Forum avocaţi > Drept penal

Dosar penal numere rosii expirate - Pagina 4

Start  1   2   3  4
 10-04-2019

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Paul a scris pe 10-04-2019:
buna ziua am ontrebare am fost oprit petru numere rosi expirate si nu am problema e prima infractiune pote san supenda permisul de conducere va rog un rasp si cat dureaza acesta dosar penal

Pentru savarsirea infractiunii de conducere a unui vehicul neinmatriculat, in modalitatea expusa de dvs., riscati o pedeapsa cu inchisoarea de la 6 luni la 2 ani sau amenda. Durata de solutionare a urmaririi penale in cazul infractiunilor rutiere difera, insa de regula acesta poate depasi un an.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 11-05-2019
Vizitator
Buna ziua! Acum 4 luni am fost oprit de un echipaji de politie aveam nr rosi expirate de 2 zile meau facut dosar meau dat 2mi de lei amenda si meau dat fara drept de conducere acum 2 saptamani am primit plic cu renuntare la dosar si meau dat 200lei cheltuieli de judechata si 30 zile an folosu comunitati antrebare e cand ami da permisu anapoi?? Va multumesc.
Răspunde
 25-06-2019
Vizitator
Buna Eu sant ca martor in dosar penal conducerea masini cu numere expirate eu patesc ceva.
Răspunde
 28-06-2019

Bucuresti
0746938774
Facebook
Mirela a scris pe 25-06-2019:
Buna Eu sant ca martor in dosar penal conducerea masini cu numere expirate eu patesc ceva.
In calitate de martor, aveti obligatia sa va prezentati in fata organelor de cercetare ori de cate ori sunteti chemata si sa declarati tot ce cunoasteti cu privire la fapta. Daca declaratiile dvs nu corespund adevarului, puteti fi acuzata de marturie mincinoasa.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 10-02-2020

Buna ziua,
Acum 3 luni am fost oprit în trafic cu Nr roșii expirate . Mi sa făcut dosar penal și acum doua zile mi-a venit un plic de la procuratura în care scrie propunere neîncepere urmărire penală , astăzi am primit o citație de la judecătorie. Îmi puteți spune ce urmează?
Răspunde
 10-02-2020

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Neincepere urmarire penala (care inseamna clasare) ori renuntare la urmarire penala? Ce scrie mai exact in ordonanta care v-a fost comunicata anterior citatiei?

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 10-02-2020
Vizitator
Neîncepere urmărire penală și am fost obligat la plata a 50 Ron cheltuieli iar după ce plătesc sa depun chitanță la grefier pentru închiderea dosarului . Dar la o zi după îmi vine plic de la judecătorie in care mi se spune că în data de 03.3.2020 să mă prezint in fata completului de judecată.
Răspunde
 10-02-2020
Vizitator
Renunțare la urmărirea penală nu neîncepere urmăririi penale
Răspunde
 10-02-2020

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Vedeti? Nu-i acelasi lucru.

In cazul in care procurorul decide renuntarea la urmarirea penala, instanta va trebui sa confirme decizia procurorului. asta e procedura. Are si procurorul sef. :) Nu va ingrijorati.

Va recomand sa va deplasati in instanta la termenul indicat in citatie, instanta in mod sigur va confirma ordonanta procurorului, pentru ca nu a fost cine stie ce pericol social, iar dvs. veti iesi de sub urmarire penala, urmand sa respectati pe viitor eventualele obligatii stabilire de procuror prin ordonanta si sa achitati cheltuielile judiciare. Sa depuneti chitanta pana la termen.
Atat si ati scapat.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 10-02-2020
Vizitator
Da are și procuror șef. Mai poate să îmi de-a vreo amenda judecatorul? Mulțumesc mult pentru ajutor
Răspunde
 10-02-2020

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Daca a ajuns in instanta, inseamna ca si procurorul sef a aprobat ordonanta procurorului de caz.

Judecatorul poate sa retrimita dosrul inapoi, insa in 99,99% din cazuri, se confirma ordonanta in forma pe care ati primit-o. Deci, stati linistit.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 11-02-2020

Bucuresti
0746938774
Facebook
Cătălin Samunescu a scris pe 10-02-2020:
Da are și procuror șef. Mai poate să îmi de-a vreo amenda judecatorul? Mulțumesc mult pentru ajutor
Va trebui sa va prezentati in fata instantei la termenul stabilit si sa solicitati ca instanta sa admita propunerea Parchetului. In caz de admitere, se va mentine solutia propusa de procuror.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 23-08-2021
Vizitator
Buna am si eu o intrebare, am circulat cu numere rosii exiprate si m-a oprit un echipaj de politie
Dar eu eram constient ca circulam cu numere rosii expirate pentru ca am vazut legea 55 in care spunea ca permisu si numerele rosi daca expira se prelungesc pe toata perioada starii de alerta si eu nu am avut timp in ultima saptamana sa o inmatriculez asa ca am riscat pe legea lor (mentionez ca eram in stare de alerta), si mi-au intocmit un dosar penal chiar si cu legea lor
Răspunde
 26-08-2021

Bucuresti
0746938774
Facebook
Gabyy a scris pe 23-08-2021:
Buna am si eu o intrebare, am circulat cu numere rosii exiprate si m-a oprit un echipaj de politie
Dar eu eram constient ca circulam cu numere rosii expirate pentru ca am vazut legea 55 in care spunea ca permisu si numerele rosi daca expira se prelungesc pe toata perioada starii de alerta si eu nu am avut timp in ultima saptamana sa o inmatriculez asa ca am riscat pe legea lor (mentionez ca eram in stare de alerta), si mi-au intocmit un dosar penal chiar si cu legea lor

Veti fi cercetat pentru savarsirea infractiunii de conducere a unui vehicul ale carui numere de inmatriculare au fost retrase, fapta pedepsita cu inchisoarea de la 6 luni la 2 ani sau cu amenda.

Sfatul meu este sa va asigurati o aparare de specialitate, pentru a va demonstra nevinovatia, daca fapta a fost comisa in perioada instituirii starii de urgenta.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 05-01-2023
Vizitator
Buna ziua am și Io întrebare am fost oprit și Io cu numere expirate roșii și am primit dovada 15 zile după mis sa loat permisu și am o lună și nu mi-a venit nimic ce trebuie sa fac precizez că nu am mai avut apateri
Răspunde
 06-01-2023

Bucuresti
0746938774
Facebook
Veti fi cercetat penal pentru savarsirea infractiunii de conducere a unui vehicul neinmatriculat, fapta prevazuta de art. 334 NCP:

"(1) Punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau a unui tramvai neînmatriculat sau neînregistrat, potrivit legii, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 3 ani sau cu amendă.

(2) Punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau a unui tramvai cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.

(3) Tractarea unei remorci neînmatriculate sau neînregistrate ori cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

(4) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tractarea unei remorci ale cărei plăcuţe cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare au fost retrase sau a unui vehicul înmatriculat în alt stat, care nu are drept de circulaţie în România, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă."

Sfatul meu este sa va asigurati o aparare eficienta, pentru a beneficia de o pedeapsa indreptata spre minim, cu o modalitate de executare neprivativa de libertate, care sa permita restituirea permisului la finalizarea dosarului.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 06-01-2023
Vizitator
Și oare cat durează până îmi vine decizia de la procuror
Răspunde
 08-01-2023

Bucuresti
0746938774
Facebook
Urmarirea penala de regula depaseste un an, in functie de volumul de lucru al organelor de politie.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 01-11-2023
Vizitator
buna ziua, din Brasov va deranjez si eu cu o intrebare , in aceiasi situatie sunt si eu ca si colegii de mai sus, astept din martie 2023 un semn de la Politie,dar momentan nimic,as avea 2 intrebari:
- acel acord de recunoastere a vinovatiei mentionat mai sus de dna avocat ce efect ar avea asupra dosarului meu ?(permis retinut ptr nr rosii expirate)
- daca as merge sa intreb la Politie de dosarul meu ,oara as putea sa discut direct cu politistul care se ocupa de cazul meu ?
- cele 2 intrebari de mai sus sunt ptr ca as incerca sa fac ceva, sa nu mai stau cu mainile in san, poate totusi ajung la o solutionare mai rapida a dosarului.

Multumesc anticipat ! CR
Răspunde
 01-11-2023
Vizitator
am uitat a 3-a intrebare importanta:
- am citit undeva pe internet ceva de genul: daca ptr 2-3 luni nu imi voi mai prelungi dreptul de a conduce , aceste 2-3 luni mi se vor scadea din pedeapsa ce mi se va da la finalul dosarului ! adica daca la finalizarea dosarului mi sa va da suspendare dreptului de a conduce 6 luni de zile ,de fapt eu voi sta doar 3 luni fara a conduce, ptr ca mi se vor scadea acele 3 luni la care nu am mai facut prelungirea dreptului, este asa ?...sau e doar o prostie gen "gura lumii pe net" ?!....

Multumesc anticipat !
Răspunde
RăspundeStart  1   2   3  4
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.