către o doamna de la ei, același ton, aceeași impunere. De ce am pus 100 și nu 150? Le-am spus ca atât am avut, și aștept un răspuns din partea ANPC, și le solicit sa nu mai trimită mesaje zi de zi și telefoane, fiindcă imediat ce voi primi încă un mesaj ma duc direct la politie, cu mesaje și înregistrări cu tot.
Au zis ca atât timp cât am datorie, ei o sa ma caute.
Le-am spus sa nu îmi trimită mesaje de genul
'Achita astazi restanta catre GetBack si onoreaza-ti promisiunea de plata! 0372.608.618'
'Va reamintim ca in scurt timp termenul de plata expira! Este extrem de important sa efectuezi plata ASTAZI. 021.796.37.18'
Le-am spus sa nu primesc mesaje la per tu, și au spus ceva de genul ca am pretenții.

Și după o lunga discuție în contradictoriu, mi s-a spus ca nu are sens discuția și mi-a închis.
Intenționez sa le fac o vizita, însă cu siguranță nu voi rezolva nimic....
Răspunde
 14-03-2017
Vizitator
Am solicitat un act de cesiune, un act din care sa reiasă sumele exacte perioada etc. Mi s-a spus ca nu mi-l pot trimite sau ca nu au voie. Însă voi avea acces la el în instanta. Acesta a fost răspunsul lor.
Răspunde
 12-04-2017
Vizitator
Buna ziua, m-am mai linistit. Vad ca nu sunt singurul, primesc zeci de mesaje si telefoane de la aceasta firma, care nu vrea sa dovedeasca ca am vreo datorie la cineva. Nu au manager, nu pot lua legatura cu nimeni altcineva decat cu operatoarele, care sunt invatate sa discute ca la piata, fara sa jignesc taranii :). Ultima data m-a sunat Madalina Manole :).Daca mai sunt doritori propun angajarea unui avocat si sa actionam impotriva lor, daca sunt vinovati de pierderea timpului nostru si a nervilor.Astept propuneri. O zi buna.
Răspunde
 13-04-2017
Vizitator
Salutare. Si eu sunt in aceeasi situatia. De 1 an si jumatate vorbesc zilnic cu ei la telefon. M-au terorizat, mesaje de cateva ori pe zi, operatori care ma iau la intrebari si imi vorbesc pe un ton agresiv. Ei vor sa le dau 1300 de ron, pt 3 facturi restante (total voloare 300 de lei). Restul este o taxa de reziliere si dobanzi. Nu am de gand sa le platesc, atat timp cat ei nu-mi emit o factura in valoare de 1300 de lei. Am solicitat la ei si degeaba. mi-au trimis in schimb facturile in valoare de 300 de lei. Ma gandeam sa platesc datoria de 300 de lei si sa ma duc dupa sa depun o plangere penala la politie pt. hartuire.

A reusit cineva ceva pana acum?
Răspunde
 20-04-2017

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Alex V. a scris pe 13-04-2017:
Salutare. Si eu sunt in aceeasi situatia. De 1 an si jumatate vorbesc zilnic cu ei la telefon. M-au terorizat, mesaje de cateva ori pe zi, operatori care ma iau la intrebari si imi vorbesc pe un ton agresiv. Ei vor sa le dau 1300 de ron, pt 3 facturi restante (total voloare 300 de lei). Restul este o taxa de reziliere si dobanzi. Nu am de gand sa le platesc, atat timp cat ei nu-mi emit o factura in valoare de 1300 de lei. Am solicitat la ei si degeaba. mi-au trimis in schimb facturile in valoare de 300 de lei. Ma gandeam sa platesc datoria de 300 de lei si sa ma duc dupa sa depun o plangere penala la politie pt. hartuire.

A reusit cineva ceva pana acum?

Buna ziua,

Este mai bine sa nu faceti plata daca facturile restante sunt mai vechi de 3 ani. Acestea sunt prescrise. Aceasta firma de recuperare apeleaza la astfel de tactici agresive tocmai pentru a putea determina oamenii sa plateasca sume pentru care nu mai pot fi actionati in instanta.

Faceti plangere la protectia consumatorului si faceti plangere si la politie. Poate daca toata lumea ar face plangeri impotriva lor, cineva s-ar sesiza si i-ar opri din activitatea lor situata la limita legii.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 01-05-2017
Vizitator
acum 3 ani de zile .. am renuntat la abonament fiind platite toate facturile la zi .. am vorbit cu ei ca vreau sa renunt eu ne mai permitandu mi sa platesc abonamentu .. ei miau spus ca trebuie sa platesc intregul abonament pe intreaga perioada contractuala. dar nu am avu posibilitatea.. si am incercat sa le explic ca nu pot.. si daca este o alta varianta.. dar nu miau dat nici o varianta in afara de cea a platii integrale a abonamentului... si nam avut altcv de facut decat sa pierd cartela .. pt ca ma tot sacaiau cu mesaje si telefoane cu amenintari cu recuperatorii .. EU FIIND LA ZII CU PLATILE CAND AM RENUNTAT LA ABONAMENT... FORTAT!!! sa zic asa .. si acum dupa 3 ani de zile 3 ani si ceva ... imi trimit scrisorii gunoaiele de la get back recovery .... ca ma da in instanta si aberatii deastea pt suma de 1182 RON ..nu stiu ce fac ? aveti vreo idee?
Răspunde
 29-05-2017
Vizitator
Buna ziua d-na avocat!
Va rog,un sfat!
Am avut un abonament Orange iar factura din 4.01.2014 de 517,68 lei nu am platit-o deoarece n-aveam bani.In 2 aprilie 2014 mi s-a emis o alta factura de 1327,69 pe care nu am platit-o.Primesc de la GetBack un plic prin care mi se solicita sa platesc.Iarasi nu am platit ,neavand bani.In august 2016 primesc prin email o instiintare precum ca trebuie sa platesc;totul scris in format word.Nu tu plata esalonata,etc.Prin februarie ,martie anul acesta primesc iarasi un plic.Nefiind in tara ,iau numarul si sun.Le explic ca pot plati dar sa-mi trimita un cont bancar unde sa fac plata.Si nu primesc nimic de la ei.Iarasi suna ,le spun ca n-am primit niciu email de la ei cu contul bancar,deci nu pot plati.Si,de la primul apel ,le-am specificat,fiind eu cea care i-a contactat -ca vreau sa platesc,Ma dispera cu telefoanele(sunt in Londra),dar nu-mi trimit contul.
acum ,de la ultima factura emisa pana in momentul actual sunt trei ani.Ce ma sfatuiti sa fac?
Multumesc anticipat.
Zi frumoasa!
Răspunde
 03-06-2017
Vizitator
Asa am primit si eu si nu vor sa mi dea pace . eu nu am datori, facturi neplatite, restante,
Răspunde
 04-06-2017

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
P3tr3 a scris pe 01-05-2017:
acum 3 ani de zile .. am renuntat la abonament fiind platite toate facturile la zi .. am vorbit cu ei ca vreau sa renunt eu ne mai permitandu mi sa platesc abonamentu .. ei miau spus ca trebuie sa platesc intregul abonament pe intreaga perioada contractuala. dar nu am avu posibilitatea.. si am incercat sa le explic ca nu pot.. si daca este o alta varianta.. dar nu miau dat nici o varianta in afara de cea a platii integrale a abonamentului... si nam avut altcv de facut decat sa pierd cartela .. pt ca ma tot sacaiau cu mesaje si telefoane cu amenintari cu recuperatorii .. EU FIIND LA ZII CU PLATILE CAND AM RENUNTAT LA ABONAMENT... FORTAT!!! sa zic asa .. si acum dupa 3 ani de zile 3 ani si ceva ... imi trimit scrisorii gunoaiele de la get back recovery .... ca ma da in instanta si aberatii deastea pt suma de 1182 RON ..nu stiu ce fac ? aveti vreo idee?

Ignorați acele mesaje, nu plătiți absolut nimic și nici nu încheiați vreo înțelegere. Încercați să memorați numerele de telefon și apoi, după cum doriți, nu le răspundeți sau blocați acele numere.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 03-07-2017
Vizitator
Eu am trecut prib asta .sunt ib stare de orice.te judeca fara sa sti ca ai un proces.te executa cu executor cu blocarea contulyi.acun am ajuns la o intelegere cu ei sa platesc lunar o suma casa deblochez contul
Răspunde
 18-07-2017
Vizitator
Pe mine ma dispera de 3 saptamani cu telefoane si apoi mesaje de pe vreo 20 numere diferite desi nu am nicio datorie la nimeni. Ma dispera cu mesaje cu datorii la Orange telefonul de serviciu fiind pe Vodafone si facturile platite. I-am sunat sa ma lase in pace ,l e-am spus ca nu sunt nici administrator, nici patron sau persoana desemnata in cadrul firmei si ca nu ma intereseaza, nu este problema mea eu fiind un simplu angajat si ei tot insista. Trecand cu vederea ca din cunostintele mele nu au voie sa dezvaluie informatii tertilor, ce e de facut in cazul asta. Va multumesc.
Răspunde
RăspundeStart  1   2  3  4  Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.