|
04-08-2017 |
 | Vlad ioan Vizitator |
| Buna ziua va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns. Am primit decizia de clasare a dosarului penal de conducere unui autovehicol sub influenta bauturilor acoolice , cazul a fost in constanta eu am permisul de maramures. In baza lor de date inca figurez ca permis retinut in vederea solutionarii cazului. Acuma intrebarea este de unde il scot permisul din Constanta sau din Maramures si de ce acte mai am nevoie ca sa il pot ridica? | |
|
|
|
04-08-2017 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Vlad Ioan a scris pe 04-08-2017: Buna ziua va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns. Am primit decizia de clasare a dosarului penal de conducere unui autovehicol sub influenta bauturilor acoolice , cazul a fost in constanta eu am permisul de maramures. In baza lor de date inca figurez ca permis retinut in vederea solutionarii cazului. Acuma intrebarea este de unde il scot permisul din Constanta sau din Maramures si de ce acte mai am nevoie ca sa il pot ridica? Formulati o cerere pentru restituirea permisului la Brigada Rutiera a politiei care a eliberat permisul de conducere, atasand Ordonanta de clasare. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
06-08-2017 |
 | Bogdan Vizitator |
| Buna ziua am gresit si eu mia venit analizele si ai iesit 1si 1.15 nu am avut niciodata amenzi luate sau dosar mai am vreo sansa sa imi recuperez permisu | |
|
|
|
06-08-2017 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Bogdan a scris pe 06-08-2017: Buna ziua am gresit si eu mia venit analizele si ai iesit 1si 1.15 nu am avut niciodata amenzi luate sau dosar mai am vreo sansa sa imi recuperez permisu Din pacate vi se va intocmi dosar penal pentru savarsirea infractiunii de conducere a unui vehicul sub influienta alcoolului, fapta pedepsita cu inchisoarea de la 1 la 5 ani, insa cu o aprare eficienta si in functie de circumstantele personale, puteti obtine o pedeapsa orientata spre minimul special prevazut de lege, cu o modalitate de executare neprivativa de libertate sau chiar o amenda. Permisul il puteti recupera dupa implinirea termenului de 1 an de la ramanearea definitiva a hotararii de condamnare. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
08-08-2017 |
 | Catalin Vizitator |
| Am primit amanarea aplicari pedepsei dar inca nu a venit hotararea! Intrebarea mea este pot recupera permisul de la politie sau trebuie sa stau 2 ani in termenul de incercare cu el suspendat am primit 10 luni de inchisoare cu amanarea aplicari pedepsei pe o durata de 2 ani! Va multumesc! | |
|
|
|
08-08-2017 |
 | Adrian Vizitator |
| In mod normal trebuie sa iti restituie permisul ,nu trebuie sa astepti. | |
|
|
|
08-08-2017 |
 | Catalin Vizitator |
| Ora estimata: 08:30 Complet: C3 AM.PR. Tip solutie: Amânarea aplicării pedepsei Solutia pe scurt: În baza art. 396 alin. 1 şi 4 C.pr.pen. rap. la art. 83 C.pen., cu aplic. art. 396 alin. 10 C.pr.pen., stabileşte pedeapsa de 10 luni închisoare în sarcina inculpatului STANCIU CĂTĂLIN, pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, prevăzută de art. 336 alin. (1) C.pen. În baza art. 83 alin. 1 C.pen., amână aplicarea pedepsei închisorii pe un termen de supraveghere stabilit în condiţiile art. 84 C. pen., de 2 ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. În baza art. 85 alin. (1) C. pen. pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Ilfov, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 86 alin. 1 C.pen., pe durata termenului de supraveghere, datele prevăzute în art. 85 alin. 1 lit. c) - e) se comunică Serviciului de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Ilfov. În baza art. 404 alin. 3 C.pr.pen., atrage atenţia inculpatului asupra consecinţelor nerespectării măsurilor de supraveghere şi obligaţiilor impuse şi ale săvârşirii de noi infracţiuni în cursul termenului de supraveghere. În baza art. 274 alin. (1) C. proc. pen., obligă inculpatul la plata sumei de 700 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 14.06.2017. Document: Hotarâre 208/2017 14.06.2017 M-ai pe scurt!!! Pot lua permisul inapoi in baza hotarari sau il am suspendat 2 ani? Sau trebuie sa astept alte 90 de zile? Va multumesc! | |
|
|
|
09-08-2017 |
 | Catalin Vizitator |
| Ma poate ajuta cineva cu tot ce am scris m ai sus? Va multumesc! | |
|
|
|
09-08-2017 |
 | Avocat Vasile Alexandra ✓ Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3 0729974369 (Doar pt. programări) cabinetavocatvasile@yahoo.com
|
| Catalin a scris pe 08-08-2017: Ora estimata: 08:30 Complet: C3 AM.PR. Tip solutie: Amânarea aplicării pedepsei Solutia pe scurt: În baza art. 396 alin. 1 şi 4 C.pr.pen. rap. la art. 83 C.pen., cu aplic. art. 396 alin. 10 C.pr.pen., stabileşte pedeapsa de 10 luni închisoare în sarcina inculpatului STANCIU CĂTĂLIN, pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, prevăzută de art. 336 alin. (1) C.pen. În baza art. 83 alin. 1 C.pen., amână aplicarea pedepsei închisorii pe un termen de supraveghere stabilit în condiţiile art. 84 C. pen., de 2 ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. În baza art. 85 alin. (1) C. pen. pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Ilfov, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 86 alin. 1 C.pen., pe durata termenului de supraveghere, datele prevăzute în art. 85 alin. 1 lit. c) - e) se comunică Serviciului de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Ilfov. În baza art. 404 alin. 3 C.pr.pen., atrage atenţia inculpatului asupra consecinţelor nerespectării măsurilor de supraveghere şi obligaţiilor impuse şi ale săvârşirii de noi infracţiuni în cursul termenului de supraveghere. În baza art. 274 alin. (1) C. proc. pen., obligă inculpatul la plata sumei de 700 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 14.06.2017. Document: Hotarâre 208/2017 14.06.2017 M-ai pe scurt!!! Pot lua permisul inapoi in baza hotarari sau il am suspendat 2 ani? Sau trebuie sa astept alte 90 de zile? Va multumesc! Buna ziua, Va trebui sa asteptati sa vi se comunice hotararea pronuntata, sa expire termenul de apel, iar daca nimeni nu declara apel, ca trebui sa legalizati sentinta la instanta. Cu hotararea legalizata, mergeti la politie si solicitati sa va dea permisul inapoi. Prin solutia primita nu v-a fost afectat dreptul de a conduce. Aveti de asteptat doar timpii morti pana aveti hotararea definitiva legalizata pentru a primi inapoi permisul. | Avocat Alexandra Vasile tel. 0729974369 Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3 | |
|
|
|
|
09-08-2017 |
 | Catalin Vizitator |
| Multumesc mult! Hotararea a ramas definitiva prin neapelare acum o luna dar inca nu am primit decat minuta acasa la careva zile dupa nu si hotatarea desi dupa cum am spus a trecut m ai bine de o luna! Am inteles acum ceea ce inca ma nelamureste ar fi urmatorul lucru mi se poate da inca o susepndare de 90 cand am sa incerc sa ridic permisul? Cu stima Catalin | |
|
|
|
09-08-2017 |
 | Catalin Vizitator |
| Din ce am inteles eu pot ridica permisul linistit in baza hotarari dar ceea ce nu am inteles este faptul daca beneficiez de inca 90 de zile suspendare? Hotararea a ramas definitiva acum o luna! Inca astept dupa aceasta! Problema este ca eu nu locuiesc in Romania! | |
|
|
|
10-08-2017 |
 | Avocat Vasile Alexandra ✓ Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3 0729974369 (Doar pt. programări) cabinetavocatvasile@yahoo.com
|
| Catalin a scris pe 09-08-2017: Din ce am inteles eu pot ridica permisul linistit in baza hotarari dar ceea ce nu am inteles este faptul daca beneficiez de inca 90 de zile suspendare? Hotararea a ramas definitiva acum o luna! Inca astept dupa aceasta! Problema este ca eu nu locuiesc in Romania! In mod normal, nu mai au de ce sa va suspende permisul inca 90 de zile. Pedeapsa dvs. v-a fost data de catre instanta de judecata. Doar daca ati fi fost achitat, ati fi putut primi amenda. Totusi, este drept ca agentii de politie tind sa interpreteze dispozitiile legale aferente in felul lor. Cand va veti prezenta cu hotararea legalizata, politia va analiza continutul si va vor aduce la cunostinta daca este cazul de asa ceva. | Avocat Alexandra Vasile tel. 0729974369 Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3 | |
|
|
|
|
10-09-2017 |
 | Adrian Vizitator |
| Am condus masina sub influența alcoolului.In etilotest mi.a iesit 0,42. Am dat probele de sange( intre probe am baut 5 litrii de apa, am alergat, etc), ce sanse am sa.mi iasa sub 0,80. Si daca ies rezultatele favorabile ce se va intampla mai departe? Imi recapăt permisul dupa 3luni fiind contravențional? Pot face cerere sa mi se elibereze dovada pana la soluționare, deși ei mi.au eliberat dovada acum fara drept de circulație? Care sunt procedurile? Si totodata daca imi iese peste 0,80 ce se va intampla? Mi se va anula permisul? Nu am mai trecut prin asta si nu stiu la ce sa ma astept.Multumesc | |
|
|
|
12-09-2017 |
| Adrian a scris pe 10-09-2017: Am condus masina sub influența alcoolului.In etilotest mi.a iesit 0,42. Am dat probele de sange( intre probe am baut 5 litrii de apa, am alergat, etc), ce sanse am sa.mi iasa sub 0,80. Si daca ies rezultatele favorabile ce se va intampla mai departe? Imi recapăt permisul dupa 3luni fiind contravențional? Pot face cerere sa mi se elibereze dovada pana la soluționare, deși ei mi.au eliberat dovada acum fara drept de circulație? Care sunt procedurile? Si totodata daca imi iese peste 0,80 ce se va intampla? Mi se va anula permisul? Nu am mai trecut prin asta si nu stiu la ce sa ma astept.Multumesc La valoarea obtinuta cu aparatul etilotest, este putin probabil sa obtineti o valoare sub 0,8 g/l alcool pur in sange. In situatia in care veti depasi aceasta valoare, vi se va intocmi dosar penal pentru savarsirea infractiunii de conducere a unui vehicul sub influienta alcoolului, fapta pedepsita cu inchisoarea de la 1 la 5 ani, insa in functie de circumstantele personale si de modul in care intelegeti sa va formulati apararea, puteti obtine o oedeapsa orientata spre minimul special prevazut de lege, cu o modalitate de executare neprivativa de libertate sau chiar o amenda. Asteptati rezultatul analizelor si apoi incercati sa va construiti apararea in functie de acesta. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
14-09-2017 |
 | Adina Vizitator |
| buna ziua,scriu din Brazilia, fratele meu a condus baut cu o alcoolemia de 0,89 si iau luat carnetul in 2015.el a plecat in anglia unde munceste , cind sa intors in tara , zilelea astea , la luat politia din aeroport , as vrea sa stiu ce se poate intimpla , si cit mar costa sa angajez un avocat sa aiba grija de procesul lui . astept raspuns, multumesc | |
|
|
|
14-09-2017 |
| Adina a scris pe 14-09-2017: buna ziua,scriu din Brazilia, fratele meu a condus baut cu o alcoolemia de 0,89 si iau luat carnetul in 2015.el a plecat in anglia unde munceste , cind sa intors in tara , zilelea astea , la luat politia din aeroport , as vrea sa stiu ce se poate intimpla , si cit mar costa sa angajez un avocat sa aiba grija de procesul lui . astept raspuns, multumesc Din moment ce a fost arestat, mai mult ca sigur a fost judecat in lipsa si a primit o pedeapsa cu executare. Din punct de vedere legal, in situatia expusa, daca a fost judecat in lipsa poate solicita redeschiderea procesului penal, daca indeplineste conditiile legale pentru a solicita acest lucru. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
14-09-2017 |
| Buna ziua! Daca fratele dvs la momentul in care a intrat in tara a fost arestat inseamna ca a fost judecat in lipsa. Mai avea si alte dosare penale sau doar cel cu alcoolemie la volan din anul 2015? | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. Avocat Roxana Dumitru, tel. contact 0762.633.618, mail avroxana_dumitru@yahoo.com | |
|
|
|
|
25-09-2017 |
 | Florin Vizitator |
| Bună ziua,va rog sa.mi dați un răspuns pentru situația în care mă aflu.Am fost trimis în judecata pt consumul de alcool 1,50 .Am primit rechizitoriul în care se specifica ca nu am antecedente penale ca am fost cooperant ca recunosc fapta săvârșită. Astăzi 25 septembrie m.am prezentat așa cum am fost citat la tribunal .Judecătorul m.a întrebat unde îmi este permisul,pentru ca el nu are la dosar copia acestuia nici cazierul și ca poate știu eu pe ce baza mă poate el judeca,după care a spus ca se amână procesul pana în data de 23 octombrie.Întrebarea mea este acel rechizitoriu nu s.afăcut pe baza cazierului ,eu trebula sa completez dosarul ce sa înțeleg .Vă rog să mă lămuriți. Mulțumesc! | |
|
|
|
26-09-2017 |
 | Ombladon
|
| in data de 26 februarie am avut un accident de motocicleta . mia fost ridicat permisul de conducere . in fiola nu am putut sufla deoarece eram inconstient , dupa 4 luni au venit analizele de sange 1.20 in sange ..se poate anula permisul de conducere ? | |
|
|
|
26-09-2017 |
| Ombladon a scris pe 26-09-2017: in data de 26 februarie am avut un accident de motocicleta . mia fost ridicat permisul de conducere . in fiola nu am putut sufla deoarece eram inconstient , dupa 4 luni au venit analizele de sange 1.20 in sange ..se poate anula permisul de conducere ? Problema majora nu este anularea permisului, ci faptul ca vi se va constitui dosar penal pentru savarsirea infractiunii de conducere a unui vehicul sub influienta alcoolului, fapta pedepsita cu inchisoarea de la 1 la 5 ani sau cu amenda. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |