Forum avocaţi > Drept penal

Perioada in care se poate sterge cazierul. - Pagina 2

Start  1  2  3   4  Final
 04-01-2018
Vizitator
Buna seara,sotul meu a avut o condamnare de 3ani cu suspendare in 2012, pt nevirarea impozitelor cu stopaj la sursa ;sumele au fost virate pe perioada procesului;din cate stiu ,articolul din lege care incrimineaza aceasta fapta ,afost declarat neconstitutional;va rog sa-mi spuneti daca aceasta fapta ar trebui sa fie deja radiata din cazierul lui judiciar. Multumesc anticipat !!!
Răspunde
 04-01-2018
Vizitator
Buna seara,sotul meu a avut o condamnare de 3ani cu suspendare in 2012, pt nevirarea impozitelor cu stopaj la sursa ;sumele au fost virate pe perioada procesului;din cate stiu ,articolul din lege care incrimineaza aceasta fapta ,afost declarat neconstitutional;va rog sa-mi spuneti daca aceasta fapta ar trebui sa fie deja radiata din cazierul lui judiciar. Multumesc anticipat !!!
Răspunde
 10-01-2018

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
MARY a scris pe 04-01-2018:

Buna ziua,
Nu se radiaza din oficiu.
Formulati o cerere in acest sens

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 12-01-2018
Vizitator
Buna ziua. Doresc sa-mi spuneti si mie cand se poate sterge din cazier o pedeapsa cu suspendare de 2 ani ( termen de incercare 2 ani)data in noiembrie 2017; a multumesc mult;
Răspunde
 13-01-2018

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Anton a scris pe 12-01-2018:
Buna ziua. Doresc sa-mi spuneti si mie cand se poate sterge din cazier o pedeapsa cu suspendare de 2 ani ( termen de incercare 2 ani)data in noiembrie 2017; a multumesc mult;

Reabilitarea de drept intervine daca in decurs de 3 ani de la data implinirii termenului de supraveghere nu savarsiti o alta infractiune.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 25-01-2018
Vizitator
Buna ziua,sotul meu a fost condamnat la 2 ani si 6 luni cu suspendare pentru furt dar a părăsit țara si a declarat acest lucru autorităților dar i s-a cerut sa se intoarca in tara la 3 luni lucru care nu s-a putut si a primit cu executare.Pe site-ul judecătoriei scrie că s-a incercat legatura cu autoritatile straine dar nu au primit nici un răspuns si nici nu a fost gasit.Dupa cat timp i se va sterge pedeapsa ca sa se poata intoarce in tara fara sa faca închisoare avand in vedere ca nu a mai comis nici o infracțiune si au trecut deja 3 ani? Multumesc!
Răspunde
 25-01-2018

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Tatiana a scris pe 25-01-2018:
Buna ziua,sotul meu a fost condamnat la 2 ani si 6 luni cu suspendare pentru furt dar a părăsit țara si a declarat acest lucru autorităților dar i s-a cerut sa se intoarca in tara la 3 luni lucru care nu s-a putut si a primit cu executare.Pe site-ul judecătoriei scrie că s-a incercat legatura cu autoritatile straine dar nu au primit nici un răspuns si nici nu a fost gasit.Dupa cat timp i se va sterge pedeapsa ca sa se poata intoarce in tara fara sa faca închisoare avand in vedere ca nu a mai comis nici o infracțiune si au trecut deja 3 ani? Multumesc!

Buna ziua,

Fapta nu i se "sterge" pentru ca e plecat din tara. Daca instanta va dispune ca pedeapsa sa fie executata efectiv, se va emite mandat de arestare pe numele lui si se vor face acte de cautare in strainatate pentru a fi gasit si adus pentru executarea sentintei.

Pedeapsa se prescrie in termen de 7 ani si 6 luni calculat de la data ramanerii definitive a hotararii de revocare a suspendarii sub supraveghere.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 14-02-2018
Vizitator
Buna seara,
In iulie 2016 am fost condamnat la o pedeapsa de 11 luni cu executare. Am fost eliberat in data de 01.03 2017.
As dori sa stiu daca exista posibilitatea reabilitarii (stergerii cazierului judiciar) mai devreme de 3 ani de la data eliberarii.

Multumesc!
Răspunde
 14-02-2018

Bucuresti
0746938774
Facebook
Robert a scris pe 14-02-2018:
Buna seara,
In iulie 2016 am fost condamnat la o pedeapsa de 11 luni cu executare. Am fost eliberat in data de 01.03 2017.
As dori sa stiu daca exista posibilitatea reabilitarii (stergerii cazierului judiciar) mai devreme de 3 ani de la data eliberarii.

Multumesc!

In cazul unei pedepse de 11 luni, reabilitarea de drept intervine daca in decurs de 3 ani de la data cand a luat sfarsit executarea pedepsei, cel condamnat nu savarseste o alta infractiune.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 14-02-2018
Vizitator
Nu exista posibilitatea reabilitarii pe cale judecatoreasca inainte de implinirea acestui termen?
Orice job decent este conditionat de cazierul judiciar "curat".
Răspunde
 14-02-2018

Bucuresti
0746938774
Facebook
Din pacate, acesta este termenul prevazut de lege.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 11-03-2018
Vizitator
Bună ziua .Am un băiat care a fost condamnat penal cu executare la 6 ani . A executat 4 ani și 7 luni și a fost eliberat condiționat în 2016 . Când poate cere reabilitarea , dar va rog concret de la data condamnării sau eliberării se calculează anii
Răspunde
 11-03-2018

Bucuresti
0746938774
Facebook
Andra Tudor a scris pe 11-03-2018:
Bună ziua .Am un băiat care a fost condamnat penal cu executare la 6 ani . A executat 4 ani și 7 luni și a fost eliberat condiționat în 2016 . Când poate cere reabilitarea , dar va rog concret de la data condamnării sau eliberării se calculează anii

Fiul dvs. poate solicita reabilitarea judecatoreasca la implinirea termenului de 5 ani de la data la care a luat sfarsit executarea pedepsei principale.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 16-03-2018
Vizitator
Buna ziua. Pentru dosar penal pentru vătămare corporală care are peste 90 de zile de spitalizare, conducerea sub influența alcoolului + mărturie mincinoasa exista șansa ca pedeapsa sa fie cu executare?
Răspunde
 16-03-2018

Bucuresti
Facebook
Andreea a scris pe 16-03-2018:
Buna ziua. Pentru dosar penal pentru vătămare corporală care are peste 90 de zile de spitalizare, conducerea sub influența alcoolului + mărturie mincinoasa exista șansa ca pedeapsa sa fie cu executare?

Buna ziua,
Aprecierea asupra modalitatii de executare a pedepsei, o face judecatorul evaluand intregul material probator aflat la dosar.
A va da un raspuns cu „da„ sau „nu„ la intrebarea dvs, este imposibil deoarece am la indemana doar elementele prezentate de dvs. fara a cunoaste in detaliu cauza dvs.
Acest raspuns il veti putea primi doar de la avocatul dvs. sau de la avocatul ce va studia intreg dosarul.
De asemeni, stabilirea modalitatatii de executare a pedepsei, poate fi influentata, in anumite cazuri, si de pledoaria avocatului pe care il aveti.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 16-03-2018
Vizitator
Buna ziua! Daca acum 8 ani cineva a fost condamnat la închisoare cu suspendare, si-a încheiat pedeapsa iar in acel timp nu a mai facut nicio infracțiune. Acum, după 8 ani, daca a facut aceeasi fapta apare ca fiind recidivist sau fapta aceea e stearsa de la cazier definitiv?
Răspunde
 16-03-2018

Bucuresti
Facebook
Maria Pavel a scris pe 16-03-2018:
Buna ziua! Daca acum 8 ani cineva a fost condamnat la închisoare cu suspendare, si-a încheiat pedeapsa iar in acel timp nu a mai facut nicio infracțiune. Acum, după 8 ani, daca a facut aceeasi fapta apare ca fiind recidivist sau fapta aceea e stearsa de la cazier definitiv?

Buna ziua,
„stergerea faptei de la cazier definitiv„ presupune reabilitare.
Termenul de reabilitare se calculeaza in functie de fapta pentru care a fost condamnat, pedeapsa la care a fost condamnat, termenul de incercare.
Apoi putem vorbi daca exista sau nu reabilitarea de drept.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 16-03-2018

Bucuresti
0746938774
Facebook
Maria Pavel a scris pe 16-03-2018:

Avand in vedere faptul ca persoana respectiva a beneficiat de suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere, termenul de reabilitare de drept este de 3 ani de la data implinirii termenului de supraveghere.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 16-03-2018
Vizitator
Buna ziua.
Am depus dosarul pt a ma inscrie la Scoala de Agenti de Politie ,,Vasile Lascar" Campina. La momentul acela eram urmarit penal sub savarsirea infractiunii de conducere fara permis. Deoarece aceasta era o conditie la inscriere(sa nu fii urmarit penal) am mentionat'o in autobiografie.Cei de la IPJ unde am depus dosarul mi'au spus sa'mi incerc norocul dupa ce le'am adus la cunostinta acest fapt. Am trecut examenele, am inceput scoala, am facut si acolo un raport de informare despre situatia mea..toate bune si frumoase. Dupa 38 de zile de scolarizare a venit de la IPJ o propunere de neinmatriculare(in conditiile in care eram inmatriculat de 38 zile) si apoi a urmat din partea scolii exmatricularea(plata scolarizarii pt timupl petrecut la ei). La 4 zile dupa exmatriculare s'a solutionat procesul cu ,,amanarea aplicarii pedepsei".
Acum intrebarile mele ar fi:
-de ce mi'a primit dosarul daca le'am adus la cunostinta verbal si in autobiografie despre situatia de atunci?
-as putea sa fac o cerere de reinmatriculare la scoala avand in vedere faptul ca pedeapsa primita nu ma condamna?

Va multumesc anticipat!!!
Răspunde
 15-04-2018
Vizitator
Bună ziua, am fost prins în într-un real din Germania când am furat o husa de telefon, au chemat politia, miau făcut proces verbal și mau acuzat de furt, am plătit pe loc o amenda de 200 euro plus 50 euro la real.
Se poate sa îmi păteze cazierul și în românia?
Răspunde
RăspundeStart  1  2  3   4  Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.