|
18-04-2015 |
 | Tot patitu-i priceput.. Vizitator |
| Nu sunt avocat, dar vad ca nu se inghesuie sa iti raspunda vreunul.. Din ceea ce stiu eu.. Cred ca nu ai avut avocat. Pentru ca avocatul ar fi trebuit sa evite o astfel de pedeapsa, avand in vedere faptul ca muncesti in Norvegia.. Dar e prea tarziu. Poti face recurs, dar asta nu va face decat sa prelungeasca tot calvarul asta cu inca vreun an. Cred ca va trebui sa te resemnezi sa muncesti 2 ani in Romania, permisul ti-l vei putea recupera peste un an de la data hotararii definitive judecatoresti..Daca faci recurs in termenul prevazut de lege, automat aceasta data se va decala cu durata unui nou proces. care stim cu totii cat dureaza in Romania. Nu sunt un profesionist in acest domeniu, doar un patit.. Atentie la cazier. Acesta nu va fi curat in cazul tau decat peste 3 ani si 8 luni. Asta inseamna ca orice alta fapta de natura penala vei comite in acest timp te va trimite direct la inchisoare. Nu vreau sa te speriu..dar te poti gandi la un banal accident auto din culpa..sau o injuratura.. | |
|
|
|
18-04-2015 |
| Robertdiana a scris pe 17-04-2015: In 15.06.2014 am fost prins cu 0.82 in aerul expirat,dupa prelevarea probelor 1.7,respectiv 1.6 cea de-a doua proba.De atunci si pana astazi nu am rezolvat mai nimic,in afara de plimbari si insistente la politie.Azi,17.04.2015,am fost chemat pentru a mi se comunica ca legea prelevarii probelor este neconstitutionala si pentru recalculare.Mi sa comunicat ca asta li se intampla tuturor celor ce sunt in situatia mea,cu dosarul nesolutionat.De ce se face RECALCULARE dupa aprox. un an de zile la mii de soferi din Romania?Banuiesc ca daca nu au lege sa ne pedepseasca,in felul asta vor sa ne mai prelungeasca ''boala''. Dupa parerea mea, e bine asa. Eu am avut suficient timp la dispozitie sa ma gandesc la ceea ce am facut si daca mai merit sau nu permisul. Puteam sa imi iau permisul la termenul prevazut de lege, dar nu am facut-o decat dupa inca alte 6 luni. pentru ca trebuia sa imi rezolv intai problema cu alcoolul. La alcoolemia pe care ai avut-o in sange cred ca ar trebui sa te intrebi daca nu cumva ai o problema cu alcoolul.. multumeste-i lui Dumnezeu ca nu ai omorat pe nimeni si intreaba-te cum ai ajuns sa faci asa ceva. Daca ti se pare dificil sa astepti, fa un exercitiu de imaginatie si intreaba-te unde ai fi tu acum daca ai fi omorat pe cineva cu masina. Eu asa am procedat. Data viitoare poate vei omori pe cineva. poate chiar pe tine. | |
|
|
|
20-04-2015 |
 | Iacob stefan sorin Vizitator |
| buna ziua am fost oprit in trafic de politia rutiera pe data de 24.03.2015 si am avut in aerul expirat 0,62 in fiola, stiu ca dureaza foarte mult pana la solutionarea dosarului dar daca ma duc sa fac o recunoastere de dosar as putea grabi solutionarea lui. si ma pot duce singur sau trebuie sa ma duc cu un avocat1? | |
|
|
|
20-04-2015 |
 | Iacob stefan sorin Vizitator |
| buna ziua am fost oprit in trafic de politia rutiera pe data de 24.03.2015 si am avut in aerul expirat 0,62 in fiola, stiu ca dureaza foarte mult pana la solutionarea dosarului dar daca ma duc sa fac o recunoastere de dosar as putea grabi solutionarea lui. si ma pot duce singur sau trebuie sa ma duc cu un avocat1? | |
|
|
|
20-04-2015 |
| Iacob Stefan Sorin a scris pe 20-04-2015: buna ziua am fost oprit in trafic de politia rutiera pe data de 24.03.2015 si am avut in aerul expirat 0,62 in fiola, stiu ca dureaza foarte mult pana la solutionarea dosarului dar daca ma duc sa fac o recunoastere de dosar as putea grabi solutionarea lui. si ma pot duce singur sau trebuie sa ma duc cu un avocat1? Dupa parerea mea, daca doresti sa grabesti lucrurile,.. Eu as merge la politistul care a intocmit dosarul si as discuta cu el de la om la persoana.. Sa termine cat mai repede dosarul si sa il trimita. Pe urma as lua legatura cu prcurorul insarcinat cu cazul si as discuta si cu el. Capul plecat sabia nu il taie.. O declaratie clara si explicita a faptelor, recunoasterea si asumarea lor iti va scurta mult timpul de suspendare a permisului. Dar oricum o sa stai vreo 2 ani... Insa daca nu faci nimic sau chiar iti vin idei, perioada se poate prelungi la 3-5 ani.. Personal cunosc un caz in care a obtinut permisul dupa 7 ani..Si a bagat bani in avocati..doctori..samd.. | |
|
|
|
24-04-2015 |
 | Ydu Vizitator |
| Salut. 0,56 aparat, 1,15 - 1,05 sange credeti, ca ar fi ok sa cer o recalculare? | |
|
|
|
20-05-2015 |
 | Ian Vizitator |
| 30-12-2014 alcoolemie 0.74 aerul expirat, in sange 1.35 - 1.45 , in luna martie declaratie si am cerut testul retro. Pana in momentul de fata nu am primit nimic si nu am fost chemat nicaieri. M-am interesat si mi sa spus ca nu are politia bani sa mi`l plateasca si ca eu nu il pot plati... Dar chiar asa este? Au trecut 5 luni de cand am ramas fara permis si 2 luni de cand am dat declaratie si nu am primit nici un raspuns. La ce ar trebuii sa ma astept. | |
|
|
|
21-05-2015 |
 | Ydu Vizitator |
| Ian a scris pe 20-05-2015: 30-12-2014 alcoolemie 0.74 aerul expirat, in sange 1.35 - 1.45 , in luna martie declaratie si am cerut testul retro. Pana in momentul de fata nu am primit nimic si nu am fost chemat nicaieri. M-am interesat si mi sa spus ca nu are politia bani sa mi`l plateasca si ca eu nu il pot plati... Dar chiar asa este? Au trecut 5 luni de cand am ramas fara permis si 2 luni de cand am dat declaratie si nu am primit nici un raspuns. La ce ar trebuii sa ma astept. Salut. ..din cate am citit eu pe forumuri, ideea este.daca vrei sa grabesti lucrurile.. trebuie sa ti platesti singur analizele... si sa te duci pe la politie si sa ti legatura cu politistul care se ocupa de cazul tau...succes | |
|
|
|
25-05-2015 |
 | Ian Vizitator |
| Ok am inteles ceea ce spui tu... dar acuma nu mai poti tu plati testul retro ca persoana fizica si il plateste politia si in cazul asta politia nu au vonduri sa plateasca aceste teste... | |
|
|
|
21-06-2015 |
 | Ionel Tiberiu Vizitator |
| Buna seara,anul trecut in mai am fost condamnat la 4 luni de inchisoare cu suspendare si 2 ani si 4 luni de reabilitare...Intrebarea mea este cand voi putea redobandii permisul de conducere?..dupa 1 an care a trecut sau trebuie sa mai astept inca 1 an si 4 luni pan se termina reabilitarea?Va multumesc | |
|
|
|
11-08-2015 |
 | Ilie Gheorghe Vizitator |
| Am fost gasit in iulie 2015 cu alcoolemie 0,12. Am facut contestatie ca stiam din presa ca sub 0,15 din febroarie 2015 nu mai este contraventie. Mai are rost sa ma judec pentru ca nu am gasit HG si nr. articol, aliniat, etc si...nu mai am nici avocat pentru ca a renuntat. Mai este ceva : eu 13ore nu am baut si nici nu am avut abuz de bautura in seara precedenta. Va multumesc!!! | |
|
|
|
20-08-2015 |
 | Andreea Vizitator |
| Buna ziua Prietenul meu a fost prins baut la volan cu o alcoolemie de 0,41 in aerul expirat. I s au recoltat 2 probe biologice si i s a comunicat ca in maxim o saptamana primeste rezultatul. Au trecut 4 luni de atunci si nimic. Mentionez ca a baut 3 4 pahare de vin (diluat cu apa) iar inaltimea lui este de 1,85. Ce sanse sunt sa iasa pana in 0.80? Ideea este ca mai are un dosar pentru tulburare si ultraj (nu are nici o legatura cu alcoolul la volan) care urmeaza sa fie finalizat luna viitoare. Se tine cont si de acest dosar ? au vreo legatura intre ele sa afecteze ceva? Merci. | |
|
|
|
23-08-2015 |
 | Eu.eu Vizitator |
| Buna seara,anul trecut in mai am fost condamnat la 8 luni de inchisoare cu suspendare si 2 ani si 4 luni de reabilitare...Intrebarea mea este cand voi putea redobandii permisul de conducere?..dsau trebuie sa mai astept inca 1 an si 4 luni pan se termina reabilitarea?Va multumesc | |
|
|
|
14-09-2015 |
 | Vlad Vizitator |
| Salut sunt an aceiasi situatie ca tine 0.71 in aer expirat si astept rezultatu la IML. Ceai facut zi si mie. | |
|
|
|
15-09-2015 |
 | Alex Vizitator |
| Solutia pe scurt: Prin s.p. din data de 09.09.2015 s-a dispus: Admite cererea formulată de inculpat privind judecarea sa potrivit procedurii prevăzute de art.396 alin.10 C.pr.pen. În baza art. 396 alin. (1), (4) C. pr. pen. raportat la art. 83 C. pen. stabileşte pedeapsa de 8 luni închisoare în sarcina inculpatului Stoica Alexandru Liviu Cristian, sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute de art.336 alin.1 C. pen. În baza art. 83 alin. (1), (3) C. pen. amână aplicarea pedepsei închisorii pe un termen de supraveghere stabilit în condiţiile art. 82 C. pen., de 2 ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. În baza art. 85 alin. (1) C. pen. pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Gorj, la datele fixate de acesta; b)să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 86 alin. (1) C. pen. pe durata termenului de supraveghere, datele prevăzute în art. 85 alin. (1) lit. c) - e) se vor comunica Serviciului de Probaţiune Gorj. În baza art. 404 alin. (3) C. pr. pen. atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art.88 alin.1, 2 şi 3 C.pen., potrivit cărora, dacă în termenul de supraveghere nu respectă măsurile de supraveghere sau obligaţiile impuse, nu îndeplineşte integral obligaţiile civile sau săvârşeşte cu intenţie sau intenţie depăşită o nouă infracţiune, instanţa va revoca amânarea şi va dispune aplicarea şi executarea pedepsei. În baza art.85 alin.2 lit.g C.pen., impune inculpatului obligaţia de a nu conduce pe drumurile publice nicio categorie de autovehicule, pe o durată de 1 an, de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. În baza art. 274 alin. (1) C. pr. pen. obligă pe inculpat la plata sumei de 500 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică din 09.09.2015, la Judecătoria Tg-Jiu. Document: Hotarâre 2071/2015 09.09.2015 Am o intrebare, pot sa ma angajez in alt oras, nu in cel care am resedinta? | |
|
|
|
15-09-2015 |
 | Alex Vizitator |
| Alex a scris pe 15-09-2015: As dori sa stiu daca pot sa ma angajez in alt oras, nu cel in care am resedinta? Am primit: Solutia pe scurt: Prin s.p. din data de 09.09.2015 s-a dispus: Admite cererea formulată de inculpat privind judecarea sa potrivit procedurii prevăzute de art.396 alin.10 C.pr.pen. În baza art. 396 alin. (1), (4) C. pr. pen. raportat la art. 83 C. pen. stabileşte pedeapsa de 8 luni închisoare în sarcina inculpatului , sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute de art.336 alin.1 C. pen. În baza art. 83 alin. (1), (3) C. pen. amână aplicarea pedepsei închisorii pe un termen de supraveghere stabilit în condiţiile art. 82 C. pen., de 2 ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. În baza art. 85 alin. (1) C. pen. pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Gorj, la datele fixate de acesta; b)să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 86 alin. (1) C. pen. pe durata termenului de supraveghere, datele prevăzute în art. 85 alin. (1) lit. c) - e) se vor comunica Serviciului de Probaţiune Gorj. În baza art. 404 alin. (3) C. pr. pen. atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art.88 alin.1, 2 şi 3 C.pen., potrivit cărora, dacă în termenul de supraveghere nu respectă măsurile de supraveghere sau obligaţiile impuse, nu îndeplineşte integral obligaţiile civile sau săvârşeşte cu intenţie sau intenţie depăşită o nouă infracţiune, instanţa va revoca amânarea şi va dispune aplicarea şi executarea pedepsei. În baza art.85 alin.2 lit.g C.pen., impune inculpatului obligaţia de a nu conduce pe drumurile publice nicio categorie de autovehicule, pe o durată de 1 an, de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. În baza art. 274 alin. (1) C. pr. pen. obligă pe inculpat la plata sumei de 500 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică din 09.09.2015, la Judecătoria Tg-Jiu. Document: Hotarâre 2071/2015 09.09.2015 am avut 0,56 in fiola pentru cei care doresc sa stie | |
|
|
|
21-10-2015 |
 | Iliescu adrian Vizitator |
| Buna ziua! In data de 11.07.2015 am fost surprins conducand un autovehicul sub influienta bauturilor alcoolice. Etilotestul a indicat o valoare de 0.74 mg/l alcool in aerul expirat. Am mers la spital pentru recoltarea probelor biologice de sange! Intrebarea mea: -In cat timp voi primi un raspuns de la IML,pentu ca dosarul sa poata avansa? Astept rezultatele probelor de sange de 3 luni si in momentul de fata nu stiu nimic! Ce pot face in aceasta privinta? Am inteles ca MAI trebuie sa aloce bani pentru efectuarea acestor proceduri,insa daca MAI nu are bani 5 ani,voi astepta 5 ani ?MUltumesc anticipat! | |
|
|
|
21-10-2015 |
 | Luci Vizitator |
| Îmi poate da cineva un răspuns va rog ? În legătură cu scuteru | |
|
|
|
21-10-2015 |
 | Ionis Vizitator |
| Hei, sunt in aceeasi situatie, ai rezolvat ceva? Am inteles ca si tu astepti ca politia sa plateasca si sa scoata analizele... | |
|
|
|
23-10-2015 |
| Buna ziua! Dureaza multe luni solutionarea, practic nimeni nu va poate spune cand se termina solutionarea unor astfel de dosare. Totul depinde de organele de urmarire peneala si de avocatul ce va reprezinta. Pentru mai multe informatii , ne puteti contacta la datele de mai jos. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. Avocat Roxana Dumitru, tel. contact 0762.633.618, mail avroxana_dumitru@yahoo.com | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |